Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Τεχνική Υποστήριξη

Βοήθεια για WMP & Μετατροπή MP4 σε DVD Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  
Συγγραφέας Μήνυμα

Ένταξη: 28 Σεπ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 30, 2007 6:56 pm
Τίτλος: Βοήθεια για WMP & Μετατροπή MP4 σε DVD
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα. Έχω δύο προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν ταυτόχρονα αλλά δεν ξέρω αν έχουν σχέση το ένα με το άλλο και θα ήθελα τις γνώσεις σας γιατί εγώ είμαι λίγο (έως πολύ) άσχετη Embarassed .
Λοιπόν κατέβασα τα Death Note και με το windows media player τα έβλεπα όλα μια χαρούλα (έχω και τα codec του deliopoulos) μέχρι προχθές που εντελώς ξαφνικά σταμάτησε να μου δείχνει εικόνα στα αρχεία που είναι .mp4 αλλά έπαιζε μόνο φωνή Crying or Very sad . Είπα μήπως ήταν της ημέρας και έστρωνε αλλά τίποτα , συνεχίζει να τα παίζει μόνο με φωνή. Εγώ δεν πείραξα τίποτα από τις ρυθμίσεις του ή ότιδήποτε άλλο γι αυτό και έχω σκάσει για το τι μπορεί να φταίει και δεν παίζει τα ίδια αρχεία που μέχρι προχθές τα έπαιζε.
Ταυτόχρονα με αυτό τα αρχεία τα μετέτρεπα σε avi με το winavi για να τα κάνω dvd. Κάποια κατάφερα να τα μετατρέψω αλλά μετά το winavi άρχισε να μου βγάζει ένα μήνυμα "Division by zero" και δεν μπορώ να τα μετατρέψω πια Crying or Very sad .
Αυτά τα δύο προβλήματα έγιναν ταυτόχρονα γι αυτό και αναρωτιέμαι αν το ένα έχει σχέση με το άλλο.
Α και κάτι ακόμα...επειδή σκέφτηκα μήπως έγινε κάτι με το κατέβασμα των επεισοδίων και δεν κατέβηκαν σωστά δοκίμασα και τα έπαιξα με το media player classic και παίζουν μια χαρούλα. Και επίσης δεν ξέρω αν σας χρειάζεται αυτό, το windows media player είναι έκδοση 9.00.00.3250.
Ελπίζω να σας έδωσα να καταλάβετε ποιό είναι το πρόβλημα και να μην σας ζάλισα πολύ Embarassed . Οποιαδήποτε βοήθεια ή ιδέα για το τι μπορεί να φταίει είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Ένταξη: 04 Μάρ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 30, 2007 7:04 pm
Τίτλος:

Μπορείς να κατεβάσεις το Gspot από εδώ και να ανοίξεις το video. Θα σου δείξει πληροφορίες για το codec με το οποίο είναι συμπιεσμένο το βίντεο και ο ήχος. Κάτω έχει ένα κουμπί MS A/V 1. Πάτα το και κάνε μας copy paste αυτό που θα βγάλει στο δίπλα παράθυρο. Έτσι θα καταλάβουμε τι codec έχεις εγκατεστημένο και τι πρόβλημα πιθανόν να έχεις.

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 30, 2007 7:47 pm
Τίτλος:

Gpower2 ευχαριστώ για την απάντηση. Λοιπόν το έκανα αυτό που είπες και μου βγάζει αυτά στο παράθυρο δίπλα :
Render OK. The following combination of filters was used:
(Src)-->--(A)-->[ffdshow Audio Decoder]>--(B)-->[Default DirectSound Device]
Τώρα για το τι codec έχω εγκατεστημένο που λές (αν κατάλαβα και καλά φυσικά) είναι του deliopoulos από δω. Και αυτό που με σκάει είναι ότι όλα τα επεισόδια από 1-25 έπαιζαν κανονικά μέχρι πριν 2 μέρες ενώ τώρα όχι.
Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 30, 2007 8:10 pm
Τίτλος:

Από την απάντησή σου, φαίνεται ότι το βίντεο δεν το αναγνωρίζει και πάει να αναπαράγει μόνο τον ήχο. Πάνε
Start->All Programs->ffdshow->Video decoder configuration

Στο παράθυρο που θα σου ανοίξει, πάνε στην επιλογή Codecs από την λίστα στα αριστερά (είναι η πρώτη επιλογή), και μετά δες πάνω πάνω στη στήλη Format την καταχώρηση Η264/AVC και τσέκαρε αν δίπλα υπάρχει η επιλογή disabled. Αν είναι όντως έτσι, άλλαξέ την και επέλεξε libavcodec. Τώρα λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα!

Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 30, 2007 8:27 pm
Τίτλος:

gpower2 πήγα και το έκανα αυτό που μου είπες. Δεν είχε H264/AVC αλλά σκέτο Η264 το οποίο και άλλαξα σε libavcodec. Όμως πάλι τίποτα. Πάλι δεν το παίζει και παίζει μόνο ήχο. Υπάρχει περίπτωση να έχει αλλάξει κάτι από μόνο του το windows media player γι αυτό και έπαψε να τα παίζει ενώ τα έπαιζε πριν?
Σας ζάλισα μάλλον λίγο Embarassed . Ευχαριστώ πολύ πάντως για την άμεση ανταπόκριση happy .

Edit
Και κάτι που μάλλον χρειάζεται να το πω έβαλα ξανά το αρχείο στο gspot και στο παράθυρο μου έβγαλε ακριβώς το ίδιο μήνυμα με την προηγούμενη φορά.
Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 30, 2007 8:54 pm
Τίτλος:

Η μόνη λύση που βλέπω είναι να βάλεις το Haali Media Splitter το οποίο μπορείς να βρείς εδώ. Ξετσέκαρε την επιλογή Enable Shell extension και πρόσεξε να είναι ενεργοποιημένη η επιλογή Enable MP4 support. Λογικά αφού έχεις βάλει και την επιλογή στο ffdshow δεν θα έχεις πρόβλημα.

Υ.Γ.
Μάλλον η έκδοση του ffdshow που έχεις είναι λίγο παλιά. Αν θες μπορείς να βρείς την καινούρια έκδοση εδώ.

Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 30, 2007 9:10 pm
Τίτλος:

gpower2 καταρχήν σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την υπομονή σου happy . Αυτό που λες να βάλω υποθέτω (γιατί δεν έχω και την παραμικρή ιδέα) ότι είναι κάποια codec για να μου παίξει το video. Να σε ρωτήσω όμως και κάτι ακόμα πριν το κάνω αυτό και τα μπερδέψω ίσως περισσότερο και δεν βρίσκω άκρη μετά Embarassed ? Επειδή εγώ έχω το codec pack του deliopoulos από δω και μέχρι προχθές τα έβλεπα όλα κανονικά (συμπεριλαμβανομένων και των death note που είναι mp4) αν περάσω αυτό μετά μήπως θα έχω πρόβλημα και δεν θα μπορώ να βλέπω πλέον τα επεισόδια που κατεβάζω από δω?
Ξέρω ότι σε έχω ζαλίσει σίγουρα με την ασχετοσύνη μου και σε ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σου και την βοήθειά σου happy .
Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 30, 2007 9:34 pm
Τίτλος:

To Haali Media Splitter είναι ένα φίλτρο που επιτρέπει το διαχωρισμό του βίντεο και του ήχου από ένα ενιαίο αρχείο για συγκεκριμένα format, συγκεκριμένα τα mkv, mp4, ogg/m, avi. Επομένως δεν θα σου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα με τα υπόλοιπα codecs! Thumbs UP
Για περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος σε παραπέμπω στο thread που έγραψα.

Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 30, 2007 9:53 pm
Τίτλος:

gpower2 τα έβαλα και τα 2 που μου είπες και ω του θαύματος ξανά πάλι έγιναν όλα o.k. Worthy Worthy Worthy . Χίλια ευχαριστώ για την βοήθειά σου και την υπομονή σου big smile .
Μόνο το winavi δεν έγινε οπότε υποθέτω ότι δεν ήταν και τα 2 από την ίδια αιτία Sad . Μήπως υπάρχει καμία ιδέα για το τι είναι αυτό το "Division by zero" που μου βγάζει και δεν μπορώ να τα κάνω dvd τα επεισόδια? Ήδη το έχω βγάλει και το έχω ξαναπεράσει αλλά δεν έπιασε.
Όπως και να έχει πάντως χίλια ευχαριστώ για την βοήθεια big smile big smile .
Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 30, 2007 10:14 pm
Τίτλος:

Πολύ χαίρομαι που έλυσες έστω το ένα από τα προβλήματά σου!
Το "division by zero" είναι ένα μήνυμα που δηλώνει κάποιο bug του προγράμματος το οποίο το οδήγησε να κάνει διαίρεση με το μηδέν που δεν ορίζεται. Λύση σε αυτό το πρόβλημα δυστυχώς δύσκολα. Μπορείς να δοκιμάσεις κάποια πιο καινούρια έκδοση από εδώ ή να δοκιμάσεις κάποιο άλλο πρόγραμμα, όπως το ConvertXtoDVD. Αυτά! Καλές δοκιμές!

Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 30, 2007 11:35 pm
Τίτλος:

Λοιπόν σας έχω ζαλίσει και μάλιστα πολύ, το ξέρω Embarassed αλλά έλα ντε που έκανα την αρχή με τα επεισόδια και θέλω τώρα να δω και την συνέχεια. gpower2 δοκίμασα και το καινούριο το winavi αλλά και αυτό στα μισά επεισόδια μου βγάζει "division by zero". Δεν ξέρω πια τι άλλο να δοκιμάσω Crying or Very sad . Βέβαια θα αναρρωτιέστε γιατί έχω κολλήσει τόσο πολύ με το winavi και δεν τα κάνω μια και καλή με το convertxtodvd να ησυχάσω. Λοιπόν τα κάνω πρώτα avi με winavi γιατί η τηλεόρασή μου δεν ξέρω για πιο λόγο μου κόβει την εικόνα από τα πλάγια με αποτέλεσμα να μην βλέπω τα μισά γράμματα. Έτσι μικραίνω τα περιθώρια με το winavi και μετά τα κάνω dvd με το convertxtodvd. Γι αυτό μου είναι τόσο απαραίτητο. Τώρα αν ξέρετε κανένα άλλο πρόγραμμα που να μπορεί να το κάνει αυτό είμαι ανοιχτή σε όλες τις προτάσεις. Όπως καταλαβαίνεται έχω πλέον απελπιστεί Sad .
Και πάλι ευχαριστώ για την υπομονή σας και για την οποιαδήποτε βοήθεια.
Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 30, 2007 11:53 pm
Τίτλος:

Αν θες, μπορείς να επεξεργαστείς και να αποθηκεύσεις το αρχείο με το Avidemux2 και μετά να το γράψεις σε DVD με το ConvertXtoDVD. Επίσης, αν το ψάξεις λίγο θα δεις ότι μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου κατευθείαν με το AviDemux...
Και πάλι καλές δοκιμές!

Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 25 Απρ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 30, 2007 11:55 pm
Τίτλος:

Γειά σου mary70,

Λυπάμαι που δεν πρόλαβα να σε βοηθήσω με το πρώτο σου πρόβλημα αλλά αφού λύθηκε όλα καλά.

Τώρα με το δεύτερο τι κάνουμε;

Λοιπόν υπάρχουν δύο δυνατές περιπτώσεις:

1. Κάποιο αρχείο το WinAVI έχει υποστεί βλάβη. Αυτό μπορεί να ωφείλεται σε πιθανό μη κανονικό τερματισμό του προγράμματος ή των windows. Η λύση είναι απλή και εύκολη.
Α) Απεγκατάσταση του προγράμματος,
Β) διαγραφή του φάκελου εγκατάστασης (αν συνεχίζει να υπάρχει μετά την απεγκατάσταση) και έπειτα
Γ)επανεγκατάσταση.

2. Το αρχείο που προσπαθείς να μετατρέψεις έχει βλάβη. Μπορεί το αρχείο να παίζει κανονικά, πολλά players μεταπηδούν τα χαλασμένα frames, αν όμως υπάρχει κάποιο χαλασμένο frame το WinAVI δεν θα καταφέρει να βρεί το floating point και θα γυρίσει την τιμή 0, έτσι λοιπόν μετά στην προσπάθεια του να διαιρέσει θα βρεί αποτέλεσμα άπειρο και θα κολλήσει δίνοντας σου το σφάλμα "Divison by zero". Υπάρχουν δύο τρόποι να βρεις αν το αρχείο έχει βλάβη.
Α) Αν το έχεις κατεβάσει με torrent κάνε ένα Hash Check, αρκετά Torrent Clients όπως το BitComet δίχνουν πως έχουν κατεβάζει όλο το αρχείο ενώ στην ουσία δεν το έχουν κατεβάσει, το Hash Check λύνει το πρόβλημα.
Β) Αν δεν είναι από torrent πρέπει να βάλεις ένα πρόγραμμα να το ελέγξει, όπως για παραδειγμα το VirtualDub (απο το μενού επιλέγεις Video>Scan video stream for errors....)

Ενημέρωσε με αν λύθηκε το πρόβλημα! Είμαι περίεργος!

Υ.Γ. Θα σου πρότεινα να αντικαταστήσεις το WinAVI με το TMPGEnc!

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάι 02, 2007 8:34 pm
Τίτλος:

Καλησπέρα σας. Λοιπόν άργησα λιγο να σας απαντήσω αλλά έπερεπε πρώτα να τα δοκιμάσω όλα για να μπορώ να σας πω τι κατάφερα. Μετά από διάφορα πειράματα λοιπόν και αφού ένα έφιαχνα δύο χαλούσανε τα αποτελέσματα είναι τα εξής :
gpower2 δοκίμασα το avidemux2 που μου είπες αλλά δεν κατάφερα να βγάλω καμία άκρη Sad
am_i_registered δοκίμασα αυτό που λες για το Hash Check (ή τουλάχιστον αυτό που κατάλαβα εγώ Embarassed ελπίζω να κατάλαβα σωστά). Δηλαδή κατέβασα ξανά το torrent αρχείο και το έβαλα να αποθηκεύσει τα επεισόδια στο φάκελο που είχα ήδη τα δικά μου επεισόδια. Έκανε έλεγχο τα πήγε όλα στο 100% και ξεκίνησε κανονικά seed χωρίς να κατεβάσει τίποτα παραπάνω. Για το winavi το έβγαλα και το ξαναέβαλα πολλές φορές αλλά πάλι τίποτα. Και τέλος δοκίμασα και το TMPGEnc που λες αλλά δεν θα έλεγα ότι και μ' αυτό είχα μεγάλη επιτυχία. Κατάφερα μόνο να κάνω ένα αρχείο που δεν είχε ήχο και είχε μέγεθος 25 gb Shocked dizzy .
Τελικά κατάφερα να βρω έναν τρόπο (λίγο ανορθόδοξο βέβαια) για να κάνω την μετατροπή happy . Λοιπόν με το Ultra Video Converter μετατρέπω το mp4 σε avi, με το Winavi μετά το ξανακάνω avi αλλά αυτή τη φορά μπορώ και μικραίνω την εικόνα και τέλος με το ConvertXtoDvd το κάνω dvd. Ξέρω βέβαια ότι με αυτό τον τρόπο του τινάζω λίγο την πυτιρίδα του αρχείου Razz Razz Razz αλλά τουλάχιστον θα διατηρήσω την ψυχική μου υγεία Razz .
Χίλια ευχαριστώ για την βοήθεια που μου προσφέρατε Thumbs UP και συγνώμη αν σας ζάλισα πάρα πολύ Embarassed .
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 25 Απρ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάι 02, 2007 10:42 pm
Τίτλος:

Κανένα πρόβλημα! Χαίρομαι που βρήκες λύση εν τέλη.

Όσο για το TMPGEnc μάλλον το έκανες μετατροπή σε Uncompressed AVI και γι' αυτό το αρχείο έγινε 25GB.

Αλλά... τέλος καλό όλα καλά!
Προβολή όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέου Θέματος     Απάντηση στο Θέμα     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Τεχνική Υποστήριξη Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας