Log in to check your private messages
Log in to check your private messages
AnimeClipse Forum Index » Anime

Αnime ή Manga τι αρέσει καλύτερα? Goto page Previous  1, 2, 3  Next
View previous topic :: View next topic  

Αnime vs Manga
Anime
79%
 79%  [ 39 ]
Manga
20%
 20%  [ 10 ]
Total Votes : 49

Author Message

Post Posted: Wed Mar 26, 2008 11:06 pm
Post subject:
Reply with quote

Aphrodite_Maria wrote:
Εγώ ψηφίζω άνιμε γιατί είμαι τεμπέλα και τα θέλω όλα έτοιμα (μασημένο φαγητό). Laughing
Σωμφωνώ όμως και με τους προλαλήσαντες ότι είναι θέμα προτιμήσεων. Άλλοι, με περισσότερη φαντασία ίσως, διακεδάζουν και χαλαρώνουν διαβάζοντας, και άλλοι παρακολουθώντας.... Thumb 2 Up

Μια από τα ίδια Razz

Post Posted: Thu Mar 27, 2008 3:40 am
Post subject:
Reply with quote

gpanos wrote:
Aphrodite_Maria wrote:
Εγώ ψηφίζω άνιμε γιατί είμαι τεμπέλα και τα θέλω όλα έτοιμα (μασημένο φαγητό). Laughing
Σωμφωνώ όμως και με τους προλαλήσαντες ότι είναι θέμα προτιμήσεων. Άλλοι, με περισσότερη φαντασία ίσως, διακεδάζουν και χαλαρώνουν διαβάζοντας, και άλλοι παρακολουθώντας.... Thumb 2 Up

Μια από τα ίδια Razz

Βασικά θα σημφωνήσω αλλά εγώ για άλλο λόγο... Όσο κι αν είναι θέμα προτιμήσεων ας το παραδεχτούμε τα manga "κοστίζουν". Τα άνιμ σε τελική είναι εντελώς τζάμπα αν το καλοσκεφτείς οπότε πως να μη τα προτιμάει η πλειοψηφία;

Ναι το άνιμ δεν αφήνει τόσο την φαντασία να οργιάζει και σου δίνει μασημένη τροφή κατά ένα τρόπο που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ίσως να σου χαλάει και το αρχικό σενάριο, και να είναι γενικά χειρότερο σαν σύνολο απ'το original. Ναι έχει κινούμενη εικόνα και ήχο, είναι καλύτερο για κάποιον που θέλει να χαλαρώσει κι ίσως πιο ξεκούραστο για πολλούς, αν και στην πραγματικότητα πιο ξεκούραστο είναι να διαβάζεις φύλλα χαρτί παρά να κοιτάς συνέχεια μια οθόνη αν το αναλογιστεί κανείς.

Αλλά εγώ πιστεύω πως η πηγή του κακού είναι για άλλη μια φορά το χρήμα. Κακά τα ψέματα ο μέσος έλληνας προτιμάει να ξοδέψει το περίσσιο εισόδημά του σε κάτι άλλο παρά σε manga. Συμβιβάζεται πάντα πιο εύκολα με ότι είναι δωρεάν. Τουλάχιστον η πλειοψηφία που δεν έχουν χρήμα για πέταμα. Οκ, δεν λέω είναι καλή φάση να είσαι συλλέκτης κτλπ αλλά δεν παύει να είναι ένα ακριβό χόμπυ.

PS : Για το διάβασμα manga στο pc δε το συζητάω καν, καθώς το θεωρώ μαζοχισμό να διαβάζεις ατελείωτες ώρες σε μια οθόνη κάτι για διασκέδαση το οποίο τελικά μάλλον πονοκέφαλο θα σου δώσει και μετά διασκέδαση. Σε κάθε περίπτωση καλύτερα άνιμ σε απόσταση από οθόνη παρά να κολλάς το κεφάλι σου και να πιάνεσαι για να διαβάσεις manga στο pc.
Ή τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ.
A sword that cuts one free from one’s karma and does not cut people…
That is what I consider the ultimate sword.
Back to top
View user's profile Send private message

Post Posted: Thu Mar 27, 2008 2:36 pm
Post subject:
Reply with quote

Με λίγα λόγια ψηφίζω anime γιατί έχουν χρώμα,μουσική,φωνές,σκηνοθεσία
και το βασικότερο, τα σχέδια ...κινούνται (<--μαγεία) . Rolling Eyes
Back to top

Post Posted: Thu Mar 27, 2008 3:10 pm
Post subject:
Reply with quote

Τι παραπανω να πω? What..? εχει ακουστει ο λογος για τον οποιο κι εγω προτειμω τα anime Razz αλλα και τα manga ειναι μαγευτικα. Θα συμφωνησω με την περιεργη παρομοιωση του Maniac Razz Laughing

Post Posted: Sat Mar 29, 2008 9:36 pm
Post subject:
Reply with quote

Συμφωνω 100% με τον maniacGR .... με καλυψες απολυτα φιλε και να σας πω και κατι ..... οταν ενα μανγκα .... αποδιδεται τοσο Πιστά ΚΑΙ αριστοτεχνικα .... σε μια σειρα aNimE γιατι να μην συνεχιστει ???? (βλεπε hajime no Ippo) δε λεω εξακολουθω να γελαω με τα καμωματα του Τακαμουρα .... και γουσταρω σαν τρελος το μανγκα (εφτασα στο 806 μεσα σε μια βδομαδα !!!!) αλλα φανταστειτε να δουμε ολα τα καινουργια volumes του μανγκα σε μια 2η σεζον !!!!

Ε ρε τι γέλιο εχει να πεσει !!!!

Για αυτο θα γουσταρα παρα πολυ να συνεχιστει η συγκεκριμενη σειρα !!!!

για μενα ειναι μια απο τις 3 καλυτερες ολων των εποχων !!!! μαζι φυσικα με τα θρυλικα PLAWRESS SANSHIRO & NINJA BOY

P.S Ριξτε μια ψηφο για την συνεχιση της σειρας εαν σας αρεσε ... 2 λεπτα υποθεση ειναι...

Gerolykos
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail ICQ Number

Post Posted: Sun Mar 30, 2008 11:54 am
Post subject:
Reply with quote

Radagast δεν συμφωνώ εντελώς με την άποψη σου. Αν το πάρουμε και έτσι, υπάρχουν άτομα που θέλουν να αγοράζουν anime, τα οποία είναι πολύ πιο ακριβά από τα manga. Επίσης, τα online scanlation προτιμούνται από πάρα πολύ κόσμο. Δεν νομίζω ότι η διαφορά οφείλεται τόσο στα χρήματα.
Back to top

Post Posted: Sun Mar 30, 2008 5:48 pm
Post subject:
Reply with quote

_Sophia!!!_ wrote:
Radagast δεν συμφωνώ εντελώς με την άποψη σου. Αν το πάρουμε και έτσι, υπάρχουν άτομα που θέλουν να αγοράζουν anime, τα οποία είναι πολύ πιο ακριβά από τα manga. Επίσης, τα online scanlation προτιμούνται από πάρα πολύ κόσμο. Δεν νομίζω ότι η διαφορά οφείλεται τόσο στα χρήματα.

Όπως και νά'χει προσωπική άποψη ήταν. Όσο αφορά τα online scanlations οκ καλά είναι δε λέω, αλλά δεν παύουν να είναι κουραστικά "στο μάτι" για τον μέσο χρήστη που ήδη αφιερώνει ώρες στον υπολογιστή είτε για δουλειά είτε για άλλους λόγους. Ως αποτέλεσμα, το να τρώει extra ώρες για να διαβάζει κάτι στο pc, του φέρνει τελικά πονοκέφαλο γι'αυτό και προτιμάει προβολή video από απόσταση.
(αντί να κολλάει το κεφάλι στο pc για ώρες και να του πιάνεται και η μέση... Thumb Down )

PS : Αν τώρα κάποιος έχει τρόπο/χαρτί/μελάνι για να τα εκτυπώσει τα manga τότε είναι άλλο θέμα, αν και πάλι πολυέξοδο.
A sword that cuts one free from one’s karma and does not cut people…
That is what I consider the ultimate sword.
Back to top

Post Posted: Tue Jul 08, 2008 3:20 pm
Post subject:
Reply with quote

anime...ενω και τα manga ειναι φοβερα,αν δεν υπαρχει κινηση δεν υπαρχει ενταση στα συναισθηματα,στις μαχες και γενικα στο ολο σεναριο.....τα manga εχουν το πλεονεκτημα στο σχεδιο αλλα δε με ενθοθσιαζουν....

Post Posted: Tue Jul 08, 2008 3:48 pm
Post subject:
Reply with quote

Ενδιαφέρουσες απόψεις και νομίζω ότι δεν ανήκω σε μια από τις δυο παρατάξεις. Τρελαίνομαι να διαβαζω manga για την ιστορία αλλά μ'αρέσει φοβερά το να μπαίνω στο κλίμα οπτικοακουστικά! Ας πούμε το Byousoku 5 Senchimetoru δε θα ήθελα να το διαβάσω σε manga...Ούτε κάποια από τις ταινίες του studio Ghibli.Είναι η μουσική που μαζί με την εικόνα και την ιστορία σε κάνουν να το νιώσεις...
Όπως και με τα βιβλία...Αν κάποιος συγγραφέας είναι καλός αφηγητής (βλ. Τolkien) τότε αυτό που διαβάζεις σε βάζει μεσα στον κόσμο του...Όταν περνά στην ταινία καλό είναι να σέβονται το γραπτό (βλ. Ο γέρος και η θάλασσα). Δεν είναι εντελώς άσχετο αυτό που λέω...

Με λίγα λόγια το manga το προτιμάς για την ιστορία αλλά δε μπορείς να πεις σε καμιά περίπτωση ότι δε θες να το δεις "ζωντανό" ( anime ). Αν η μεταφορά είναι μούφα τότε είναι ένα ακόμα στο σωρό...Αν όμως η μεταφορά είναι καλή βγαίνει διαμαντάκι!

Post Posted: Tue Jul 08, 2008 3:51 pm
Post subject:
Reply with quote

ψυφιζω manga! πυστευω πως τιποτα δεν συκγρηνεται με τα ομορφα και καλοσχεδιασμενα σκιτσα, μπορει τα manga μα μην εχουν ηχο ομως εμενα προσωπικα μου αρεσει να φανταζομαι τις φωνες των χαρακτηρων και αγαπαω γενικα πολυ τις ζωγραφιστες εικονες, ενας αλλος λογος που ησος με τραβαει το manga ειναι επειδι μου αρεσει να καθομαι με τις ωραις και να σχεδιαζω τους αγαπημενους μου mangaχαρακτηρες Rolling Eyes απο manga εχω ιδιαιτερη συμπαθεια στο naruto Wink μου αρεσει βεβαια να παρακολουθω και anime.(πολυ σωστα αυτα που ειπες hοwl και θα συμφονησω ακομη περισσοτερο στο θεμα με τον τολκιν, ο ανθρωπος ηταν διανοια, εμενα με συγκοινησε ιδιαιτερα η ιστορια του μπερεν και της λουθιεν, εδω και καιρω γραφω ενα βιβλιο φαντασιας εμπνεφσμενο απο τον κοσμο του τολκιν το οποιο ελπιζω μια μερα να καταφερω να εκδοσω)

http://orthodoxy-rainbow.blogspot.com/
Back to top

Post Posted: Mon Aug 04, 2008 5:31 pm
Post subject:
Reply with quote

Ψήφισα τα anime.Βέβαια θεωρώ οτι η προτίμηση εξαρτάται απο το τί ξεκίνησε κάποιος να κάνει πρώτα.Να βλέπει anime ή να διαβάζει manga.Anyway είμαι fan των anime αλλα πρέπει να παραδεχτώ οτι πολύ συχνά τα manga εξελλίσονται πολύ καλύτερα απο ότι οι αντίστοιχες σειρές π.χ Claymore Respekt
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail

Post Posted: Wed Aug 06, 2008 1:11 pm
Post subject:
Reply with quote

Δεν μπορω να ψηφισω κατι,ειναι πολυ δυσκολο το poll.Mου αρεσουν και τα 2.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail

Post Posted: Wed Aug 06, 2008 8:54 pm
Post subject:
Reply with quote

Πολύ δύσκολο να κάνεις τη σύγκριση. Και τα δύο έχουν θετικά και αρνητικά: Τα anime έχουν χρώμα, κίνηση, ήχο κλπ, ενώ τα manga έχουν συνήθως καλύτερο σενάριο και αφήνουν τη φαντασία ελεύθερη (όπως είπαν κι άλλοι πιο πριν Whistling ).
Ψήφισα όμως manga, καθώς ότι προτιμώ το πρωτότυπο (στην πλειοψηφία των περιπτώσεων) έργο, και κάποιες φορές η μεταφορά σε anime κάπως "χαλάει" λόγω fillers(Naruto, Bleach), αλλαγή του τέλους (Claymore, Elfen Lied), ή πρόωρη λήξη της σειράς (Rurouni Kenshin, Fruits Basket).
Τα anime όμως δεν παύουν να έχουν μεγαλύτερη ζωντάνια. Στην τελική, εγώ διαβάζω το manga, αλλά βλέπω και το anime, οπότε έχω σφαιρική άποψη. big smile

Δεν είναι γλυκούλια;
Back to top

Post Posted: Mon Feb 09, 2009 10:44 pm
Post subject:
Reply with quote

Ψηφίζω τα manga γιατί δεν υπάρχουν Filler. Αλλά τα χρώματα των anime δίνουν μια άλλη ζωντάνια.

Post Posted: Mon Feb 09, 2009 11:14 pm
Post subject:
Reply with quote

manga ψηφιζω...θεωρω πως μεταφερεται καλυτερα η ιστορια στο κοινο κ πιο εγκυρα..αν κ τα ανιμε συνηθως σου βγαζουν πιο πολυ γελιο,συγκινηση,εκσταση.... Razz Razz
Back to top
Post new topic     Reply to topic     AnimeClipse Forum Index » Anime All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum