Για ποια κονσόλα ενδιαφέρεσαι; Φαντάζομαι για PS1 - PS2 αφού αναφέρεσαι στα FF.
Με τα JRPG του PS2 δεν έχω ασχοληθεί πολύ (ακόμα). Αν ενδιαφέρεσαι για JRPG με υπόθεση σαν των FF (ίσως και καλύτερη) του PS1 έχω να προτείνω αρκετούς τίτλους. Οι σημαντικότεροι (πλην των FF VII, VIII, IX) είναι
Xenogears: Φαντάζομαι πως όλοι έχουν ακουστά τα Xenosaga που βγαίνουν για PS2. Όλα άρχισαν από το Xenogears. Η Square κατά κοινή ομολογία έφτιαξε ένα από τα καλύτερα σενάρια σε JRpg (ίσως και το καλύτερό της μέχρι στιγμής) όμως θάφτηκε από το FF 7 που κυκλοφόρησε εκείνη την εποχή και υπερτερούσε σε όλους τους άλλους τομείς. Ευτυχώς όμως στη συνέχεια το έμαθαν αρκετά άτομα. 2 CDs
Legend Of Dragoon: Πολλοί το χαρακτηρίζουν ως το χαμένο FF ή το FF 7,5 (επειδή τα γραφικά του είναι καλύτερα από το FF7 αλλά χειρότερα από το FF8). Η εταιρία που το έβγαλε δεν είναι άλλη από την SONY, αλλά η ιστορία και οι ανατροπές που έχει με έκανε να το τοποθετήσω στην πρώτη θέση των Jrpgs που έχω παίξει. To 6,4 που του δίνει το Gamespot είναι επιεικώς απαράδεκτο, όπως θα διαπιστώσεις και μόνος σου αν διαβάσεις τα σχόλια
.4 CDs
Chrono Trigger: Άλλο ένα παιχνίδι της Square, που βγήκε την εποχή του SNES. Ο Character Designer δεν είναι άλλος από τον Akira Toriyama του Dragonball
. Η επανέκδοσή του για PS1 έχει τα ίδια γραφικά περίπου με το SNES, αλλά περιλαμβάνει βιντεάκια που σχεδίασε ο Toriyama αποκλειστικά για το παιχνίδι. 1 CD.
Chrono Cross: Η "συνέχεια" του Chrono Trigger. Δεν είναι ανάγκη να παίξεις το πρώτο μιας και αποτελεί ξεχωριστή ιστορία. 2 CDs
Final Fantasy VI: Φαντάζομαι θέλεις παιχνίδια με σύγχρονα γραφικά, αλλά δώσ' του μια ευκαιρία. Κατά την γνώμη μου (και αρκετών άλλων) έχει την καλύτερη ιστορία από όλα τα παιχνίδια της σειράς. (Ναι, και από το VII). 1 CD
Alundra: Ένα παιχνίδι του '97 που δικαίως χαρακτηρίζεται το Zelda του Playstation. Πολύ όμορφα γραφικά για την εποχή του, με πολύ καλό συνδυασμό σενάριο-gameplay, αν και αρκετά (έως πολύ) δύσκολο. Μακριά από το Alundra 2. 1 CD
Grandia: (Το πρώτο). Τα λόγια είναι περιττά
Παίξε και θα καταλάβεις
Breath Of Fire III-IV: Αρκετά καλά παιχνίδια κατά την γνώμη μου. Δεν έχουν το σενάριο των υπόλοιπων, αλλά το Battle system και γενικά τα στοιχεία τους, τα καθιστούν πολύ καλές επιλογές αν θέλεις να δεις κάτι διαφορετικό.
Vagrant Story: Square πάλι. Δεν έχει το σενάριο των FF, αλλά οι μάχες και η στρατηγική που ακολουθεί το παιχνίδι ίσως να σε ενδιαφέρουν. Αρκετά καλό παιχνίδι (με χαώδεις επιλογές και συνδιασμούς όπλων
).
Υπάρχουν και άλλα πολλά, αλλά πιστεύω πως κάλυψα ένα ευρύ φάσμα επιλογών (για PS1 πάντα)
High Definition Movies