Σύνδεση Όνομα μέλους Κωδικός
Να γίνεται η σύνδεση αυτόματα σε κάθε μου επίσκεψη    
Εγγραφή
Εγγραφή
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Off-Topic

Εκλογές 2012 Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 28, 29, 30  Επόμενη
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  
Συγγραφέας Μήνυμα


Ένταξη: 24 Μάι 2010
Δημοσιεύσεις: 34



Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 30, 2012 7:59 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Με βαση τους κανονισμους τις ευρωπαικης ενωσης δεν υπαρχει τετοια περιπτωση... κατι που προφανως οδηγει στην απαντηση, οποτε μπορουμε να διαπραγματευτουμε με το μνημονιο ομως απλα κατα την αποψη μου τους δινουμε το χρονο να μαζεψουν οσο περισσοτερο χρημα μπορουνε, οπως και να προετοιμαστουν καταλληλα ωστε να ειναι ετοιμοι να σουταριστουμε απο μονοι μας δηλωνωντας χρεωκοπια, αποδειξη το οτι εχουμε τα περιθωρια να διαπραγματευτουμε...

http://www.youtube.com/watch?v=qnn1spNSgCA

Απλα κανενα μνημονιο δε θα μας οδηγησει πουθενα! Γιατι οπως ειπα ειναι τα νουμερα και τα νουμερα δε βγαινουν!!!! Το μνημονιο ειναι καταδικασμενο προγραμμα λιτοτητας, και τα κομματα αυτα που το στηριζουν ανα πασα στιγμη μπορουν να αλλαξουν μερια, απο τη στιγμη που διαπραγματευονται! Τελος, i hope! Razz
_________________
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος


Ένταξη: 04 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 2744
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη





















Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 30, 2012 9:16 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φίλε warlock μου άρεσε πολύ η ανάλυση που έκανες. Ωστόσο, για μένα παρέλειψες το πιο σημαντικό πράγμα, που είναι το ισοζύγιό μας που είναι χρεωστικό, δηλαδή έχουμε έλειμμα, δηλαδή ξοδεύουμε σαν κράτος περισσότερα από όσα παράγουμε. Και αυτό το ποσό έφτανε πέρσι τα 15δις, ενώ φέτος με τα χίλια μέτρα και χαράτσια τα 9δις (ευρώ πάντα)!

Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι οι Ευρωπαίοι μας πούνε "παιδιά, σας πάμε με τα 1000, χαλάλι σας το χρέος, γουστάρουμε που ερχόμαστε στο Ελλάντα και τα σπάμε τα καλοκαίρια", έχουμε και πάλι πρόβλημα!

Πού κολλάει εδώ το μνημόνιο; Τα χρέη που έχουμε ως προς τους Ευρωπαίους (κράτη και ιδιώτες), πλέον έχουν αγγίξει δυσθεώρητα μεγέθη. Βλέποντας λοιπόν οι πιστωτές μας, ότι είμαστε χρεωστικοί, αποφάσισαν να ζητήσουν τα ρέστα. Εκεί, ο φίλος ΓΑΠ, αποφάσισε να στραφεί προς το ΔΝΤ, ώστε να βρούμε λεφτά για να αποπληρώσουμε το χρέος μας, αλλά και να μας δώσουν λύσεις για την ίδια μας τη διακυβέρνηση, επειδή ουσιαστικά εμείς αποδειχθήκαμε ανίκανοι να το κάνουμε!

Επίσης, δείτε τι ωραία βρήκαν οι πολιτικοί μας για αποδιοπομπαίο τράγο το ΔΝΤ και την Τρόικα, που τώρα τα ακούνε αυτοί για τα χάλια τα δικά του! Το κακό και αισχρό ΔΝΤ, η κακή Τρόικα, κλπ. Ναι, μπορεί να είναι απόλυτοι αριθμολάγνοι, που αγνοούν τις κοινωνικές επιπτώσεις των μέτρων, αλλά αφενός εμείς τους φέραμε κι αφετέρου κάποια από τα μέτρα έπρεπε ήδη να παρθούν εδώ και χρόνια! Κανένα γατάκι πολιιτκός όμως δεν έπαιρνε την πολιτική ευθύνη. Και τα ρίξανε όλα στους ξένους.

Τι μπορεί να γίνει με το μνημόνιο και την αναδιάρθρωση/αναδιαπραγμάτευση; Να εγγυηθεί επιτέλους η καινούρια κυβέρνηση, ότι θα βρει τα λεφτά που έχουν σαν στόχο, με ΑΛΛΑ μέτρα, περισσότερα φιλικά προς τον πολίτη. Ναι, και παλι θα είναι σκληρά. Ναι, και παλι θα υπάρξουν αδικίες. Αλλά σίγουρα μπορούμε και καλύτερα. Τουλάχιστον εγώ έτσι πιστεύω. Μόνο τις συντάξεις/μισθούς/παροχές των βουλευτών να κόψουν, βγαίνουν αρκετούτσικα εκκατομύρια.

Τι θα γίνει αν βγούμε από το μνημόνιο, την Ευρώπη και το ευρώ; Γυρίζουμε σε εθνικό νόμισμα. Χάνουμε τη δυνατότητα δανεισμού. Υποβαθμίζεται η οικονομία μας. Όταν με την τρέχουσα κατάσταση, όπου παίρνουμε φτηνά υλικά από έξω αλλά και εξάγουμε προϊόντα με ένα σχετικά ισχυρό νόμισμα και πάλι δε βγαίνουμε στον ισολογισμό, τι θα κάνουμε τότε;
Μιλάνε για έργα και ανάπτυξη οι αντιμνημονιακοί. Οι φαγάνες, τα τρακτέρ και όλος ο εξοπλισμός για αυτά, έρχεται από έξω! Το πετρέλαιο που καίνε έρχεται από έξω! Πώς λοιπόν θα κάνουμε τα έργα; Με κουβαδάκια ή με τα χέρια μας; Ας βγει ένας να μου πει τι απαντήσεις δίνει σε αυτά. Γιατί δεν έχω ακούσει ΤΙΠΟΤΑ απτό και ρεαλιστικό!
Δε λέω ότι θα έρθει η συντέλεια γιατί πάμε στο άλλο άκρο. Απλά δε βλέπω να καταφέρνουμε κάτι καλύτερο. Γιατί τότε θα μπορούν και πάλι να ανθίσουν η διαπλοκή, οι μίζες, το παραεμπόριο και όλα αυτά που υποτίθεται ότι θέλουμε να πατάξουμε.

Κι επιτέλους, ας βγει ΕΝΑΣ, όχι πολλοί, ΕΝΑΣ ρημάδης πολιτικός/βουλευτής, να μας αναλύσει σε 3 επίπεδα τον κρατικό μηχανισμό και τα οικονομικά. ΔΕ ζητάω την πλήρη ανάλυση, γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν την ξέρουν. Αλλά κάτι απλό του τύπου:

  • Κράτος
    • Υπουργείο
      • Υπηρεσία
        • Έσοδα: Χ
        • Έξοδα: Υ
      • Υπηρεσία
        • Έσοδα: Χ
        • Έξοδα: Υ
      • Υπηρεσία
        • Έσοδα: Χ
        • Έξοδα: Υ
    • Υπουργείο
      • Υπηρεσία
        • Έσοδα: Χ
        • Έξοδα: Υ
      • Υπηρεσία
        • Έσοδα: Χ
        • Έξοδα: Υ
      • Υπηρεσία
        • Έσοδα: Χ
        • Έξοδα: Υ
    • Υπουργείο
      • Υπηρεσία
        • Έσοδα: Χ
        • Έξοδα: Υ
      • Υπηρεσία
        • Έσοδα: Χ
        • Έξοδα: Υ
      • Υπηρεσία
        • Έσοδα: Χ
        • Έξοδα: Υ


Να μάθουμε επιτέλους, τι διάολο ποληρώνουμε και συντηρούμε με τους φόρους μας; Πού πάνε τα λεφτά μας; Η φορολογία αγγίζει στις αποδοχές 30% - 45%, πού πάνε όλα αυτά;

Και ξαναλέω, ένας φούστης μαδημένος δεν έχει βγει να το πει... Στην πυρά όλοι τους...
_________________
Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first...

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger


Ένταξη: 12 Δεκ 2007
Δημοσιεύσεις: 892
Τοποθεσία: Αθήνα







Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 30, 2012 9:41 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

George σήμερα είπε κάποια πράγματα για τα έξοδα του δημοσίου, ο Ψαριανός στο news247 chat. Υπάρχουν στο δημόσιο οργανισμοί όπως:

1)Οργανισμός για την αποξύρανση της λίμνης Χ με περισσότερους από 100 υπαλλήλους άνευ αντικειμένου (Δεν θυμάμαι το όνομά της αλλά η λίμνη έχει αποξυρανθεί από το 1960 κάτι). Αλλά αυτό ήταν ένα παράδειγμα. Ακούγονται τρομακτικά νούμερα της τάξης των εκατοντάδων τέτοιων οργανισμών που μεταφράζεται σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους που πληρώνονται από τους φόρους που πληρώνουν οι υπόλοιποι, και δεν εμφανίζονται καν για δουλειά!!! Πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν.

2)Ο ΗΣΑΠ για παράδειγμα λειτουργεί με 2 μηχανοδηγούς στα τραίνα. Ενώ αυτό ήταν απαραίτητο το 1900, τώρα ένας αρκεί. Για την ακρίβεια όπως το Μετρό που ετοιμάζεται στη Θεσσαλονίκη τα τραίνα πλέον μπορούν να δουλεύουν ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ οδηγό.

3)Είμαστε το τελευταίο κράτος που έχουμε μερικές δεκάδες χιλιάδες τραγοπαπάδες δημόσιους υπαλλήλους!!! Ούτε οι μουφτίδες τις Τουρκίας, ούτε οι αντίστοιχοι ισλαμιστές, βουδιστές, ούτε καν οι Καθολικοί και οι υπόλοιποι ορθόδοξοι λαοί δεν το κάνουν!!! ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε από τη τσέπη μας τους παπάδες!!

4)Δεκάδες αμερικανικών και μη συμφερόντων ΜΚΟ που πέρνουν τρελά λεφτά από τους προυπολογιμούς. Αυτό το κομμάτι βέβαια θεωρείται εθνικής σημασίας και είναι εντελώς σκοτεινό και μακριά από οποιαδήποτε δημοσιότητα οπότε δεν ξέρει κανείς τι παίζει πράγματι.

Όσο για το αρνητικό μας ισοζύγιο το 2009 άγγιξε τα 25 δις ευρώ... Αυτό εννούσα κι εγώ πριν με τη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή... Αν αυτό το ισοζύγιο (το δικό μας, αλλά και το Πορτογαλικό, το Ισπανικό, το Ιρλανδικό κλπ) δεν γίνει θετικό και μάλιστα αρκετά θετικό δεν φεύγει το ΔΝΤ και η Ε.Ε από το κεφάλι μας που να χτυπάτε το κώλο σας και εσείς και οι πολιτικάρες μας κάτω.
_________________
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος


Ένταξη: 07 Ιαν 2012
Δημοσιεύσεις: 24
Τοποθεσία: Athens

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 30, 2012 9:45 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Deykalionas17 έγραψε:
Edit: δεν κρατιέμαι θα το πω. Τσαντίζομαι να ακούω κολακευτηκά λόγια για ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, όταν οι παππούδες μας ζήσανε εμφύλιο και χούντα... Διαβάστε λίγο. Μάθετε για το παρελθόν. Τι έγινε επί Κομμουνισμού στη Ρωσία;; Καλοπερνόυσαν οι άνθρωποι εεε;; Αν δεν μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος δεν θα γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον...

Φίλε Deykalionas17, σε πληροφορώ ότι κατά την διάρκεια της χούντας αν και η ελευθερία ήταν περιορισμένη .η Ελλάδα εκείνο τον καιρό παρουσίασε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη και το έχω συζητήσει και με άτομα που ζήσανε εκείνη την εποχή.....(διότι υπήρχε μια τάξη). Επίσης , όσο αφορά τον κουμμουνισμό στην Ρωσία δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να εφαρμοσθεί σε άλλες χώρες ...επίσης στην Ρωσία δεν υπήρχε κουμμουνισμός κατά τον Μαρξ αλλά υπήρχε μια άλλη πολιτική που διέφερε από τον ''πραγματικό'' κουμμουνισμό. Τέλος, να τονίσω ότι ο κουμμουνισμός που ανέφερε ο Μαρξ είναι ιδανικός να εφαρμοστεί γιατί πάντα θα υπάρχουν κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες...δυστυχώς ο κουμμουνισμός ταυτίζεται με τον αναρχία και τον φασισμό, πράγμα λάθος κατά την γνώμη μου...
_________________
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος


Ένταξη: 04 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 2744
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη





















Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 30, 2012 10:04 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Deykalionas17 έγραψε:
είπε κάποια πράγματα για τα έξοδα του δημοσίου, ο Ψαριανός στο news247 chat.


Μεμονωμένα κι απομονωμένα στοιχεία και νούμερα δε μου λένε τίποτα. Δεν ξέρουν καν την ιεραρχία του κρατικού μηχανισμου! Δεν ξέρουν ποιους και γιατί τους πληρώνουν! Αλλάζαν υπουργεία οι κυβερνήσεις και δεν ξέραν μετά ποιοι οργανισμοί υπάγονται πού!
Αυτοί οι "εκατοντάδες" οργανισμοί, ποιοι είναι; Σε ποιο υπουργείο υπάγονται; Πόσα λεφτά φεύγουν εκεί; Πόσο προσωπικό απασχολούν; Απλά, ξεκάθαρα ερωτήματα, που κανείς ποτέ δεν απαντάει με σαφήνεια. Γιατί άραγε;
Γι' αυτό λέω ότι κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Μέσα στη βουλή ήσουν ρε μάστορα, κι εσύ ψήφιζες για τον προϋπολογισμό, γιατί δεν ξέρεις τελικά τι γίνεται;
Και φτάνει πια με τα ξερά "ΟΧΙ" και στη στείρα αντίδραση! Θέλω όχι με επιχειρήματα κι αντίδραση με αντιπροτάσεις. Γιατί άντε και το διαλύουμε το σύστημα. Τι θα κάνουμε μετά; Θα διοικούμαστε σύμφωνα με ποιο μοντέλο; Δε θα διοικούμαστε; Πώς θα δουλεύει το όλο πράγμα; Θα απομονωθούμε από όλο τον κόσμο; Θα συνεργαστούμε με άλλα κράτη; Τι θα κάνουμε τέλος πάντων;
Εξακολουθώ να μην πείθομαι...
_________________
Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first...

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger


Ένταξη: 18 Οκτ 2005
Δημοσιεύσεις: 775











Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 30, 2012 11:09 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Την καλυτερη αντιπολιτευση αυτα τα 2 χρονια την εχει κανει ο συριζα ως τωρα το σκεφτομαι πολυ σοβαρα.... Whistling

και ενα βιντεο που εσκασα στα γελια Laughing Laughing Laughing Laughing

[you_tube:202800f84d]http://www.youtube.com/watch?v=An05aJRinY0#![/you_tube:202800f84d]

Πειτε τους οτι κατεβηκε ο αντιχριστος!!!!!!! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing xD
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος


Ένταξη: 24 Μάι 2010
Δημοσιεύσεις: 34



Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάι 01, 2012 12:52 am
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Gpower2 έγραψε:
Τι μπορεί να γίνει με το μνημόνιο και την αναδιάρθρωση/αναδιαπραγμάτευση; Να εγγυηθεί επιτέλους η καινούρια κυβέρνηση, ότι θα βρει τα λεφτά που έχουν σαν στόχο, με ΑΛΛΑ μέτρα, περισσότερα φιλικά προς τον πολίτη. Ναι, και παλι θα είναι σκληρά. Ναι, και παλι θα υπάρξουν αδικίες. Αλλά σίγουρα μπορούμε και καλύτερα. Τουλάχιστον εγώ έτσι πιστεύω. Μόνο τις συντάξεις/μισθούς/παροχές των βουλευτών να κόψουν, βγαίνουν αρκετούτσικα εκκατομύρια.


Ναι, ας μεταφρασουμε λοιπον αυτο που ειπες και λενε τουλαχιστον 5 κομματα...

Θα παρουμε μετρα που θα ειναι το μισο αγγουρι αλλα οχι το ολοκληρο και μου πονεσετε... και σιγα σιγα ανα 3-4 μηνες θα σας δινουμε και απο μισο αγγουρακι!
Γιατι το λεω αυτο, για τριτη φορα σε ποστ μου γραφω οτι τα νουμερα δε βγαινουν!
Και με ενα προγραμμα λιτοτητας, οπως ειναι το μνημονιο δεν υπαρχει περιπτωση οσες επενδυσεις και να ερθουν στην Ελλαδα να υπαρξει ρευστευτοτητα!

Gpower2 έγραψε:
Τι θα γίνει αν βγούμε από το μνημόνιο, την Ευρώπη και το ευρώ; Γυρίζουμε σε εθνικό νόμισμα. Χάνουμε τη δυνατότητα δανεισμού. Υποβαθμίζεται η οικονομία μας. Όταν με την τρέχουσα κατάσταση, όπου παίρνουμε φτηνά υλικά από έξω αλλά και εξάγουμε προϊόντα με ένα σχετικά ισχυρό νόμισμα και πάλι δε βγαίνουμε στον ισολογισμό, τι θα κάνουμε τότε;


Ποιος θα μας διωξει απο την Ευρωπη και Ευρω; Κανενας δεν μπορει να το κανει αυτο! Δεν προβλεπεται οπως εγραψα και πιο πανω! Το οτι θα δηλωσεις το χρεος σου απαχθες δεν προβλεπει εξοδο ουτε απο Ευρωπη ουτε απο Ευρω! Δε υπαρχει κανενας τετοιου ειδους νομος. Οπως και κανενας δεν μπορει να σε υποχρεωσει να φυγεις! Αντιθετως υπαρχει νομικο στηριγμα για το απαχθες του χρεους.

Gpower2 έγραψε:
παρέλειψες το πιο σημαντικό πράγμα, που είναι το ισοζύγιό μας που είναι χρεωστικό, δηλαδή έχουμε έλειμμα, δηλαδή ξοδεύουμε σαν κράτος περισσότερα από όσα παράγουμε


Δεν ειπα οτι ειμαστε οι καλυτεροι παντως και δεν ειπα οτι δεν πρεπει να βαλουμε μεσα εδω ταξη! Απλα αυτο δειχνει οτι κανουμε σπαταλες. Σπαταλες που σιγουρα πρεπει να τακτοποιηθουν αλλα σιγουρα οχι μεσω του μνημονιου!

Τελος πρεπει καταλαβουμε οτι το μνημονιο, οτι καλο και αν εχει εκει μεσα, ειναι προγραμμα λιτοτητας και κανενα προγραμμα λιτοτητας δεν εφερε ρευστοτητα στην οικονομια, με οσο ξεπουλημα και αν κανουμε! Εκτος και αν η Ελλαδα ή το ΔΝΤ ειναι ο Χαρι Ποτερ και δεν το ξερω! Razz Δεν ειμαι οικονομολογος αλλα αν η λιτοτητα φερνει ρευστοτητα παω πασο! Μη σου πω οτι ψηφιζω μετα και Βενιζελο! Razz

Το μνημονιο και η διαπραγματευση με το ΔΝΤ ειναι επικινδυνη... για μενα.
http://www.debtocracy.gr/arias.html
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/128315/pleistiriasmoys-protis-katoikias-zita-i-troika

Σορρυ παιδια για το διπλο ποστ ας σβησει καποιος το απο κατω ποστ! Embarassed
_________________


Έχει επεξεργασθεί από τον/την warlock στις Τρι Μάι 01, 2012 4:52 am, 7 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος


Ένταξη: 30 Μάι 2005
Δημοσιεύσεις: 740
Τοποθεσία: $root_dir














Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάι 01, 2012 6:45 am
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Gpower2 έγραψε:
Κι επιτέλους, ας βγει ΕΝΑΣ, όχι πολλοί, ΕΝΑΣ ρημάδης πολιτικός/βουλευτής, να μας αναλύσει σε 3 επίπεδα τον κρατικό μηχανισμό και τα οικονομικά. ΔΕ ζητάω την πλήρη ανάλυση, γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν την ξέρουν.


Υπάρχει ήδη. Κάθε δημόσια υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να υποβάλλει αίτηση στο site "Δι@ύγεια" για οποιαδήποτε δημόσια δαπάνη.

http://diavgeia.gov.gr/

Για παράδειγμα, όλες οι δαπάνες του Υπουργείου Παιδείας:
http://et.diavgeia.gov.gr/f/minedu/spending

Όπου αναλυτικά γράφει κάθε δαπάνη με αυτή τη μορφή:

Δι@ύγεια έγραψε:
Ανάδοχος: ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΑΘΗΝΑ"
ΚΩΔ. ΕΡΓΟΥ : 2009ΣΕ01380000 / ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ ΣΤΗ ΜΗΚΡΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ
Κόστος: 9.702.788,07 €
Ημερομηνία: 08/10/2010


Δηλαδή στο άνωθι παράδειγμα, το υπουργείο παιδείας έδωσε 9 εκατομμύρια ευρώ στο ερευνητικό κέντρο "Αθήνα", για έρευνα σχετική με... ΜΗΚΡΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

Υ.Γ.: Kαταγράφεται μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Δι@ύγεια έγραψε:
Ανάδοχος: ΚΟΝΤΟΠΑΝΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ
Περιγραφή: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΑΘΗΝΑ
Κόστος: 9,78 €
Ημερομηνία: 19/09/2011


EDIT:

Gpower2 έγραψε:
Τι θα γίνει αν βγούμε από το μνημόνιο, την Ευρώπη και το ευρώ; Γυρίζουμε σε εθνικό νόμισμα. Χάνουμε τη δυνατότητα δανεισμού.


Και αποκτούμε την δυνατότητα "εσωτερικού δανεισμού", μέσω της υποτίμησης.

Gpower2 έγραψε:
Υποβαθμίζεται η οικονομία μας.


Το οποίο μειώνει την εισαγωγική μας ικανότητα και αυξάνει την εξαγωγική μας ικανότητα. Αναγκαζόμαστε να μειώσουμε τις εισαγωγές και να παράγουμε οι ίδιοι υποκατάστατα των εισαγωμένων αγαθών.

Gpower2 έγραψε:
Όταν με την τρέχουσα κατάσταση, όπου παίρνουμε φτηνά υλικά από έξω αλλά και εξάγουμε προϊόντα με ένα σχετικά ισχυρό νόμισμα και πάλι δε βγαίνουμε στον ισολογισμό, τι θα κάνουμε τότε;


Λόγω ισχυρού νομίσματος, έχουμε υψηλό εργατικό κόστος μεταποίησης και υψηλό κόστος διαδοχικών μεταπωλήσεων. Γι' αυτό δεν βγαίνουμε στον ισολογισμό. Με ανίσχυρο νόμισμα θα ακριβύνουν τα υλικά απ' έξω. Ωστόσο, πολλά από αυτά μπορούμε να τα υποκαταστήσουμε με δικές μας πρώτες ύλες.

Gpower2 έγραψε:
Μιλάνε για έργα και ανάπτυξη οι αντιμνημονιακοί. Οι φαγάνες, τα τρακτέρ και όλος ο εξοπλισμός για αυτά, έρχεται από έξω!


Θυμάμαι όταν ήμουν πολύ μικρός, η Ελλάδα είχε ακόμα βαριά βιομηχανία, και παρήγαγε και μηχανήματα. Κατά βάθος δεν είμαστε μπαμπουίνοι, έχουμε την ικανότητα τόσο να σχεδιάσουμε όσο και να κατασκευάσουμε μηχανήματα. Έχουμε κατασκευάσει στο παρελθόν και πολλών ειδών ελληνικά αυτοκίνητα

Gpower2 έγραψε:
Το πετρέλαιο που καίνε έρχεται από έξω!


Γιατί τόσα χρόνια έχουμε πετρέλαιο και μέσα, αλλά για πολλά χρόνια οι δικοί μας έλεγαν ότι είναι ελάχιστο και έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε θείο. Τώρα όμως μετά χαράς θα μας το πάρουνε οι Αμερικάνοι.

Γενικά, δεν είπε κανείς ότι θα είναι εύκολη η ανάπτυξη αν γυρίσουμε στην δραχμή. Θα μας πάει τουλάχιστον 50 χρόνια πίσω. Αλλά αν δεν παράγουμε κι εμείς κάτι, τόσο προς ίδια χρήση όσο και προς εξαγωγή, και τα εισάγουμε μονίμως όλα, δεν θα βγούμε ποτέ από αυτόν τον φαύλο κύκλο.

EDIT 2:

@Deykalionas17:

Λες πως πρέπει να είμαστε συνεπείς απέναντι στους οφειλέτες μας, και να τους αποδώσουμε όσα τους δανειστήκαμε. Συμφωνώ σε αυτό. Το ερώτημα όμως που θα θέσω, είναι το εξής: Πόσα δανειστήκαμε στην πραγματικότητα;

Ένα κράτος, μετά την μεταπολίτευση, επί 35 (1974-2009) χρόνια δανειζόταν, και κατάφερε να φτάσει χρέος 190 δις ευρώ στα τέλη του 2009. 190 δις μέσα σε 35 χρόνια.

Αυτή τη στιγμή χρωστάμε 550 δις ευρώ. 550-190=360 δις ευρώ μέσα σε 3 μόλις χρόνια (2009-2012).

Που ακριβώς πήγαν όλα αυτά; Εγώ συνεχώς βλέπω περικοπές και λιτότητα, και άρα το κράτος έπρεπε να κοστίζει λιγότερο απ' όσο πριν 5 χρόνια. Πως γίνεται όμως ξαφνικά να χρειαζόμαστε 120 δις ευρώ το χρόνο;

Εγώ δεν τα είδα ούτε σε έργα, ούτε σε μισθούς, ούτε σε μείωση φορολογίας, ούτε σε καμία κοινωνική παροχή. Που ακριβώς πήγαν; Μήπως απλά πρόκειται για ένα παιχνίδι αριθμών, μια κοροϊδία μπροστά στα μάτια μας; Μπορείς να μου πεις γιατί χρωστάω κάτι που όχι μόνο δεν πήρα, αλλά δεν είδα να πηγαίνει και κάπου;

Λες ότι ο μεγάλος κρατικός μηχανισμός, οι λαμογιές και τα κακώς κείμενα μας δημιούργησαν αυτό το τεράστιο χρέος. Σίγουρα φταίει και αυτό, αλλά τα νούμερα δεν ταιριάζουν. Επί 35 χρόνια υπήρχε τεράστιος κρατικός μηχανισμός, τεράστιοι μισθοί και άπειρα κακώς κείμενα. Και δημιούργησαν συσσωρευτικά χρέος 190 δις. Μέσα σε 3 χρόνια άλλαξε κάτι πάνω σε αυτό και χρωστάμε ξαφνικά τα 3πλάσια; Είδες να δεκαπλασιάζεται ο κρατικός μηχανισμός;

Όσο εύκολα ξαφνικά μια μέρα μας κάνανε "κούρεμα χρέους", με περίεργα μαγειρέματα στους αριθμούς που ακόμα δεν έχω καταλάβει ακριβώς, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να γίνει μια μέρα και αυτό που λέει ο warclock, να αρνηθούμε μέρος του χρέους.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα


Ένταξη: 01 Μάι 2011
Δημοσιεύσεις: 166


Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάι 01, 2012 8:02 am
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Left64Vegeta έγραψε:

Γενικά, δεν είπε κανείς ότι θα είναι εύκολη η ανάπτυξη αν γυρίσουμε στην δραχμή. Θα μας πάει τουλάχιστον 50 χρόνια πίσω. Αλλά αν δεν παράγουμε κι εμείς κάτι, τόσο προς ίδια χρήση όσο και προς εξαγωγή, και τα εισάγουμε μονίμως όλα, δεν θα βγούμε ποτέ από αυτόν τον φαύλο κύκλο.


+1

Tο μνημόνιο είναι το τέλος για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας . Μόνο από το ΑΟΘ άλλα και από καθηγητές Πανεπιστημίων έχω καταλήξει σε κάποια πράγματα.
Εφόσον ο κόσμος δεν έχει χρήματα να κινηθεί τότε αρχικά μειώνει την κατανάλωση
των ποιο ακριβών αγαθών και αγοράζει υποκατάστατα με χαμηλότερη αξία. Σε περίπτωση που το Μνημόνιο 2 περάσει ο κόσμος δεν θα έχει χρήματα ούτε για αυτά τα υποκατάστατα με αποτέλεσμα να καταστρέφεται ο κύκλος της οικονομίας. Και το κράτος θα λαμβάνει λιγότερες χρηματικές μονάδες άλλα και οι επιχειρήσεις θα κλείνουν. Επιπλέον η χώρα μας έχει ''υποδουλωθεί'' υπό την Γερμανία .Είτε το θέλουμε είτε όχι είμαστε το πειραματόζωο της Ευρώπης. Εγώ δεν τους θεωρώ δανειστές , τους θεωρώ τοκογλύφους ! Μόνο αν σκεφτείτε ότι αν κάποιος δεν έχει να πληρώσει τις δώσεις των νέων φόρων θα γίνονται κατασχέσεις σε (σπίτια, γενικά ότι έχουν να πάρουν από τον καθένα) με μία ανεργία (1.250.000) άτομα. Αφήστε που με τις δανειακές συμβάσεις έχουμε βάλει ως υποθήκη τον ορυκτό μας πλούτο , μάλλον καταλαβαίνεις ότι το μνημόνιο 2 , ναι είναι στημένο παιχνίδι κατά της Ελλάδας .
Όπως είπε ο Left64Vegeta πρέπει επιτέλους να αυξήσουμε την παραγωγικότητα μας. Κάποτε η Ελλάδα είχε βιομηχανία . Από το να καταστραφούμε ας πάμε 50 χρόνια πίσω!
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger


Ένταξη: 12 Δεκ 2007
Δημοσιεύσεις: 892
Τοποθεσία: Αθήνα







Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάι 01, 2012 11:44 am
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παιδιά είναι πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά και από τη μία χαίρομαι που σας ενδιαφέρει και ασχολείστε. Μ'αρέσει πάρα πολύ να ασχολούμαι με τέτοιες συζητήσεις. Αλλά είναι για face to face. Δεν μπορώ με ένα post να καλύψω τόσες απαντήσεις. Είμαστε ένα βήμα πιο μπροστά από την αδιαφορία. Αλλά ένα βήμα πολύ σημαντικό που πρέπει να κάνουμε (και δεν νομίζω να το καταφέρει η γενιά μας) είναι να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τους άλλους, τους κακούς, τους ξένους. Αν παρατηρήσετε όχι εν θερμώ τα posts, θα δείτε ότι μόνο ο gp2 ασχολήθηκε με τα δικά μας. Όλοι σας ασχολείστε με το μνημόνιο και το χρέος, ποιο μας αρέσει ποιο δεν μας αρέσει για να το ξεπληρώσουμε, ακόμα και οι υποθέσεις του left ότι το χρέος μας εκτοξεύτηκε εκεί εστιάζεται. Στο γεγονός ότι οι ξένοι φταίνε... Left θα σε απογοητεύσω όπως και όλους καθώς παρ'ότι πληροφορικάριος στην ΑΣΟΕΕ σπουδαζω και έχω αρκετά οικονομικά μαθήματα και τα νούμερα μια χαρά βγαίνουν. Τέλη Μαίου θα είμαι Θεσσαλονίκη για ένα συνέδριο και αν θέλεις να περάσεις να τα πούμε και αναλυτικά.

Αυτά από εμένα. Καλά μυαλά σε όλους μας και ελπίζω μετά τις 6 Μαίου να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για όλους μας.
_________________
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος


Ένταξη: 30 Μάι 2005
Δημοσιεύσεις: 740
Τοποθεσία: $root_dir














Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάι 01, 2012 4:37 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Deykalionas17 έγραψε:
Left θα σε απογοητεύσω όπως και όλους καθώς παρ'ότι πληροφορικάριος στην ΑΣΟΕΕ σπουδαζω και έχω αρκετά οικονομικά μαθήματα και τα νούμερα μια χαρά βγαίνουν.


Πάνω σε αυτό επέτρεψέ μου να σου πω απλά το εξής:

Όλες οι οικονομικές θεωρίες που διδασκόμαστε, και βλέπουμε να εφαρμόζονται, αναπτύχθηκαν με βάση μοντέλα μικροοικονομίας, και με μία βασική παραδοχή: Ότι η κλίμακα την οποία εξετάζουμε είναι αρκετά μικρή ώστε να μην θεωρηθεί ότι έχει άνω όριο (πλαφόν) στην ανάπτυξη, τους παραγωγικούς πόρους, και την παραγωγή. Ωστόσο, σε επίπεδο μακροοικονομίας, (γιατί όταν μιλάμε για κράτη έχουμε μακροοικονομία), λανθασμένα εφαρμόζονται οι ίδιες θεωρίες, γιατί οι πόροι της Γης είναι περιορισμένοι.

Θα σου φέρω ένα απλό παράδειγμα.

Έστω ότι όλοι οι παραγωγικοί πόροι της Γης παράγουν 1.000.000 μονάδες αγαθών, που αντιστοιχούν σε 1 μονάδα νομίσματος η καθεμία. Εγώ κι εσύ κατέχουμε από 10. Σου δανείζω 5 μονάδες για να μου επιστρέψεις μετά από έναν χρόνο 6. Εσύ για να μπορέσεις να με αποπληρώσεις, πρέπει είτε να μειώσεις τις ετήσιες μονάδες σου κατά 1, είτε να αυξήσεις τους παραγωγικούς πόρους της Γης κατά 1. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η Γη έχει περιορισμένους παραγωγικούς πόρους και περιορισμένη δυνατότητα ανάπτυξης, και μπορεί να είναι αδύνατο να το κάνεις αυτό. Και αν ακολουθήσεις το 1ο ενδεχόμενο, δηλαδή να μειώσεις τις μονάδες που κατέχεις, τότε σταδιακά θα γίνεις φτωχότερος ή θα μπεις σε έναν φαύλο κύκλο επαναδανεισμού.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα


Ένταξη: 04 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 2744
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη





















Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάι 01, 2012 9:29 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Left64Vegeta έγραψε:
Υπάρχει ήδη. Κάθε δημόσια υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να υποβάλλει αίτηση στο site "Δι@ύγεια" για οποιαδήποτε δημόσια δαπάνη.


Έλα μου ντε που υπάρχουν και εκεί εξαιρέσεις. Όπως και στις δαπάνες που αναρτώνται. Και το ξέρεις ότι μπορώ να στο επιβεβαιώσω προσωπικά.
Στο δε site, αφενός δεν υπάρχει σαφής ιεραρχία, αφετέρου δεν είναι όλοι οι φορείς του εκάστοτε Υπουργείου εκεί!

Επίσης όπως είπα, δε με νοιάζει σε πρώτη φάση να δω με λεπτομέρεια τις δαπάνες ενός φορέα, αλλά σε σύνολο τι ξοδεύει. Αλλά τι βολικό, δεν εμφανίζεται πουθενά τέτοιο άθροισμα σε όλο το site! Ούτε το ποσό σε λίστες, παρά μόνο στην ανάλυση της κάθε εγγραφής!

Και τέλος, δεν είναι καν αυτό που ζήτησα. Ζητάω να μου πούν πόση χρηματοδότηση δίνει κάθε Υπουργείο από τον κρατικό προϋπολογισμό στον κάθε φορέα του. Γιατί οι δαπάνες μπορεί να οφείλονται σε χρήματα από ευρωπαική ένωση, από ιδιώτες, από ιδία έσοδα και και και. Κοινώς, από τη Διαύγεια άκρη δε βγαίνει.

Left64Vegeta έγραψε:
Και αποκτούμε την δυνατότητα "εσωτερικού δανεισμού", μέσω της υποτίμησης.


Με το γάλα να κοστίζει ένα εκατομύριο δραχμές, το ψωμί μισό εκατομύριο κοκ.

Left64Vegeta έγραψε:
Το οποίο μειώνει την εισαγωγική μας ικανότητα και αυξάνει την εξαγωγική μας ικανότητα. Αναγκαζόμαστε να μειώσουμε τις εισαγωγές και να παράγουμε οι ίδιοι υποκατάστατα των εισαγωμένων αγαθών.


Η οποία παραγωγή θα μπορούσε να υπάρχει ήδη, αλλά δε συμφέρει τώρα, γιατί είναι πιο ακριβή απ' ότι οι εισαγωγές. Με την υποτίμηση δε του νομίσματος, αυτό το κόστος θα ανέβει κι άλλο.

Left64Vegeta έγραψε:
Λόγω ισχυρού νομίσματος, έχουμε υψηλό εργατικό κόστος μεταποίησης και υψηλό κόστος διαδοχικών μεταπωλήσεων. Γι' αυτό δεν βγαίνουμε στον ισολογισμό. Με ανίσχυρο νόμισμα θα ακριβύνουν τα υλικά απ' έξω. Ωστόσο, πολλά από αυτά μπορούμε να τα υποκαταστήσουμε με δικές μας πρώτες ύλες.


Δηλαδή οι πολλαπλές μεταπωλήσεις οφείλονται στο νόμισμα; Το ότι το κουλούρι από 100δραχμές πήγε απότομα στο μισό ευρώ οφείλεται στο νόμισμα;
Οι δε δικές μας πρώτες ύλες θέλουν κόστος για να αξιοποιηθούν, το οποιο δεν μπορούμε να το διαθέσουμε, μιας και δεν έχουμε λεφτά ούτε για να πληρώσουμε τους μισθούς.

Left64Vegeta έγραψε:
Θυμάμαι όταν ήμουν πολύ μικρός, η Ελλάδα είχε ακόμα βαριά βιομηχανία, και παρήγαγε και μηχανήματα. Κατά βάθος δεν είμαστε μπαμπουίνοι, έχουμε την ικανότητα τόσο να σχεδιάσουμε όσο και να κατασκευάσουμε μηχανήματα. Έχουμε κατασκευάσει στο παρελθόν και πολλών ειδών ελληνικά αυτοκίνητα


Μπαμπουίνοι είμαστε, γιατί τα κλείσαμε. Και για να τα καταφέρουμε ξανά, πρέπει να περάσει αρκετός χρόνος.

Left64Vegeta έγραψε:
Γιατί τόσα χρόνια έχουμε πετρέλαιο και μέσα, αλλά για πολλά χρόνια οι δικοί μας έλεγαν ότι είναι ελάχιστο και έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε θείο. Τώρα όμως μετά χαράς θα μας το πάρουνε οι Αμερικάνοι.


Γιατί έχουν την τεχνογνωσία, τα μηχανήματα και τα λεφτά για να το κάνουν. Εμείς δυστυχώς την παρούσα στιγμή δεν έχουμε τίποτα από αυτά. Κι έτσι δε μας συνέφερε να τα αξιοποιήσουμε.

Left64Vegeta έγραψε:
Γενικά, δεν είπε κανείς ότι θα είναι εύκολη η ανάπτυξη αν γυρίσουμε στην δραχμή. Θα μας πάει τουλάχιστον 50 χρόνια πίσω. Αλλά αν δεν παράγουμε κι εμείς κάτι, τόσο προς ίδια χρήση όσο και προς εξαγωγή, και τα εισάγουμε μονίμως όλα, δεν θα βγούμε ποτέ από αυτόν τον φαύλο κύκλο.


Γιατί λοιπόν να γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω, και να μην αρχίσουμε να τα κάνουμε τώρα; Τώρα που θα μπορούμε και πιο εύκολα και με λιγότερο κόστος; Κοινώς, προσωπικά θεωρώ ότι όλα αυτά ΠΡΕΠΕΙ και ΜΠΟΡΟΥΝ να γίνουν, χωρίς να γυρίσουμε σε εθνικό νόμισμα.

Left64Vegeta έγραψε:
Λες ότι ο μεγάλος κρατικός μηχανισμός, οι λαμογιές και τα κακώς κείμενα μας δημιούργησαν αυτό το τεράστιο χρέος. Σίγουρα φταίει και αυτό, αλλά τα νούμερα δεν ταιριάζουν. Επί 35 χρόνια υπήρχε τεράστιος κρατικός μηχανισμός, τεράστιοι μισθοί και άπειρα κακώς κείμενα. Και δημιούργησαν συσσωρευτικά χρέος 190 δις. Μέσα σε 3 χρόνια άλλαξε κάτι πάνω σε αυτό και χρωστάμε ξαφνικά τα 3πλάσια; Είδες να δεκαπλασιάζεται ο κρατικός μηχανισμός;


Βασικά κάτι τέτοιο έγινε. Γιατί; Γιατί τα νούμερα μαγειρεύονταν. Βγήκε τότε η "έξυπνη" ΝΔ και το αποκαλειψε στην Ευρώπη. Αντί να κάτσει να υπερασπιστεί τη χώρα, μας ξεμπρόστιασε στεγνά. Και μετά; Αντί να κάνει κάτι για να το διορθώσει, αποφάσισε να φάει όσα περισσότερα μπορούσε. Και ο Αλογοσκούφης κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να σπάσει το ρεκόρ δανεισμού χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο! Και μετά ήρθε ο ΓΑΠ, είπε ότι λεφτά υπάρχουν, και μετά μας ξαναξεμπρόστιασε ακόμα χειρότερα στην Ευρώπη, λέγοντας ότι τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα!
Πώς να βγουν μετά τα νούμερα ρε συ Left; Να το συνεχίσω; Όλοι αυτοί οι δείκτες προκύπτουν συνυπολογίζοντας διάφορες δαπάνες κι εκτιμήσεις μαύρου χρήματος, κτλ. ΠΕιράζοντας λοιπόν αυτές τις εκτιμήσεις, συμπεριλαμβάνοντας ή αποκλείοντας κατηγορίες δαπανών, τα νούμερα βγαίνουν όπως θέλει ο καθένας.
Go figure...
Και για το κερασάκι στην τούρτα, έγιναν καταγγελίες ότι τα νούμερα μαγειρεύτηκαν ακόμα πιο πολύ, σε σημείο νοθείας και δόλου...
Κι όσο για τον κρατικό μηχανισμό, ψάξε λίγο να δεις πόσες προσλήψεις έγιναν στο δημόσιο τα τελευταία 5 χρόνια, ακόμα κι όταν έσκασε η κρίση, να σου πέσουν τα ωραία σου μαλλιά...

Left64Vegeta έγραψε:
Όσο εύκολα ξαφνικά μια μέρα μας κάνανε "κούρεμα χρέους", με περίεργα μαγειρέματα στους αριθμούς που ακόμα δεν έχω καταλάβει ακριβώς, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να γίνει μια μέρα και αυτό που λέει ο warclock, να αρνηθούμε μέρος του χρέους.


Μας "κούρεψαν" χρέος, μαζί με τα "λεφτά" μας. Και σου δίνω ένα απλό παράδειγμα να καταλάβεις:
Δίνεις στο κράτος 1000€ και σου δίνει ένα χαρτί που αξίζει 1200€, αλλά με δυνατότητα ρευστοποίησης σε 5 χρόνια.
Το κράτος κερδίζει σε ρευστότητα 1000€, κι εσύ "έχεις" 1200€.
Με το κούρεμα, αντί για 1200€, όταν πας να το ρευστοποιήσεις, θα σου δώσουν 800€.
Κουρεύτηκε λοιπόν το χρέος, αλλά κουρεύτηκαν και λεφτά.
Και αν αναρωτηθείτε γιατί το δέχτηκαν αυτό οι ιδιώτες, ακούστε τη μεγάλη "κομπίνα" που γίνεται με τα ομόλογα.
Στο προηγούμενο παράδειγμα, εσύ ξαφνικά έχεις ανάγκη για ρευστό. Λες σε μένα, "ρε συ, θα σου δώσω το ομόλογω που αξίζει 1200€ και δώσε μου εσύ 500€". Βρίσκομαι λοιπόν εγώ με ένα ομόλογο που αξίζει 1200€ αλλά το πλήρωσα 500€.
Ξαφνικά, βρίσκομαι κι εγώ σε ανάγκη ρευστού και λέω σε έναν τρίτο, "ρε συ, πάρε αυτό που κάνει 1200€, το οποίο το πλήρωσα 500€, και δώσε μου 300€".
Βρίσκεται λοιπόν ο τρίτος να έχει δώσει 300€ για κάτι που μετά το κούρεμα κάνει 800€. Κέρδος; 500€, ή αλλιώς 167%.
Πώς σας φάνηκε;

warlock έγραψε:
Ποιος θα μας διωξει απο την Ευρωπη και Ευρω; Κανενας δεν μπορει να το κανει αυτο! Δεν προβλεπεται οπως εγραψα και πιο πανω! Το οτι θα δηλωσεις το χρεος σου απαχθες δεν προβλεπει εξοδο ουτε απο Ευρωπη ουτε απο Ευρω! Δε υπαρχει κανενας τετοιου ειδους νομος. Οπως και κανενας δεν μπορει να σε υποχρεωσει να φυγεις! Αντιθετως υπαρχει νομικο στηριγμα για το απαχθες του χρεους.


Βασικά μιλούσα για τα κόμματα που θέλουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ την έξοδο από την Ευρώπη. Είναι όντως άσχετο με το απαχθές χρέος.

warlock έγραψε:
Τελος πρεπει καταλαβουμε οτι το μνημονιο, οτι καλο και αν εχει εκει μεσα, ειναι προγραμμα λιτοτητας και κανενα προγραμμα λιτοτητας δεν εφερε ρευστοτητα στην οικονομια


Αυτά είναι τίτλοι και χαρακτηρισμοί που δίνουν κάποιοι. Το μνημόνιο είναι μια σύμβαση μεταξύ δύο συμβαλλόμενων για μια συμφωνία και περιγράφει τις δεσμεύσεις του ενός μέρους (εμείς) ως προς το άλλο (ΔΝΤ).
Πιστεύω (όντας αισιόδοξος, το παραδέχομαι αυτό) ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε τους όρους του μνημονίου έτσι ώστε να μην επιβάλλει καθεστώς λιτότητας.

warlock έγραψε:
Γιατι το λεω αυτο, για τριτη φορα σε ποστ μου γραφω οτι τα νουμερα δε βγαινουν!


Νομίζω ότι πρέπει να καλύφθηκες από τα παραπάνω σχετικά με την άποχή μου για τα νούμερα.

trelosniper έγραψε:
Εφόσον ο κόσμος δεν έχει χρήματα να κινηθεί τότε αρχικά μειώνει την κατανάλωση
των ποιο ακριβών αγαθών και αγοράζει υποκατάστατα με χαμηλότερη αξία. Σε περίπτωση που το Μνημόνιο 2 περάσει ο κόσμος δεν θα έχει χρήματα ούτε για αυτά τα υποκατάστατα με αποτέλεσμα να καταστρέφεται ο κύκλος της οικονομίας. Και το κράτος θα λαμβάνει λιγότερες χρηματικές μονάδες άλλα και οι επιχειρήσεις θα κλείνουν.


Ρε παιδιά, αυτά τα συμπεράσματα από πού τα βγάζετε; Διαβάσατε το μνημόνιο ή απλά δέχεστε τυφλά τις ερμηνείες κάποιων;
Μαζί σας, να μη γίνει το μνημόνιο και να πάρουμε μόνοι μας μέτρα χωρίς να μας τα επιβάλλουν. Αλλά όχι επειδή το μνημόνιο θα φέρει την καταστροφή του κόσμου.

trelosniper έγραψε:
Από το να καταστραφούμε ας πάμε 50 χρόνια πίσω!


Προσωπικά τα θεωρώ ταυτόσημα αυτά τα δύο.

Left64Vegeta έγραψε:
Όλες οι οικονομικές θεωρίες που διδασκόμαστε, και βλέπουμε να εφαρμόζονται, αναπτύχθηκαν με βάση μοντέλα μικροοικονομίας, και με μία βασική παραδοχή: Ότι η κλίμακα την οποία εξετάζουμε είναι αρκετά μικρή ώστε να μην θεωρηθεί ότι έχει άνω όριο (πλαφόν) στην ανάπτυξη, τους παραγωγικούς πόρους, και την παραγωγή. Ωστόσο, σε επίπεδο μακροοικονομίας, (γιατί όταν μιλάμε για κράτη έχουμε μακροοικονομία), λανθασμένα εφαρμόζονται οι ίδιες θεωρίες, γιατί οι πόροι της Γης είναι περιορισμένοι.


Εδώ θα συμφωνήσω 100%, μιας και συνεχώς βλέπουμε να καταρρίπτονται οι οικονομικές θεωρίες η μία πίσω από την άλλη.
_________________
Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first...

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger


Ένταξη: 12 Δεκ 2007
Δημοσιεύσεις: 892
Τοποθεσία: Αθήνα







Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάι 01, 2012 10:33 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Απόλυτο respect στον Γιώργο. Συμφωνώ μαζί του με 100%. Αυτά είναι τα μυαλά που θα σώσουνε τη χώρα!!!

Gp2 for president λέμε!!! G, πάμε εκλογές;;;!!!! Razz Razz Razz
.
_________________
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος


Ένταξη: 24 Μάι 2010
Δημοσιεύσεις: 34



Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάι 01, 2012 11:48 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Gpower2 έγραψε:
Βασικά μιλούσα για τα κόμματα που θέλουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ την έξοδο από την Ευρώπη. Είναι όντως άσχετο με το απαχθές χρέος.


Αν αναφεροσουν τοτε στο κομμα που επελεξα δε μιλαει για εξοδο ουτε απο Ευρω, ουτε απο Ευρωζωνη. Κι οπως ειπα και πιο πριν μη χαβατε τις αερολογιες που ακουγονται και αυτα στις τηλεορασεις, δειτε συνεντευξεις και προγραμμα και μετα αποφασιστε. Αλλα ξεχαστε τι ψηφιζω εγω, θα μπορουσε να ειναι και πιστεψε με σε αυτο οποιοδηποτε κομμα υποστηριζει την επιτροπη και το επαχθες του χρεους! Αυτη τη συζητηση τι κανω καθαρα για να πω οτι το μνημονιο ειναι λαθος και δεν εχει σκοπο να μας βγαλει απο την κριση, δεν την κανω σε καμια περιπτωση κομματικα!


Gpower2 έγραψε:
Αυτά είναι τίτλοι και χαρακτηρισμοί που δίνουν κάποιοι. Το μνημόνιο είναι μια σύμβαση μεταξύ δύο συμβαλλόμενων για μια συμφωνία και περιγράφει τις δεσμεύσεις του ενός μέρους (εμείς) ως προς το άλλο (ΔΝΤ).
Πιστεύω (όντας αισιόδοξος, το παραδέχομαι αυτό) ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε τους όρους του μνημονίου έτσι ώστε να μην επιβάλλει καθεστώς λιτότητας.


Μακαρι αλλα δεν μπορω να το πιστεψω, και θα χρησιμοποιησω μια φραση σου...

Gpower2 έγραψε:
Γιατί τα νούμερα μαγειρεύονταν.


Και συνεχιζουν να μαγειρευονται... Τα 550δις δεν ειναι το πραγματικο μας χρεος γιατι δεν υπολογιζονται ολα! Δηλαδη αμα τους την δωσει εκει στο ΔΝΤ ή στην ΕΕ μπορει να βαλουν οποτε γουσταρουν και το υπολοιπο χρεος και να σου πει η Μερκελ ή το ΔΝΤ παρε το αγγουρι και τα σκληρα μετρα που σου ζηταω τωρα!
Και να γιατι θελω να αποδειχθει το επαχθες του χρεους! Η πραγματικοτητα ειναι ακομα χειροτερη δυστυχως, γιατι; Γιατι το επιτοκιο του ΔΝΤ καθε χρονια που περναει θα αυξανεται σημερα εχουμε επιτοκιο 3,κατι% με την καινουργια χρονια θα ειναι τουλαχιστον 4,κατι%!

Αυτο που λεω και δεν κανει τα νουμερα να βγαινουν ειναι απλο, ας πουμε οτι ψηφιζουμε μια σουπερ ντουπερ κυβερνηση η οποια μεχρι το τελος του χρονου καταφερνει και κανει τα 88δις, 176δις! Δηλαδη τα διπλασιαζει!

Εστω το οτι δεν μας βαζουν το υπολοιπο χρεος και μενουμε στα 550 με 3% επιτοκιο! Αλλα εκεινη τη στιγμη θα θες δανειο και ξερεις γιατι;

Ειναι πολυ απλο απο την στιγμη που αναφερεται στο μνημονιο οτι πρεπει να εξυπηρετισουμε τους πιστωτες μας πρωτα και μετα τους εαυτους μας! Αυτο σημαινει οτι θα παρεις ισα ολα τα λεφτα που χρειαζονται για τους μισθους και συνταξεις και ολα τα υπολοιπα πανε στους πιστωτες!

Gpower2 έγραψε:
Βγήκε τότε η "έξυπνη" ΝΔ και το αποκαλειψε στην Ευρώπη. Αντί να κάτσει να υπερασπιστεί τη χώρα, μας ξεμπρόστιασε στεγνά.


Επισης αλλη μια φραση βγαλμενη απο τα ΜΜΕ, οχι οτι δεν φταιει η ΝΔ, το κακο λεγεται οτι ξεκινησε απο τα λεγομενα swap Σημιτη. Θα σου προτεινα να διαβασεις αυτο... ή και αυτο για να δεις την αλλη οψη. Βεβαια η χρεωκοπια μας παιζει να ξεκιναει απο το 93 κιολας!

Τελος, θα πω ΜΑΚΑΡΙ να ηταν οπως τα λες το χρεος μας ομως δεν ειναι βιωσιμο! Απο την στιγμη που ενα χρεος δεν ειναι βιωσιμο πρεπει τουλαχιστον να αποδειχθει το επαχθες του χρεους, γιατι; Γιατι πολυ απλα οι πιστωτες μας θα θελουν περισσοτερα, γιατι θα χρωσταμε και περισσοτερα και ετσι ερχεται η λιτοτητα! Απο εκει και μονο πρεπει να καταλαβουμε οτι κανενα μνημονιο δεν οδηγει πουθενα!
_________________
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος


Ένταξη: 04 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 2744
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη





















Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάι 02, 2012 8:06 am
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

warlock έγραψε:
Αν αναφεροσουν τοτε στο κομμα που επελεξα


Μα διευκρίνισα ακριβώς τι εννοούσα! Μη λέμε ξανά τα ίδια.

warlock έγραψε:
Επισης αλλη μια φραση βγαλμενη απο τα ΜΜΕ, οχι οτι δεν φταιει η ΝΔ, το κακο λεγεται οτι ξεκινησε απο τα λεγομενα swap Σημιτη. Θα σου προτεινα να διαβασεις αυτο... ή και αυτο για να δεις την αλλη οψη. Βεβαια η χρεωκοπια μας παιζει να ξεκιναει απο το 93 κιολας!


Το κακό λένε ότι ξεκίνησε ακόμα από την εποχή του.. Κολοκοτρώνη! Όπου πήραμε δάνειο και αντί να το αξιοποιήσουμε, φαγώθηκε σε τσέπες! Από τότε κουβαλάμε χρέη...
Όπως είπα, με τη ΝΔ βγήκαν τα "άπλυτά" μας στη φόρα. Δεν είναι ότι πριν δεν είχαμε χρέη, απλά είχαμε την κατάσταση στα χέρια μας. Τότε απλά εκτροχιάστηκε η κατάσταση και φτάσαμε απότομα εδώ που φτάσαμε. Κι αντί να προσπαθήσουμε να τα μαζέψουμε, κάναμε ακριβώς το αντίθετο! Και φυσικά αυτό συνεχίστηκε και μετά από το ΠΑΣΟΚ.

warlock έγραψε:
Απο εκει και μονο πρεπει να καταλαβουμε οτι κανενα μνημονιο δεν οδηγει πουθενα!


Έχω την αίσθηση ότι μπορούμε να θεωρήσουμε απαχθές το χρέος μας ασχέτως μνημονίου, και να βάλουμε όρους ανάλογους. Γι' αυτό και υποστηρίζω την αναδιαπραγμάτευση και όχι το διώξιμο του ΔΝΤ και του μνημονίου όπως είναι.
Γιατί αν βγούμε, θεωρώ ότι μετά οι πληρωμές θα παγώσουν άμεσα, μιας και λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν. Αυτή τη στιγμή, οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συντάξεις καλώς ή κακώς πληρώνονται κυρίως από τα λεφτά που δανειζόμαστε.

Κι επαναλαμβάνω, μη μετατρέπουμε τις εκλογές σε δημοψήφισμα. Το θέμα δεν είναι και δε θα έπρεπε να είναι μνημόνιο ή όχι. Έχουμε ένα σωρό άλλα θέματα, παιδεία, δημόσια υγεία, ανάπτυξη και κοινωνικές παροχές του κράτους. Είτε βγούμε είτε παραμείνουμε στο μνημόνιο, αυτά τα θέματα θα παραμείνουν.

Κι όσο για τα διάφορα link που έχουν πέσει στο τραπέζι, με τα διάφορα σενάρια συνομωσίας, τα εμπιστεύομαι ακόμα λιγότερο από τα ΜΜΕ. Είναι σαν την καταστροφή του κόσμου που προέβλεψαν οι Μάγια. Έχω δει για ενιαίο νόμισμα Αμερικής (Amero) έχω δει για ευρώ δύο ταχυτήτων που θα ξεκινούσε το Πάσχα φέτος, έχω δει για τραπεζικά συστήματα που γύρισαν ήδη στις δραχμές και γενικά ένα σωρό άλλα τέτοια. Όμως δεν έχω δει τίποτα από όλα αυτά να επαληθεύεται. Σίγουρα υπάρχουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, αλλά έχει καταντήσει αηδία το όλο σκηνικό με τις συνομωσίες. Και τέλος, ακόμα και να ισχύουν αυτά, πάλι στο χέρι μας είναι να μην ακολουθήσουμε την πεπατημένη.

Κι όσο για τον κ.Καμμένο, και μόνο που είχε υποστηρίξει ανοιχτά τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, για μένα είναι "καμμένο" χαρτί.
_________________
Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first...

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger
Προβολή όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέου Θέματος     Αυτό το Θέμα έχει κλειδώσει, δεν μπορείτε να απαντήσετε ή να επεξεργασθείτε κάποια δημοσίευση σ' αυτό     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Off-Topic Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 28, 29, 30  Επόμενη
Σελίδα 5 από 30

 
Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας




Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group






MKPortal M1.1 Rc1 ©2003-2005 All rights reserved
Page generated in 0.02148 seconds with 5 queries