Deykalionas17 έγραψε:
|
devilmanson έγραψε:
|
Mιλαω για την γαλλια και την ελλαδα που επιτελους δειξαν οτι πραγματικα δεν παει αλλο αυτη η πολιτικη. Αυτο δεν εγινε απο 2 ανθρωπους αλλα απο 2 λαους.
|
Με συγχωρεί η χάρη σου Νίκο. Αλλά εγώ δεν ψήφισα να βγούμε από το ευρώ. Ούτε κανένας από όσους ξέρω που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ (εγώ Κουβέλη ψήφισα, όχι ΣΥΡΙΖΑ) δεν τον ψήφισαν για να μας βγάλει από το ευρώ. Κάθε άλλο. Γιατί με αυτά που λέει ότι έχει σκοπό να κάνει βγαίνουμε και από ευρώ και από ε.ε και θα πεινάσουμε πολύ χειρότερα από τώρα. Το γεγονός όμως ότι δεν έχει καμία διάθεση να συζητήσει με κανένα, κάνει προτάσεις που ξέρει ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν και κάθεται και συζητάει με άλλα κόμματα εκτός βουλής καθαρά για να προετοιμαστεί για τις επόμενες εκλογές, δεν ενοχλεί κανένα; Επίσης το γεγονός ότι αυτοί οι "ανεξάρτηροι Έλληνες" στη σημαντικότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της χώρας το μόνο που κάνουν είναι να λένε όλους τους άλλους προδότες (παρ'ότι μέχρι πριν 3 μήνες ήταν και αυτοί μέσα στους προδότες και πλούτιζαν από το δημόσιο) και δεν συζητάνε επίσης δεν ενοχλεί κανένα; Το γεγονός ότι για άλλον ένα μήνα τουλάχιστον θα έχουμε καθημερινά αυτή τη ψυχοφθόρα διαδικασία και την αβεβαιότητα δεν ενοχλεί κανέναν; Εγώ χωρίς να σας λέω ψέματα έχω χάσει τον ύπνο μου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το μέλλον μου και το μέλλον της οικογένειάς μου το παίζουν σαν να είναι ένα παιχνίδι πόκερ. Γιατί πρέπει αυτός που θα βγει να απειλεί να μας βγάλει από την Ευρώπη; Δηλαδή ή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή έξω από την Ευρώπη; Αυτές είναι οι επιλογές μας; Άμα είναι έτσι να σηκωθώ να φύγω. Βαρέθηκα να ζω με ένα τσεκούρι πάνω από το λαιμό μου όλη μέρα...
|
Βρε Παρη ποιος σου ειπε οτι εγω ειμαι υπερ του να βγουμε απο το ευρω?
Δεν πιστευω οτι το διλλημα μας ειναι ευρω η δραχμη,οτι και να χουμε αν δεν εχουμε υποδομες μια απο τα ιδια θα μαστε.Και για να μαστε ειλικρινεις μετα το δευτερο μνημονιο ισως δεν μας συμφερει και καθολου να παμε στην δραχμη.
Να σου γραψω και αναλυτικα τη θεση μου:
Μνημονιο
Δεν ειμαι αντιθετος σε αυτα που λεει το μνημονιο.Ειμαι αντιθετος στα αποτελεσματα που φερνει η αποτυχια του.Λιτοτιτα-περικοπη μισθων-συνταξεων-χαρατσια με λιγα λογια αν πεσεις εξω απο τους στοχους το τιμημα ειναι να το μπαλωσεις με κατι απο ολα αυτα.
2ον)Δεν μιλαει καθολου για αναπτυξη.
3ον)Μειωνει την ρευστοτητα στην αγορα...Σε περιοδους κρισης αυτο ειναι καταστροφικο...Δεν μπορεις να σταματας την ροη του χρηματος μεσα στην αγορα της χωρας καθως αυτο φερνει ως αποτελεσμα το κρατος να μην εχει εσοδα.(αντιθετο και εξαιρετικο παραδειγμα σε περιοδους κρισης οπου εκανε το ακριβως αντιθετο ειναι η βραζιλια,θα ηταν καλο να το δειτε τι καταφερε με το ακριβως αντιθετο)
Τωρα δεν ξερω αν το ξερετε αυτη τη στιγμη το μνημονιο και οι δοσεις βασει αυτων που εχουν συμφωνησει ως τωρα με δανειστες και Ελλαδα
η αποπληρωμη του χρεους θα ξεκινησει το 2014.Μεχρι τοτε απλα προσπαθουμε με τις δοσεις και τα μετρα να το κρατησουμε σταθερο,να καλυψουμε το ελλειμα που παρουσιαζουμε στα εσοδα-εξοδα και να μπορεσουν να ισορροπησουν τα εσοδα με τα εξοδα ωστε οταν θα φτασει εκεινη η ωρα να αποπληρωνουμε το χρεος μας απο τα εσοδα που μας περρισευουν.Αυτο ειναι επι της ουσιας το μνημονιο,
Το κακο ειναι οτι δυστυχως οτι το πραγμα παει απο το κακο στο χειροτερο.Παροτι εχουν πεσει τα μετρα τα κοψιματα τα χαρατσια
Εξαιτιας των κινησεων τον πολιτικων που μας κυβερνουσαν,ΟΧΙ του μνημονιου το μνημονιο με αυτο δεν εχει καμια σχεση,το χρεος οχι μονο δεν μενει σταθερο αλλα ανεβαινει.
Οποτε απο τη στιγμη που το προγραμμα αυτο δεν με εξυπηρετει και δεν μου κανει την δουλεια μου,καθως απο τα 5 χρονια τα 3 φαγωθηκαν σε αυτη την κατασταση τι πρεπει να κανω με 2 χρονια στην πλατη και καμια βελτιωση αλλα χειροτερη κατασταση?
Η πρεπει να το αναθεωρησω η πρεπει να κοιταξω να βρω μια αλλη λυση.
Αυτα ειχα να πω για την θεση μου για το μνημονιο.
Τωρα οσον αφορα τα επικαιρα περι του συριζα...
Να ξεκαθαρισω για πολλοστη φορα την θεση μου.
Δεν ειναι ο Τσιπρας ουτε ο σωτηρας ουτε ο μαγκας ουτε ο μεσσιας της Ελλαδας αυτα τα θεωρω γελοιοτητες σαν Νικος.
Επισης διαφωνω σε πολλα μαζι του...Χαρακτηριστικο οτι δεν συμφωνω μα καθολου να ξανα γινουν δημοσιες οσες κρατικοποιηθηκαν επιχειρησεις.
Τωρα οσον αφορα τον συ.ρι.ζα ως προς τις κινησεις του και το κομματι που αναφερεις
Παράθεση:
|
Γιατί με αυτά που λέει ότι έχει σκοπό να κάνει βγαίνουμε και από ευρώ
|
ασε να δουμε τι θα γινει γιατι και αυτο που λες δεν ειναι τοσο ευκολο να γινει,το να βγουμε απο το ευρω επειδη εχω διαβασει καθε οικονομολο καθε χωρας το χω ξεσκισει το θεμα σου λεω απο το φορουμ και θα στα αναλυσω απο κοντα οταν ερθεις θεσσαλονικη αν θελεις

,οτι δεν ειναι τοσο ευκολο πραγμα για να μην υπαρξουν κοστη και ντομινο και καταρευση της αξιας του νομισματος του ευρω θελουν τουλαχιστον 9 με 12 μηνες προετοιμασια.
Αν ηταν πραγματικα τοσο ευκολο και δεν εφερνε μεγαλες επιπτωσεις το καλυτερο μετα απο αυτο το αποτελεσμα θα ταν να ζητουσαν δημοψηφισμα παραμονης,ωστε να μην φανουν και οι κακοι οτι διωξαν την ελλαδα αλλα εφυγε απο μονη της παρα να ζητανε να τηρηθουν οι δεσμευσεις απο οποιαδηποτε κυβερνηση.
Η αληθεια περι καταστροφης και σωτηριας δεν ειναι στα 2 ακρα αυτου του αξονα παιδια ειναι καπου στην μεση.Οποτε ας ηρεμησουμε και να το απολαυσουμε να δουμε πως θα εξελιχθει!