Log in to check your private messages
Log in to check your private messages
AnimeClipse Forum Index » Γενικά

Porphy no Nagai Tabi
View previous topic :: View next topic  
Author Message

Post Posted: Sun Feb 03, 2008 4:23 pm
Post subject: Porphy no Nagai Tabi
Reply with quote

Porphy no Nagai Tabi

Όταν λέμε ότι πολλές φορές πέφτουμε θύματα των προτιμήσεων των fansubbers, πολλές φορές ισχύει, χωρίς να θέλω να κατακρίνω το έργο τους. Απλά αυτό εδώ το άνιμε φαίνεται πάρα πολύ ενδιαφέρον, αλλά παρ’ όλα αυτά μάλλον θα μείνει στην αφάνεια για πολύ καιρό, για να μην πω για πάντα.

Λοιπόν το άνιμε είναι βασισμένο στην γαλλική νουβέλα Les Orphelins de Simitra (Τα ορφανά της Σιμίτρας), του Paul-Jacques Bonzon. Για την ιστορία δεν μπορώ να πω πολλά γιατί πολύ απλά ακόμα τα ιαπωνικά μου δεν είναι σε καλό επίπεδο. Αλλά πρέπει να το αναφέρω σαν τίτλο όχι επειδή είναι κάποιο καλό άνιμε και δεν πρέπει να το χάσετε, αλλά περισσότερο λόγω του ότι αυτό το συγκεκριμένο άνιμε θα το εκτιμούσε το ελληνικό κοινό.

Η ιστορία του αναφέρεται σε δύο παιδιά από την Ελλάδα, τον Πορφύρα και την Μίνα, που μένουν ορφανά μετά από ένα σεισμό. Αλλά αντί να μείνουν με τους θετούς γονείς, αποφασίζουν να ταξιδέψουν όλη την Ευρώπη. Έτσι η περιπέτεια τους ξεκινάει.

Την αναφορά μου σε αυτό το άνιμε την έκανα περισσότερο, για να υπάρχει μία πληροφόρηση για άνιμε που μπορεί οι έλληνες σαν κοινό να εκτιμούσαν. Δεν λέω πολύ καλά τα άνιμε που μας μεταφράζουν αλλά πιστεύω ότι το κάθε κοινό μετά έχεις τις δικές του ιδιαιτερότητες. Απλά, αυτό το άνιμε πέφτει στην δικιά μας ιδιαιτερότητα.

Μερικές εικόνες από το άνιμε:

Λοιπόν το παρών είναι clopy paste απο την Anime//Gr και το έχει γράψιε ο Alexiel.

http://www.anime.gr/forums/%D3%E5%E9%F1%DD%F2-anime/3700-porphy-no-nagai-tabi.html

Προς το παρών δεν το έχει αναλάβει καμία ομάδα.

Post Posted: Sun Feb 03, 2008 4:46 pm
Post subject:
Reply with quote

ε,οχι....δεν πιστευω στα ματια μου....δεν γινονται αυτα....
σιγουρα θα ειναι κατι ''δραματικο'' ετσι? αλλα και παλι....δεν το περιμενα....

μισο λεπτο ..μεσω animedb βρηκα αυτο...

http://rawka.sbin.ru/

μαλλον ειναι τα raw...

Post Posted: Sun Feb 03, 2008 4:58 pm
Post subject:
Reply with quote

Οντως πολυ περιεργο να βλεπεις κατι το ελληνικο σε ενα anime αλλα μονο και μονο που ανεφερεται στην Ελλαδα θα ηθελα να το δω. Αυτο το anime ετσι οπως το βλεπω το παρομοιαζω με την Χάιντι. Razz Laughing

Post Posted: Mon Feb 04, 2008 5:21 am
Post subject:
Reply with quote

Shocked Ότι θα δω άνιμε με ελληνόπουλα να βοσκάνε γίδια και ν αρμέγουνε ούτε στον ύπνο μου δε το φανταζόμουν! Laughing
Είναι κι ολόκληρη σειρά 52 επεισοδίων κιόλας...
Πάντως σε ένα φόρουμ που πέτυχα στο γοογλε λέγανε μήπως να το subbάρανε.

Edit:Το ξανακοίταξα και μάλλον περισσότερο αστείο ήτανε. Thumb Down
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website

Post Posted: Wed Feb 06, 2008 5:39 pm
Post subject:
Reply with quote

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Μάλλον θα έχουν στο τιμ κάποιον ή κάποιους έληνες που δώσανε στοιχεία και ιδέες. Πάντως περίμενα κάτι από ελληνική μυθολογία να γινόταν ανιμε, και όχι από ελληνική πραγματικότητα (Wink

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger

Post Posted: Wed Feb 06, 2008 7:51 pm
Post subject:
Reply with quote

gpower2 wrote:
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Μάλλον θα έχουν στο τιμ κάποιον ή κάποιους έληνες που δώσανε στοιχεία και ιδέες. Πάντως περίμενα κάτι από ελληνική μυθολογία να γινόταν ανιμε, και όχι από ελληνική πραγματικότητα (Wink

ειναι απο γαλλικο βιβλιο...μαλλον θα ειχε επιτυχια στην Ιαπωνια και εγινε μεταφορα...χου νοουζ....?

Post Posted: Mon Apr 21, 2008 9:22 pm
Post subject:
Reply with quote

ας δωσουμε ζωη στο θεμα τουτο...

βρηκα τα raw αυτου του ανιμε στο κραντσρολλ και ειπα να δωσω λινκ να του ριξει οποος θελει μια ματια

http://www.crunchyroll.com/media-276570/Anime-RAWs-Porfy-no-Nagai-Tabi-1.html

λιγο που το ειδα μοιαζει καλο,δραμα βεβαια...μαρεσε παραπολυ που ειδα επιγραφες στα ελληνικα!!!

Post Posted: Tue Apr 22, 2008 8:33 am
Post subject:
Reply with quote

Πήγα και το είδα! big smile Καλά ε, έπαθα πλάκα, λες κι έβλεπα το χωριό της μητέρας μου ήταν! Έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά με τη ρεαλιστική απόδοση της ελληνικής υπαίθρου, κι ας φαίνεται λίγο παραπάνω παιδικό για τα γούστα μου (τουτέστιν δεν πέφτει βρωμόξυλο, χεχε). Πάντως είναι συμπαθητικούλι. Τον μικρό με την πόρωση με τα αυτοκίνητα τον συμπάθησα ήδη, έχει πολύ πλάκα και σε τραβάει ο ενθουσιασμός του. Και με την αδερφή του έχουν πλάκα όταν είναι μαζί. Αλλά το πραγματικό χάρμα οφθαλμών το ξαναλέω ήταν το τοπίο, τα σπίτια, οι οικογένειες. Έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά. Σίγουρα πρέπει να ήταν και Έλληνες στο team που το δημιούργησε.

Άσχετο, αλλά η γλώσσα είναι εξαιρετικά απλή. Εγώ τουλάχιστον κατάλαβα όλους τους διαλόγους παντού, κι αυτό δεν συμβαίνει συχνα... Embarassed Όσοι λοιπόν ξέρετε έστω και λίγα ιαπωνικά, ρίχτε μια ματιά. Κι όσοι θέλετε μίνι μετάφραση για το 1ο επεισόδιο, εγώ είμαι εδώ! ^_^

Δίνω κατατακτήριες ιαπωνικών στο Διδασκαλείο του ΕΚΠΑ... για να δούμε τι στο καλό έχω μάθει. :P
Back to top
View user's profile Send private message

Post Posted: Tue Apr 22, 2008 10:02 am
Post subject:
Reply with quote

άντε λοιπόν, ευκαιρία για ένα διεθνές release Wink
να προβάλλουμε και τη χώρα μας (τα γίδια και τα πρόβατα δλδ) εις το εξωτερικόν Razz

(άσχετο αλλά όταν πρωτοείδα το post το μάτι μου έπεσε στις εικόνες και βαριόμουν να διαβάσω το κείμενο και σκέφτηκα WOW τι απίστευτο typesetting!! Embarassed Laughing )

Post Posted: Tue Apr 22, 2008 11:13 am
Post subject:
Reply with quote

Είναι εκπληκτικό να βλέπεις Ελληνικά σε Γιαπωνέζικο anime.Thumb 2 Up
Και την ζωή της ελληνικής επαρχίας (άσχετα αν αναφέρεται σε μερικές δεκαετίες πίσω HaHa). Μου θύμισε κι εμένα το χωριό της γιαγιάς μου. big smile
Γενικά οι Ιάπωνες έχουν μια συμπάθεια για την Ελλάδα. Και υπάρχουν και σε άλλα anime επιγραφές ή τίτλοι με ελληνικά γράμματα (Βλέπε PLANETES-ΠΛΑΝΗΤΕΣ ή Last Exile).

Δεν είναι γλυκούλια;
Back to top

Post Posted: Tue Apr 22, 2008 11:33 am
Post subject:
Reply with quote

Που είναι το τζατζίκι....????
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger

Post Posted: Tue Apr 22, 2008 12:03 pm
Post subject:
Reply with quote

Δε βγάζουν τζάπα τόσες φωτογραφίες το καλοκαίρι!!!
Ο Μάκης και οι Ιάπωνες έχουν όσες φωτογραφίες σας λείπουν!

Btw όταν το πρωτοείδα, χωρίς να διαβάσω το οτιδήποτε γύρω απ'αυτό, πέραν του ότι σχετίζεται με την Ελλάδα, κάτι μου έκανε για Ήπειρο...Έτσι από το τοπίο! Και να σου το παλικάρι στέλνει γράμμα σε χωριό της Ηπείρου!! ΑΧ! Crying or Very sad Συγκίνηση...

Μετά το Γιάννη Βόγλη, η ελληνική ήπαιθρος γίνεται και πάλι διάσημη...

rezeero κάπως έτσι θα είναι; Razz AC release: Greek Musaka,Tzatziki,Gidi,Provato...Porphy no Nagai Tabi

Post Posted: Tue Apr 22, 2008 2:04 pm
Post subject:
Reply with quote

Από το λίγο που είδα πάντως, δεν είναι και παααααρα πολύ προσεγμένο.
Οι κινήσεις αποτυπώνονται με λίγα καρέ, και αυτό φαίνεται. Για να δουμε τι θα γίνει τελικώς big smile

Last edited by tidus on Tue Apr 22, 2008 8:29 pm; edited 1 time in total
Back to top

Post Posted: Tue Apr 22, 2008 5:23 pm
Post subject:
Reply with quote

Και μόνο που είδα screenshots μου ήρθε στη μύτη η κατσικίλα. Ευχαριστώ δε θα πάρω...
Back to top
Post new topic     Reply to topic     AnimeClipse Forum Index » Γενικά All times are GMT + 2 Hours
Page 1 of 1

Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum