|
|
Προβολή προηγούμενου Θέματος
::
Προβολή επόμενου Θέματος
|
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Ένταξη: 15 Ιαν 2008
Δημοσιεύσεις: 156
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 21, 2008 6:56 pm
Τίτλος: Future Boy Conan
|
|
|
Το Future Boy Conan είναι μια σειρά 26 επεισοδίων σκηνοθετημένη πριν 30 χρόνια από τον αγαπημένο μας Hayao Miyazaki(που έκανε και το character design).
Βασίζεται σε μια νουβέλα του Alexander Key (The Incredible Tide).
To anime αυτό ήδη από το πρώτο επεισόδιο φαίνεται ότι έχει "αυτό το κάτι" που το κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό.
Αν έχετε δει τη Nausicaa θα θυμάστε αυτό το χαρακτηριστικό αίσθημα ανάμεικτου δέους και ηρεμίας που αναδίδει η ταινία.
Κάτι αντίστοιχο, εμπλουτισμένο με έξυπνο χιούμορ προσφέρει η σειρά αυτή.
Αν και απευθύνεται κυρίως σε παιδιά, οι ολοζώντανοι και αξιαγάπητοι χαρακτήρες του και η ενδιαφέρουσα και προσεχτικά μελετημένη πλοκή του(που δεν κάνει πουθενά κοιλιές!) θα κερδίσουν γρήγορα και τον ενήλικο θεατή.
Σε αντίθεση με άλλα παιδικά προγράμματα, το future boy conan είναι πρωτότυπο και πραγματικά αστείο,ενώ έχει και τις δραματικές και έντονα φορτισμένες στιγμές του.
Το μόνο σημείο που ίσως προβληματίσει κάποιους είναι η ηλικία του.Το σχέδιο και το animation προφανώς και είναι "παλιά".Παρόλ'αυτά δεν χάνουν καθόλου τη μαγεία τους.(Είπαμε είναι δουλειά του Miyazaki...)
Προσωπικά έπαθα πλάκα με το συγκεκριμένο...όταν έπαθα πλάκα και από τις εντυπωσιακά προσεγμένες δουλειές της animeclipse...το συμπέρασμα βγήκε μόνο του...
Σε λίγο καιρό (σε 3-4 βδομάδες που θα χω τελειώσει με την εξεταστική) σκοπεύω να αρχίσω να μεταφράζω σιγά σιγά τους υπότιτλους...
Τα raw scripts τα βρήκα εδώ http://www.highharbor.net/~daffy/conan.html
Όσοι ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε,παρακαλώ επικοινωνήστε!
(είναι το πρώτο μου project οπότε δεν ξέρω και τεχνικές λεπτομέρειες...)
Η σειρά υπάρχει ολόκληρη στο youtube
http://www.youtube.com/watch?v=ZTQB6hPlJI4
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 11 Ιαν 2006
Δημοσιεύσεις: 886
Τοποθεσία: All my GHOSTs are HOUNDing me...







|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 15 Ιαν 2008
Δημοσιεύσεις: 156
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 21, 2008 7:55 pm
Τίτλος:
|
|
|
Ευχαριστώ για την διόρθωση!
Raw απ'ότι κατάλαβα είναι το βίντεο "σκέτο" με τα Γιαπωνέζικα,έτσι?
Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πολλά projects ανοιχτά για να υπάρξει άμεση ανταπόκριση.
Θα ήθελα ωστόσο να δω αν υπάρχει ενδιαφέρον για συνεργασία σε βάθος χρόνου.
Την μετάφραση θα την κάνω στη χειρότερη και μόνος μου σιγά σιγά.
Αλήθεια την έχει δει κανείς από δω πέρα αυτή τη σειρά?
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 27 Νοέ 2006
Δημοσιεύσεις: 311
Τοποθεσία: Athens




|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 07 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 102
Τοποθεσία: Thessaloniki
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 21, 2008 8:14 pm
Τίτλος:
|
|
|
Βρε μην κοβετε ετσι τα φτερα του παιδιου....
Καλη διαθεση, μερακι και ορεξη* να υπαρχει και ολα βρισκονται
*πολυ ορεξη ομως twin, γιατι τετοιου ειδους project ειναι τρελα χρονοβορα και δεν αναφερομαι τοσο στη μεταφραση οσο στα υπολοιπα...  _________________ 
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 15 Ιαν 2008
Δημοσιεύσεις: 156
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 07 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 102
Τοποθεσία: Thessaloniki
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 07 Δεκ 2007
Δημοσιεύσεις: 666
Τοποθεσία: σταδιαλα...
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 22, 2008 6:25 pm
Τίτλος:
|
|
|
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 12 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 168
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 09 Μάι 2007
Δημοσιεύσεις: 837


|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 12 Νοέ 2007
Δημοσιεύσεις: 168
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 04 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 2744
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη




















|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 23, 2008 4:33 pm
Τίτλος:
|
|
|
Καλό πράμα η όρεξη και το μεράκι, και είναι τα πρώτα που πρώτα που πρέπει να υπάρχουν όταν ξεκινάει ένα project. Αλλά αυτό που ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει, είναι η βιασύνη.
Πρώτα πρώτα λοιπόν, θα πρέπει να κατεβάσεις τα DVD rips. Να ελέγξεις την ποιότητα του βίντεο. Μετά να ψάξεις για υπότιτλους και να μην αρκεστείς μόνο στους υπότιτλους του DVD. Επίσης, θα πρέπει να αποφασίσεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά του release, δηλαδή με τι codec θα γίνει η συμπίεση του ήχου και της εικόνας, σε τι container θα τα τυλίξεις και τι απαιτείται από πλευράς typesetting.
Αφού γίνουν όλα αυτά, βρίσκεις άτομα που έχουν χρόνο, όρεξη και εμπειρία στα επιμέρους κομμάτια της δουλειάς, γίνεται σύσταση ομάδας, και μετά ανεβάζεις ένα ντέμο της δουλειάς ώστε να εγκριθεί το προτζεκτ.
Αυτή είναι η τυπική διαδικασία.
Φυσικά βοήθεια θα βρεθούν πολλοί που θα σου δώσουν, συμπεριλαμβανομένου και εμού αν βρω χρόνο, αλλά ετοιμάσου για αρκετή δουλειά! _________________ Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first...
And remember, fansubbing is NOT serious business...
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 15 Ιαν 2008
Δημοσιεύσεις: 156
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 23, 2008 8:11 pm
Τίτλος:
|
|
|
Μπράβο gpower2! Μια τέτοια περιγραφή της διαδικασίας έψαχνα για να δω πώς πρέπει να κινηθώ(καθότι άπειρος).
Ευχαριστώ πολύ λοιπόν.
Συμφωνώ ότι δεν χωρούν βιασύνες σε ένα project...Ωστόσο βιάστηκα να ανοίξω αυτό το thread για να δω αν υπάρχει ενδιαφέρον,και να πάρω και την απαραίτητη καθοδήγηση.
Εφόσον κάποια/κάποιος επιθυμεί να συμμετέχει μελλοντικά,καλό θα ήταν(χωρίς πίεση),να αρχίσει να βλέπει τη σειρά.(Είναι διαθέσιμη στο youtube).
Ίσως ζητάω πολλά,αλλά θα ήθελα όποιος/όποια ασχοληθεί να έχει αγαπήσει το αντικείμενο,ώστε να βγει μερακλίδικο το project.
Τώρα σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά...
Τα βίντεο που βρήκα είναι ολόκληρα dvd,(vob αρχεία).Η έκδοση είναι ιταλική,οπότε περιλαμβάνεται και το αντίστοιχο dub.
Πρώτη μου δουλειά λοιπόν θα είναι,αφού κατεβούν,να κάνω ένα μικρό ξεκαθάρισμα,δηλαδή να αφαιρέσω τα black bars από τις άκρες(λόγω dvd) και να πετάξω όσα streams δεν χρειάζονται.
Η ποιότητα είναι νομίζω η καλύτερη δυνατή.Το μόνο προβληματάκι είναι που σε κάποιες εναρκτήριες σκηνές εμφανίζονται ιταλικά...π.χ. το director Miyazaki αλα ιταλικά.Νομίζω ότι είναι μικρό το κακό.Αλλά φαντάζομαι ότι στη χειρότερη μπορούμε να κάνουμε κάτι κατά το typesetting,έτσι δεν είναι?
Αλλά μάλλον προτρέχω...
Τα dvd,αν όλα παν καλά,θα κάνουν μερικές βδομάδες να κατέβουν.
Αρχείστε να το βλέπετε όσες/οι ενδιαφέρεστε εν τω μεταξύ,και δείτε αν σας αρέσει.

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 09 Μάι 2007
Δημοσιεύσεις: 837


|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 23, 2008 8:21 pm
Τίτλος:
|
|
|
twin έγραψε:
|
Πρώτη μου δουλειά λοιπόν θα είναι,αφού κατεβούν,να κάνω ένα μικρό ξεκαθάρισμα,δηλαδή να αφαιρέσω τα black bars από τις άκρες(λόγω dvd) και να πετάξω όσα streams δεν χρειάζονται.
|
Αυτό συνήθως γίνεται κατά την διάρκεια της κωδικοποίησης δηλαδή στην τελική ευθεία της όλης διαδικασίας.
Just saying...
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 04 Μάρ 2006
Δημοσιεύσεις: 2744
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη




















|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 25, 2008 4:59 pm
Τίτλος:
|
|
|
Πρώτη σου δουλειά φίλε twin πρέπει να είναι ο έλεγχος της ποιότητας των DVDs, γιατί δυστυχώς οι φίλοι μας οι Ιταλοί πολλές φορές έχουν DVD που ουσιαστικά είναι μετατροπές από βιντεοκασσέτες και η ποιότητά τους δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Φυσικά αυτό δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει και στην περίπτωσή σου.
Μετά, εφόσον ικανοποιηθείς από την ποιότητα των raw, θα πρέπει να βρεις ποια group έχουν ασχοληθεί με αυτό το project, να κατεβάσεις το ίδιο επεισόδιο από όλα τα groups και να συγκρίνεις τη μετάφραση μεταξύ τους, αλλά και με τη μετάφραση του DVD. Αφού αποφασίσεις ποια θεωρείς καλύτερη, τότε κατεβάζεις όλα τα επεισόδια από το group που διάλεξες και μετά αρχίζεις να βρίσκεις μεταφραστές...
Έχει και αρκετά άλλα βήματα μετά, αλλά ας μην τα πούμε όλα από την αρχή και σε φοβίσουμε!  _________________ Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first...
And remember, fansubbing is NOT serious business...
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
|
|
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας
|
|
|
|
|
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
|
|
|
 |
|
|
|