Log in to check your private messages
Log in to check your private messages
AnimeClipse Forum Index » Off-Topic

666 satan και θρησκεία (γενικότερα) Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
View previous topic :: View next topic  
Author Message

Post Posted: Tue Jul 15, 2008 7:18 pm
Post subject: 666 satan και θρησκεία (γενικότερα)
Reply with quote

σχετικα προσφατα ασχολυθηκα με το manga 666 satan. συλλεγοντας πλυροφοριες απο διαφορες ιστοσελιδες για το σεναριο, διαπυστωσα οτι ασχολειτε σε μεγαλο βαθμο με τη χριστιανικη θρησκεια καθως μεσα στην ιστορια αναφερονται πολλα ονοματα γνοστων δαιμονων(λουσιφερ,αντραμελεχ) και αγγελων(γαβριηλ,ραφαηλ) πραγμα που με ενοχλησε ιδιαιτερα. για ποιο λογο ο αδερφος του masashi kishimoto ανακατευεται με την χριστιανικη θρησκεια διαστρευλονοντας την και απο πανω? τι εννοω με τον ορο διαστρευλονει, μεσα στην λυστα με τους αγγελους αναφερει τον samael ως εναν απο τους αγγελους, οπως ειναι γνωστο ο σαμαηλ αλλα ελληνικα ηταν ο αιοσφορος πριν την πτοση του οπωτε πως ειναι δυνατον να μου αναφερεις τον σαμαηλ μεσα στους αγγελους και μετα μεσα στους δαιμονες να μου πετας τον λουσιφερ? ενα αλλο στοιχειο που με ενοχλησε ειναι το οτι προσδηδει στους αγγελους διαφορα συμβολα εμπνευσμενα απο τη δικη του αλλοκοτη φαντασια
και το οτι αφηνει υπενιγμους πως ο πρωταγονιστης ειναι ο ιδιος ο σατανας. θα μου πειτε, ο λογος που τα εχει κανει ολα αυτα ειναι καθαρα κερδοσκοπικος, θελει να πουλησει. ελα ομως που εγω(προσωπικη μου αποψη) εχω καταληξει στο συπμερασμα πως παει περα απο εκει και επειδιοκει μεσα απο ενα φαινομενικα αθοω manga τον προσυλιτησμο. ισως να ακουγεται παρατραβηγμενο ομως σκευτητε το λιγο.

http://orthodoxy-rainbow.blogspot.com/

Last edited by ultimatesayan on Wed Jul 16, 2008 5:57 pm; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message

Post Posted: Tue Jul 15, 2008 7:20 pm
Post subject:
Reply with quote

Διόρθωση.
Δεν έχει να κάνει τόσο με τον χριστιανισμό όσο με προκαμπαλιστικές θεωρίες.
And its a great shounen!!
Back to top

Post Posted: Tue Jul 15, 2008 7:29 pm
Post subject:
Reply with quote

Shiroikage wrote:
Διόρθωση.

αμφηβαλω, η χρηση της πενταλφας ως βασικο συμβολο(ελαφρος παραλαγμενη) και η αναφορα στους αγγελους παει καθαρα προς χριστιανησμο. ολα τα αλλα πηστευω πως λειτουργουν απλως ως ενα καλο καμουφλαζ για να καλειψουν την πραγματικη φυση του manga.

Back to top

Post Posted: Tue Jul 15, 2008 7:50 pm
Post subject:
Reply with quote

ultimatesayan wrote:
Shiroikage wrote:
Διόρθωση.

αμφηβαλω, η χρηση της πενταλφας ως βασικο συμβολο(ελαφρος παραλαγμενη) και η αναφορα στους αγγελους παει καθαρα προς χριστιανησμο. ολα τα αλλα πηστευω πως λειτουργουν απλως ως ενα καλο καμουφλαζ για να καλειψουν την πραγματικη φυση του manga.

Θα συμφωνήσω με τον Shiroikage, και για το που βασίζεται το manga, αλλά και στο ότι είναι ωραία ιστορία.

Αν ψάξεις λίγο για τις καμπαλιστικές θεωρίες θα δεις πως μοιάζουν πολύ περισσότερο με την ιστορία του manga απ' ότι ο χριστιανισμός. Η χρήση των συμβόλων, τα ονόματα των αγγέλων και των δαιμόνων που δεν υπάρχουν όλα στο χριστιανισμό, αλλά υπάρχουν σε αυτές τις θεωρίες, και άλλα πολλά.

σπόιλερ του manga:
Click here to see the hidden message (It might contain spoilers)

Επιπλέον, δεν είναι ασυνήθιστο οι ιστορίες στα manga να χρησιμοποιούν στοιχεία (και όχι κατά λέξη την ιστορία) από μυθολογίες διαφόρων θρησκειών, παλιών και σημερινών. Για τσέκαρε στο Naruto τι αχταρμά της Ιαπωνικής μυθολογίας έχει κάνει ο δίδυμος αδερφός του δημιουργού του 666Satan...
Whistling

Δεν είναι γλυκούλια;
Back to top

Post Posted: Tue Jul 15, 2008 8:06 pm
Post subject:
Reply with quote

Μια μικρή διόρθωση στα λεγόμενα μου.
Πριν είπα πως δεν έχει και τόσο μεγάλη σχέση με τον χριστιανισμό ενώ θα έπρεπε καλύτερα να πω ότι ουδε μια σχέση έχει εφόσον ο χριστός δεν αναφέρεται ούτε μια φορά στο concept.

Προς Yuuki.
Προσοχή!! τόσο το spoiler της Yuuki όσο και αυτό που ακολουθεί είναι ζωτικής σημασίας αν πρόκειται να διαβάσετε το manga.

Back to top

Post Posted: Tue Jul 15, 2008 9:46 pm
Post subject:
Reply with quote

Για μενα αν πας να το διαβασεις σημενει οτι κατι δεν παει καλα με την θρησκεια σου και συμφονώ απόλυτα με τον ultimatesayan αν δεν εχουν σχεση με χριστιανισμο να μην με λεν βασιλη Mad

Post Posted: Tue Jul 15, 2008 10:18 pm
Post subject:
Reply with quote

Λοιπόν, τώρα πρόκειται να το ξεκινήσω το manga αν και το έχω καιρό στη λίστα μου.
ultimatesayan μια μικρή παρατήρηση... Όποιος θέλει δε δίνει σημασία σε όσα λέω.Σας το δηλώνω από τώρα ότι δε με λένε Λιακόπουλο Razz
Εντός του spoiler δεν έχω κάτι για το manga αλλά είναι ένα μεγάλο κείμενο για τους αγγέλους, τα ονόματα και τα σύμβολα και δε θέλω να μονοπωλώ τη σελίδα...

Επίσης να δηλώσω πως η Καμπάλα δεν είναι μακριά από τα λεγόμενα του Χριστιανισμού μιας και βασίζονται πάνω στα ίδια σχεδόν γεγονότα με τη διαφορά ότι ο Χριστιανισμός διαχωρίζεται από αυτή τη σέχτα του Ιουδαϊσμού...

Να ξεκαθαρίσω επίσης ότι όλα όσα λέω στο spoiler είναι για μένα φιλολογικού ενδιαφέροντος χωρίς να χρειάζεται να ασπάζομαι μέρη του κειμένου ή ολόκληρο το κείμενο...
Αυτά τα ολίγα...

Embarassed

Post Posted: Tue Jul 15, 2008 10:25 pm
Post subject:
Reply with quote

Δεν έχω ιδέα από το συγκεκριμένο anime.
Αλλά από τον τίτλο και μόνο έχει στοιχεία από το χριστιανισμό.

666satan.

Το 666 σαν αριθμός του αντίχριστου μνημονεύτηκε στην Αποκάλυψη του Ιωάννου για πρώτη φορά αν δεν κάνω λάθος (αν και μερικοί υποστηρίζουν ότι έχει γίνει αναφορά και σε αρχαία κείμενα της ελληνικής γραμματείας).
Οπότε και μόνο από τον τίτλο μπλέκει τον χριστιανισμό ή μάλλον στοιχεία από την χριστιανική θρησκεία.

Απλή επισήμανση:
Σύμφωνα με τον χριστιανισμό οι αρχάγγελοι ήταν 3.
Γαβριήλ (Gabriel), Μιχαήλ (Michael), Σαμαήλ (Samael).
Από αυτούς ο Σαμαήλ επέλεξε να αλλάξει στρατόπεδο. Είναι ο γνωστός σατανάς/ διάβολος/ Εωσφόρος (Lucifer).

Απάντηση στο spoiler του Howl.
Η δεύτερη στρατιά που εξέπεσε ήταν οι Ελοχίμ, που δεν ήταν ακριβώς άγγελοι αλλά όντα με ενεργειακό σώμα ίδιο με αυτό των ανθρώπων. Μην ξεχνάμε ότι οι άγγελοι δεν έχουν σώμα οπότε και δεν μπορούν να έχουν δυνατότητα προς συνουσία. Αντίθετα οι Ελοχίμ είχαν γι' αυτό κι ενώθηκαν με τις κόρες των ανθρώπων. Για την συνέχεια της ιστορίας διαβάστε Λιακόπουλο.

Ο Σαμαέλ είναι ο διάβολος, ο πρώτος αρχάγγελος που έφυγε από το στρατόπεδο του Θεού. Απλά τελικά δεν είναι αυτός το μεγάλο αφεντικό του αντίπαλου στρατοπέδου του Θεού. Ο μεγάλος αντίπαλος του Θεού (Ο ΩΝ) είναι ο ΜΗ ΩΝ. Αλλά αυτός δεν ήταν κάποιος άγγελος που έφυγε, αλλά προυπήρχε μαζί με τον Θεό. Δεν ξέρω πολλά πάνω σε αυτό. Έχω καιρό να δω Λιακόπουλο.

Last edited by gpanos on Tue Jul 15, 2008 10:35 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger

Post Posted: Tue Jul 15, 2008 10:31 pm
Post subject:
Reply with quote

Οι αρχάγγελοι είναι Μιχαήλ, Γαβριήλ, Ραφαήλ, Ουριήλ, Σαμαήλ και αυτός που δημιούργησε το στρατόπεδο που θέλησε να πάει (και πήγε) ο Σαμαήλ. Ο αυτός (συνεχίζω να μη θυμάμαι το όνομα) είναι ο εξαποδώ... Σύμφωνα με το Χριστιανισμό και με τις αγιογραφίες μονών του Αγίου Όρους και των Μετεώρων.

Επίσης σε μια συζήτηση που είχα κάποτε αυτοί είναι οι αρχάγγελοι που εμπλέκονται περισσότερο, υποτίθεται, με τα της ανθρωπότητας και έχουν "οριστεί" ως οι "αρμόδιοι" για την κατά το συνατόν ομαλή πορεία του κόσμου. Και λέω το κατά το δυνατόν αφού δεν πρέπει να είναι παρεμβατικοί. Αυτό σημαίνει πως σαφώς υπάρχουν κι άλλοι.

Θα πάω να ρουφήξω το Manga και θα μιλήσω και γι'αυτό

Post Posted: Tue Jul 15, 2008 11:01 pm
Post subject:
Reply with quote

opas wrote:
Για μενα αν πας να το διαβασεις σημενει οτι κατι δεν παει καλα με την θρησκεια σου και συμφονώ απόλυτα με τον ultimatesayan αν δεν εχουν σχεση με χριστιανισμο να μην με λεν βασιλη Mad

εγώ που το διαβάζω δηλαδή να αρχίσω να ανήσυχο ε;
τι να πει κανεις...

Post Posted: Wed Jul 16, 2008 12:48 am
Post subject:
Reply with quote

Ρε παιδιά γ@μηστε τις θρυσκευτικές πεποιθήσεις κλπ. νοήμονες άνθρωποι είμαστε όλοι και μονοι μας κανουμε κουμαντο στο τι διαβάζουμε και στο τι οχι.
Για εμενα το satan δεν είναι παρα μια ωραία ιστοριούλα που με έκανε να περάσω ευχάριστο χρόνο.
Back to top

Post Posted: Wed Jul 16, 2008 12:57 am
Post subject:
Reply with quote

Κόλλησες Shiroi-san?? Αν ψαχτείς λίγο θα καταλάβεις τι εννοώ...

Ναί σίγουρα, μια κουβέντα ξεκίνησε το παιδί! Σαν manga μια ωραία ιστορία είναι (όσο έχω διαβάσει ως τώρα),δε πόιντ ιζ δατ o ultimatesayan είχε έναν προβληματισμό ως αναγνώστης και ίσως μια αναστάτωση που του προξένησε το σενάριο...

Post Posted: Wed Jul 16, 2008 2:01 am
Post subject:
Reply with quote

Δεν κόλλησα καθολου και ούτε έκατσα να διαβάσω και τίποτα από ολα αυτά.
τεσπα οσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν είμαι αυτό που λεμε θρήσκος. Και να ήμουν όμως αν κατι μου ξίνιζε απλα δεν θα το διαβαζα...
Back to top

Post Posted: Wed Jul 16, 2008 2:04 am
Post subject:
Reply with quote

Δεν κατάλαβες τι είδους ψάξιμο εννοούσα! Razz

Post Posted: Wed Jul 16, 2008 10:21 am
Post subject:
Reply with quote

Shiroikage wrote:
Δεν κόλλησα καθολου και ούτε έκατσα να διαβάσω και τίποτα από ολα αυτά.τεσπα οσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν είμαι αυτό που λεμε θρήσκος. Και να ήμουν όμως αν κατι μου ξίνιζε απλα δεν θα το διαβαζα...

ανφορικα με τη θρησκεια ουτε και εγω θα μπορουσα να χαρακτηρηστω θρησκος, προσπαθω να κραταω τα πυστευω μου σε ενα τετοιο σημειο ετσι ωστε ουτε φανατικος χριστιανος να γεινω(εχω δει πολλους απο αυτους και πηστεψτε με αυτοι κανουν τη μεγαλυτερη ζημια....) αλλα ουτε και να απομακρηνθω σε μεγαλο βαθμο απο την εκκλησια(γιατι τοτε αρχιζουν διαφορα προβληματα στα οποια δεν θα ηθελα να αναφερθω εδω). τορα, το να δω κατι που με ενοχλησε οπως το συγκεκρημενο manga και απλως να το αγνοησω το θεορω ανοητη πραξη. επισης ρειξε και μια ματια στις θεωριες που εγραψαν τα παιδια εχουν πολυ ενδιαφερον( μερικα απο αυτα δεν τα γνωριζα καν) και ισως σε βοηθησουν να δεις ποιο καθαρα το θεμα του manga 666 satan

Back to top
Post new topic     Reply to topic     AnimeClipse Forum Index » Off-Topic All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Page 1 of 7

Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum