|
|
Προβολή προηγούμενου Θέματος
::
Προβολή επόμενου Θέματος
|
Διάλεξε στρατόπεδο |
Kira |
|
49% |
[ 112 ] |
L |
|
50% |
[ 113 ] |
|
Σύνολο Ψήφων : 225 |
|
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Ένταξη: 02 Απρ 2006

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 22, 2007 2:27 pm
Τίτλος:
|
|
|
Κοίτα, για να μπορέσει και μόνο να συνεχιστεί η σειρά, κάτι θα είχε ετοιμάσει ο L. Σε κάθε άλλη περίπτωση, ουσιαστικά μιλάμε για ένα πρόωρο τέλος. Όπως και να 'χει, σωστό αυτό που λες περί "ύβρεως", αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα ήθελα, προσωππικά, να δω, για άλλη μια φορά, να ακολουθεί η "νέμεσις". Τσογλάνι ξε-τσογλάνι, θέλω να δω μια φορά το "κακό" παιδί τση υπόθεσης να γίνεται ruler of the world, να πεθαίνει από βαθειά γεράματα, κτλ κτλ. (Το δικό μου εναλλακτικό happy end). _________________ 
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 18 Οκτ 2005

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 22, 2007 2:35 pm
Τίτλος:
|
|
|
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 08 Μάρ 2007

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 29 Ιούλ 2006
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 31 Αύγ 2006

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 22, 2007 7:49 pm
Τίτλος:
|
|
|
Χαίρομαι που κάποια μέλη έχουν τη σωφροσύνη να καταλάβουν το πόσο κωλόπαιδο είναι ο Light. Όχι ότι κατακρίνω αυτούς που δεν συμμερίζονται την άποψη μου, απλά είναι φως φανάρι ότι το παιδαρέλι είναι ένας εκμεταλλευτής και τίποτα παραπάνω.
Πείτε με "ψωνάρα", αλλά είμαι σίγουρος ότι αν είχα το Death Note θα το χρησιμοποιούσα καλύτερα ακόμα κι αν ακολουθούσα τις ίδιες κατάπτυστες πρακτικές.
Όχι δεν λέω ότι είμαι πιο έξυπνος, αλλά δεν θα σκότωνα σε καμία περίπτωση αθώους, και κυρίως άτομα τόσο χαρισματικά και χρήσιμα στην κοινωνία όπως ο L. Στον οποίο L κανείς δεν μπορεί να προσάψει καμία κατηγορία. Εντάξει είναι λίγο "ψωριάρης" - λέτσος , αλλά αυτό δεν είναι μειονέκτημα που αποδίδεται στον χαρακτήρα του.
Αυτό που θα με χαροποιήσει είναι να έχουμε κάνα come back - έκπληξη του L (Φωσκολικό σενάριο αλλά γιατί όχι; ) και να γελάω 3 μέρες σερί -όχι, δεν έχω διαβάσει το manga-. Αν και κάτι μου λέει ότι ο L ακόμα και να μην "αναστηθεί" έχει ήδη σχεδιάσει τη συνέχεια που τελικά θα θάψει το βδέλυγμα της ανομίας, τον Kira/Light.
@sugata Φίλε μου, όπως ξέρουμε από την αρχαία ελληνική γραμματεία η ύβρις τιμωρείται 100%. Από τις ίδιες πηγές (αρχαία ελληνική γραμματεία) ξέρουμε επίσης ότι 100% επέρχεται κάθαρσις, αυτό δηλαδή που πολύ σωστά αποκαλείς "νέμεσις". 
Έχει επεξεργασθεί από τον/την gpanos στις Κυρ Απρ 22, 2007 8:43 pm, 1 φορά
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 02 Απρ 2006

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 22, 2007 8:37 pm
Τίτλος:
|
|
|
Επειδή το πάμε λίγο μακριά, και επειδή το death note δεν είναι αρχαία ελληνική τραγωδία, αλλά κινούμενο σχέδιο ορμώμενο εκ Ιαπωνίας, θα προτιμούσα να μην ακολουθεί και σ' αυτό το είδος τέχνης η πεπατημένη τακτική του πιο εύκολου τέλους, δηλαδή το τσογλάνι (= Light) να πεθάνει στο τέλος. Το ξέρω ότι αυτό που λέω σωστό είναι, και ότι ο κανόνας αυτός είναι, αλλά του πούστη. Ουσιαστικά, το death note θα μπορούσε άνετα να τελειώσει τώρα. Ο Light βασιλιάς του κόσμου, και: 1) ή όλοι οι -με τα δικά του πρότυπα πάντα- κακοί έχουν πεθάνει, άρα έχει δημιουργήσει, μέσα από το φόβο, μια "ιδανική" κοινωνία, ή 2) έχει μείνει μόνος του πάνω στη γη, και χαίρεται όσα χρόνια του έχουν μείνει. Ένα από τα 2 τέλη είναι ότι πρέπει για κάτι διαφορετικό. Το να βρεθεί τώρα ο χ, ο ψ, ή ο ω, και να τον σκοτώσουν, ε σιγά, το 'χουμε δει σε κάθε σχεδόν ταινία να συμβαίνει.
Σωστά τον κρίνεις ως τσογλάνι, αλλά και τα τσογλάνια πρέπει που και που να χαίρονται στο τέλος. Κι όχι πάντα να φεύγουν ηττημένα.
Edit: η "κάθαρσις" έρχεται μετά τη "νέμεσις". Αυτή είναι η σχέση που τις διέπει._________________ 
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 04 Μάρ 2006

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 24 Δεκ 2006
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 22, 2007 9:51 pm
Τίτλος:
|
|
|
gpanos έγραψε:
|
Χαίρομαι που κάποια μέλη έχουν τη σωφροσύνη να καταλάβουν το πόσο κωλόπαιδο είναι ο Light. Όχι ότι κατακρίνω αυτούς που δεν συμμερίζονται την άποψη μου, απλά είναι φως φανάρι ότι το παιδαρέλι είναι ένας εκμεταλλευτής και τίποτα παραπάνω.
Πείτε με "ψωνάρα", αλλά είμαι σίγουρος ότι αν είχα το Death Note θα το χρησιμοποιούσα καλύτερα ακόμα κι αν ακολουθούσα τις ίδιες κατάπτυστες πρακτικές.
Όχι δεν λέω ότι είμαι πιο έξυπνος, αλλά δεν θα σκότωνα σε καμία περίπτωση αθώους, και κυρίως άτομα τόσο χαρισματικά και χρήσιμα στην κοινωνία όπως ο L. Στον οποίο L κανείς δεν μπορεί να προσάψει καμία κατηγορία. Εντάξει είναι λίγο "ψωριάρης" - λέτσος , αλλά αυτό δεν είναι μειονέκτημα που αποδίδεται στον χαρακτήρα του.
Αυτό που θα με χαροποιήσει είναι να έχουμε κάνα come back - έκπληξη του L (Φωσκολικό σενάριο αλλά γιατί όχι; ) και να γελάω 3 μέρες σερί -όχι, δεν έχω διαβάσει το manga-. Αν και κάτι μου λέει ότι ο L ακόμα και να μην "αναστηθεί" έχει ήδη σχεδιάσει τη συνέχεια που τελικά θα θάψει το βδέλυγμα της ανομίας, τον Kira/Light.
@sugata Φίλε μου, όπως ξέρουμε από την αρχαία ελληνική γραμματεία η ύβρις τιμωρείται 100%. Από τις ίδιες πηγές (αρχαία ελληνική γραμματεία) ξέρουμε επίσης ότι 100% επέρχεται κάθαρσις, αυτό δηλαδή που πολύ σωστά αποκαλείς "νέμεσις".
|
Δεν θελω να το παω μακρια αλλα σε καθε πολεμο πεθαινουν και αθωοι ετσι και επιπλεον ειμαι σιγουρος οτι ακομα και ο L να το χε θα το χρησιμοποιουσε οπως ακριβως και ο κιρα μονο που δεν θα τον κυνηγουσε κανενας οποτε δεν θα σκοτωνε αθωους(χαρακτηριστικο για να ανακαλυψει τον ψευτικο κανονα και να δικαιωθει η θεωρια του οτι θα εβαζε καποιον θανατοποινητη να σκοτωσει,μονο ο τροπος που σκεφτηκε ηταν ιδιος με του κιρα στις αρχες απλως για αλλο λογο)...σκεψου μονο που οταν δεν θυμοταν ηταν οντως κατα του κιρα και τον κυνηγουσε και δεν συμφωνουσε με τις πραξεις του εν μερει!!!!
και δεν ειναι τσογλανος καθολου πιστευω αυτος ο πολεμος ειναι θεμα επιβιωσης και δυστυχως σε τετοιες μαχεσ δεν υπαρχει δικαιο και αδικο στον πολεμο ολα επιτρεπονται!!!!
και οι δυο ειχαν τα δικια τους αλλα και τα αδικα τους αλλα εγω πηγαινω με την αποψη του κιρα ο καθενα διαλεγει οπως θελει παντα!!! 
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 31 Αύγ 2006

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 23, 2007 1:55 am
Τίτλος:
|
|
|
Ναι σίγουρα ο καθένας διαλέγει όπως θέλει.
Αλλά ο L πειραματίζεται μόνο με άτομα που έτσι κι αλλιώς θα πεθάνουν, o Kira πάλι χτυπάει στο ψαχνό (στην αρχή όταν πειραματιζόταν εννοώ) κι όποιον πάρει ο Χάρος ... εε συγγνώμη.. Shinigami ήθελα να πω.
Έχει ΜΕΓΑΛΗ διαφορά.

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 02 Νοέ 2006
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 08 Μάρ 2007
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 23, 2007 1:35 pm
Τίτλος:
|
|
|
Ρε Devilmanson, συγνώμη δηλαδή...Το κρεμαστό με το L , για δωράκι το παρήγγειλες;  Γιατί με αυτά που λες, καλύτερα να μην το φορέσεις ποτέ σου  _________________ Ντοναλντ:"Θ΄αφήσω τον κόσμο να συνεχίσει όπως είναι! Δε θα πάρω τίποτα από κανένα! Θα τους αφήσω τα χωράφια τους, τις πετρελαιοπηγές τους, τα χρυσoρυχεία τους..."
Λαδοπόντικας:"Μα, κύριε,εσείς τότε τι θ'αποκτήσετε;"
Ντόναλντ:"Α-ΧΑ! Θ'αποκτήσω τον ΑΕΡΑ! Το μόνο πράγμα που κανείς δεν μπορεί να στερηθεί!"
Η ΧΡΥΣΗ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ,ΚΑΡΛ ΜΠΑΡΚΣ
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 20 Οκτ 2006

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
|
|
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας
|
|
|
|
|