Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Τεχνική Υποστήριξη

Iblard Jikan OVA και dts γενικότερα
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  
Συγγραφέας Μήνυμα

Ένταξη: 15 Ιούλ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 05, 2007 8:09 pm
Τίτλος: Iblard Jikan OVA και dts γενικότερα
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η ανακοίνωση πως η full hd 1080p έκδοση του Iblard Jikan OVA με ήχο dts θα βγει σύντομα, καθώς και το γεγονός οτί μέχρι στιγμής όσο και αν έχω ψάξει δεν έχω βρει σχετικό thread με οδηγούν στην εξής ερώτηση: τί είδους αρχείο θα είναι; Θα είναι mkv με h264 ή mpeg-2 και ήχο dts-hd; Αν ναι, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μου πείτε με ποιο πρόγραμμα θα το κάνετε. Προσπαθώ απελπισμένα να βρω τρόπο να κρατήσω ήχο dts στα mkv που κάνω με h264 encoding. Μέχρι στιγμής κανένα πρόγραμμα δεν μου δίνει τη δυνατότητα να κρατήσω το dts. Δεν ξέρω ακριβώς γιατί γίνετε αυτό, ίσως επειδή το dts έχει κατά πολύ μεγαλύτερο μέγεθος απ' το AC3. Απ' τη άλλη όμως έχει πολύ μεγαλύτερο bitrate και καλύτερη απόδοση. Δοκίμασα το megui και τα έκανα θάλασσα. Το fairuse wizard 2 μου δίνει πολλές δυνατότητες αλλά όχι dts audio. Παρακαλώ για τη βοήθεια σας.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Ένταξη: 04 Μάρ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Κυρ Αύγ 05, 2007 9:08 pm
Τίτλος:

Με το MkvToolinix δοκίμασες; Δίνεις σαν input το αρχείο βίντεο που έχει προκύψει από το MeGUI σε κωδικοποίησή Η264 και τον ήχο σε μορφή DTS και κάνεις mux σε ένα τελικό αρχείο mkv. Το release θα έχει (απόσο ξέρω) βίντεο σε H264 και ήχο σε DTS. Η κωδικοποίηση του ήχου σε DTS θα γίνει από το πρόγραμμα eac3to χρησιμοποιώντας το φίλτρο της surcode με πηγή τον
αυθεντικό PCM ήχο του BlueRay.

Ελπίζω να βοήθησα!

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger

Ένταξη: 11 Ιαν 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 06, 2007 9:42 am
Τίτλος:

Με κάλυψε πλήρως ο φίλτατος gpower2 που ήταν (διαδικτυακά) παρών σε όλες τις φάσεις για το encode της συγκεκριμένης OVA.

エルゴ プラクシー
死の代理人
Ergo Proxy
The Agent Of Death

Quote from Mentar: "The day I release h264 in an .avi container is the day I quit encoding..."

t3h Master of Lolis ~ Now with MOAR kawai-ness ~ moé rulz ~ lol
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα

Ένταξη: 15 Ιούλ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 06, 2007 10:12 am
Τίτλος:

Θα δοκιμάσω το τρόπο με το mkvtoolnix. Thx! Και κάτι τελευταίο. Για ποιο λόγο θα κάνετε encode το pcm σε dts; Λόγω χώρου; Ελπίζω να έχει υψηλό bitrate ο ήχος. Όπως και να ΄χει χαρά στο κουράγιο σας! Μέχρι τώρα ότι πιάνετε στα χέρια σας το καταφέρνετε μια χαρά. Κυρίως όμως δεν είσαστε στάσιμοι όπως άλλα group, τα οποία βγάζουν πάντα το ίδιο format. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω, εφόσον και στο παρελθόν δώσατε οδηγίες για το πως μπορεί κάποιος να δημιουργήσει h264 βίντεο με την καλύτερη μέθοδο, να βγάλετε και κάποιον οδηγό και γι' αυτό.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Ένταξη: 11 Ιαν 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Αύγ 06, 2007 10:22 am
Τίτλος:

Ο ήχος στο Blu-ray είναι σε μορφή PCM uncompressed, δηλαδή για την OVA των 30 λεπτών καταλάμβανε χώρο γύρω στο 1GB. Βλέποντας site του εξωτερικού που ειδικεύονται στα Blu-ray rips, παρατήρησα ότι όλοι (ή σχεδόν όλοι) μετατρέπουν τον ήχο σε DTS, επομένως αυτό αποφάσισα και για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Προφανώς ο PCM του Blu-ray δεν έχει καμία σχέση με τον PCM που υπάρχει στα κανονικά DVD.
Όσον αφορά τους οδηγούς, όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές είναι κάτι που θέλει αρκετό χρόνο για να γίνει. Προσωπικά δεν τον έχω. Ξέρω όμως ότι υπάρχουν κάποια άτομα (ονόματα δε λέμε) που δουλεύουν πάνω σε αυτό. Επίσης, με ένα ψάξιμο στο Google μπορείς να βρεις αρκετά πράγματα. Και τέλος, στο forum του Doom9, το οποίο είναι ο παράδεισος για αυτά τα θέματα...

エルゴ プラクシー
死の代理人
Ergo Proxy
The Agent Of Death

Quote from Mentar: "The day I release h264 in an .avi container is the day I quit encoding..."

t3h Master of Lolis ~ Now with MOAR kawai-ness ~ moé rulz ~ lol
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα
Προβολή όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέου Θέματος     Απάντηση στο Θέμα     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Τεχνική Υποστήριξη Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας