katerina έγραψε:
|
καλησπερα!
ειμαι καινουρια στο site και γενικα στο θεμα downloading με torrent files και γι'αυτο εχω καποιες αποριες:
1. για να ειναι καποιος γονος πρεπει να ειναι μονιμα συνδεδεμένος στο site;
2.οσο περισσοτεροι ειναι οι γόνοι τοσο μεγαλυτερη ειναι η ταχυτητα του "κατεβασματος";
|
Η καινοτομία του torrent σχετικά με όλους τους άλλους τρόπους κατεβάσματος, έγγυται στο ότι η ταχύτητα δεν ανεβαίνει μόνο όταν υπάρχουν πολλοί "γόνοι" (δηλαδή άτομα που έχουν ολόκληρα τα αρχεία), αλλά και γενικότερα όταν υπάρχουν πολλοί που το κατεβάζουν. Δηλαδή τα αρχεία δεν διανέμονται μόνο από αυτούς που τα έχουν ολόκληρα, αλλά και αυτούς που τα κατεβάζουν αυτή τη στιγμή!
Η φιλοσοφία είναι η εξής. Έστω ότι υπάρχουν 2 γόνοι, και ξεκινάω να κατεβάσω το αρχείο εγώ, και παράλληλα και συ. Οι γόνοι χωρίζουν το αρχείο σε πολλά μικρά κομμάτια. Έστω ότι ονομάζουμε τα κομμάτια με τα γράμματα της αγγλικής αλφαβήτου.
Αρχικά, ο ένας γόνος μου δίνει πχ το κομμάτι B και ο άλλος το κομμάτι G. Την ίδια στιγμή εσένα ο πρώτος σου δίνει το J και o δεύτερος το C.
Στον επόμενο "γύρο", ο πρώτος δίνει σε σένα το K, o δεύτερος σου δίνει το Α, εγώ σου δίνω το G. Και παράλληλα παίρνω από σένα το J, και από τους 2 γόνους τα Η και D.
Έτσι, γενικά όσο πιο "δημοφιλές" το torrent, και όσο πιο πολλά άτομα έχει μέσα, τόσο πιο γρήγορα κατεβαίνει.
Τώρα, όσον αφορά το πως μπορεί να συνεισφέρει κάποιος: Απλά αφήνει ανοιχτό το torrent όταν ολοκληρώσει το κατέβασμα. Το πρόγραμμα κατεβάσματος δεν έχει κάτι άλλο να πάρει από κομμάτια, και μόνο μοιράζει κομμάτια. Έτσι εμφανίζεσαι ως "γόνος".
Όσο τώρα για την πρώτη ερώτησή σου. Όχι, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος συνδεδεμένος στο site. Χρειάζεται να συνδεθεί μόνο μια φορά, πριν κατεβάσει το torrent από τον tracker. Έτσι ώστε το torrent μέσα να λέει πχ "user: Left64Vegeta". Αλλά και ως guest να το κατεβάσει κάποιος το αρχείο, και πάλι μπορεί να γίνει γόνος, απλά αφήνοντας το πρόγραμμα ανοιχτό όταν τελειώσει το κατέβασμα.
Τώρα, όσον αφορά το "εμφανές μήνυμα", ένας από τους στόχους μας είναι κάποια στιγμή να φτιάξουμε ένα αυτοματοποιημένο πρόγραμμα που ο χρήστης απλά να λέει τι θέλει να κατεβάσει, και αυτό να τα κάνει όλα αυτόματα. Έτσι ώστε να διευκολύνονται όλοι οι χρήστες, ακόμα και αυτοί που δεν έχουν καμία εξοικείωση με υπολογιστές, κατέβασμα, Internet.
Παρόλ' αυτά όμως, περίπου το 90% των νέων χρηστών που εγγράφονται εδώ, είναι ήδη εξοικειωμένοι με τα torrents.
Καλώς ορίσατε και καλή διαμονή Δέσποινα, Χρήστο, Καίτη, Κατερίνα.