Σύνδεση Όνομα μέλους Κωδικός
Να γίνεται η σύνδεση αυτόματα σε κάθε μου επίσκεψη    
Εγγραφή
Εγγραφή
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Τεχνική Υποστήριξη

Αναπαραγωγή Αρχείων Βίντεο - Πληροφορίες - Οδηγίες - Links Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3 ... 17, 18, 19  Επόμενη
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  
Συγγραφέας Μήνυμα


Ένταξη: 04 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 2744
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 29, 2007 10:36 pm
Τίτλος: Αναπαραγωγή Αρχείων Βίντεο - Πληροφορίες - Οδηγίες - Links
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επειδή υπάρχουν πολύ συχνά threads με ερωτήσεις για την αναπαραγωγή των αρχείων της animeclipse, αποφάσισα να φτιάξω αυτό το thread με βασικές πληροφορίες για τα αρχεία βίντεο και την αναπαραγωγή τους.

Περιεχόμενα
Βασικές Έννοιες
Τύποι Players
Διαδικασία Αναπαραγωγής
Οδηγίες Εγκατάστασης
Ειδικές οδηγίες εγκατάστασης-απεγκατάστασης φίλτρων
Συνιστώμενοι Players
Ρυθμίσεις Player
Download Links
FAQΒασικές Έννοιες

Ένα αρχείο βίντεο περιέχει την κινούμενη εικόνα, τον ήχο και πιθανόν υπότιτλους. Κάθε μια από τις ξεχωριστές αυτές πληροφορίες λέγεται stream. Κάθε stream συμπιέζεται σύμφωνα με κάποιο πρότυπο κωδικοποίησης που ονομάζεται compressor. Για την αναπαραγωγή του κάθε συμπιεσμένου stream απαιτείται πρώτα η αντίστροφη διαδικασία, αυτή της αποσυμπίεσης που γίνεται από τον αντίστοιχο decompressor. Τις περισσότερες φορές, οι compressor και οι decompressor δίνονται μαζί και ονομάζονται codec. Προς το παρόν υπάρχουν codec για την κινούμενη εικόνα και για τον ήχο.

Όλα αυτά τα stream βρίσκονται σε ένα αρχείο, και για να αναπαραγεί αυτό το αρχείο, θα πρέπει πρώτα να γίνει ο διαχωρισμός αυτών των stream. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει μέσα στο αρχείο να υπάρχουν πληροφορίες για το πως είναι ενωμένα τα streams. Εδώ έχουμε την έννοια του container format. Παραδείγματα είναι τα αρχεία AVI 1.0 και 2.0, τα OGM, τα MKV και τα MP4. Το κάθε container format έχει τις δικές του δυνατότητες, έτσι τα αρχεία AVI επιτρέπουν μόνο 1 stream για βίντεο και 1 για ήχο και κανένα για υπότιτλους. Τα OGM και MKV επιτρέπουν πολλά stream για
βίντεο, ήχο και υπότιτλους και προσφέρονται για βίντεο με 2 ή περισσότερα stream ήχου. Για να γίνει σωστά ο διαχωρισμός των stream θα πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλος splitter.

Οι υπότιτλοι τις περισσότερες φορές είναι ενσωματωμένοι μαζί με την κινούμενη εικόνα και αποτελούν μέρος της, αυτή είναι η περίπτωση των hardsubbed subtitles. Στα καινούρια container format υπάρχει η δυνατότητα να είναι σε ξεχωριστό stream οπότε δίνεται η δυνατότητα για πολαπλούς υπότιτλους σε πολλές γλώσσες, αυτή είναι η περίπτωση των softsubbed subtitles. Άλλα πλεονεκτήματα των softsubbed subtitles είναι η δυνατότητα αλλαγής μεγέθους, θέσης, χρώματος, αλλά και τύπο της γραμματοσειράς.


Τύποι Players

Player ονομάζουμε το πρόγραμμα αναπαραγωγής των αρχείων βίντεο. Υπάρχουν players που περιέχουν τα codec και τα splitter που χρειάζονται για την αναπαραγωγή των πιο γνωστών προτύπων με παράδειγμα τον VLC. Άλλοι τύποι player είναι οι directshow players που αναζητούν τα κατάλληλα directshow filter που τους επιτρέπουν την αναπαραγωγή των αρχείων βίντεο με παράδειγμα τον Windows Media Player και τον Media Player Classic.


Διαδικασία Αναπαραγωγής

 1. Πρώτα γίνεται ανίχνευση του container format και έπειτα αναζήτηση του κατάλληλου splitter
 2. Γίνεται ο διαχωρισμός των stream και για κάθε stream γίνεται η αναζήτηση για τον κατάλληλο decompressor.
 3. Γίνεται αναζήτηση για κατάλληλη συσκευή αναπαραγωγής για το κάθε stream (κάρτα γραφικών, κάρτα ήχου)
 4. Αρχίζει η διαδικασία αναπαραγωγής


Οδηγίες Εγκατάστασης

Κάποιες βασικές οδηγίες για την εγκατάσταση των πιο απαραίτητων codec/filter/splitter. Όλα τα απαιτούμενα (και μη) download links βρίσκονται παρακάτω στο αντίστοιχο section, καθώς και μέσα στην περιγραφή του κάθε βήματος.

Σημείωση:
Αν δεν έχετε το κουράγιο να κάνετε όλα τα παρακάτω βήματα και θέλετε μια πιο απλή αλλά αξιόπιστη διαδικασία, ακολουθείστε ΜΟΝΟ τα 4 πρώτα βήματα και μετά κάνετε εγκατάσταση το CCCP (Combined Community Codec Pack), που είναι δοκιμασμένο και δουλεύει κατά 99%.

 1. Κάνετε εγκατάσταση τον τελευταίο driver που υποστηρίζει την κάρτα γραφικών σας από το site του κατασκευαστή του GPU (Nvidia, Ati).
 2. Κάνετε εγκατάσταση την τελευταία έκδοση του DirectX.
 3. Κάνετε απεγκατάσταση ότι codec pack ή ξεχωριστό codec/φίλτρο έχετε εγκαταστήσει κατά καιρούς και κάνετε Restart τον Η/Υ σας.
 4. Κατεβάζετε το CCleaner, το κάνετε εγκατάσταση και το τρέχετε για να καθαρίσει το σύστημά σας από πιθανά αρχεία και κλειδιά στην registry που δεν σβήστηκαν κατά την απεγκατάσταση που κάνατε προηγουμένως.
 5. Κάνετε εγκατάσταση το FFDShow. Προσέχετε να επιλέξετε στην οθόνη με τα video codecs τα codec Η264, FLV1, Techsmith, Camtasia, Fraps. Στην οθόνη με τον ήχο, καλό είναι να επιλέξετε ΜΟΝΟ την επιλογή AMR.
 6. Κάνετε εγκατάσταση το Real Alternative και το QuickTime Alternative. Στην οθόνη που ρωτάει αν θέλετε την εγκατάσταση του Media Player Classic επιλέγετε πως θέλετε και να γίνει ο συσχετισμός των αρχείων να ανοίγουν με τον MPC.
 7. Κάνετε εγκατάσταση το Windows Media Format 11. ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαιτείται η ύπαρξη λειτουργικού Windows XP SP2! Σε αντίθετη περίπτωση, κάνετε εγκατάσταση το Windows Media Video 9 VNC!
 8. Κάνετε εγκατάσταση τον Haali Matroska Splitter. Στην οθόνη των επιλογών, αποεπιλέγετε το Enable Shell Extension και τα υπόλοιπα τα αφήνετε ως έχουν..
 9. Κάνετε εγκατάσταση τον FLV Splitter.
 10. Κάνετε εγκατάσταση το AC3 Filter. Μετά την εγκατάσταση, πηγαίνετε Start->All Programs->AC3filter->AC3filter config και στην ταμπέλα System, βάζετε στα κουτάκια AGC (attack/release) τις τιμές 300 και 50. Οι υπόλοιπες επιλογές αποτελούν προσωπική επιλογή του κάθε χρήστη.
 11. Κάνετε εγκατάσταση του LAME DirectShow Filter.
 12. Κάνετε εγκατάσταση του CoreAAC φίλτρου. ΠΡΟΣΟΧΗ! Όταν τρέξετε ένα αρχείο που έχει ήχο AAC και φορτώσει το σχετικό φίλτρο, πηγαίνετε στις ρυθμίσεις του φίλτρου και αποεπιλέξτε την επιλογή Downmix to stereo.
 13. Κάνετε εγκατάσταση το CoreVorbis. Ισχύουν τα ίδια με το CoreAAC.
 14. Κάνετε εγκατάσταση το DivX MPEG-4 Audio.

Επειδή με το Real/Quick Time Alternative έχει γίνει ήδη εγκατάσταση του Media Player Classic, είστε πλέον έτοιμοι να δείτε ότι αρχείο βίντεο θέλετε (με ελάχιστες εξαιρέσεις!)

Προαιρετικά μπορείτε να κάνετε και άλλα τέσσερα βήματα:

 1. Κάνετε εγκατάσταση τον CoreAVC. ΠΡΟΣΟΧΗ! Αφού κάνετε την εγκατάσταση, πρέπει να πάτε στις ρυθμίσεις του ffdshow, στην καρτέλα Codecs και να απενεργοποιήσετε την επιλογή H264!
 2. Κάνετε εγκατάσταση τον Universal MPEG Splitter.
 3. Κάνετε εγκατάσταση τον MPEG2 Video Decoder.
 4. Κάνετε εγκατάσταση το VSFilter.
 5. Κάνετε εγκατάσταση το Ligos Indeo Codec.

Τέλος, αν δεν έχετε το κουράγιο να τα κάνετε όλα αυτά και θέλετε μια πιο απλή αλλά αξιόπιστη διαδικασία, ακολουθείστε ΜΟΝΟ τα 4 πρώτα βήματα και μετά κάνετε εγκατάσταση το CCCP (Combined Community Codec Pack), που είναι δοκιμασμένο και δουλεύει κατά 99%. Απλά είναι ρυθμισμένο για μέγιστη συμβατότητα, με αποτέλεσμα να μην αποδίδει τα μέγιστα σε ορισμένα μηχανήματα, σε αντίθεση με τη διαδικασία παραπάνω. Επίσης, δεν ενημερώνεται τόσο συχνά, καθώς κυκλοφορούν πολύ συχνά ενημερώσεις των codecs, οπότε σε αυτή την περίπτωση συμφέρει να εγκατασταθούν ένα ένα.


Ειδικές οδηγίες εγκατάστασης-απεγκατάστασης φίλτρων

Υπάρχουν περιπτώσεις που θα βρείτε σκέτα αρχεία .ax ή .dll χωρίς κάποιο setup εγκατάστασης. Αυτά τα φίλτρα εγκαθιστώνται κάνοντάς τα copy στον κατάλογο C:\windows\system32 και εκτελώντας την εντολή :

Κώδικας:

regsvr32 C:\windows\system32\My_File.ax
                             ή
regsvr32 C:\windows\system32\My_File.dll


Την οποία δίνουμε πηγαίνοντας Start->Run.
Για την απεγκατάσταση ενός τέτοιου αρχείου δίνουμε την εντολή :

Κώδικας:

regsvr32 /u C:\windows\system32\My_File.ax
                             ή
regsvr32 /u C:\windows\system32\My_File.dllΣυνιστώμενοι Players

Για πλατφόρμα Windows

1) Media Player Classic

2) BSPlayer

Για πλατφόρμα Linux

1) VLC


Ρυθμίσεις Player

Προϋποθέτει ότι έχετε ακολουθήσει τα προηγούμενα βήματα στις Οδηγίες Εγκατάστασης. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με κάποιους τύπους αρχείων.

Media Player Classic 6.4.9.0

Για να βρείτε τις ρυθμίσεις, πηγαίνετε :

Κώδικας:

View->Options

Στη συνέχεια, πηγαίνετε:

Κώδικας:

Playback->Output

Συνίσταται να επιλέξετε σαν DirectShow Video την επιλογή Overlay Mixer. Για τους υπότιτλους όμως θα πρέπει να έχετε εγκαταστήσει το VSFilter, διαφορετικά θα πρέπει να επιλέξετε VMR9 Renderless. Σε αυτή την περίπτωση, στην δεξιά καρτέλα "VMR 7/9 (renderless) & DirectX 7/9 settings" θα επιλέξετε:

 • Use regular offscreen plain surfaces
 • Bicubic=-1.00(PS 2.0)
 • VMR9 Mixer Mode
 • YUV Mixing

(Μπορεί στην έκδοση που έχετε να μην υπάρχουν αυτές οι επιλογές.)

Στη συνέχεια πηγαίνετε:

Κώδικας:

Internal Filters

Στη στήλη Source Filters, αφήνετε επιλεγμένα ΜΟΝΟ τα :

 • AVI
 • CDDA
 • CDXA
 • DirectShow Media
 • DVD Video Title
 • DVD2AVI
 • FLI/FLC
 • MPEG PS/TS
 • RoQ
 • SHOUTcast

Στη στήλη Transform Filters, αφήνετε επιλεγμένα ΜΟΝΟ τα :

 • PS2 Audio
 • VP62

Στη συνέχεια πηγαίνετε :

Κώδικας:

Internal Filters->Audio Switcher

Και απενεργοποιείτε την πρώτη επιλογή (Enable built-in audio switcher...)

BSPlayer 2.21 Build 950

Για να βρείτε τις ρυθμίσεις πηγαίνετε :

Κώδικας:

Δεξί κλίκ->Options->Preferences

Στη συνέχεια πηγαίνετε:

Κώδικας:

Video->Video Rendering

Επιλέγετε ΜΟΝΟ το "Try not to drop frames"
και σαν Rendering Mode επιλέγετε το "Overlay Mixer"
Μετά πηγαίνετε :

Κώδικας:

Audio

Απενεργοποιείτε όλες τις επιλογές στη σελίδα.
Μετά πηγαίνετε :

Κώδικας:

Filter Management

Ενεργοποιείτε και τις δύο επιλογές στη σελίδα.


Download Links


Drivers

Nvidia Drivers

Ati Drivers


Runtimes

DirectX Runtimes


Splitters

Οι περισσότεροι players πλέον εμπεριέχουν τους splitter για τους πιο συνηθισμένους containers. Παραθέτω τα links για τους splitter για mkv, ogm και flv (flash video), καθώς και έναν MPEG splitter

Haali Matroska Splitter

Ogg DirectShow Filters

FLV Splitter

Universal MPEG Splitter


Video Codecs

FFDShow

Real Alternative

QuickTime Alternative

CoreAVC (Κατεβάζετε την τελευταία έκδοση που θα βρείτε)
ΠΡΟΣΟΧΗ! Το λογισμικό αυτό είναι πειρατικό!

MPEG2 Video Decoder

Windows Media Format 11

Windows Media Video 9 VNC

Ligos Indeo Codec

Intel Video Codec

Audio Codecs

AC3 Filter

LAME DirectShow Filter

CoreAAC

CoreVorbis

DivX MPEG-4 Audio

MPA Decoder

CoreFLAC

Sony_ATRAC3

Monogram AMR Pack

Filters

VSFilter


Codec Packs

CCCP (Combined Community Codec Pack)


Players

Media Player Classic

VideoLAN

The Core Media Player

Winamp


Utilities

Gspot


FAQ

1) Πως μπορώ να δω ποιά φίλτρα χρησιμοποιεί ο player μου για να αναπαράγει ένα συγκεκριμένο αρχείο βίντεο;

Αν χρησιμοποιείτε τον Media Player Classic, αυτό γίνεται πηγαίνοντας κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής στο μενού:

Κώδικας:

Play->Filters

Θα εμφανιστεί μια λίστα με όλα τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται για την αναπαραγωγή του εκάστοτε αρχείου.
Αν χρησιμοποιείτε τον BSPlayer, θα πατήσετε κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής δεξί κλίκ και θα πάτε:

Κώδικας:

Options->Filters

Θα εμφανιστεί μια παρόμοια λίστα με αυτή του MPC.
Για άλλους players η διαδικασία είναι παρόμοια, ενώ άλλοι δεν την υποστηρίζουν.


2) Θέλω να δω τις ρυθμίσεις ενός φίλτρου αλλά δεν βρίσκω κάποιο αντίστοιχο Start Menu shortcut. Πως μπορώ να τις βρω;

Αυτό γίνεται έμμεσα με τον εξής τρόπο: Ανοίγετε ένα αρχείο για αναπαραγωγή για το οποίο ξέρετε ότι θα χρησιμοποιηθεί το αντίστοιχο φίλτρο. Μετά ακολουθείτε τη διαδικασία που περιγράφηκε στο ερώτημα 1, επιλέγετε το αντίστοιχο φίλτρο και εμφανίζεται η σελίδα με τις ρυθμίσεις/ιδιότητές του.


3) Η εικόνα μου στο βίντεο φαίνεται με πολλές έγχρωμες γραμμές (δηλαδή ουσιαστικά δεν φαίνεται), ενώ ο ήχος παίζει κανονικά! Τι φταίει;

Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν η κάρτα γραφικών δεν υποστηρίζει το colorspace που έχει επιλεχτεί από το αντίστοιχο codec που χρησιμοποιείται. Η λύση είναι να πάτε στις ρυθμίσεις του αντίστοιχου φίλτρου (δείτε ερωτήματα 1, 2) και να αλλάξετε το Output Colorspace σε YUY2 ή σε RGB32 αν δεν δουλέψει το YUY2.
Συγκεκριμένα στο ffdshow, πηγαίνετε στην καρτέλα Output, και απενεργοποιείτε όλα τα κουτάκια που αναφέρονται σε Planar YUV.


4) Χρησιμοποιώ τον Media Player Classic και προσπαθώ να αναπαράγω ένα αρχείο βίντεο με softsub/ξεχωριστούς υπότιτλους αλλά δεν εμφανίζονται. Τι φταίει;

Λογικά έχετε επιλεγμένο σαν Directshow Video Output τον Overlay Mixer και δεν έχετε εγκατεστημένο το VSFilter. Εδώ υπάρχουν δύο λύσεις:

Λύση 1η) Κάνετε εγκατάσταση το VSFilter. Τα προβλήματά σας πρέπει να λυθούν άμεσα.

Λύση 2η) Πηγαίνετε στο μενού του MPC:

Κώδικας:

View->Options->Playback Output

Εκεί επιλέγετε σαν DirectShow Video Output τον VMR9 renderless. Από την περιοχή δεξιά που θα ενεργοποιηθεί, θα επιλέξετε Use regular offscreen plain surfaces, και από τη λίστα Resizer την επιλογή Bicubic A=-1.00 .
Κλείνετε τον Media Player Classic. Οι αλλαγές έχουν αποθηκευθεί και με την επόμενη εκκίνηση θα δείτε τους υπότιτλους.


5) Έχω ένα αρχείο τύπου WMVHD, το οποίο κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής αναβοσβήνει η εικόνα ενώ ο ήχος ακούγεται κανονικά. Τι φταίει;

Το πρόβλημα βρίσκεται στον Video Output Renderer που έχετε επιλέξει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ασυμβατότητα (για έναν περίεργο λόγο) με τους VMR9/7 renderless/windowed και Overlay Mixer. Η λύση είναι να γυρίσετε στον παλιό καλό Video Renderer των Win9x/Me. Αυτό γίνεται ως εξής:

BSPlayer
Πατάτε δεξί κλικ και πηγαίνετε:

Κώδικας:

Options->Prefereneces->Video->Video Rendering->Rendering Mode->Internal Renderer overlay (default)

Media Player Classic
Πηγαίνετε:

Κώδικας:

View->Options->Playback Output->DirectShow Video->Old Renderer

Κάνετε επανεκκίνηση τον Media Player Classic.

Το πρόβλημα εντοπίζεται λογικά στον μη σωστό χειρισμό των YUV Colorspaces από την πλευρά του codec (Windows Media Format 11 ή Windows Media Video 9 VNC), καθώς ο renderer των Win9x/Me υποστηρίζει μόνο RGB32 και κάνει μετατροπή σε αυτό το colorspace ότι κι αν του δωθεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Οι παραπάνω οδηγίες αφορούν ΜΟΝΟ τα συγκεκριμένα αρχεία βίντεο! Αφού αναπαράγετε το αρχείο που έχει το πρόβλημα, επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του player σας στις προηγούμενες!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ (credits to -=S=-)
Δημιουργείται πρόβλημα με μια επιλογή στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών, με την απενεργοποίησή της οποίας διορθώνεται το πρόβλημα με τον Overlay Mixer (όχι όμως και με τον VMR9). Η επιλογή λέγεται AGP Texture Acceleration και θα τη βρείτε πηγαίνοντας:

Κώδικας:

Start->Run->dxdiag.exe

Και στο πρόγραμμα που θα ανοίξει πηγαίνετε:

Κώδικας:

Display->AGP Texture Acceleration->Disable

Με αυτά τα βήματα διορθώνεται το πρόβλημα και μπορείτε να αναπαράγετε τα εν λόγω αρχεία με τον Overlay Mixer των WinXP.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Όσοι έχουν κάρτες γραφικών σε θύρα AGP, μπορεί να μην αντιμετωπίζουν το εν λόγω πρόβλημα και παρακαλούνται να μην αλλάξουν τη συγκεκριμένη ρύθμιση, καθώς μπορεί να τους δημιουργηθούν άλλα προβλήματα!


6) Προσπαθώ να σώσω ένα screenshot από ένα αρχείο βίντεο που αναπαράγω. Πως γίνεται;

Ο εύκολος τρόπος είναι ο εξής:
Ανοίγεται για αναπαραγωγή το αρχείο βίντεο που θέλετε με τον Media Player Classic. Πηγαίνετε στο καρέ (frame) από το οποίο θέλετε screenshot, πατάτε pause και μετά πηγαίνετε:

Κώδικας:

File->Save Image

δίνετε το όνομα του αρχείου εικόνας του screenshot που επιθυμείτε και είστε έτοιμοι!

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Θα πρέπει να είναι επιλεγμένος για Video Output Renderer ο VMR 9 Renderless για να έχετε τα σωστά αποτελέσματα. Αυτό γίνεται πηγαίνοντας:

Κώδικας:

View->Options->Playback Output->DirectShow Video->VMR 9 Renderless


7) Προσπαθώ να αναπαράγω ένα αρχείο βίντεο που είναι συμπιεσμένο με κάποιο codec Η264, και χάνω πολλά καρέ/κολλάει η αναπαραγωγή. Τι να κάνω;

Λογικά έχετε κάποιον παλαιότερο επεξεργαστή στην κατοχή σας. Τα H264 είναι πολύ απαιτητικά στην αναπαραγωγή και απαιτούν πολύ δυνατούς επεξεργαστές. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μπορείτε να κάνετε τα εξής:

α. Αν χρησιμοποιείτε ffdshow, απενεργοποιήστε την επιλογή PostProcessing. Εάν ούτε αυτό βελτιώσει την κατάσταση, κάντε απεγκατάσταση το ffdshow και κάνετε εγκατάσταση την τελευταία έκδοση. Αν ούτε αυτό βελτιώσει την κατάσταση, τότε δείτε λύση β.

β. Κατεβάστε το CoreAVC. Είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος decoder για Η264 βίντεο. Το μόνο κακό είναι ότι είναι Shareware. Αν έχετε εγκατεστημένο το ffdshow, απενεργοποιήστε από την καρτέλα Codecs το Η264. Αν με την εγκατάσταση του CoreAVC δεν δείτε βελτίωση, τότε στις επιλογές του CoreAVC απενεργοποιήστε το Deblocking και το Deinterlacing (No Deinterlacing) καθώς και το Agressive Deinterlacing. Αν δεν δείτε πάλι βελτίωση, μάλλον θέλετε καινούριο επεξεργαστή... (special thanks to Raziel666)


8) Έχω ένα mkv αρχείο με softsub υπότιτλους, αλλά ενώ όλα τα φίλτρα φορτώνουν κανονικά, τα εφφέ κίνησης και fade των υποτίτλων δεν εμφανίζονται σωστά. Τι φταίει;

Αν το VobSub έχει ενεργοποιημένη τη ρύθμιση "Pre-buffer subpictures", δε δουλεύουν τα softsub effects, παρά μόνο δείχνει ένα ακίνητο στιγμιότυπο. Για να αλλάξετε την ρύθμιση, πάτε:

Κώδικας:

DirectVobSub Properties->Misc->Pre-buffer subpictures->Απενεργοποίηση

(special thanks to Left64Vegeta)
_________________
Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first...

And remember, fansubbing is NOT serious business...


Έχει επεξεργασθεί από τον/την Gpower2 στις Κυρ Ιούλ 05, 2009 5:18 pm, 29 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger


Ένταξη: 31 Μάι 2005
Δημοσιεύσεις: 1330
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη


Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάι 03, 2007 10:11 am
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Worthy Respekt
Χιλια μπραβο για την tech βοηθεια σου Thumbs UP
_________________
Διαβάστε τους Κανόνες του Forum
Διαβάστε το Playback FAQ
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα MSN Messenger


Ένταξη: 04 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 2744
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάι 03, 2007 3:34 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ευχαριστώ πολύ για τις φιλοφρονήσεις σου φίλτατε Hatebreed και ανταποδίδω, καθώς παρακολουθείς τα πάντα και είσαι πάντα εκεί που πρέπει! Worthy Respekt

Σύντομα θα κάνω edit για να προσθέσω και κάποιες οδηγίες για ρυθμίσεις των προγραμμάτων.
_________________
Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first...

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger


Ένταξη: 04 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 2744
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάι 24, 2007 7:07 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έγιναν οι παρακάτω αλλαγές για να είναι το περιεχόμενο πιο πλήρες αλλά και πιο βοηθητικό :

1) Προστέθηκαν οδηγίες εγκατάστασης των πιο απαραίτητων codec/φίλτρων.
2) Προστέθηκαν ειδικές οδηγίες για εγκατάσταση/απεγκατάσταση φίλτρων.
3) Προστέθηκαν καινούρια download links.

Σύντομα θα μπει και section για πιο ειδικές περιπτώσεις και προβλήματα!

Ελπίζω να λυθούν πολλά προβλήματα με την ανάγνωση αυτού του ποστ!

Σχόλια, ερωτήσεις, διευκρινίσεις, ύβρεις δεκτές!
_________________
Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first...

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger


Ένταξη: 05 Ιαν 2006
Δημοσιεύσεις: 271
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάι 25, 2007 7:16 am
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν έκατσα να τα διαβάσω όλα αλλά όπως και να έχει gpower2 σου αξίζουν πολλά Worthy Respekt

Υ.Γ.: Αν παρατηρηθεί έλλειψη ή παρατυπία υπάρχει και το hate topic Razz
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος


Ένταξη: 04 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 2744
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάι 25, 2007 5:24 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

rath έγραψε:
Δεν έκατσα να τα διαβάσω όλα αλλά όπως και να έχει gpower2 σου αξίζουν πολλά Worthy Respekt

Υ.Γ.: Αν παρατηρηθεί έλλειψη ή παρατυπία υπάρχει και το hate topic Razz


Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλε rath!

Να επισημάνω ότι έγιναν και άλλες αλλαγές:

1) Προστέθηκαν οδηγίες για το VSFilter, Windows Media Format 11, Windows Media Video 9 VNC.
2) Άλλαξε η μορφοποίηση στις λίστες (so what?)
3) Προστέθηκαν οδηγίες για το CCCP
4) Προστέθηκαν τα αντίστοιχα download links
5) Προστέθηκε νέο section FAQ για κάποιες βασικές απορίες.

Σύντομα θα προστεθούν και άλλες ερωτήσεις/απορίες στο FAQ. Αν έχετε κάποια απορία μη διστάσετε να ποστάρετε για να συμπεριληφθεί και αυτή.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον αγαπητό Left64Vegeta που όρισε το thread αυτό ως το επίσημο Playback FAQ του site.
_________________
Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first...

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger


Ένταξη: 03 Ιαν 2007
Δημοσιεύσεις: 238
Τοποθεσία: never, never, land
Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Σαβ Μάι 26, 2007 11:26 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Worthy Worthy Worthy Worthy Worthy
να'σαι καλά gpower2 που έκανες τον κόπο και έγραψες όλα αυτά τα πολύ βασικά και πολύ ενδιαφέροντα!
(να μαθαίνουμε τίποτα και μεις οι άσχετοι)
_________________
srs bzns -->
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger


Ένταξη: 07 Μάι 2007
Δημοσιεύσεις: 364


Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάι 27, 2007 2:04 am
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επισης πολυ ενα πολυ δυνατο media player για οσους δε θελουν να εγκαταστησουν codecs στο μηχανημα τους ειναι το Kmplayer
http://www.kmplayer.com/forums/index.php
Εχει ενσωματωμενα codecs (οπως, ο VLC και ο Gomplayer) και παιζει τα παντα, εκτος απο quicktime & realmedia για τα οποια χρειαζεται την εγκατασταση των αντιστοιχων decoders.
Επιπλεον υποστηριζει πολλα φιτρα οπως post processing, warpsharping (πολυ χρησιμο σε ορισμενα anime) κλπ, τα οποια μπορεις να χειριζεσαι ευκολα απο ενα control panel η με καποια shortcuts.
Τελος απο τους τρεις media players αυτου του τυπου που εχω δοκιμασει, εχει την καλυτερη υποστηριξη υποτιτλων, καθως μπορει να απεικονισει σωστα τις γραμματοσειρες και τα χρωματα διαφορων softsubbed υποτιτλων.

btw: συγχαρητηρια για τη δουλεια σας!
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος


Ένταξη: 04 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 2744
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάι 27, 2007 12:34 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

candicted έγραψε:
Worthy Worthy Worthy Worthy Worthy
να'σαι καλά gpower2 που έκανες τον κόπο και έγραψες όλα αυτά τα πολύ βασικά και πολύ ενδιαφέροντα!
(να μαθαίνουμε τίποτα και μεις οι άσχετοι)


Ευχαριστώ πολύ καλή μου candicted! Πάντα έχεις να πεις κι ένα καλό λόγο! Πες και τα κορίτσια αν έχετε κάποια απορία να την ποστάρετε εδώ για να σας λυθεί!

-=S=- έγραψε:
Επισης πολυ ενα πολυ δυνατο media player για οσους δε θελουν να εγκαταστησουν codecs στο μηχανημα τους ειναι το Kmplayer
http://www.kmplayer.com/forums/index.php
Εχει ενσωματωμενα codecs (οπως, ο VLC και ο Gomplayer) και παιζει τα παντα, εκτος απο quicktime & realmedia για τα οποια χρειαζεται την εγκατασταση των αντιστοιχων decoders.
Επιπλεον υποστηριζει πολλα φιτρα οπως post processing, warpsharping (πολυ χρησιμο σε ορισμενα anime) κλπ, τα οποια μπορεις να χειριζεσαι ευκολα απο ενα control panel η με καποια shortcuts.
Τελος απο τους τρεις media players αυτου του τυπου που εχω δοκιμασει, εχει την καλυτερη υποστηριξη υποτιτλων, καθως μπορει να απεικονισει σωστα τις γραμματοσειρες και τα χρωματα διαφορων softsubbed υποτιτλων.

btw: συγχαρητηρια για τη δουλεια σας!


Ευχαριστώ φίλε μου για τα συγχαρητήριά σου!
Τώρα για τον player που αναφέρεις, θα σου κάνω quote ένα απόσπασμα από τη σελίδα του CCCP:
CCCP Developers Team έγραψε:

The KMPlayer (Bad/Evil)

Attempts to use its own internal filters for everything. With this, it seems to mostly work, but fails advanced subtitle effects (positioning, etc). Also various evil components were sigted within the program directory, which may or may not cause huge drama. Keep away.


Γενικά να πω ότι είναι όντως βολικοί στην αρχή αυτού του τύπου οι players γιατί γλιτώνεις τις εγκαταστάσεις των codec/filter, αλλά στην πορεία συνήθως καταντούν σπαστικοί, καθώς δεν μπορούν να δεχτούν εξωτερικά φίλτρα με αποτέλεσμα να μένουν στάσιμοι στις εξελίξεις.
Ένα καλό λινκ για πληροφορίες επί του θέματος είναι αυτό.
_________________
Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first...

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger


Ένταξη: 07 Μάι 2007
Δημοσιεύσεις: 364


Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάι 27, 2007 2:41 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Νομιζω δεν ειναι αμεροληπτο το συγκεκριμενο κειμενο στο wiki του cccp. Ισως εξαιτιας της "βρωμας" που εχει κυκλοφορησει οτι το ο δημιουργος του Κmplayer εχει κλεψει κωδικα του MPC. Σιγουρα τα παιδια κανουν πολυ καλη δουλεια με το codec pack τους. (Και 'γω αυτο χρησιμοποιω.) Παρολα αυτα, δεν πιστευω οτι ασχοληθηκαν ιδιαιτερα με το kmplayer, αλλα το δοκιμασαν out of the box. Μπορεις αν θελεις να απενεργοποιησεις τα εσωτερικα του φιλτρα και να χρησιμοποιησεις εξωτερικα* (οχι οτι χρειαστηκε ποτε, το framerate μια χαρα ειναι, ο ηχος μια χαρα). Για τους υποτιτλους εχει ενα external module με το οποιο μπορεις να δεις υποτιτλους ετσι...

O VLC απο την αλλη εχει πολυ πιο φτωχη υποστηριξη για υποτιτλους (και παρολα αυτα, θεωρειται ok απο αυτους)


*και για του λογου το αληθες
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος


Ένταξη: 03 Σεπ 2006
Δημοσιεύσεις: 201
Τοποθεσία: Melnibone


Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 02, 2007 1:50 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Συγχαρητήρια gpower2 για την φοβερή δουλειά που έχεις κάνει.
Respekt Respekt Respekt

Εχω κάποιες ερωτήσεις...
1.Άμα εγκαταστήσω τα codecs που προτείνεις έναν ένα, τα αρχεία .flv και .3gp θα παιζουν με το MPC?
2.Τι πρέπει να βάλω γαι να παιζουν τα .flv και .3gp?
3.Το CCCP περιέχει τα Real/Quick Time Alternative?
4.Και τι εννοείς
Παράθεση:
Απλά είναι ρυθμισμένο για μέγιστη συμβατότητα, με αποτέλεσμα να μην αποδίδει τα μέγιστα σε ορισμένα μηχανήματα, σε αντίθεση με τη διαδικασία παραπάνω.

Αυτά...
_________________
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger


Ένταξη: 04 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 2744
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Σαβ Ιούν 02, 2007 3:54 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Elric έγραψε:
Συγχαρητήρια gpower2 για την φοβερή δουλειά που έχεις κάνει.
Respekt Respekt Respekt


Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια big smile

Elric έγραψε:
1.Άμα εγκαταστήσω τα codecs που προτείνεις έναν ένα, τα αρχεία .flv και .3gp θα παιζουν με το MPC?


Θα παίζουν και τα δύο. Τα .flv μέσω του flv splitter και του ffdshow, ενώ τα 3gp μέσω Haali Media Splitter και ffdshow (S263)

Elric έγραψε:
3.Το CCCP περιέχει τα Real/Quick Time Alternative?


Όχι, δεν τα περιέχει. Λεπτομέρεις για τα περιεχόμενα του CCCP μπορείς να βρείς εδώ

Elric έγραψε:
4.Και τι εννοείς
Quote:
Απλά είναι ρυθμισμένο για μέγιστη συμβατότητα, με αποτέλεσμα να μην αποδίδει τα μέγιστα σε ορισμένα μηχανήματα, σε αντίθεση με τη διαδικασία παραπάνω.


Επειδή κάποιες κάρτες γραφικών δεν υποστηρίζουν κάποιες λειτουργίες βίντεο (ας πούμε rendering σε YV12), ή κάποιοι υπολογιστές δεν έχουν περασμένο το directx 9c, αλλά και για άλλους λόγους, οι επιλογές του CCCP είναι ρυθμισμένες έτσι ώστε να παίζει παντού. Αυτό έχει επιπτώσεις ταχύτητας σε μηχανήματα που υποστηρίζουν τις καινούριες λειτουργίες και θα απέδιδαν καλύτερα (ας πούμε καλύτερα fps) με άλλες ρυθμίσεις.

Ελπίζω να σε κάλυψα!
_________________
Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first...

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger


Ένταξη: 07 Μάι 2007
Δημοσιεύσεις: 364


Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 06, 2007 6:48 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οσοι εχετε προβλημα με αρχεια wmv με καρτες pci express δοκιμαστε να απενεργοποιησετε το agp texture acceleration (Run-->dxdiag.exe και απο την καρτελα display το απενεργοποιείτε) Προφανώς αυτή η λειτουργία δε χρειάζεται σε καρτες pci. Σε μενα παντως δουλευουν πια κανονικα τα wmv σε overlay.
_________________
Drinkin' beer in the hot sun / I fought the law and I won

Justice and Liberty, you can buy - but you don't get free


Έχει επεξεργασθεί από τον/την -=S=- στις Τρι Ιούν 19, 2007 12:07 am, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος


Ένταξη: 15 Μάι 2007
Δημοσιεύσεις: 751
Τοποθεσία: Solefald, Iceland

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 06, 2007 6:53 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

σωστος...
κι εμενα ενεγροποιημενο ητανε κι ας εχω PCI.
_________________
www.ookami-fansubs.com for your Fullmetal Alchemist fix...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα


Ένταξη: 04 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 2744
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Ιούν 06, 2007 11:46 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

-=S=- έγραψε:
Οσοι εχετε προβλημα με αρχεια wmv με καρτες pci express δοκιμαστε να απενεργοποιησετε το agp texture acceleration (Run-->dxdiag.exe και απο την καρτελα display το απενεργοποιείτε) Προφανώς αυτή η λειτουργία δε χρειάζεται σε καρτες pci. Σε μενα παντως δουλευουν πια κανονικα τα wmv σε overlay.


Θεός! Respekt Respekt Respekt Worthy Worthy Worthy

Όντως το πρόβλημα διορθώνεται (όσον αφορά το overlay) και παίζει μια χαρά! Όμως ο VMR9 συνεχίζει να αρνείται πεισματικά να το παίξει! Evil or Very Mad

Anyway, το FAQ θα ενημερωθεί κατάλληλα!
_________________
Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first...

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger
Προβολή όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέου Θέματος     Απάντηση στο Θέμα     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Τεχνική Υποστήριξη Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3 ... 17, 18, 19  Επόμενη
Σελίδα 1 από 19

 
Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group


MKPortal M1.1 Rc1 ©2003-2005 All rights reserved
Page generated in 0.01013 seconds with 5 queries