Ακούω Cure από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να ακούει μουσική!!!
Πρώτον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΟ αν και εδώ χωράει μια ανάλυση του κινήματος αυτού.
Βρισκόμαστε στη μετα-Punk εποχή αφού οι Sex Pistols τα έχουν φτάσει όλα σε δυσθεώρητα ύψη και σε μια εποχή που ο κόσμος ήθελε να ακούσει κάτι άλλο εκτός απο Punk χωρίς να ξεφεύγει από τα γούστα του.
Emo αρχικά ήταν μια από τις ονομασίες του dark wave κινήματος της μουσικής σκηνής τη δεκαετία του 80... Έτσι χαρακτηρίστηκαν τα underground στοιχεία του darkwave. Οι Cure, οι Heartbrakers και οι Psychedelic Furs αλλά κυρίως οι Siouxsie and the Banshees, ήταν οι κύριοι εκφραστές και δεν κάνω άλλες αναφορές σε group.
Άλλοι χαρακτηρισμοί του είδους: Post-Punk, New Wave, Gothic Rock, Alternative (τότε έχουμε και την πρώτη πραγματική εδραίωση του όρου alternative στη μοντέρνα σκηνή). Το emo έτσι έλαβε την πραγματική του διάσταση αφού έτσι χαρακτηρίζονταν (στο America κυρίως) οι οπαδοί του μουσικού αυτού είδους.
Το τι είναι τώρα οι ΕΜΟ είναι μια υπόθεση που δε με αφορά. Στο κάτω κάτω οι ίδια ιστορία με τα νέα look υπήρχαν και με το metal, για να μη θυμηθώ τους Teddy-Boys της δεκαετίας του 50 και τόοοοσα άλλα στυλ που κυριαρχούσαν στους νέους και διαόλιζαν τους μεγαλύτερους.
Για να ξαναμπώ στο topic, ακούω Cure από πολύ μικρός κυρίως γιατί είχα την τύχη να έχω αδερφή στην εφηβεία στα τέλη του 80-αρχές 90 σαφώς επηρεασμένη από το κλίμα των 80s

. Έτσι μέσα στους DM και τους Smiths και πολλούς ακόμα ενθουσιάστηκα με τους Cure. Μια και δυο μάλιστα όταν έμαθα κιθάρα πάσχιζα να βγάλω τα κομμάτια τους.
Όπως και να έχει αν και ο αγαπητός Raziel-kun μίλησε σωστά για το Trilogy DVD εγώ ακόμα προτιμώ να ακούω από βινύλια τους δίσκους τους...
Αναμένω το νέο δισκάκι και την επόμενη φορά που θα έρθουν... Είμαι εξαιρετικά γκαντέμης αφού τις 3 τελευταίες φορές που θα μπορούσα να τους δω για προσωπικούς λόγους κάθε φορά κατάφερνα ο βλάξ να μην πηγαίνω... Ελπίζω να μην είμαι τόσο μ......ς την επόμενη φορά
Για όσους θέλουν την καλύτερη συναυλία τους στην Ελλάδα πρέπει να πάνε πίσω στο καλύτερο Rock festival που έγινε στη χώρα μας το 1985
Ένα link και τα άλλα δικά σας
http://www.youtube.com/watch?v=O54chqg-5Gc&feature=related
P.S.: Τώρα είδα ότι υπάρχει στο Forum κάτι σχετικό με τους Cure και είπα να postάρω κι εδώ...Είναι τρελό αφού όταν το είδα άκουγα το This is a Lie...