Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Anime

Τί είναι αυτό που κάνει τα anime (παραπάνω από) ελκυστικά?
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  
Συγγραφέας Μήνυμα

Ένταξη: 28 Αύγ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 31, 2006 1:48 am
Τίτλος: Τί είναι αυτό που κάνει τα anime (παραπάνω από) ελκυστικά?
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τί είναι αυτό που κάνει τα anime ελκυστικά?
Είναι ο ιδιαίτερος σχεδιασμός, η γιαπωνέζικη κουλτούρα,το χιούμορ ή η βία που μας ενθουσιάζουν και ασχολούμαστε τόσο σοβαρά μαζί τους?

Ίσως είναι όλα τα παραπάνω που έχουν τη μοναδική ικανότητα να μας ταξιδεύουν σε άλλους κόσμους.Κόσμους που ούτε οι ονειρεμένες ταινίες του Disney έχουν καταφέρει να μας πάνε.Ίσως για λίγο,όσο διαρκεί η ταινία.

Το θέμα με τα anime είναι οτι αλλάζουν -θα τολμήσω να πω-τον τρόπο που βλέπεις τον κόσμο και το επιτυγχάνουν και αφού πέσουν οι τίτλοι τέλους.Είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε όταν ήσουν μικρός και είδες το πρώτο επεισόδιο Plawress Sanshiro ή Candy Candy, και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Βέβαια θυμόμαστε το Lion King, φυσικά και δεν ξεχάσαμε τη λαίδη και τον αλήτη.Αλλα στο μυαλο μας μένει περισσότερο χαραγμένη η σκηνή που ο sanshiro "πεταει" τον Jumaru στη μάχη- αλήθεια, πόσο ευφυής είναι!- ,ή οι τίτλοι της Candy με τα λουλούδια? απλές σκηνές που δεν είχαν σκοπό να κλέψουν την παράσταση ,κι όμως το κάνανε.

Μάτια δακρυσμένα, κορμί που συσπάται από τον πόνο,θυμός και χαρά που αφοπλίζουν, οι χαρακτηρες αναπνέουν, είναι ζωντανοι! Όλη η ανθρώπινη φύση αποτυπωμένη μεγαλιωδώς στο χαρτί ενσαρκώνεται από αυτό.

Οι χαρακτήρες είναι ζωντανοί και ματώνουν.Η βία στα anime ήταν πάντα μεγάλο θέμα συζήτησης. Όχι και για μένα.Το anime έχει εισχωρήσει μέσα σου από παιδί,μεγαλώνει μαζί σου και σε ακολουθεί ως ενήλικα.

Θίγει κάθε πτυχή της ζωής σου και δεν αφήνει τη φαντασία σου να ατροφήσει επειδή μεγάλωσες.Την κάνει ακόμα πιο ισχυρή.Έχεις ανάγκη αυτή την τροφή της φαντασίας γιατί η φαντασία είναι από τα πιο δυνατά όπλα που έχεις σε αυτό τον κόσμο για να επιβιώσεις, και τα anime από τους καλύτερους φίλους της.

Και οι φίλοι μας οι Ιάπωνες απέδειξαν ότι χειρίζονται καλά αυτή τη φιλία.
Η κουλτούρα των δημιουργών είναι πολύ σημαντικό συστατικό της σχέσης σου με αυτό το site.Oi Ιάπωνες είναι αν μην τι άλλο και αποδεδειγμένα άνθρωποι με όραμα.Αν έρθουμε έστω λίγο πιο κοντά στο δικό τους κόσμο (που είναι πολύ διαφορετικός)Δεν θα αναλύσω περί ιαπωνικής κουλτούρας, θέλω να επικεντρωθω στα συναισθήματα και όχι στις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους συντελεστές του animeclipse γιατί είναι ένα παραθυρο στον εαυτό μας.Όλη αυτη η κοινότητα,οι συζητήσεις, το πάθος να ξαναδούμε πραγματα που μας άλλαξαν και που μας άγγιξαν,και η ανάγκη για περισσότερο,το οτι ερχόμαστε έτσι -θα τολμήσω πάλι να πω-πιο κοντα,σημαίνει πολλα για εμάς τους ίδιους κυρίως.Τουλάχιστον για εμένα- αλλά νομίζω οτι πολλοί αισθάνονται το ίδιο.

Με λίγα λόγια αυτό που θέλω τόση ώρα να πώ είναι οτι χαίρομαι που είμαι μέρος αυτής της παρέας και μοιράζομαι την αγάπη μου για τα anime μαζί σας.
Πέτε μου κι εσείς την άποψή σας πάνω στο θέμα..
..Και η διαδικασία συνεχίζεται...

Θυμήσου ποιός είσαι

Έχει επεξεργασθεί από τον/την George T στις Τετ Ιούν 20, 2007 9:45 am, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger

Ένταξη: 29 Ιούλ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 01, 2006 3:45 am
Τίτλος:

Φιλε George T καλως ηρθες. Wink Οσο για το θεμα πιστευω πως οι βασικοτεροι λογοι ειναι αυτοι που αναφερεις.Εγω προσωπικα ασχολουμαι απο πολυ μικρος με τα κομιξ και τα παιδικα γενικοτερα.Σιγα-σιγα ανακαλυψα και τα anime και ασχολουμαι μανιωδως μαζι τους τους τελευταιους μηνες.Απο μικρος που εβλεπα τις ταινιες του disney(αχ,τι μου θυμισες!)ενοιωθα ριγη σε ολο μου το σωμα,καθως καθε ειδους συναισθημα πλημμυριζε την ψυχη μου,χαρα λυπη,αγωνια,θαυμασμος και αλλα τοσα που δεν μπορεις να τα περιγραψεις μονο με λογια.Μαζι με ολα τα παλια anime,dragonball,plawres sanshiro,candy candy... Rolling Eyes Ακομα θυμαμαι που το σαββατοκυριακο ξυπνουσαμε πρωι-πρωι με την αδερφη μου για να μη χασουμε λεπτο... Rolling Eyes Αυτα τα πολυτιμα συναισθηματα μου τα ειχαν δωσει μονο τα anime και οι ταινιες του disney(ποιος δεν τραγουδουσε ολα τα υπεροχα τραγουδια που ειχε η καθε ταινια?)Δυστηχως η disney δεν βγαζει τετοιες ταινιες ποια, Crying or Very sad αλλα υπαρχουν τοσα αριστουργηματα,ειτε anime ειτε παιδικα που θα λατρευονται για χρονια. big smile Ευτυχως χαρεις καταπληκτηκες δημοφηλεις σειρες(fullmetal alchemist,bleach,naruto)τα anime συνεχιζουν να εξαπλονωνται παγκοσμιως!Δεν εχουμε παρα να δουμε τη συνεχεια...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Ένταξη: 12 Ιούν 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 01, 2006 12:21 pm
Τίτλος:

nestor έγραψε:
Ευτυχως χαρεις καταπληκτηκες δημοφηλεις σειρες(fullmetal alchemist,bleach,naruto)τα anime συνεχιζουν να εξαπλονωνται παγκοσμιως!Δεν εχουμε παρα να δουμε τη συνεχεια...

Vale kai to one piece Thumbs UP .

Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger

Ένταξη: 29 Ιούλ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 01, 2006 10:23 pm
Τίτλος:

lol και το one piece μπραβο ρε fullmetal! Laughing
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 11 Απρ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Σεπ 11, 2006 1:35 pm
Τίτλος:

τα ανιμε.. τα ανιμε ειναι πραγματικα κατι το πολυ ιδιετερο...εμενα προσοπικα με συγκινουν και με κανουν να τα λατρεβω γιαπολους λογους.θα προσπαθησω να παραθεσω οσο πιο πολους και οσο καλυτερα μπορω στις επομενες γραμμες.
Αρχικα αυτο που σε ελκυει ειναι τα καταπληκτικα σκιτσα... τα σκιτσα αυτα ειναι τοσο ζωντανα τοσο ομορφα τοσο χαρακτιριστικα... εχουν μια εντελως διαφορετικη νοοτροπια απο τολες τις υπολυπες...σαφως ανωτερη απο την ευρωπαικη και εντελως περαν καθε ανταγωνισμου με την αμερικανικη δη της μαρβελ....οι χαρακτηρες ειναι εκφραστικοι, εχουν παθος νοιωθουν τη καθε στιγμη. Ακομα τα λατρεβω γιατι εξιστορωντας αυτες τις τοσο ομορφες ιστοριες που ειναι ξεχωριστες με ομορφη πλοκη η καθε μια με ενδιαφερον και συγκινηση μας κανουν ολους να δουμε καποια πραματα πο υ ειτε δεν τα εχουμε συνηδιτοποιησει ή που θελουμε να μην τα συνηδιτοποιησουμε ή που τα εχουμε ξεχασει ή που απλα δεν τα βλεπαμε... μας κανουν να βλεπουμε με λιγο διαφορετικη ματια το κοσμο να εκτιμισουμε καποια πραματα και να ζησουμε καλυτερα. ενα πολυ μεγαλο μπραβο λοιπον στους ιαπωνες για την κουλτουρα, τη νοοτροπια, τη σκεψη και οτι αλλο, διοτι θεωρω τους ιαπωνες φοβερο λαο και αν δεν ειμουν ελληλας σιγουρα θα ηθελα να ειμαι ιαπωνας... Respekt Worthy
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 08 Σεπ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Κυρ Σεπ 24, 2006 3:30 pm
Τίτλος:

Fullmetal έγραψε:
nestor έγραψε:
Ευτυχως χαρεις καταπληκτηκες δημοφηλεις σειρες(fullmetal alchemist,bleach,naruto)τα anime συνεχιζουν να εξαπλονωνται παγκοσμιως!Δεν εχουμε παρα να δουμε τη συνεχεια...

Vale kai to one piece Thumbs UP .

kai to Rurouni Kenshin!! kai as elpisoume kapoia mera na to doume oloklhrwmeno!!!!!!Respekt

Ένταξη: 18 Δεκ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 19, 2007 9:08 pm
Τίτλος:

Μια μικρή αλήθεια κατά την προσωπική μου άποψη είναι η εξής:

Η ΙΑΠΩΝΙΑ είναι η ΜΟΝΗ χώρα αυτή την στιγμή που παίρνει το animation τόσο σοβαρά.

Τα ιαπωνικά studio είναι αυτή την στιγμή για τα κινούμενα σχέδια ότι είναι το
Hollywood για το παγκόσμιο σινεμά.

Όταν βλέπεις σειρές όπως τα Naruto,Bleach,One Piece ή Death Note(το οποίο έχει και σκηνοθεσία καλύτερη από πολλές ταινίες που έχω δει),
ε,δεν γίνεται να μην ...ψαρώσεις.
Αυτή την στιγμή βλέπω σειρές που μου προκαλούν την ίδια συγκίνηση με αυτές που έβλεπα όταν ήμουν παιδί.Βέβαια κατά βάθος ,όσοι μεγαλύτεροι βλέπουμε ακόμα anime, μένουμε ακόμη παιδιά , ή μήπως κάνω λάθος ;
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 11 Δεκ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 19, 2007 10:11 pm
Τίτλος:

Τα anime παρουσιαζουν πτυχες της ανθρωπινης υπαρξης, δενοντας με τον καλυτερο τροπο ολα τα συγχρονα ειδη ταινιων(μυστηριο,δραμα,κωμωδια...).Συναμα σ περναν ιδεες και ιδανικα,σε προβληματιζουν..κτλπ.Και σ αυτα προσθετεις την ιαπωνικη κουλτουρα,παραδοση κ ιστορια.
Ζητάτε ευγενικά χωρίς να απαιτείτε
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 08 Μάρ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούν 19, 2007 10:20 pm
Τίτλος:

Για μένα, τα anime είναι μια είσοδος στον κόσμο της φαντασίας. Εκεί τα πάντα μπορούν να συμβούν και μπορείς να γνωρίσεις πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες, ο καθένας με διαφορετικά χαρίσματα. Η επαφή αυτή άρχισε, προσωπικά, με τις ταινίες του Disnay και το παραμυθικό στοιχείο που είχαν. Βέβαια, τώρα πια η Disney δεν βγάζει τίποτα αξιόλογο, όπως είπε και ο nestor.
Παράλληλα τα anime μεταφέρουν κάποια μηνύματα και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον να ανακαλύπτεις ποιο είναι το μήνυμα σε κάθε anime.
Πάντως ό,τι και αν σημαίνουν τα anime στον καθένα, το σίγουρο είναι ότι είναι "πορωτικά"! Thumb 2 Up
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 27 Ιούν 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιούλ 03, 2007 10:48 am
Τίτλος:

Aυτό που κάνει τα ανιμέ ελκυστικά για εμένα είωαι αρκετά πράγματα.Ενα από αυτά είναι ο σχεδιασμόσ που έχουν είναι καταπληκτικός.Επίσης το σενάριο είναι συνήθως πιο ώριμο από τα συνηθησμένα καρτούν.Τέλος είναι μια απόδραση απο τα καθημερινά!! Rolling Eyes
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger Αριθμός ICQ
Προβολή όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέου Θέματος     Απάντηση στο Θέμα     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Anime Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας