Επειδή έχω διαπιστώσει ότι οι περισσότεροι εδώ είστε κάτι παραπάνω από ειδικοί στους υπολογιστές σκέφτηκα, ως ανίδεη, να σας ρωτήσω με ποιο/α κριτίριο/α να διαλέξω εξωτερικό σκληρό δίσκο.
Έχω laptop και σκοπεύω ότι έχω ήδη κατεβάσει από AC ή ότι σκοπεύω να κατεβάσω να το έχω αποκλειστικά στον εξωτερικό δίσκο και να seedάρω απο εκεί. Το laptop μένει πολλές φορές κάποια 24άωρα ανοιχτο κάνοντας seed χωρίς να το κλείσω - ξεκουράσω καθόλου και δεν θα ήθελα ο εξωτερικός να μου δημιουργήσει πρόβλημα στο ανέβασμα ή στα αρχεία ή στο ίδιο το laptop. Υπάρχει πιθανότητα υπερθέρμανσης του εξωτερικού ; Επειδή θα έχω όσα αρχεία έχω κατεβάσει από εδώ δεν θέλω να "σκάσει" γιατί εάν τα χάσω και χρειαστεί να τα ξανακατεβάσω θα έχουμε δράματα σας το λέω ...
[Και κάτι άλλο πρέπει και με ποιον τρόπο να κάνω back up τα αρχεία που έχω κατεβάσω από εδώ ώστε αν πάθει κάτι ο εξωτερικός να μην τα χάσω; αν και αυτό το ερώτημα είναι λίγο άσχετο από το κύριο

]
Επίσης σκέφτομαι να πάρω εξωτερικό που να παίρνει ρεύμα μέσα από το laptop και να μην συνδέεται με πρίζα, ώστε σε περίπτωση αυξομείωσης της τάσης η μπαταρία του laptop να λειτουργήσει ως USB-μπαταρία και να μην κλείσει κατι ή χάσω τίποτα. Έτσι δεν είναι;
Είναι σωστές ή παραπάνω σκέψεις ή πρέπει να συνυπολογίσω και άλλα πράγματα; σας παρακαλώ απαντήστε σαν να απαντάτε σε παιδάκι του νηπιαγωγείου
Άααααααχχχχχχχ AC θα με βάλεις στα έξοδα . . .