Εγώ θα συνεχίσω να προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος. Και για να πω την αλήθεια βλέπω πολλά αισιόδοξα πράγματα. Βλέπω προσπάθειες μείωσης της δημόσιας δαπάνης και λανθασμένων προνομίων μερικών. Κάποια παραδείγματα.
1)Μείωση 30% στους μισθούς της κυβέρνησης. Νίκο θυμάσαι εδώ που συζητούσαμε αν έστω οικειοθελώς η Παπαρήγα, ο Τσίπρας και ο Καμμένος θα κάνουν την ίδια μείωση στους δικούς τους μισθούς. Και με έκραζες τότε. Εγώ προσωπικά δεν έχω ακούσει καμία τέτοια μείωση. Αν έχεις ακούσει εσύ το παίρνω πίσω.
2)Κατάργηση ειδικών γραμματειών των υπουργείων (υπήρχε τέτοιο πράγμα;; ). Από την οποία μάλιστα κατάργηση μάλιστα εξοικονομούμε αρκετά εκατομμύρια ευρώ το χρόνο!! Φανταστείτε μισθούς που έπαρναν!!!
3)Πολύ χάρηκα που έκοψε το επίδομα στα γουρούνια τους υπαλλήλους της βουλής επειδή λέει κουράζονται παραπάνω στις εκλογές... Και μάλιστα έδειξε αποφασιστικότητα λέγοντας ότι όποιος πρόλαβε και το πήρε θα του παρακρατηθεί.
4)Επίσης ανακοινώθηκε κλείσιμο οργανισμών, συγχωνεύσεις και μετατάξεις, πράγματα όμως που έχουν συζητηθεί και με την τρόικα και θα γίνουν.
Ακόμη θετικό για την ψυχολογία του κόσμου ήταν ότι το χαράτσι θα επιστραφεί σε κάποιες ευπαθείς ομάδες που το πλήρωσαν (άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους, πολύτεκνους).
Επίσης επανέλαβε σχεδόν όλες τις προεκλογικές δεσμεύσεις και μετεκλογικά (πράγμα που δεν το έχω ξανακούσει εγώ όσο καιρό ασχολούμαι με τα πολιτικά). Δηλαδή επίδομα ανεργίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, συμψηφισμός οφειλών πολιτών και δημοσίου, μείωση δόσεων των δανείων στο maximum επίπεδο του 33% του μισθού. Το υπόλοιπο θα διακανονίζεται υποχρεωτικά. Είπε και είναι και πάλι η πρώτη φορά που το ακούω στη βουλή και όχι στα τηλεοπτικά παράθυρα, για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και σε επίπεδο συντάγματος, αλλά και σε νομοθετικό επίπεδο. Επίσης άκουσα με ευχαρίστηση τη μείωση των προτερημάτων των υπουργών. Δηλαδή τέλος στη διπλή σύνταξη, και μείωση των προνομίων στα απολύτως απαραίτητα. Δηλαδή τέρμα τα πολλά αυτοκίνητα, κινητά τα πανάκριβα γραφεία κλπ κλπ. Τουλάχιστον έτσι λέει.
Επίσης από τα πιο σημαντικά όλων! Αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και του ΟΣΕ!!! Αμήν και πότε Παναγία μου!!! Με τρισμέγιστο παράδειγμα το χτεσινό που είχα ένα πρόβλημα με το ρελέ στο σπίτι μου. Και πήρα τηλέφωνο στη ΔΕΗ και μου μίλησε η υπάλληλος πολύ άσχημα και μου έκλεισε και το τηλέφωνο στη μάπα λέγοντάς μου "Δεν είναι το πρόβλημα αυτό δικό μας κύριέ μου, να πάρετε ηλεκτρολόγο". Τώρα εδώ κολλάει το:"Ε ρε αποκρατικοποίηση που σας χρειάζεται αλήτες!!!" Και αυτοί και οι άλλοι οι κηφήνες του ΟΣΕ που πέρνουν πάνω από 2000, 2500 για να ξύνονται όλη μέρα!!! Άντε να τα δω να γίνονται και τι στον κόσμο!!!
Επίσης ακούω για συμφωνία της τρόικας με την κυβέρνηση για εκμετάλευση περιφερειακών αεροδρομίων και λιμανιών. Μακάρι να γίνει και αυτό. Να δοθούν σε εταιρίες τουριστικές να φτιάξουν μαρίνες, σταθμούς κρουαζιέρας και λοιπές υποδομές να αναπτυχθούν και τα αεροδρόμια και τα λιμάνια και οι τοπικές κοινωνίες.