Ένταξη: 12 Δεκ 2007
Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάι 10, 2010 1:31 pm
Τίτλος:
gpanos έγραψε:
Η Μ. Βρετανία μπήκε το 1976 στο ΔΝΤ κι ακόμα και σήμερα έχει μαύρα χάλια. Το έλειμμα της είναι μεγαλύτερο από το ελληνικό αυτή τη στιγμή (11,5%)
Η Τουρκία απλά πάει καλύτερα, αλλά πριν ηταν τελείως μάυρο χάλι, πιο μαύρο δεν γίνεται. Για πήγαινε προς τα βάθη να δεις κοινωνική εξαθλίωση.
Απλά το επισημαίνω.
Ρε συ Γιώργο δεν διαφωνώ. Δεν είπα ότι καλά κάνουμε και πάμε στο ΔΝΤ. Αλλά θέλω να σου πω, ότι μεγάλες οικονομίες όπως αυτή της Μ.Βρετανίας και της Τουρκίας (η οποία ανθίζει με ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ ρυθμούς - Το 2020 υπολογίζεται ότι θα είναι 7η παγκοσμίως) επέζησαν. Και όσο για το έλλειμμα της Αγγλίας παρ'όλο που το έχει δεν βλέπω να την ενοχλεί κανείς. Γιατί έχει τη δύναμη και την ικανότητα να επιβιώνει με τέτοια ελλείματα. Γιατί ΠΑΡΑΓΕΙ. Και για πολλούς άλλους λόγους προφανώς που δεν είναι της παρούσης... Εμάς αυτό πρέπει να μας ενδιαφέρει. Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ. Τίποτα άλλο. Να μπούμε και μέσα αν χρειαστεί, αλλά να επενδύσουμε για το μέλλον. Αλλιώς τίποτα δεν θα αλλάξει και σύντομα θα είμαστε στην ίδια κατάσταση και ίσως και χειρότερη. _________________
Ρε συ Γιώργο δεν διαφωνώ. Δεν είπα ότι καλά κάνουμε και πάμε στο ΔΝΤ. Αλλά θέλω να σου πω, ότι μεγάλες οικονομίες όπως αυτή της Μ.Βρετανίας και της Τουρκίας (η οποία ανθίζει με ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ ρυθμούς - Το 2020 υπολογίζεται ότι θα είναι 7η παγκοσμίως) επέζησαν. Και όσο για το έλλειμμα της Αγγλίας παρ'όλο που το έχει δεν βλέπω να την ενοχλεί κανείς. Γιατί έχει τη δύναμη και την ικανότητα να επιβιώνει με τέτοια ελλείματα. Γιατί ΠΑΡΑΓΕΙ. Και για πολλούς άλλους λόγους προφανώς που δεν είναι της παρούσης... Εμάς αυτό πρέπει να μας ενδιαφέρει. Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ. Τίποτα άλλο. Να μπούμε και μέσα αν χρειαστεί, αλλά να επενδύσουμε για το μέλλον. Αλλιώς τίποτα δεν θα αλλάξει και σύντομα θα είμαστε στην ίδια κατάσταση και ίσως και χειρότερη.
Θα συμφωνήσω για αυτό που λες για την Μ. Βρετανία. Βέβαια δεν την ενοχλεί κανείς γιατί ειναι εκτός Ευρωζώνης. Αλλιώς θα είχε τη δική μας τύχη περίπου.
Όσο για την Τουρκία..... χμμμ θα δούμε. Έχω αμφιβολίες αν και δεν αμφισβητώ αυτά που έγραψες (εννοώ ότι τα διάβασες καπου και δεν τα βγάζεις από το μυαλό σου). _________________
Ένταξη: 12 Δεκ 2007
Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάι 10, 2010 1:49 pm
Τίτλος:
gpanos έγραψε:
Όσο για την Τουρκία..... χμμμ θα δούμε. Έχω αμφιβολίες αν και δεν αμφισβητώ αυτά που έγραψες (εννοώ ότι τα διάβασες καπου και δεν τα βγάζεις από το μυαλό σου).
Κοίτα. Προφανώς και τα έχω διαβάσει Τώρα δεν θυμάμαι που και πότε. Αλλά μου έχουν μείνει. Μεταξύ μας όμως, αν δεις μόνο την στρατιωτική παραγωγή της μπορείς να καταλάβεις ότι την επόμενη δεκαετία θα ανθίσει και με το παραπάνω.
Αναφέρω κάποια πράγματα σε spoiler επειδή είναι off-topic και ίσως δεν ενδιαφέρουν τους περισσότερους.
Η Τουρκία αυτή τη στιγμή παράγει δικά της πολεμικά υποβρύχια. Τα οποία έχει κλείσει ήδη συμφωνίες να εξάγει κιόλας. Φτιάχνει ναυπηγεία παντού με την 1η ευκαιρία. Εμείς είχαμε τόσα χρόνια τα 2α καλύτερα ναυπηγεία στην Ευρώπη και δεν τα εκμεταλευτήκαμε στο ελάχιστο. Ίσα ίσα που είχαν και τρελά ελλείμματα και χαμός με τους Γερμαναράδες που βάλαμε στη διοίκησή τους. Η Τουρκία επίσης παράγει δικά της ΤΟΜΑ (Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης) τα οποία επίσης θα εξάγει. Γενικά ετοιμάζει ολόκληρη βιομηχανία για στρατό ξηράς (Βαριά Τεθωρακισμένα, αντιαεροπορικά, αντιβαλλιστικά κ.ο.κ) και σε αρκετούς τομείς συνεργάζεται με τας Αμέρικας με αρκετές ανταλλαγές(τεχνογνωσίας αλλά και οπλικών συστημάτων). Να μην αναφέρω την συμπαραγωγή του F-35 (αεροπλάνο κρούσης με ικανότητες Stealth) το οποίο θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν το 2015 (ήταν για 2014, αλλά καθυστέρησε μπορεί να αργήσει κιάλλο βέβαια). Το συγκεκριμένο αεροπλάνο θα είναι το 1ο αεροπλάνο κρούσης, 5ης γενιάς που θα τεθεί σε υπηρεσία. Και θα αποτελεί το 75% της Αμερικανικής αεροπορίας σε 15 χρόνια (σε πολλές εκδόσεις βέβαια). Οπότε καταλαβαίνεις για τι αεροπλάνο σου μιλάω. Έχει ακουστεί ακόμα και για σχέδια παραγωγής δικών τους πολεμικών ελικοπτέρων και φρεγατών. ΟΛΑ αυτά με προοπτικές εξαγωγής. Οπότε καταλαβένετε για τι έσοδα μιλάμε, αν καταφέρουν να πουλήσουν έστω τα μισά από όλα αυτά.
Αρχικά να ζητήσω μία συγνώμη για τις γενικολογίες μου. Αυτά είναι πράγματα που διαβάζω διάσπαρτα κάθε μήνα στα περιοδικά ή στο internet και δυστυχώς δεν θυμάμαι λεπτομέρειες. Όποιος θελήσει παραπάνω εξηγήσεις για κάτι, ευχαρίστως να ψάξω να του τις βρω. Αυτά...
Ρε παιδιά γιατί είναι τόσο ευχάριστο ένα ενδεχόμενο ντου των Ρώσων? _________________ Αν δεν ήμουν αυτός που είμαι, θα ήθελα να ήμουν εγώ. Απλά να μου έμοιαζα λίγο περισσότερο.
Γιατί μετά θα έρθει η καταστροφή του κόσμου και οι Έλληνες μόνο θα μπορεσουν να τον κυβερνήσουν και να τον πάνε στο δρόμο της αρετής.
Και θα έρθουν και οι Ελ, αμα λάχει να ουμ
Και για έναν ακόμα λόγο. Βαρέθηκα να βλέπω μόνο την Αμερική να κάνει ντου. Ας κάνει και κανένας άλλος. Άσε που οι Ρώσοι αν κάνουν ντου θα κάνουν για τα στενά του Ελλησπόντου. Άρα στην Τουρκία. _________________
Ένταξη: 14 Δεκ 2007
Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάι 10, 2010 11:38 pm
Τίτλος:
Τα παραπάνω post μου θυμίζουνε ένα παιδικό παιχνίδι...
- Και ποιός να κάνει ντού;
-Ας κάνουνε οι Αμερικανοί
-Και γιατί να κάνουνε οι Αμερικανοί;
-Αμ ποιος θέλεις να κάνει;
-Ας κάνουνε οι Ρώσοι.
-Και γιατί να κάνουνε οι Ρώσοι;
-Αμ ποιός θέλεις να κάνει; κ.λπ.
... την κολοκυθιά. Δηλαδή ρε παιδιά το ντου δεν το γλιτώνουμε, αλλά διαπραγματευόμαστε τον εισβολέα;
gpanos έγραψε:
Άσε που οι Ρώσοι αν κάνουν ντου θα κάνουν για τα στενά του Ελλησπόντου. Άρα στην Τουρκία.
Έστω πως έχεις δίκιο...
1ον Πώς είσαι σίγουρος ότι τους ενδιαφέρουνε μόνο τα στενά του Ελλησπόντου και όχι γενικά η πρόσβαση στην Μεσόγειο;
2ον (Επαναφέρω το ερώτημα του Nadir , λίγο πιο εξειδικευμένο) Τι μας εξυπηρετεί εμάς να γίνει ντου από τους Ρώσους στην Τουρκία;
Εδώ υπάρχουν πολλές θεωρίες. Αλλά κάτι ενδιαφέρον είχε πει κι ο πατέρας Παΐσιος πάνω στο θέμα. Ας το αφήσουμε όμως γιατί ξεφεύγουμε πολύ. Αν επιμένεις πάντως μπορώ να σου δώσω Links. _________________
Λέμε οτι η Τουρκία εχει ανοδική οικονομική πορεία αλλά δεν προσέχουμε σε τι διαφέρουμε απο τη γείτονα(που κλεβει της ντοματες και τα κλαδευτήρια) χώρα.
Πρώτα από ολα και πιο σημαντικό είναι το νόμισμα. Από τη στιγμή που είναι αποκλειστικά δικό της απλα το υποτιμεί αν χρειαστεί. Επίσης μην ξεχνάμε την γελοία αυξηση τιμών στη Ελλάδα μετά το 2002 η οποία εννοείται οτι ελαττώνει τον τουρισμό στη χώρα μας και τον στέλνει στην Τουρκία.
Το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της Τουρκίας παιζει επισης ρόλο. Εχετε όλοι προσέξει σε τι πλυθηνα σπίτια και άλλες "αρχαιολογίες" ζούν οι κάτοικοι της ανατολικής Τουρκίας και γενικα σε σχεδόν ολες της περιοχες πλιν της πρωτεύουσας, Ανατολικης Θράκης, και των παράλιων Μικρας Ασιας και Ποντου.
Τρομερό ρολο παίζει και το ότι είναι το αγαπημένο παιδί των Ηνωμένων Πολιτειών
το οποίο ελέγχουν πλήρως και δεν "κάνει" να ξεπέσει
Οσο για το ντου! των ρώσων δεν θα το ήθελα καθόλου πρώτον γιατι η Τουρκία δεν είναι το πειραματόζωο που ονομάζεται Γεωργία ,για να δουν οι ΗΠΑ κατα πόσο η Ρωσία είναι ζωντανη, και θα οδηγούσε σε μια πολλή ασχημη σύραξη και μάλιστα δίπλα στην πόρτα μας. Δεύτερον από τη στιγμή που είμαστε στο ΝΑΤΟ θα έπρεπε να στείλουμε δυνάμεις για να βοηθήσουμε την Τουρκία να αμυνθεί.Τρίτον ειναι και αυτοί άνθρωποι.
Ξέρω είμαι λιγο(ΠΟΛΥ) off topic αλλά απλώς ήθελα να επισημάνω κάποιες διαφορές στην κατάσταση της χώρας μας με την Τουρκία και γιατι επιβιώνει παρα τις δυο βοήθεις του ΔΝΤ.
Ένταξη: 14 Δεκ 2007
Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάι 11, 2010 3:53 pm
Τίτλος:
gpanos έγραψε:
Και μετά πείτε μου ότι δεν θα μιλήσουν για πετρέλαια.
Kαλέ μου gpanos πολύ φοβάμαι ότι δεν θα συζητήσουνε μόνο για πετρέλαιο ... λέτε στην επόμενη συνάντηση των μελών του site στην Καμάρα να θέλουμε διαβατήριο για να 'ρθούμε;
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας