Τί είναι αυτό που κάνει τα anime ελκυστικά?
Είναι ο ιδιαίτερος σχεδιασμός, η γιαπωνέζικη κουλτούρα,το χιούμορ ή η βία που μας ενθουσιάζουν και ασχολούμαστε τόσο σοβαρά μαζί τους?
Ίσως είναι όλα τα παραπάνω που έχουν τη μοναδική ικανότητα να μας ταξιδεύουν σε άλλους κόσμους.Κόσμους που ούτε οι ονειρεμένες ταινίες του Disney έχουν καταφέρει να μας πάνε.Ίσως για λίγο,όσο διαρκεί η ταινία.
Το θέμα με τα anime είναι οτι αλλάζουν -θα τολμήσω να πω-τον τρόπο που βλέπεις τον κόσμο και το επιτυγχάνουν και αφού πέσουν οι τίτλοι τέλους.Είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε όταν ήσουν μικρός και είδες το πρώτο επεισόδιο Plawress Sanshiro ή Candy Candy, και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.
Βέβαια θυμόμαστε το Lion King, φυσικά και δεν ξεχάσαμε τη λαίδη και τον αλήτη.Αλλα στο μυαλο μας μένει περισσότερο χαραγμένη η σκηνή που ο sanshiro "πεταει" τον Jumaru στη μάχη- αλήθεια, πόσο ευφυής είναι!- ,ή οι τίτλοι της Candy με τα λουλούδια? απλές σκηνές που δεν είχαν σκοπό να κλέψουν την παράσταση ,κι όμως το κάνανε.
Μάτια δακρυσμένα, κορμί που συσπάται από τον πόνο,θυμός και χαρά που αφοπλίζουν, οι χαρακτηρες αναπνέουν, είναι ζωντανοι! Όλη η ανθρώπινη φύση αποτυπωμένη μεγαλιωδώς στο χαρτί ενσαρκώνεται από αυτό.
Οι χαρακτήρες είναι ζωντανοί και ματώνουν.Η βία στα anime ήταν πάντα μεγάλο θέμα συζήτησης. Όχι και για μένα.Το anime έχει εισχωρήσει μέσα σου από παιδί,μεγαλώνει μαζί σου και σε ακολουθεί ως ενήλικα.
Θίγει κάθε πτυχή της ζωής σου και δεν αφήνει τη φαντασία σου να ατροφήσει επειδή μεγάλωσες.Την κάνει ακόμα πιο ισχυρή.Έχεις ανάγκη αυτή την τροφή της φαντασίας γιατί η φαντασία είναι από τα πιο δυνατά όπλα που έχεις σε αυτό τον κόσμο για να επιβιώσεις, και τα anime από τους καλύτερους φίλους της.
Και οι φίλοι μας οι Ιάπωνες απέδειξαν ότι χειρίζονται καλά αυτή τη φιλία.
Η κουλτούρα των δημιουργών είναι πολύ σημαντικό συστατικό της σχέσης σου με αυτό το site.Oi Ιάπωνες είναι αν μην τι άλλο και αποδεδειγμένα άνθρωποι με όραμα.Αν έρθουμε έστω λίγο πιο κοντά στο δικό τους κόσμο (που είναι πολύ διαφορετικός)Δεν θα αναλύσω περί ιαπωνικής κουλτούρας, θέλω να επικεντρωθω στα συναισθήματα και όχι στις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις.
Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους συντελεστές του animeclipse γιατί είναι ένα παραθυρο στον εαυτό μας.Όλη αυτη η κοινότητα,οι συζητήσεις, το πάθος να ξαναδούμε πραγματα που μας άλλαξαν και που μας άγγιξαν,και η ανάγκη για περισσότερο,το οτι ερχόμαστε έτσι -θα τολμήσω πάλι να πω-πιο κοντα,σημαίνει πολλα για εμάς τους ίδιους κυρίως.Τουλάχιστον για εμένα- αλλά νομίζω οτι πολλοί αισθάνονται το ίδιο.
Με λίγα λόγια αυτό που θέλω τόση ώρα να πώ είναι οτι χαίρομαι που είμαι μέρος αυτής της παρέας και μοιράζομαι την αγάπη μου για τα anime μαζί σας.
Πέτε μου κι εσείς την άποψή σας πάνω στο θέμα..
..Και η διαδικασία συνεχίζεται...
_________________
Θυμήσου ποιός είσαι