Δημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 17, 2009 6:50 pm
Τίτλος: [POLL] Πως σας αρέσει να βλέπετε τα notes των επεισοδίων;
Λοιπόν είχα την εξής απορία. Όταν βλέπετε ένα επεισόδιο από μία σειρά anime, τι σας αρέσει προτιμότερο, να υπάρχουν τα notes του εκάστοτε επεισοδίου ενσωματωμένα στην αρχή του (σαν πρόλογο ας πούμε) ή να υπάρχουν σαν δύο ξεχωριστά αρχεία;
Προσοχή όταν μιλάω για notes εννοώ spoiler-free όσων αφορά την ροή της σειράς.
Προσωπικά μου αρέσουν τα notes στην αρχή του επεισοδίου, νομίζω ότι έτσι είναι πιο "οργανωμένο" ένα επεισόδιο και δεν επικρατεί και χάος στον φάκελο με τα επεισόδια. Όσον αφορά το αν χάνονται κάποια kbps ποιότητας και αν είναι πολύ σημαντικό αυτό, δεν το γνωρίζω, γιαυτό έκανα το thread για να το συζητήσουμε αν γίνεται. _________________ My Blog | Blood Berets Athens Paintball Team @ Facebook
Ένταξη: 12 Δεκ 2007
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 17, 2009 7:02 pm
Τίτλος:
Κοίτα εγώ πιστεύω ότι σε ένα project που έχει μεγάλη απαίτηση σε notes (δηλαδή κάτι εξειδικευμένο π.χ ένα ιατρικό anime, ένα με αεροπλάνα/αυτοκίνητα κλπ) θα προτιμούσα τα notes να μην είναι μέσα στο επεισόδιο, γιατί εκείνη την ώρα μπορεί να μην έχω καμία όρεξη να διαβάζω σημειώσεις ή μπορεί να ξέρω κάποιες από αυτές κλπ. Θα ήθελα να είναι κάπου ξεχωριστά. Και όχι αναγκαία μέσα στο επεισόδιο. Θα μπορούσε να είναι σε κάποιο thread του forum ειδικά διαμορφωμένο για αυτό το σκοπό ας πούμε.
Τώρα για ένα anime που δεν χρειάζεται πολλά πολλά και είναι αναγκαίες 2-3 διευκρηνισούλες σε 1-2 επεισόδια δεν πιστεύω να είχα πρόβλημα με την "εισαγωγή" τους στο ίδιο το επεισόδιο. Όσο για το θέμα της μείωσης της ποιότητας, δεν έχω ιδέα οπότε δεν μπορώ να εκφράσω άποψη. Αυτά πάνω κάτω από εμένα. _________________
Εμένα πάντως μου αρέσουν τα note διότι καταλαβαίνεις καλύτερα μερικές έννοιες! Αλλά το σπαστικό είναι ότι μερικές φορές δεν τα προλαβαίνω! αν είναι να τα βάζετε πχ σε στιγμές που δεν έχει διάλογο! _________________ ΒΑΚΑΑΑΑΑΑ!!!SARABADAAAAA BAKAAAAA SHINIGAMIIIII SARUUUUUUU!!!!!!SHINE!
Εμένα πάντως μου αρέσουν τα note διότι καταλαβαίνεις καλύτερα μερικές έννοιες! Αλλά το σπαστικό είναι ότι μερικές φορές δεν τα προλαβαίνω! αν είναι να τα βάζετε πχ σε στιγμές που δεν έχει διάλογο!
Όντως είναι σπαστικό αυτό. Εδώ όμως αναφέρομαι για notes τα οποία τοποθετούνται στην αρχή του επεισοδίου, πριν ξεκινήσει καν αυτό, με την μορφή βίντεο... Σαν να λέμε pdf αλλά ενσωματωμένο στο βίντεο, στην αρχή του! _________________ My Blog | Blood Berets Athens Paintball Team @ Facebook
Εγώ θα προτιμούσα τέτοια notes να μπαίνουν σαν ξεχωριστό αρχείο και μετά αυτό να συνδέεται με τη λειτουργία orederes chapters του mkv, ώστε να υπάρχει η επιλογή ο χρήστης να τα προσπεράσει άμεσα. Θα μου πείτε, αν μπουν σαν chapter, πάλι μπορεί ο χρήστης να τα προσπεράσει, αλλά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να είναι ξεχωριστά, όπως πχ. στο Ergo Proxy.
Η λύση pdf και word δε μου πολυαρέσει, όπως και η αναφορά σε thread, καθώς απαιτεί σύνδεση στο ιντερνετ και γενικά το θεωρώ μπελαλίδικο. _________________ Διαβάστε τουςΚανόνες του Forum!Τα greeklish απαγορεύονται! Διαβάστε το Playback FAQ Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first... And remember, fansubbing is NOT serious business...
Εμένα μου αρέσουν στο στυλ του Ergo Proxy(της AC εννοώ), αλλά ίσως ένα τέτοιο πρόσθετο βίντεο, μάλλον το προτιμώ ενσωματωμένο στο επεισόδιο, στην εισαγωγή (πριν το opening). _________________ Αν δεν ήμουν αυτός που είμαι, θα ήθελα να ήμουν εγώ. Απλά να μου έμοιαζα λίγο περισσότερο.
Και εμένα το PDF δεν μου πολύ αρέσει αλλά έχει το θετικό ότι έχει μικρο μέγεθος .Καλύτερα είναι σαν του Ergo Proxy σε ξεχωριστό αρχείο.Στην αρχή του επεισοδίου δεν θα μου άρεσαν. _________________
Συμφωνώ κι εγώ για το Ergo Proxy style, μου άρεσε σαν ιδέα και τα διάβαζα κάθε φορά,
ενώ ήταν πιο εύκολο αν ξεχνούσα κάτι να ξέρω ότι ανοίγω 1 αρχείο και το βρίσκω με τη μία.
Να ψάχνεις σε βίντεο είναι μάλλον πιο μπελαλίδικο. _________________ www.ookami-fansubs.com for your Fullmetal Alchemist fix...
Πιστευω 2 streams για υποτιτλους, ενα με notes κι ενα χωρις ειναι οτι το καλυτερο. _________________ Επισκεφτείτε το κανάλι μας πατώντας εδώ Για τα τελευταία releases επισκεφθείτε τον tracker μας Για να δείτε την πρόδο των projects πηγαίνετε στο Project Status πατώντας εδώ Ζητάτε ευγενικά χωρίς να απαιτείτε
Ένταξη: 08 Δεκ 2006
Δημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 23, 2009 9:53 am
Τίτλος:
Συμφωνώ με το ξεχωριστό, ανεξαρτήτως μορφής.
Να μπορείς που χου να σταματάς το βίντεο και να τσεκάρεις σε άλλο αρχείο τι εστί "βομβίδιο" π.χ. μαζί και με κάποια εικόνα η οτιδήποτε άλλο συνοδευτικό το οποίο είχες ξεχάσει γιατί το είχες δει ας πούμε 5 επεισόδια πίσω.
Κάτι τέτοιο έκαναν και τα παιδιά στην AWMN με το Cowboy Bebop, όπου και ετοίμασαν δύο αρχεία .pdf με εικόνες και κείμενο για κάποιους όρους, ρίζες λέξεων ακόμη και φαγητά! I liked it _________________
Και τα ρέστα μου στο παρακάτω:
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας