Το θέμα που ακολουθεί με απασχολεί αρκετό καιρό και αυτή η στιγμή είναι μια λαμπρή ευκαιρία να μοιραστώ και με εσάς την απορία μου. Αν και το θέμα θα ταίριαζε περισσότερο σε μέρος του site το οποίο αναφέρεται σε παλιά anime-cartoon σας το παραθέτω εδώ πέρα.Πριν από πολλά πολλά χρόνια, όταν δηλαδή η κρατική τηλεόραση παρουσίαζε και άλλα cartoon-anime(βλέπε τρεις σωματοφύλακες) εκτός από περιπέτειες του Μίκυ Μάους, υπήρχε ένα cartoon(anime?) στο οποίο πρωταγωνιστής ήταν μια λευκή αρκούδα σε ένα αερόστατο, η οποία είχε και ένα βοηθό(δεν θυμάμαι ακριβώς τι ήταν) όπως και ένα πνεύμα μέσα σε ένα μπουκάλι.Αντίπαλοι τους,τουλάχιστον στα πρώτα επεισόδια, ήταν κάτι πειρατές μέσα σε ένα zeppelin.Αργότερα,όχι πολύ μετά, εχθροί τους γινόταν μία ομάδα "κακών"οι οποίοι ονομάζονταν Τέσσερις Κυρίαρχοι του Καιρού.Πιο συγκεκριμένα:Το Πουλί της Θύελλας(μπλε η γαλάζιου χρώματος με ιδιότητα να προκαλεί καταιγίδες και να διαλύεται σε πολλά μικρότερα πουλιά,αυτό το θυμάμαι καλά),η νεράιδα Κλοντίν,η Μάγισσα Μαρμπελίνα και ένας χρυσός πίθηκος.(τα ονόματα μπορεί να μην είναι ακριβώς έτσι αλλά μοιάζουν αρκετά τουλάχιστον έτσι όπως είχαν μεταφραστεί δεν ξέρω εάν οι Έλληνες μεταφραστές ασέλγησαν για άλλη μια φορά σε προτότυπο κείμενο)).Το πιο πιθανό είναι να ήταν γαλλικής προέλευσης.Φυσικά δεν έχω την απαίτηση να μου πείτε τον γαλλικό τίτλο.Εάν θυμάστε τον ελληνικό ή έστω κάποιο όνομα( του πρωταγωνιστή π.χ.).Οτιδήποτε θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο.Κλείνοντας είμαι σχεδόν 99% σίγουρος ότι δεν ήταν anime, αλλά από ότι είχα παρατηρήσει στο παρελθόν σε παρόμοια συζήτηση έχετε πολύ καλή μνήμη και όταν διάβαζα τη συζήτηση ξεθάψατε πολλές αρχαιολογίες από το υποσυνείδητο μου.Ελπίζω λοιπόν να θυμάστε οτιδήποτε θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο για τη σειρά που σας ανέφερα.Ευχαριστώ.