Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Anime

Αnime ή Manga τι αρέσει καλύτερα? Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3  Επόμενη
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  

Αnime vs Manga
Anime
79%
 79%  [ 39 ]
Manga
20%
 20%  [ 10 ]
Σύνολο Ψήφων : 49

Συγγραφέας Μήνυμα

Ένταξη: 31 Αύγ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 26, 2008 11:06 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Aphrodite_Maria έγραψε:
Εγώ ψηφίζω άνιμε γιατί είμαι τεμπέλα και τα θέλω όλα έτοιμα (μασημένο φαγητό). Laughing
Σωμφωνώ όμως και με τους προλαλήσαντες ότι είναι θέμα προτιμήσεων. Άλλοι, με περισσότερη φαντασία ίσως, διακεδάζουν και χαλαρώνουν διαβάζοντας, και άλλοι παρακολουθώντας.... Thumb 2 Up

Μια από τα ίδια Razz

Ένταξη: 19 Νοέ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 27, 2008 3:40 am
Τίτλος:

gpanos έγραψε:
Aphrodite_Maria έγραψε:
Εγώ ψηφίζω άνιμε γιατί είμαι τεμπέλα και τα θέλω όλα έτοιμα (μασημένο φαγητό). Laughing
Σωμφωνώ όμως και με τους προλαλήσαντες ότι είναι θέμα προτιμήσεων. Άλλοι, με περισσότερη φαντασία ίσως, διακεδάζουν και χαλαρώνουν διαβάζοντας, και άλλοι παρακολουθώντας.... Thumb 2 Up

Μια από τα ίδια Razz

Βασικά θα σημφωνήσω αλλά εγώ για άλλο λόγο... Όσο κι αν είναι θέμα προτιμήσεων ας το παραδεχτούμε τα manga "κοστίζουν". Τα άνιμ σε τελική είναι εντελώς τζάμπα αν το καλοσκεφτείς οπότε πως να μη τα προτιμάει η πλειοψηφία;

Ναι το άνιμ δεν αφήνει τόσο την φαντασία να οργιάζει και σου δίνει μασημένη τροφή κατά ένα τρόπο που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ίσως να σου χαλάει και το αρχικό σενάριο, και να είναι γενικά χειρότερο σαν σύνολο απ'το original. Ναι έχει κινούμενη εικόνα και ήχο, είναι καλύτερο για κάποιον που θέλει να χαλαρώσει κι ίσως πιο ξεκούραστο για πολλούς, αν και στην πραγματικότητα πιο ξεκούραστο είναι να διαβάζεις φύλλα χαρτί παρά να κοιτάς συνέχεια μια οθόνη αν το αναλογιστεί κανείς.

Αλλά εγώ πιστεύω πως η πηγή του κακού είναι για άλλη μια φορά το χρήμα. Κακά τα ψέματα ο μέσος έλληνας προτιμάει να ξοδέψει το περίσσιο εισόδημά του σε κάτι άλλο παρά σε manga. Συμβιβάζεται πάντα πιο εύκολα με ότι είναι δωρεάν. Τουλάχιστον η πλειοψηφία που δεν έχουν χρήμα για πέταμα. Οκ, δεν λέω είναι καλή φάση να είσαι συλλέκτης κτλπ αλλά δεν παύει να είναι ένα ακριβό χόμπυ.

PS : Για το διάβασμα manga στο pc δε το συζητάω καν, καθώς το θεωρώ μαζοχισμό να διαβάζεις ατελείωτες ώρες σε μια οθόνη κάτι για διασκέδαση το οποίο τελικά μάλλον πονοκέφαλο θα σου δώσει και μετά διασκέδαση. Σε κάθε περίπτωση καλύτερα άνιμ σε απόσταση από οθόνη παρά να κολλάς το κεφάλι σου και να πιάνεσαι για να διαβάσεις manga στο pc.
Ή τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ.
A sword that cuts one free from one’s karma and does not cut people…
That is what I consider the ultimate sword.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Ένταξη: 18 Δεκ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 27, 2008 2:36 pm
Τίτλος:

Με λίγα λόγια ψηφίζω anime γιατί έχουν χρώμα,μουσική,φωνές,σκηνοθεσία
και το βασικότερο, τα σχέδια ...κινούνται (<--μαγεία) . Rolling Eyes
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 01 Οκτ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 27, 2008 3:10 pm
Τίτλος:

Τι παραπανω να πω? What..? εχει ακουστει ο λογος για τον οποιο κι εγω προτειμω τα anime Razz αλλα και τα manga ειναι μαγευτικα. Θα συμφωνησω με την περιεργη παρομοιωση του Maniac Razz Laughing

Ένταξη: 28 Φεβ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Σαβ Μάρ 29, 2008 9:36 pm
Τίτλος:

Συμφωνω 100% με τον maniacGR .... με καλυψες απολυτα φιλε και να σας πω και κατι ..... οταν ενα μανγκα .... αποδιδεται τοσο Πιστά ΚΑΙ αριστοτεχνικα .... σε μια σειρα aNimE γιατι να μην συνεχιστει ???? (βλεπε hajime no Ippo) δε λεω εξακολουθω να γελαω με τα καμωματα του Τακαμουρα .... και γουσταρω σαν τρελος το μανγκα (εφτασα στο 806 μεσα σε μια βδομαδα !!!!) αλλα φανταστειτε να δουμε ολα τα καινουργια volumes του μανγκα σε μια 2η σεζον !!!!

Ε ρε τι γέλιο εχει να πεσει !!!!

Για αυτο θα γουσταρα παρα πολυ να συνεχιστει η συγκεκριμενη σειρα !!!!

για μενα ειναι μια απο τις 3 καλυτερες ολων των εποχων !!!! μαζι φυσικα με τα θρυλικα PLAWRESS SANSHIRO & NINJA BOY

P.S Ριξτε μια ψηφο για την συνεχιση της σειρας εαν σας αρεσε ... 2 λεπτα υποθεση ειναι...

Gerolykos
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Αριθμός ICQ

Ένταξη: 08 Μάρ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 30, 2008 11:54 am
Τίτλος:

Radagast δεν συμφωνώ εντελώς με την άποψη σου. Αν το πάρουμε και έτσι, υπάρχουν άτομα που θέλουν να αγοράζουν anime, τα οποία είναι πολύ πιο ακριβά από τα manga. Επίσης, τα online scanlation προτιμούνται από πάρα πολύ κόσμο. Δεν νομίζω ότι η διαφορά οφείλεται τόσο στα χρήματα.
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 19 Νοέ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 30, 2008 5:48 pm
Τίτλος:

_Sophia!!!_ έγραψε:
Radagast δεν συμφωνώ εντελώς με την άποψη σου. Αν το πάρουμε και έτσι, υπάρχουν άτομα που θέλουν να αγοράζουν anime, τα οποία είναι πολύ πιο ακριβά από τα manga. Επίσης, τα online scanlation προτιμούνται από πάρα πολύ κόσμο. Δεν νομίζω ότι η διαφορά οφείλεται τόσο στα χρήματα.

Όπως και νά'χει προσωπική άποψη ήταν. Όσο αφορά τα online scanlations οκ καλά είναι δε λέω, αλλά δεν παύουν να είναι κουραστικά "στο μάτι" για τον μέσο χρήστη που ήδη αφιερώνει ώρες στον υπολογιστή είτε για δουλειά είτε για άλλους λόγους. Ως αποτέλεσμα, το να τρώει extra ώρες για να διαβάζει κάτι στο pc, του φέρνει τελικά πονοκέφαλο γι'αυτό και προτιμάει προβολή video από απόσταση.
(αντί να κολλάει το κεφάλι στο pc για ώρες και να του πιάνεται και η μέση... Thumb Down )

PS : Αν τώρα κάποιος έχει τρόπο/χαρτί/μελάνι για να τα εκτυπώσει τα manga τότε είναι άλλο θέμα, αν και πάλι πολυέξοδο.
A sword that cuts one free from one’s karma and does not cut people…
That is what I consider the ultimate sword.
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 06 Ιούν 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 08, 2008 3:20 pm
Τίτλος:

anime...ενω και τα manga ειναι φοβερα,αν δεν υπαρχει κινηση δεν υπαρχει ενταση στα συναισθηματα,στις μαχες και γενικα στο ολο σεναριο.....τα manga εχουν το πλεονεκτημα στο σχεδιο αλλα δε με ενθοθσιαζουν....

Ένταξη: 04 Μάι 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 08, 2008 3:48 pm
Τίτλος:

Ενδιαφέρουσες απόψεις και νομίζω ότι δεν ανήκω σε μια από τις δυο παρατάξεις. Τρελαίνομαι να διαβαζω manga για την ιστορία αλλά μ'αρέσει φοβερά το να μπαίνω στο κλίμα οπτικοακουστικά! Ας πούμε το Byousoku 5 Senchimetoru δε θα ήθελα να το διαβάσω σε manga...Ούτε κάποια από τις ταινίες του studio Ghibli.Είναι η μουσική που μαζί με την εικόνα και την ιστορία σε κάνουν να το νιώσεις...
Όπως και με τα βιβλία...Αν κάποιος συγγραφέας είναι καλός αφηγητής (βλ. Τolkien) τότε αυτό που διαβάζεις σε βάζει μεσα στον κόσμο του...Όταν περνά στην ταινία καλό είναι να σέβονται το γραπτό (βλ. Ο γέρος και η θάλασσα). Δεν είναι εντελώς άσχετο αυτό που λέω...

Με λίγα λόγια το manga το προτιμάς για την ιστορία αλλά δε μπορείς να πεις σε καμιά περίπτωση ότι δε θες να το δεις "ζωντανό" ( anime ). Αν η μεταφορά είναι μούφα τότε είναι ένα ακόμα στο σωρό...Αν όμως η μεταφορά είναι καλή βγαίνει διαμαντάκι!

Ένταξη: 21 Μάρ 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 08, 2008 3:51 pm
Τίτλος:

ψυφιζω manga! πυστευω πως τιποτα δεν συκγρηνεται με τα ομορφα και καλοσχεδιασμενα σκιτσα, μπορει τα manga μα μην εχουν ηχο ομως εμενα προσωπικα μου αρεσει να φανταζομαι τις φωνες των χαρακτηρων και αγαπαω γενικα πολυ τις ζωγραφιστες εικονες, ενας αλλος λογος που ησος με τραβαει το manga ειναι επειδι μου αρεσει να καθομαι με τις ωραις και να σχεδιαζω τους αγαπημενους μου mangaχαρακτηρες Rolling Eyes απο manga εχω ιδιαιτερη συμπαθεια στο naruto Wink μου αρεσει βεβαια να παρακολουθω και anime.(πολυ σωστα αυτα που ειπες hοwl και θα συμφονησω ακομη περισσοτερο στο θεμα με τον τολκιν, ο ανθρωπος ηταν διανοια, εμενα με συγκοινησε ιδιαιτερα η ιστορια του μπερεν και της λουθιεν, εδω και καιρω γραφω ενα βιβλιο φαντασιας εμπνεφσμενο απο τον κοσμο του τολκιν το οποιο ελπιζω μια μερα να καταφερω να εκδοσω)

http://orthodoxy-rainbow.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 21 Οκτ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 04, 2008 5:31 pm
Τίτλος:

Ψήφισα τα anime.Βέβαια θεωρώ οτι η προτίμηση εξαρτάται απο το τί ξεκίνησε κάποιος να κάνει πρώτα.Να βλέπει anime ή να διαβάζει manga.Anyway είμαι fan των anime αλλα πρέπει να παραδεχτώ οτι πολύ συχνά τα manga εξελλίσονται πολύ καλύτερα απο ότι οι αντίστοιχες σειρές π.χ Claymore Respekt
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email

Ένταξη: 04 Αύγ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 06, 2008 1:11 pm
Τίτλος:

Δεν μπορω να ψηφισω κατι,ειναι πολυ δυσκολο το poll.Mου αρεσουν και τα 2.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email

Ένταξη: 20 Απρ 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 06, 2008 8:54 pm
Τίτλος:

Πολύ δύσκολο να κάνεις τη σύγκριση. Και τα δύο έχουν θετικά και αρνητικά: Τα anime έχουν χρώμα, κίνηση, ήχο κλπ, ενώ τα manga έχουν συνήθως καλύτερο σενάριο και αφήνουν τη φαντασία ελεύθερη (όπως είπαν κι άλλοι πιο πριν Whistling ).
Ψήφισα όμως manga, καθώς ότι προτιμώ το πρωτότυπο (στην πλειοψηφία των περιπτώσεων) έργο, και κάποιες φορές η μεταφορά σε anime κάπως "χαλάει" λόγω fillers(Naruto, Bleach), αλλαγή του τέλους (Claymore, Elfen Lied), ή πρόωρη λήξη της σειράς (Rurouni Kenshin, Fruits Basket).
Τα anime όμως δεν παύουν να έχουν μεγαλύτερη ζωντάνια. Στην τελική, εγώ διαβάζω το manga, αλλά βλέπω και το anime, οπότε έχω σφαιρική άποψη. big smile

Δεν είναι γλυκούλια;
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 05 Αύγ 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 09, 2009 10:44 pm
Τίτλος:

Ψηφίζω τα manga γιατί δεν υπάρχουν Filler. Αλλά τα χρώματα των anime δίνουν μια άλλη ζωντάνια.

Ένταξη: 15 Ιούν 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Φεβ 09, 2009 11:14 pm
Τίτλος:

manga ψηφιζω...θεωρω πως μεταφερεται καλυτερα η ιστορια στο κοινο κ πιο εγκυρα..αν κ τα ανιμε συνηθως σου βγαζουν πιο πολυ γελιο,συγκινηση,εκσταση.... Razz Razz
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέου Θέματος     Απάντηση στο Θέμα     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Anime Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3  Επόμενη
Σελίδα 2 από 3

Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας