Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Τεχνική Υποστήριξη

Mp4 + subs... πώς καίμε τους subs πάνω στο mp4;;;
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  
Συγγραφέας Μήνυμα

Ένταξη: 12 Ιαν 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 22, 2007 5:53 pm
Τίτλος: Mp4 + subs... πώς καίμε τους subs πάνω στο mp4;;;
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα σε όλους!!

Εμπνεύστηκα και 'γω απο 'σας και είπα να κάνω ένα DVD μου σε mp4. Εχει τέλεια εικόνα και ήχο φυσικά. Έχω τραβήξει τα subs σε srt αρχεία.

Ερωτήσεις:

1) Πώς μπορώ να κάψω τα srt πάνω στο mp4?
2) Μπορώ να μετατρέψω το srt σε τέτοιο format ώστε να είναι, εξωτερικό αρχείο και κρυπτογραφημένο, έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος να το κλέψει? Και αν ναι ποιό είναι αυτό??
3) Μπορώ να κάψω περισσότερα απο 1 αρχεία υποτίτλων??

Ευχαριστώ πάρα πολύ!! Rolling Eyes
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Ένταξη: 15 Μάι 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 22, 2007 6:44 pm
Τίτλος: Re: Mp4 + subs..... πώς καίμε τους subs πάνω στο mp4?????

kragion έγραψε:
Ερωτήσεις:

2) Μπορώ να μετατρέψω το srt σε τέτοιο format ώστε να είναι, εξωτερικό αρχείο και κρυπτογραφημένο, έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος να το κλέψει? Και αν ναι ποιό είναι αυτό??

1) Δεν ξέρω γιατί δεν ασχολούμαι με encoding, για να σου πω αν μπορείς να το κάνεις εύκολα με κάποια εφαρμογή. Μετά πάμε σε encoding και μάλλον δε θα θες να μπλέξεις...

2) Δεν νομίζω πως υπάρχει προς το παρόν τέτοιο φορματ. Αν υπάρχει θα το ξέραμε γιατί θα είχε βουήξει ο τόπος... Πάντως αν βρεις πες μου κι εμένα! Laughing
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάζεις τους υποτ. πάνω στο βίντεο και να κρατάς και αντίγραφο τους για δική σου χρήση και μόνο. Έτσι δε θα στο κλέψει κανένας.
3) Μπορείς φυσικά. Αν μιλάς για εξωτερικά αρχεία [όπως πχ avi+srt παρέα] απλά βάζεις περισσότερα αρχεία στον ίδιο (υπο)φάκελο. Αν μιλάς για ένα βίντεο, γίνεται σε φορμάτ mkv σίγουρα, και νομίζω και σε mp4 που σε ενδιαφέρει, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος. Πάντως μπορείς να βάλεις stream υποτ. σε mp4.

Ένταξη: 12 Ιαν 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 22, 2007 7:43 pm
Τίτλος:

1) OK θα περιμένω να μου πεί κάποιος που έχει ήδη δοκιμάσει...

2) Υπάρχει, έχω κατεβάσει ταινίες με υπότιτλους σε μορφή .sub τα οποία συνοδεύονται απο τα αρχεία .idx. Αλλά δεν ξέρω πώς γίνονται...

3)
Παράθεση:
Αν μιλάς για ένα βίντεο

Ναί σε ένα βίντεο.

Παράθεση:
Πάντως μπορείς να βάλεις stream υποτ. σε mp4.

Ναό αλλά πώς?? Με ποιό πρόγραμμα?

Ευχαριστώ Madarb για το ενδιαφέρον!! Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 22, 2007 8:54 pm
Τίτλος:

kragion έγραψε:

2) Υπάρχει, έχω κατεβάσει ταινίες με υπότιτλους σε μορφή .sub τα οποία συνοδεύονται απο τα αρχεία .idx. Αλλά δεν ξέρω πώς γίνονται...

3)
Παράθεση:
Αν μιλάς για ένα βίντεο

Ναί σε ένα βίντεο.

Παράθεση:
Πάντως μπορείς να βάλεις stream υποτ. σε mp4.

Ναό αλλά πώς?? Με ποιό πρόγραμμα?

Ευχαριστώ Madarb για το ενδιαφέρον!! Wink

2) Το φορμάτ αυτό γίνεται να το επεξεργαστείς μετά από μετατροπή.
Έτσι όπως είναι νομίζω όντως δεν μπορείς γιατί είναι στατικές εικόνες [άσχετα που απεικονίζουν γράμματα...], πάντως ακόμα κι έτσι μπορείς να το μετατρέψεις και να το "κλέψεις" ούτως ή άλλως.

3) Για ένα βίντεο τελικά...
Λοιπόν, για να το κάνεις αυτό χρειάζεσαι το Yamb ή κάποιο άλλο GUI του MP4Box. Δοκίμασα να κάνω ένα αρχείο με το Yamb αλλά για κάποιο λόγο μου έλεγε muxing failed. Και ναι υποστηρίζει πολλαπλά stream για υπότιτλους... Λόγω 56άρας όμως δεν μπορώ να το ψάξω αυτή τη στιγμή που γράφω το ποστ... Sad

Πάντως νομίζω με αυτά μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου άνετα. Thumbs UP

Ένταξη: 04 Μάρ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 23, 2007 1:28 am
Τίτλος:

kragion έγραψε:

Για να "κάψεις" τους υπότιτλους πάνω σε ένα βίντεο, θα πρέπει να το ξανακάνεις encode, δηλαδή θα πρέπει να βάλεις τους υπότιλτους κατευθείαν στο πρώτο encoding που θα κάνεις, αλλιώς θα έχεις απώλεια ποιότητας.
Για srt συγκεκριμένα, θα πρέπει να κατεβάσεις το Avisynth, το DirectVobSub και να βάλεις στο avs σκριπτάκι σου την εντολή :
Κώδικας:

Textsub("Mypath\mysubs.srt")

kragion έγραψε:

Απόσο ξέρω αυτό δε γίνεται, για τον απλούστατο λόγο ότι για να αποκρυπτογραφηθεί μετά, θα πρέπει να υπάρχει το κλειδί κρυπτογράφησης μέσα στο αρχείο του βίντεο, οπότε και πάλι θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να το διαβάσει.

kragion έγραψε:

Και ναι και όχι, ανάλογα με το τι εννοείς. Μπορείς δηλαδή να έχεις ένα αρχείο υπότιτλων με την κανονική μετάφραση και ένα με τα σχόλια που εμφανίζονται από πάνω ή κάποιο με τα credits. Οπότε βάζεις διαδοχικές εντολές όπως έγραψα παραπάνω και κάνεις τη δουλειά σου.
Αν όμως θέλεις να κάψεις δύο διαφορετικές γλώσσες, ας πούμε μετάφραση στα αγγλικά και μετάφραση στα ελληνικά, αυτό δε γίνεται εκτός και αν εμφανίζονται ταυτόχρονα και οι δύο γλώσσες η μία πάνω από την άλλη, πράμα που δε το συνιστώ γιατί αφενός θα μπερδεύεται ο θεατής και από την άλλη θα πιάνει όλο το καρέ.

kragion έγραψε:

Την απάντηση την έδωσε ο Madarb, καθώς το αρχείο sub έχει μέσα κολλημένα αρχεία bitmap (εικόνες) και το idx(index) έχει τους χρονισμούς για τους αντίστοιχους υπότιτους. Ουσιαστικά μιλάμε για γραφικό φορμάτ υποτίτλων και όχι φορμάτ κειμένου.

Τέλος, γενικές πληροφορίες, τα φορμάτ mp4 και mkv υποστηρίζουν stream υποτίτλων, δηλαδή βίντεο soft sub, όπου ο υπότιτλος ΔΕΝ είναι "καμμένος" πάνω στο βίντεο, αλλά υπάρχει σαν αρχείο κειμένου ενσωματωμένο μέσα στο αρχείο του βίντεο.
Ένα πολύ καλό πολυεργαλείο για όλα τα παραπάνω είναι το MeGUI, που έχει τους αντίστοιχους muxers που είναι δοκιμασμένοι και δουλεύουν πολύ καλά.

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 23, 2007 9:30 am
Τίτλος:

gpower2 έγραψε:

kragion έγραψε:

Και ναι και όχι, ανάλογα με το τι εννοείς. Μπορείς δηλαδή να έχεις ένα αρχείο υπότιτλων με την κανονική μετάφραση και ένα με τα σχόλια που εμφανίζονται από πάνω ή κάποιο με τα credits. Οπότε βάζεις διαδοχικές εντολές όπως έγραψα παραπάνω και κάνεις τη δουλειά σου.
Αν όμως θέλεις να κάψεις δύο διαφορετικές γλώσσες, ας πούμε μετάφραση στα αγγλικά και μετάφραση στα ελληνικά, αυτό δε γίνεται εκτός και αν εμφανίζονται ταυτόχρονα και οι δύο γλώσσες η μία πάνω από την άλλη, πράμα που δε το συνιστώ γιατί αφενός θα μπερδεύεται ο θεατής και από την άλλη θα πιάνει όλο το καρέ.

Εφόσον μπορεί να βάλει streams γιατί δεν γίνεται???
Χτες που δοκίμασα το yamb άφηνε να προσθέσω όσα εξωτερικά srt ήθελα...
Εκτός αν εννοείς φυσικά να βάλεις hardsub πολλά οπότε ναι δεν γίνεται. Rolling Eyes

Ένταξη: 04 Μάρ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Οκτ 23, 2007 10:51 am
Τίτλος:

Φίλε Madarb, όταν λέμε "καίω" υπότιτλο πάνω στο βίντεο εννοούμε hard-sub, όπως έγραψα και πιο πάνω :

Gpower2 έγραψε:
Τέλος, γενικές πληροφορίες, τα φορμάτ mp4 και mkv υποστηρίζουν stream υποτίτλων, δηλαδή βίντεο soft sub, όπου ο υπότιτλος ΔΕΝ είναι "καμμένος" πάνω στο βίντεο, αλλά υπάρχει σαν αρχείο κειμένου ενσωματωμένο μέσα στο αρχείο του βίντεο.

Razz Razz Razz

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger
Προβολή όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέου Θέματος     Απάντηση στο Θέμα     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Τεχνική Υποστήριξη Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας