Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Off-Topic

1 Ιουνίου 2010
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  
Συγγραφέας Μήνυμα

Ένταξη: 03 Σεπ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάι 26, 2010 9:59 pm
Τίτλος: 1 Ιουνίου 2010
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τον τελευταίο καιρό πολλά blog προσπαθούν να οργανώσουν μια κίνηση την οποία θα χαρακτήριζα βλακώδη. Αρκεί να googlάρετε το "1 Ιουνίου 2010".

Μας καλούν να τρέξουμε όλοι την 1η Ιουνίου και να κάνουμε ανάληψη ότι μετρητά έχουμε στις τράπεζες, για να "φέρουμε την επάνασταση" όπως λένε.
Δεν είμαι οικονομολόγος, αλλά ακόμα και εγώ καταλαβαίνω ότι η χώρα θα φτάσει σε σίγουρη χρεωκοπία από αυτήν την ενέργεια.

Κατά πόσο πιστεύετε ότι κινδυνεύει το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα από μια τέτοια ενέργεια;

Να επισημάνω ότι είμαι κάθετα αντίθετος στην ανωτέρω πρακτική.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα

Ένταξη: 16 Μάρ 2010

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάι 26, 2010 10:21 pm
Τίτλος:

Ας υποθέσουμε οτι σηκώνουμε όλα τα γκαφρά μας από την τράπεζα(τελείως βλακώδες) , που θα τα πάμε; Θα μας τα πάρει η αστυνομία αυτομάτως.Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει νόμος που λέει οτι αν έχεις πάνω από περίπου 30.000 ευρω (ήταν 10.000.000 δραχμές) σε μετρητά στα κατάσχουν με το έτσι θέλω. Δηλαδή τι θα κάνουμε θα πάμε με μια επιταγή που θα αναγράφει όλα τα λεφτά μας για ψώνια στην υπεραγορά (super market);Αφήστε που πρώτα από όλα είναι τρομερά επικίνδυνο.

Παρακαλώ αν είμαι λάθος ως προς το νόμο διωρθώστε με. big smile
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Ένταξη: 18 Οκτ 2005

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάι 26, 2010 10:24 pm
Τίτλος:

Επειδη δουλευα για ενα διαστημα στην τραπεζα μπορω να σου πω τι θα γινει!

Αν τραβηξουν,υποθετικα παντα και στα πλαισια του λογικου,ολοι τα λεφτα τους απο μια τραπεζα,η επιχειρηση θα καταρευσει ακραδαντα!Ο λογος γιατι ποτε η τραπεζες στα χρηματοκιβωτια τους δεν εχουν το ποσο που αναλογει σε ολους τους πελατες διοτι το επενδυει και αναλογα απο αυτο θα βγαλει κερδος η ζημια.

Αυτος πανω κατω ειναι και ενας λογος που γινεται ο πληθωρισμος!Καθως οτι βλεπεις στον τραπεζικο σου λογαριασμο δεν ειναι τπτ αλλο απο νουμερα!

Τωρα οσον αφορα την ενεργεια αυτην αν και δεν εχω λεφτα σε λογαριασμο Razz ,πριν ενα μηνα θα σου ελεγα οχι,τωρα ομως θα πω ενα μεγαλο ναι να γινει!

Ο λογος;

Για να ξεφορτοθουμε αυτα τα καΘ@κια γιατι παροτι μας εχουν φερει εδω που μας
εχουν φερει συνεχιζουν να καλυβουν τις μαμουνιες του.

Ισως ειναι και η μοναδικη ευκαιρια μετα κοπων και βασαυνω να χτισουμε ξανα αυτην την χωρα για το μελλον το δικο μας ,γιατι η γενια μας εχει καταντησει να ζει τα 30 χρονια πισω οπου ολοι μεταναστευαν.

Οταν οι τρυπες δεν βουλωνονται οσο νερο και να ριξεις ποτε δεν θα γεμισει το δοχειο αυτο εχω να πω και καντε το συλλογισμο για την χωρα μας!

Συμφωνω και μακαρι να γινει!

Απο το να θρηνουμε νεκρους χιλιες φορες αυτο! Cool

edit να απαντησω στον απο πανω:Ο νομος αυτος εχει καταργηθει νομιζω απο την εποχη που καταργηθηκαν τα γραμματεια!
Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάι 26, 2010 10:29 pm
Τίτλος:

Και τι φταίει ο κάθε κακομοίρης που θα χάσει τις οικονομίες μιας ζωής επειδή δεν ήξερε να βγάλει τα λεφτά του; Τι φταίνε 20000 τραπεζικοί υπάλληλοι να βρεθούν χωρίς δουλειά; Είμαστε σοβαροί;
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάι 26, 2010 10:45 pm
Τίτλος:

Παράθεση:

Και τι φταίει ο κάθε κακομοίρης που θα χάσει τις οικονομίες μιας ζωής επειδή δεν ήξερε να βγάλει τα λεφτά του; Τι φταίνε 20000 τραπεζικοί υπάλληλοι να βρεθούν χωρίς δουλειά; Είμαστε σοβαροί;

Πρωτον μην φανταστεις οτι θα κλεισει μια επιχειρηση οπως οι τραπεζες σε μια μερα!

Επιπλεον αν φτασουμε να μιλαμε στο επιπεδο ωστε να κλεισει μια τραπεζα και καποιος να χασει τις οικονομιες του μου μιλας για 2 στους 10!

Αυτο σημαινει οτι καποιος βαρεθηκε να το κανει η απλα δεν το πιστεψε οτι θα γινει!Ε δεν σου φταιει ο αλλος,στην ζωη πρεπει να αγωνιζεσαι και να δινεις το παρων αν δεν το κανεις μην παραπονιεσαι για αυτους που εχεις και σε κυβερνανε!

Οι 20000 τραπεζικοι που θα βρεθουν χωρις δουλεια ειναι ενας μικρος αριθμος

Στα 2.000.000 ελληνες που δεν εχουν μια δουλεια
Στα 4.000.000 ελληνες που δεν μπορουν να ανταπεξελθουν να ζησουν για ενα μηνα με τον μισθο που περνουνε και αδικα τους κοψανε γιατι δεν φταινε

και στα 3.000.000 που τα καταφερνουν τσιμα τσιμα

Και στο συνολο των 7.000.000 ελληνων που χρωστανε

Εσυ τι λες αυτοι να μην αξιζουν μια καλυτερη ζωη?

Αν το παμε ετσι ελα μωρε και 300 βουλευτες πλουτιζουν απο μιζες και σκορπανε 200.000 ευρω για ενα ταξιδι.Κριμα δεν ειναι; Razz
Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάι 26, 2010 10:49 pm
Τίτλος:

devilmanson έγραψε:
Πρωτον μην φανταστεις οτι θα κλεισει μια επιχειρηση οπως οι τραπεζες σε μια μερα!

Επιπλεον αν φτασουμε να μιλαμε στο επιπεδο ωστε να κλεισει μια τραπεζα και καποιος να χασει τις οικονομιες του μου μιλας για 2 στους 10!

Αυτο σημαινει οτι καποιος βαρεθηκε να το κανει η απλα δεν το πιστεψε οτι θα γινει!Ε δεν σου φταιει ο αλλος,στην ζωη πρεπει να αγωνιζεσαι και να δινεις το παρων αν δεν το κανεις μην παραπονιεσαι για αυτους που εχεις και σε κυβερνανε!

Γιατί εσύ πιστεύεις ότι η τράπεζα που κινδυνεύει με πτώχευση, θα μου στέλνει newsletter με την οικονομική της κατάσταση; Που θα ξέρω εγώ αν πρέπει να βγάλω τα λεφτά και πότε;
Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάι 26, 2010 10:52 pm
Τίτλος:

οπως σου πα δεν κλεινει μια επιχειρηση οπως οι τραπεζες απο την μια στιγμη στην αλλη!

Σε μια μερα ολα τα καναλια θα βουηξουν!
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 21 Οκτ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάι 26, 2010 11:34 pm
Τίτλος:

Ώς οικονομολόγος θα μπορούσα να παραθέσω αρκετά δυσμενή σενάρια για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν γινόταν αυτό που ανέφερε ο rasraziel. Το πρώτο όμως που μου έρχεται στο μυαλό, αν υπήρχε πρόβλημα ρευστότητας είναι η προσφορά ενός άλλου πακέτου π.χ 28 δις τα οποία φυσικά θα έπρεπε μετα να πληρώσει πάλι ο κόσμος πχ μέσω φόρων. Και δεν θα αναφερθώ καθόλου στα τεράστια οικονομικά και βιοποριστικά προβλήματα που θα αντιμετώπιζαν οι πολίτες αν γινόταν κατι τέτοιο, καθώς το τραπεζικό σύστημα δεν είναι μία ανεξάρτητη ''αρχή'' αλλά συνδέεται με όλους σχεδόν τους τομείς της καθημερινής μας ζωής πχ επιχειρήσεις, δουλειές ,πανεπιστήμια, το μπακάλικο της γειτονιάς κλπ. Κατά τη γνώμη μου όλα αυτά αποπροσανατολίζουν τον κόσμο απο τα πραγματικά τεράστια προβλήματα και προσπαθούν να τον οδηγήσουν προς λάθος κατέυθυνση. Σίγουρα συμφωνώ οτι πρέπει να αντιδράσουμε αλλά αυτό πρέπει να γίνει κατόπιν ώριμης σκέψεως του καθενός απο εμάς και χωρίς να επηρεαζόμαστε απο λαικισμούς τέτοιου είδους. Σε τελική ανάλυση απο τέτοιους λαικισμούς και επειδή είμαστε βόδια φτάσαμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Ας αρχίσουμε επιτέλους να σκεφτόμαστε!
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Προβολή όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέου Θέματος     Απάντηση στο Θέμα     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Off-Topic Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας