Προβολή προηγούμενου Θέματος
::
Προβολή επόμενου Θέματος
|
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Ένταξη: 18 Δεκ 2006
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 17 Οκτ 2007

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 11 Δεκ 2006

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 05, 2010 2:13 pm
Τίτλος:
|
|
|
Απλως κοιτα οι ανεμιστηρες που θα παρεις να ειναι το πολυ στις 1000 στροφες~13db.Εγω ειχα παρει κατι nilox 12αρηδες και ησυχασα.
Επισης να ξερεις οτι υπαρχουν και fanless psu οπως αυτο http://www.anandtech.com/show/3962/seasonic-x460fl-460w-fanless . _________________ Επισκεφτείτε το κανάλι μας πατώντας εδώ
Για τα τελευταία releases επισκεφθείτε τον tracker μας
Για να δείτε την πρόδο των projects πηγαίνετε στο Project Status πατώντας εδώ
Ζητάτε ευγενικά χωρίς να απαιτείτε

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 04 Μάρ 2006

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 05, 2010 4:53 pm
Τίτλος:
|
|
|
Στην περίπτωση του θορύβου ο οποίος σχετίζεται ουσιαστικά άμεσα με τη θερμότητα, bigger is better!
Εξηγούμαι:
Σε ένα καλό και μεγάλο κουτί, η θερμότητα απάγεται πολύ καλύτερα, καθώς ο αέρας κυκλοφορεί πολύ καλύτερα. Επίσης, ένας μεγάλος ανεμιστήρας, δουλεύει σε λιγότερα rpm και μετακινεί περισσότερη μάζα αέρα σε σχέση με κάποιον μικρό.
Από κει και πέρα, το panel το θεωρώ μερικώς χρήσιμο, γιατί ουσιαστικά ρίχνει τις στροφές των ανεμιστήρων και τπτ παραπάνω, αν αυτοί δεν κυκλοφορούν καλά τον αέρα, το κουτι θα σκάσει από τη ζέστη, μαζί με τα ωραία κυκλώματα του PC σου...
Εγώ προσωπικά πήρα το Coolermaster Haf 932 με 3 ανεμιστήρες μπουριά και βρήκα την υγειά μου. Σε συνδυασμό με ένα καλό φυσερό/φυτσητήρι για τη σκόνη, για μένα είναι η καλύτερη λύση... _________________ Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first...
And remember, fansubbing is NOT serious business...
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 18 Δεκ 2006
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 05, 2010 7:39 pm
Τίτλος:
|
|
|
bezdim έγραψε:
|
στο τέλος θα ανακαλύψεις ότι το πιο αθόρυβο είναι το laptop.
|
ή ένα MAC...
Neo106 έγραψε:
|
Επισης να ξερεις οτι υπαρχουν και fanless psu
|
Καλό αλλά πανάκριβο
Gpower2 έγραψε:
|
Εγώ προσωπικά πήρα το Coolermaster Haf 932 με 3 ανεμιστήρες μπουριά και βρήκα την υγειά μου.
|
Συμφωνώ με όλα όσα λες φίλε Gpower2 γι'αυτο και εγώ έχω αγοράσει ήδη το HAF.
Οι 3 ανεμιστήρες που θέλω να βάλω να γυρίζουν στο μισό είναι αυτά τα μπουριά του ΗΑF.Επειδή το κουτί έχει καλή ροή ελπίζω να μην έχω πρόβλημα θερμοκρασίας αμα τους βάλω να στροφάρουν στο μισό και να έχω αισθητή μείωση του θορύβου.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 05, 2010 9:13 pm
Τίτλος:
|
|
|
Παράθεση:
|
Οι 3 ανεμιστήρες που θέλω να βάλω να γυρίζουν στο μισό είναι αυτά τα μπουριά του ΗΑF.Επειδή το κουτί έχει καλή ροή ελπίζω να μην έχω πρόβλημα θερμοκρασίας αμα τους βάλω να στροφάρουν στο μισό και να έχω αισθητή μείωση του θορύβου.
|
Θεωρείς ότι κάνουν θόρυβο αυτοί οι ανεμιστήρες; Εγώ δεν κατάλαβα πότε άναψε το κουτί...
Αν τους βάλεις να γυρίζουν και στο μισό, τότε σίγουρα δε θα ακούς τίποτα... _________________ Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 11 Δεκ 2006

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Νοέ 05, 2010 9:22 pm
Τίτλος:
|
|
|
Βασικα δεν προσδιορισες απο την αρχη του νηματος ποσο αθορυβο θες να ειναι, γιατι απο οτι καταλαβα εχεις μεγαλες απαιτησεις.
Επισης φαινεται ηδη να εχεις επενδυσει σε αρκετα πραγματα και τα μονα που αφησες στοκ ειναι οι ανεμιστηρες του κουτιου και το τροφοδοτικο.Ε τοτε παρε μερικα σε πολυ χαμηλες στροφες, <1000, δεν υπαρχει κατι αλλο.Με τις παθητικες ψυξεις σε επεξεργαστη και καρτα γραφικων πρεπει να γινεται της κολασεως.
Για τους σκληρους επισης αν ειναι wd μπορεις να τους ρυθμισεις για να ειναι περισσοτερο αθορυβοι οταν τους χρησιμοποιεις. _________________ Επισκεφτείτε το κανάλι μας πατώντας εδώ
Για τα τελευταία releases επισκεφθείτε τον tracker μας
Για να δείτε την πρόδο των projects πηγαίνετε στο Project Status πατώντας εδώ
Ζητάτε ευγενικά χωρίς να απαιτείτε

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 19 Ιούλ 2007
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 30 Μάι 2005

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 06, 2010 7:49 am
Τίτλος:
|
|
|
Και για να μειώσεις ακόμα περισσότερο τη μετάδοση του θορύβου, θα μπορούσες να τον ντύσεις με μόνωση, να βάλεις τις στηρίξεις των ανεμιστήρων σε ελαστικά αντικραδασμικά εφέδρανα, και να βάλεις το κουτί να πατάει σε μοκέτα.
Βλέπε πχ εδώ και εδώ
Και ένα ακόμα παρόμοιο:
Link
Φυσικά μπορείς και να αυτοσχεδιάσεις, που ίσως σου βγει ακόμα φτηνότερο. Οι λέξεις κλειδιά που χρειάζεσαι είναι "ηχομονωτικά και ηχοαπορροφητικά υλικά".
Παράδειγμα ηχοαπορροφητικού:
Link
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 11 Οκτ 2008
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 06, 2010 1:49 pm
Τίτλος:
|
|
|
Απόσο ξέρω, η χρήση της υδρόψυξης έχει αρκετά προβλήματα, καθώς απαιτεί συντήρηση και διαίτερη προσοχή, ώστε να μη χυθεί το υγρό πάνω στα κυκλώματα.
Για τον λόγο αυτό δεν το συνιστώ σε κανέναν και τον προειδοποιώ σοβαρά πριν αποφασίσει κάτι τέτοιο.
Όσο για τη μόνωση που αναφέρει ο Λευτέρης, είναι λίγο ριψοκίνδυνη κίνηση, καθώς μειώνεις την ικανότητα της απαγωγής της θερμότητας. Ωστόσο είναι καλή η λύση χρησιμοποίησης πλαστικών βιδών που απορροφούν τι δονήσεις, αν και το συγκεκριμένο κουτί έχει ήδη τέτοια συστήματα. _________________ Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 26 Ιούν 2008
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 06, 2010 7:29 pm
Τίτλος:
|
|
|
PC σε Baby Oil_________________ "Conqueror of the skies, Bahamut has known many namesthe Dragon King, the Hallowed Father, the First Sire."
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 11 Οκτ 2008
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Νοέ 06, 2010 8:14 pm
Τίτλος:
|
|
|