Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Τεχνική Υποστήριξη

Overclock, Ναι ή Όχι;
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  
Συγγραφέας Μήνυμα

Ένταξη: 04 Μάρ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 22, 2009 1:10 pm
Τίτλος: Overclock, Ναι ή Όχι;
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ένα από τα πιο παλιά θέματα με τους επεξεργαστές, ήταν, είναι και θα είναι το overclocking τους. Φυσικά το overclocking δεν αφορά μόνο τις CPU, αλλά πλέον και τις μνήμες, τις GPU και διάφορες άλλες συσκευές. Όμως το βασικό Hardware που γίνεται overclocked δεν είναι άλλο από τις CPU.

Μικρός κι εγώ, είχα κάνει overclock τον παλιό μου P4@1,7GHz στα 2,0. Είχα αύξηση απόδοσης κοντά στο καταπληκτικό 2-4% και χαιρόμουν. Ώσπου ξεκίνησα να δοκιμάζω το νέο και ελπιδοφόρο τότε XviD. Ενώ με το DivX 4 και το σχετικά νέο επίσης DivX 5 όλα πήγαιναν ρολόι, το XviD μου κράσαρε 1 στις 3 φορές. Ψάχνοντας σε όλα τα forum, μιλώντας στο IRC, στέλνοντας email στους developers του XviD, κανένας δεν μπορούσε να βρει τι φταίει. Ώσπου έπεσα σε ένα thread στο doom9 όπου κάποιος σοφός ανέφερε το overclocking σαν πρόβλημα. Γυρίζοντας τον επεξεργαστή στις default ρυθμίσεις του, λύθηκαν όλα μου τα προβλήματα. Για του λόγου το αληθές ιδού:

http://forum.doom9.org/showpost.php?p=358508&postcount=23

Θα μου πείτε, πως σου ήρθε και άνοιξες ένα τέτοιο thread για κάτι που έγινε το... 2003;

Διαβάζοντας κάποια άρθρα στο διαδίκτυο, έπεσα πάνω στο εξής:

It's good to know I'm not crazy

Συγγραφέας του παραπάνω άρθρου είναι ο δημιουργός του πασίγνωστου VirtualDub και αναφέρει παρόμοια προβλήματα με overclocking.

Αντίστοιχα, μπορείτε να διαβάσετε και αυτό εδώ:

There's an awful lot of overclocking out there

Κοινώς, αν κάποιος ρωτήσει "να κάνω overclocking;"

Η απάντηση είναι:

"Ναι, αν απλά χρησιμοποιείς τον υπολογιστή για διασκέδαση. Όχι, αν τον χρησιμοποιείς για επαγγελματική χρήση ή αν εκτελείς κατά κόρον CPU intensive εφαρμογές".

Ελπίζω κάποιοι να βρήκαν χρήσιμο αυτό το post.

Μπορείτε να ποστάρετε εδώ τις δικές σας εμπειρίες και απόψεις.

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger

Ένταξη: 07 Δεκ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 22, 2009 2:10 pm
Τίτλος:

ειχα καταστρεψει την καρτα γραφικων μου μια φορα χαρη σε αυτα τα κολπα.
να μου λειπει πια. οταν εχεις υπολογιστη με 4πυρηνο επεξεργαστη και gpu με 750 mb και ανω πανω της, μου φαινονται υπερβολες αυτα, ακομα και για παιχνιδια. εκτος αν θες να τον εχεις σε θερμοκρασια 20 βαθμων κελσιου και ολη μερα του τραβας benchmarks...

μπορει ο υπολογιστης μου να ειναι 5ετιας... Crying or Very sad ... αλλα να τον πειραξω δεν σκοπευω. στους γερους φερομαστε με αγαπη... Laughing

Ένταξη: 18 Δεκ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 22, 2009 3:26 pm
Τίτλος:

Το hardware σήμερα έχει προχωρήσει τόσο πολύ που έχει αφήσει το software μίλια πίσω.
Αυτή τη στιγμή έχουμε 4 πύρηνους επεξεργαστές, φθηνές κάρτες γραφικών που παίζουν τα πάντα και φθηνή μνήμη για να βάλουμε με το τσουβάλι.
Με 500 γιούρια φτιάχνεις ένα "κουτάκι" που πάει σφαίρα και δεν κολώνει πουθενά.
Εγώ για πρώτη φορά στη ζωή μου δεν κοιτάζω τα system requirments ενός παιχνιδιού.
Παίζω τα πάντα με full detail σε normal αναλύσεις.
Πριν 3,4 χρονάκια το PC που έχω μάλλον θα ήταν server σε μια εταιρία.

O μέσος χρήστης δεν χρειάζεται πια overclocking και ο επαγγελματίας δίνει κάτι παραπάνω (1000 Euro) και κάνει τη δουλειά του.

Το overclocking είναι πια για τους hobbieστες που κυνηγάνε τα ρεκόρ και βρίσκουν διασκεδαστικό να σπάνε τα benchmarks.Κανείς άλλος δεν θα ασχολείται από δω και πέρα στο μέλλον.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Ένταξη: 04 Μάρ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 22, 2009 5:14 pm
Τίτλος:

Hajate έγραψε:
Το hardware σήμερα έχει προχωρήσει τόσο πολύ που έχει αφήσει το software μίλια πίσω.

Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω σε αυτό το κομμάτι, καθώς είναι το software που οδηγεί τις εξελίξεις.

Απλά όταν δουλεύουμε προγράμματα 2ετίας, είναι λογικό οι υπολογιστές να μας φαίνονται πολύ πιο δυνατοί απότι τα λογισμικά.

Βέβαια, αυτο δε σημαίνει ότι υποβαθμίζουμε το hardware, το οποίο όντως πλέον είναι απίστευτα δυνατό και μπορούμε να κάνουμε εργασίες που παλιά φαντάζανε αδύνατες.

Απλά bear in mind, το software είναι πάντα μπροστά από το hardware τουλάχιστον κατά 2 χρόνια...

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger

Ένταξη: 18 Δεκ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 22, 2009 5:52 pm
Τίτλος:

gpower2 έγραψε:
Hajate έγραψε:

Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω σε αυτό το κομμάτι, καθώς είναι το software που οδηγεί τις εξελίξεις.

Όχι δεν σου επιτρέπω. Razz Razz Razz

Κάποτε έπρεπε να αλλάζουμε PC ή να κάνουμε αναβάθμιση κάθε 2 χρόνια για να παίζουμε τα καινούργια παιχνίδια.Αν πάρεις ένα Pc τώρα δεν θα χρειάζεσαι αναβάθμιση για τα επόμενα 4 χρόνια.Σε 4 χρόνια μάλιστα δεν θα κάνεις αναβάθμιση αλλά θα πάρεις
καινούργιο PC με 8 πυρήνες ,8 GB RAM, άπειρα GB στις 10000 σβούρες και 2 GPU τουλάχιστον.Όλοι θα μπορούμε να παίξουμε το Elder Scrolls 5.
Ναι η αναβάθμιση θα καταργηθεί και αυτή.Δεν θα σε συμφερει να κάνεις αναβάθμιση.

Πιθανότατα οι εταιρίες που φτιάχνουν games δεν θα κοιτάνε πια να γράφουν τέλειο κώδικα για καλή απόδση σε παλιότερα μηχανήματα.ΟΛΟΙ θα εχουν καλά μηχανήματα.

Με επεξεργασία video δεν ασχολούμαι.
Πες μου τι θες να έχει πάνω ένα dream PC για επεξεργασία video,πόσο κοστίζει περίπου αυτή τη στιγμή και αν αξίζει να του κάνεις overclocking.Νομίζω δεν έχει νόημα μια ώθηση στο 10-15% αφού έτσι και αλλιώς είναι υπερηχητικό.
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 07 Δεκ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 22, 2009 7:32 pm
Τίτλος:

10- 15 %?

αν υπαρχει τετοιο overclock τοτε αλλαζω τακτικη... Laughing

Ένταξη: 18 Οκτ 2005

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 22, 2009 7:37 pm
Τίτλος:

Hajate έγραψε:

Αυτή τη στιγμή έχουμε 4 πύρηνους επεξεργαστές, φθηνές κάρτες γραφικών που παίζουν τα πάντα και φθηνή μνήμη για να βάλουμε με το τσουβάλι.
Με 500 γιούρια φτιάχνεις ένα "κουτάκι" που πάει σφαίρα και δεν κολώνει πουθενά.
Εγώ για πρώτη φορά στη ζωή μου δεν κοιτάζω τα system requirments ενός παιχνιδιού.
Παίζω τα πάντα με full detail σε normal αναλύσεις.
Πριν 3,4 χρονάκια το PC που έχω μάλλον θα ήταν server σε μια εταιρία.

O μέσος χρήστης δεν χρειάζεται πια overclocking και ο επαγγελματίας δίνει κάτι παραπάνω (1000 Euro) και κάνει τη δουλειά του.

Το overclocking είναι πια για τους hobbieστες που κυνηγάνε τα ρεκόρ και βρίσκουν διασκεδαστικό να σπάνε τα benchmarks.Κανείς άλλος δεν θα ασχολείται από δω και πέρα στο μέλλον.

Συμφωνω απολυτα πανω σε αυτο το κομματι! Η τεχνολογια εχει ξεφτιλιστει παρα πολυ απλα το πατημα των επιχειρησειων ειναι η αμαθεια και μη ενημερωση του πελατη που θελει να αγορασει ενα καλο pc χωρις να εχει ψαξει(κλασσικος ελληνας) και τον εκμεταλευεται το καθε καταστηματακι.το overclockling για μενα οχι απλα δεν αξιζει αλλα το θεωρω στις μερες αν οχι ''αχρηστο'' θα το πω ''ξεπερασμενο''!~!!
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 19 Δεκ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 22, 2009 7:38 pm
Τίτλος:

τι ειναι το overclock btw?

Ένταξη: 11 Δεκ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 22, 2009 8:15 pm
Τίτλος:

Αμα τρεξεις ενα προγραμα cpu intesive για να δοκιμασεις το ποσο σταθερος ειναι(πχ ενα Prime 95 για 1 μερα), κι εχεις μια καλη ψυξη τοτε δεν εχεις φοβο. Dwarf

Απο την αλλη το overclock ειναι ουσιαστικα χρησιμο πιστευω αν παιζεις παιχνιδια γιατι εκει οντως, μεγαλυτερο κλοκακι-> αρκετα περισσοτερα frames(αναλογα και την καρτα ε).
Σε ολα τα αλλα εχεις σημαντικα λιγοτερο κερδος στα πλαισια ενος λογικου overclok.

Συνολικα οι αναγκες παντως για δυνατοτερη CPU μειωνονται καθως ο φορτος εργασιας πεφτει απο την CPU στην GPU(x264 playback, gpu encoding, acceleration προγραμματων πχ Photoshop) αφου με αναλογικα φθηνοτερη GPU και με σωστο software κανεις πολλα, και στο μελλον θα μπορεις να κανεις ακομα περισσοτερα.
Ζητάτε ευγενικά χωρίς να απαιτείτε
Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Σεπ 22, 2009 8:22 pm
Τίτλος:

δλδ εμένα που μ βγαίνει η πίστη να ανοίξω το photoshop kai to afx τι να κάνω?(καλά υπερβάλω λίγο αλλά αργεί λίγο σε σχέση με κανα 5μηνο πριν)

Ένταξη: 08 Δεκ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Σεπ 23, 2009 9:29 am
Τίτλος:

Εσύ Geri μάλλον πας για format! Laughing Laughing
Το overclocking έχει να κάνει με βελτίωση του επεξεργαστή/κάρτα γραφικών πέρα από τα ονομαστικά του χαρακτηρηστικα. Όταν δηλαδή ΗΔΗ δουλεύει άψογα (π.χ. μετά από ένα format Wink )
Αν τώρα έχει πέσει η απόδοση σε ένα υπάρχον μηχανάκι, μάλλον το έχεις φορτώσει πολλά καλούδια και γι'αυτό ζορίζεται.
Οπότε για σένα η λύση είναι πιο απλή και ανώδυνη (και δεν εννοώ το format! αυτό είναι η τραβηγμένη περίπτωση...κάνα registry cleaner προγραμματάκι, κάνα ξαλάφρωμα του δίσκου και άλλα που δεν τα ξέρω και εγώ πολύ καλά)

Και τα ρέστα μου στο παρακάτω:
Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Σεπ 24, 2009 8:04 pm
Τίτλος:

a ok! σε ευχαριστώ μαν! Wink

Ένταξη: 17 Οκτ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Σεπ 25, 2009 2:22 am
Τίτλος:

overclocking... πονεμένη ιστορία...

το γνώρισα και το ένιωσα 7 χρόνια πριν, αλλά μόλις είδα την τσέπη να αδειάζει, το παράτησα.

γενικά συμφωνώ με τους προλαλλήσαντες, αν και είδα ότι το πουσάρισμα από τα 2,4 στα 2,8ghz στον προηγούμενο μου τετραπύρηνο (phenom 9750) είχε δώσει ένα 10% σε κάποιες διεργασίες του megui.

Βέβαια όταν μιλάμε για σοβαρό, πολύωρο encoding, ε δε το συζητάμε, ακόμα και ένα κρασάρισμα μπορεί να προκαλέσει καρδιακή προσβολή.

Από την άλλη, όσοι θέλετε το pc για άλλα κόλπα, κάντε ότι θέλετε, μιας και οι cpu σήμερα έχουν δικλίδες ασφαλείας που πριν δεν είχαν. Xρειάζεται τρελή αμπαλοσύνη και κατασκευαστική αστοχία για να κάψεις κάτι...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέου Θέματος     Απάντηση στο Θέμα     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Τεχνική Υποστήριξη Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας