Προβολή προηγούμενου Θέματος
::
Προβολή επόμενου Θέματος
|
Αnime vs Manga |
Anime |
|
79% |
[ 39 ] |
Manga |
|
20% |
[ 10 ] |
|
Σύνολο Ψήφων : 49 |
|
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Ένταξη: 31 Αύγ 2006

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 19 Νοέ 2007
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάρ 27, 2008 3:40 am
Τίτλος:
|
|
|
gpanos έγραψε:
|
Aphrodite_Maria έγραψε:
|
Εγώ ψηφίζω άνιμε γιατί είμαι τεμπέλα και τα θέλω όλα έτοιμα (μασημένο φαγητό).
Σωμφωνώ όμως και με τους προλαλήσαντες ότι είναι θέμα προτιμήσεων. Άλλοι, με περισσότερη φαντασία ίσως, διακεδάζουν και χαλαρώνουν διαβάζοντας, και άλλοι παρακολουθώντας....
|
Μια από τα ίδια
|
Βασικά θα σημφωνήσω αλλά εγώ για άλλο λόγο... Όσο κι αν είναι θέμα προτιμήσεων ας το παραδεχτούμε τα manga "κοστίζουν". Τα άνιμ σε τελική είναι εντελώς τζάμπα αν το καλοσκεφτείς οπότε πως να μη τα προτιμάει η πλειοψηφία;
Ναι το άνιμ δεν αφήνει τόσο την φαντασία να οργιάζει και σου δίνει μασημένη τροφή κατά ένα τρόπο που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ίσως να σου χαλάει και το αρχικό σενάριο, και να είναι γενικά χειρότερο σαν σύνολο απ'το original. Ναι έχει κινούμενη εικόνα και ήχο, είναι καλύτερο για κάποιον που θέλει να χαλαρώσει κι ίσως πιο ξεκούραστο για πολλούς, αν και στην πραγματικότητα πιο ξεκούραστο είναι να διαβάζεις φύλλα χαρτί παρά να κοιτάς συνέχεια μια οθόνη αν το αναλογιστεί κανείς.
Αλλά εγώ πιστεύω πως η πηγή του κακού είναι για άλλη μια φορά το χρήμα. Κακά τα ψέματα ο μέσος έλληνας προτιμάει να ξοδέψει το περίσσιο εισόδημά του σε κάτι άλλο παρά σε manga. Συμβιβάζεται πάντα πιο εύκολα με ότι είναι δωρεάν. Τουλάχιστον η πλειοψηφία που δεν έχουν χρήμα για πέταμα. Οκ, δεν λέω είναι καλή φάση να είσαι συλλέκτης κτλπ αλλά δεν παύει να είναι ένα ακριβό χόμπυ.
PS : Για το διάβασμα manga στο pc δε το συζητάω καν, καθώς το θεωρώ μαζοχισμό να διαβάζεις ατελείωτες ώρες σε μια οθόνη κάτι για διασκέδαση το οποίο τελικά μάλλον πονοκέφαλο θα σου δώσει και μετά διασκέδαση. Σε κάθε περίπτωση καλύτερα άνιμ σε απόσταση από οθόνη παρά να κολλάς το κεφάλι σου και να πιάνεσαι για να διαβάσεις manga στο pc.
Ή τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ. _________________ My swords are said to instill in their
wielders the urge to kill, once they grip the hilt.
In the end, they are demonic swords.
A sword that cuts one free from ones karma and does not cut people
That is what I consider the ultimate sword.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 18 Δεκ 2006
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 01 Οκτ 2007

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 28 Φεβ 2007
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 08 Μάρ 2007

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 19 Νοέ 2007
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 30, 2008 5:48 pm
Τίτλος:
|
|
|
_Sophia!!!_ έγραψε:
|
Radagast δεν συμφωνώ εντελώς με την άποψη σου. Αν το πάρουμε και έτσι, υπάρχουν άτομα που θέλουν να αγοράζουν anime, τα οποία είναι πολύ πιο ακριβά από τα manga. Επίσης, τα online scanlation προτιμούνται από πάρα πολύ κόσμο. Δεν νομίζω ότι η διαφορά οφείλεται τόσο στα χρήματα.
|
Όπως και νά'χει προσωπική άποψη ήταν. Όσο αφορά τα online scanlations οκ καλά είναι δε λέω, αλλά δεν παύουν να είναι κουραστικά "στο μάτι" για τον μέσο χρήστη που ήδη αφιερώνει ώρες στον υπολογιστή είτε για δουλειά είτε για άλλους λόγους. Ως αποτέλεσμα, το να τρώει extra ώρες για να διαβάζει κάτι στο pc, του φέρνει τελικά πονοκέφαλο γι'αυτό και προτιμάει προβολή video από απόσταση.
(αντί να κολλάει το κεφάλι στο pc για ώρες και να του πιάνεται και η μέση...  )
PS : Αν τώρα κάποιος έχει τρόπο/χαρτί/μελάνι για να τα εκτυπώσει τα manga τότε είναι άλλο θέμα, αν και πάλι πολυέξοδο. _________________ My swords are said to instill in their
wielders the urge to kill, once they grip the hilt.
In the end, they are demonic swords.
A sword that cuts one free from ones karma and does not cut people
That is what I consider the ultimate sword.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 06 Ιούν 2008
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 04 Μάι 2007

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 21 Μάρ 2008
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 08, 2008 3:51 pm
Τίτλος:
|
|
|
ψυφιζω manga! πυστευω πως τιποτα δεν συκγρηνεται με τα ομορφα και καλοσχεδιασμενα σκιτσα, μπορει τα manga μα μην εχουν ηχο ομως εμενα προσωπικα μου αρεσει να φανταζομαι τις φωνες των χαρακτηρων και αγαπαω γενικα πολυ τις ζωγραφιστες εικονες, ενας αλλος λογος που ησος με τραβαει το manga ειναι επειδι μου αρεσει να καθομαι με τις ωραις και να σχεδιαζω τους αγαπημενους μου mangaχαρακτηρες  απο manga εχω ιδιαιτερη συμπαθεια στο naruto  μου αρεσει βεβαια να παρακολουθω και anime.(πολυ σωστα αυτα που ειπες hοwl και θα συμφονησω ακομη περισσοτερο στο θεμα με τον τολκιν, ο ανθρωπος ηταν διανοια, εμενα με συγκοινησε ιδιαιτερα η ιστορια του μπερεν και της λουθιεν, εδω και καιρω γραφω ενα βιβλιο φαντασιας εμπνεφσμενο απο τον κοσμο του τολκιν το οποιο ελπιζω μια μερα να καταφερω να εκδοσω) _________________ Επισκευτείτε το blog μου.
http://orthodoxy-rainbow.blogspot.com/
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 21 Οκτ 2007

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 04 Αύγ 2007

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 20 Απρ 2008
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Αύγ 06, 2008 8:54 pm
Τίτλος:
|
|
|
Πολύ δύσκολο να κάνεις τη σύγκριση. Και τα δύο έχουν θετικά και αρνητικά: Τα anime έχουν χρώμα, κίνηση, ήχο κλπ, ενώ τα manga έχουν συνήθως καλύτερο σενάριο και αφήνουν τη φαντασία ελεύθερη (όπως είπαν κι άλλοι πιο πριν  ).
Ψήφισα όμως manga, καθώς ότι προτιμώ το πρωτότυπο (στην πλειοψηφία των περιπτώσεων) έργο, και κάποιες φορές η μεταφορά σε anime κάπως "χαλάει" λόγω fillers(Naruto, Bleach), αλλαγή του τέλους (Claymore, Elfen Lied), ή πρόωρη λήξη της σειράς (Rurouni Kenshin, Fruits Basket).
Τα anime όμως δεν παύουν να έχουν μεγαλύτερη ζωντάνια. Στην τελική, εγώ διαβάζω το manga, αλλά βλέπω και το anime, οπότε έχω σφαιρική άποψη.  _________________   
Δεν είναι γλυκούλια;
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 05 Αύγ 2008

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|