Log in to check your private messages
Log in to check your private messages
AnimeClipse Forum Index » Τεχνική Υποστήριξη

Σβηστήκανε μηνύματά μου; Goto page 1, 2  Next
View previous topic :: View next topic  
Author Message

Post Posted: Tue May 08, 2007 12:45 am
Post subject: Σβηστήκανε μηνύματά μου;
Reply with quote

Γνωρίζω πως είναι spam το θέμα που κάνω, όπως επίσης είναι spam τα περισσότερα post που έχω κάνει, αλλά μου κάνει εντύπωση το γεγονός πως πριν λίγες ώρες είχα 110+ posts και τώρα έχω 74 (μαζί με αυτό μάλλον 75). unsure

Εκτός και αν έχασε το μέτρημα ... Confused

(δεν είναι σοβαρό... Embarassed , το ξέρω... Whistling )

Post Posted: Tue May 08, 2007 1:16 am
Post subject:
Reply with quote

Απλά, υπερβολικά απλά θα έλεγα, κάποια posts που έχουμε κάνει, δε μετράνε πλέον στο post count. Π.χ. "Μουσική" & "Off-topic". Και, εφεξής, κανένα απ' αυτά δε θα μετράει στο post count. Πάρε παράδειγμα εμένα που έπεσα κοντά στα 120 posts κάτω. (Γατούλα μου γλυκιά, έλα να κλάψεις, γιατί έχω πιει, για άλλη μια, φορά τ' άντερα μου, και δε μπορώ ούτε ένα χαρτομάντηλο να πιάσω -> Long Live Λένα Παπαδοπούλου, που ήρθε στα ΤΕΙ Ηρακλείου για συναυλία, και ήπιαμε τον άμπακα).

Post Posted: Tue May 08, 2007 1:24 am
Post subject:
Reply with quote

Με πρόλαβε ο sugata...

Boss,
τα 112 σου Post (μαζί με αυτό), βρίσκονται στη θέση τους. Απλά με αφορμή το Music Game και το τραγούδι της ημέρας, που είναι συνήθως post 1 σειρά, αποφασίσαμε κάποια post να μην μετράνε στο δείκτη των Post. Και επειδή η ρύθμιση είναι ανά forum και όχι ανα thread, ορίσαμε τα forums Μουσική και Off-Topic να μην προσαυξάνουν τον μετρητή των δημοσιεύσεων. Το έγραψα και στην περιγραφή αυτών των δύο ενοτήτων. Απλά θεώρησα ότι δεν ήταν αρκετά σημαντικό ώστε να βγάλω ολόκληρη ανακοίνωση...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website

Post Posted: Tue May 08, 2007 3:11 pm
Post subject:
Reply with quote

Να κάνω μια πρόταση; Δεν γίνεται να υπάρχουν 2 ενδείξεις, τουλάχιστον όταν βλέπεις το προφιλ του χρήστη, μία με τα συνολικά post σε όλες τις ενότητες, και μία ένδειξη που είναι το post count;

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger

Post Posted: Tue May 08, 2007 4:06 pm
Post subject:
Reply with quote

symfwnw me ton gpower! Worthy prosopika m svistikan gyrw sta 185 posts!!!!
Back to top
View user's profile Send private message

Post Posted: Tue May 08, 2007 4:44 pm
Post subject:
Reply with quote

Ε και τι έγινε ρε παιδιά που μειώθηκε ο αριθμός των ποστς και δεν μετράνε στα συγκεκριμένα foroum; Όλα για τους τίτλους; Δεν κάνουμε κανα διαγωνισμό. Cool
Back to top

Post Posted: Tue May 08, 2007 5:47 pm
Post subject:
Reply with quote

sunday wrote:
Ε και τι έγινε ρε παιδιά που μειώθηκε ο αριθμός των ποστς και δεν μετράνε στα συγκεκριμένα foroum; Όλα για τους τίτλους; Δεν κάνουμε κανα διαγωνισμό. Cool

+1 στα λεγομενα σου Sunday.

gpower2 wrote:
Να κάνω μια πρόταση; Δεν γίνεται να υπάρχουν 2 ενδείξεις, τουλάχιστον όταν βλέπεις το προφιλ του χρήστη, μία με τα συνολικά post σε όλες τις ενότητες, και μία ένδειξη που είναι το post count;

Δεν θα σε κανουν τα post ποιο ενεργο χρηστη...
Αλλα πραγματα εχουν σημασια.Κι εμενα μου σβηστικαν μηνυματα και σε ολους.Δεν εχει να λεει κατι ομως αυτο.

.:: Gungrave Released By AC ::.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger

Post Posted: Tue May 08, 2007 6:08 pm
Post subject:
Reply with quote

Φίλε sokollatos πολύ καλά αυτά που λές εσύ κ ο sunday και με βρίσκουν σύμφωνο. Αν και δεν είναι το σωστό forum για να προτείνω αυτό που σκέφτομαι, αλλά θα το πω!! Embarassed
Γιατί δεν βάζετε μία αναλογία πχ 1 Gb up = 10 posts...ωστε να εξαληφθούν τα προβλήματα κ με το upload!!!
Φαντάζομαι τα forums δεν θα χάσουν την αξία τους αλλά θα την ενισχύσουμε διότι δεν νομίζω ότι έχουμε βάλει κάποιο στοίχημα για το ποιος θα κάνει τα περισσότερα posts... Cool

Post Posted: Tue May 08, 2007 6:11 pm
Post subject:
Reply with quote

sokollatos wrote:
Αλλα πραγματα εχουν σημασια.Κι εμενα μου σβηστικαν μηνυματα και σε ολους.Δεν εχει να λεει κατι ομως αυτο.

Προσωπικά θέλω να ξέρω πόσες φορές κάθισα κι έκανα post, έτσι από καπρίτσιο. Εξάλλου, ζήτησα να φαίνονται δύο ενδείξεις στο προφίλ. Μάλλον να διορθώσω, στο Personal control panel εννοούσα, ούτως ώστε να ξέρει ο κάθε χρήστης τι ποστ έχει κάνει. Κάτι που να το βλέπει μόνο ο συνδεδεμένος χρήστης και όχι οι υπόλοιποι.

sunday wrote:
Ε και τι έγινε ρε παιδιά που μειώθηκε ο αριθμός των ποστς και δεν μετράνε στα συγκεκριμένα foroum; Όλα για τους τίτλους; Δεν κάνουμε κανα διαγωνισμό.

Προσωπικά δεν μενδιαφέρει αν θα "μετράνε" ή όχι τα ποστ. Απλά το θεωρώ πολύ χρήσιμο στατιστικό, για να ξέρω πόσο έχω λιώσει με το φορουμ. Ας πούμε, αν δω ότι έκανα καμια 20ρια ποστ σε μια μέρα, θα βάλω λίγο φρένο. Μπορεί να ακούγεται χαζό, αλλά εγώ έτσι το βλέπω.

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger

Post Posted: Tue May 08, 2007 8:49 pm
Post subject:
Reply with quote

sunday wrote:

+1
sokollatos wrote:

+1

Καταρχήν να ρωτήσω γιατί λέτε ότι σβήστηκαν τα posts. Κανένα post δεν σβήστηκε. Απλά κάποια threads σταματήσανε να μετράνε στο post counter για καθαρά λειτουργικούς λόγους του forum! Επειδή δεν υπάρχει λόγος-σκοπός-βραβείο-ανταγωνισμός για το ποιος είναι μεγαλύτερος spammer και επειδή υπήρχε λειτουργικό πρόβλημα με την φαινομενικά επιδημία του spam σε μερικά threads, έπρεπε να κάνουμε αυτή τη μικρή και ακίνδυνη αλλαγή.

Παιδιά μην μπερδεύεστε! Με την αλλαγή που κάναμε, δεν είπαμε να μην spammaroume πλέον. Ακριβώς το αντίθετο! Είπαμε να spammaroume ακόμα περισσότερο και μέχρι τελικής πτώσης στα συγκεκριμένα thread, που πλέον δεν μας επηρεάζουν λειτουργικά!!

gpower2 wrote:
Προσωπικά θέλω να ξέρω πόσες φορές κάθισα κι έκανα post, έτσι από καπρίτσιο. Εξάλλου, ζήτησα να φαίνονται δύο ενδείξεις στο προφίλ. Μάλλον να διορθώσω, στο Personal control panel εννοούσα, ούτως ώστε να ξέρει ο κάθε χρήστης τι ποστ έχει κάνει. Κάτι που να το βλέπει μόνο ο συνδεδεμένος χρήστης και όχι οι υπόλοιποι.

Αυτό είναι λογικό. Ίσως το κοιτάξουμε, αν είναι εφικτό θα μας απαντήσει ο Left64Vegeta σ' αυτό!

Post Posted: Wed May 09, 2007 1:31 am
Post subject:
Reply with quote

gpower2 wrote:
_Sophia!!!_ wrote:
symfwnw me ton gpower! Worthy prosopika m svistikan gyrw sta 185 posts!!!!

Cougar wrote:
gpower2 wrote:

Αυτό είναι λογικό. Ίσως το κοιτάξουμε, αν είναι εφικτό θα μας απαντήσει ο Left64Vegeta σ' αυτό!

• 186 για την ακρίβεια Σοφία... Όταν έκανα το Post Recount, πήγες από τα 299 στα 113.

• Να αναφέρω πως γίνεται ακριβώς η διαδικασία από τη στιγμή που προστέθηκαν τα 2 mods που συντελούν σε αυτό.
    α. Στην βάση δεδομένων υπάρχει μια μεταβλητή, που αντιπροσωπεύει το post count του κάθε χρήστη. Αυτή η μεταβλητή είναι προορισμένη να αυξάνεται αυτόματα κατά 1 όταν γίνεται μια νέα δημοσίευση, και να μειώνεται κατά 1 όταν σβήνεται κάποια δημοσίευση. Αυτό υπάρχει στον κώδικα phpBB2 χωρίς κανένα mod. Ας δούμε πως τροποποιούν τα δυο νέα mods αυτή τη λογική.
    β. Post Counter disable mod: Αυτό το mod αναιρεί την αύξηση/μείωση του μετρητή δημοσιεύσεων, όταν οι δημοσιεύσεις γίνονται σε κάποια συγκεκριμένα forums. Τα posts γίνονται κανονικά, απλά ο μετρητής δεν αυξάνει. Αν σβηστεί κάποιο post από κάποιον Moderator, ο μετρητής αντίστοιχα δε μειώνεται. Όταν περάστηκε αυτό το mod, όλα τα post counter έμειναν ως είχαν, απλά δε θα είχαν μελλοντική αύξηση/μείωση στα επιλεγμένα forums.
    γ. Post Recount mod: Ξαναμετράει τον πραγματικό αριθμό Post που έχει κάνει κάθε χρήστης. Από την καταμέτρηση υπάρχει επιλογή να εξαιρεθούν κάποια forums.
    δ. Όταν περάστηκαν τα 2 αυτά mods, έτρεξα το Post Recount για να καταμετρηθεί ο αριθμός των Posts εκτός των 2 forums (μουσική και Off-topic)

• gpower2, το μοντέλο που αναφέρεις αντιστοιχεί σε 2 SQL μεταβλητές στη βάση δεδομένων, οι οποίες θα αυξομειώνονται και θα καταμετρούνται με διαφορετικούς κανόνες. Από τεχνικής άποψης, η διαδικασία δεν υπάρχει σε κάποιο έτοιμο mod, και οι αλλαγές στον phpBB2 κώδικα που πρέπει να γίνουν για να επιτευχθεί αυτό, είναι ραγδαίες και πολύ μεγάλες σε μέγεθος. Και πρέπει να γίνουν στο βασικό πυρήνα posting... Αυτό συμβαίνει επειδή ο κώδικας δεν είναι κατασκευασμένος με τέτοιου είδους επεκτασιμότητα. Ωστόσο θα το κοιτάξω, μήπως μπορεί να γίνει κάτι.

• Όλες οι αλλαγές που έγιναν, είναι πλήρως αναστρέψιμες. Posts δε σβήστηκαν σε καμία περίπτωση, και υπάρχει πλήρης δυνατότητα ρύθμισης της συμπεριφοράς του post counter.
Back to top

Post Posted: Wed May 09, 2007 9:50 am
Post subject:
Reply with quote

Left64Vegeta wrote:
gpower2, το μοντέλο που αναφέρεις αντιστοιχεί σε 2 SQL μεταβλητές στη βάση δεδομένων, οι οποίες θα αυξομειώνονται και θα καταμετρούνται με διαφορετικούς κανόνες. Από τεχνικής άποψης, η διαδικασία δεν υπάρχει σε κάποιο έτοιμο mod, και οι αλλαγές στον phpBB2 κώδικα που πρέπει να γίνουν για να επιτευχθεί αυτό, είναι ραγδαίες και πολύ μεγάλες σε μέγεθος. Και πρέπει να γίνουν στο βασικό πυρήνα posting... Αυτό συμβαίνει επειδή ο κώδικας δεν είναι κατασκευασμένος με τέτοιου είδους επεκτασιμότητα. Ωστόσο θα το κοιτάξω, μήπως μπορεί να γίνει κάτι.

Μετά το σούσουρο που έγινε με την ιστορία αυτή, είπα να ρίξω μια ματιά στην επιλογή που υπάρχει στο προφιλ του κάθε χρήστη Find All Posts By User. Εκεί λοιπόν φαίνεται καθαρά στην πρώτη σελίδα πόσα είναι τα συνολικά posts, εκτός λογικά από τα σβησμένα από τους Mods. Οπότε η πρόταση που έκανα ικανοποιείται από αυτή τη λειτουργία. Αν όμως θες να το κοιτάξεις, λογικά μπορείς να "κλέψεις" τον κώδικα από αυτή τη λειτουργία (λογικά κάποιο SELECT με κριτήριο το όνομα χρήστη θα είναι). Όπως και να'χει, ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Back to top

Post Posted: Wed May 09, 2007 12:13 pm
Post subject:
Reply with quote

Shocked μόλις είχα γίνει Cool Junior Member ... και κράτησε μόνο για μια μέρα....Διάολε.. Razz
Back to top

Post Posted: Wed May 09, 2007 12:15 pm
Post subject:
Reply with quote

Δε βλέπω το λόγο για τον οποίο πρέπει να αναφέρονται τα spam post. Αναφέρομαι στη λύση του διπλού μετρητή. Δηλαδή σημαίνει κάτι ο αριθμός αυτός;

エルゴ プラクシー
死の代理人
Ergo Proxy
The Agent Of Death

Quote from Mentar: "The day I release h264 in an .avi container is the day I quit encoding..."

t3h Master of Lolis ~ Now with MOAR kawai-ness ~ moé rulz ~ lol
Back to top

Post Posted: Wed May 09, 2007 12:26 pm
Post subject:
Reply with quote

Θεωρητικά δεν θα ήταν άσχημη ιδέα... Ναι, όντως πρόκειται για SELECT, το οποίο θέτει SQL υποερώτημα στην ενότητα Search Tables της database. Τα Search Tables πληροφοριακά είναι 20 ΜΒ, και είναι περίπου η μισή βάση. Συγκρινώμενο με την απλή τυπική μεταβλητή Post count, που είναι 4 bytes, καταλαβαίνεις τί επιπτώσεις θα έχει στο site κάτι τέτοιο... Σαν να γράφω έναν κώδικα 5 εκατομμύρια φορές πιο βαρύ. Και δεδομένου ότι συχνά το site υπερφορτώνεται (CPU Quota), αν προσθέσω αυτό που λες, το site θα πέφτει 5 φορές τη μέρα...
Καταλαβαίνω ότι ήταν μεγάλη απώλεια από τα 417 posts να πας στα 175, και γι' αυτό παράλληλα κοιτάζω για κάποιου είδους διαφορετική προσέγγιση, ώστε να μπορεί να επιτευχθεί αυτό που λες, δηλαδή να φαίνονται κάπου τα συνολικά Posts.
Back to top
Post new topic     Reply to topic     AnimeClipse Forum Index » Τεχνική Υποστήριξη All times are GMT + 2 Hours
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum