Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Off-Topic

Σεισμός στην Ιαπωνία 8.9 Ρίχτερ Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5  Επόμενη
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  
Συγγραφέας Μήνυμα

Ένταξη: 29 Δεκ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 13, 2011 9:54 am
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τους Ιάπωνες τους θαυμάζω, όχι μόνο για την Τέχνη τους (ιδιαίτερα anime manga) αλλά για την Εθνική τους ευγένεια και ευσυνειδησία. Είναι το ακριβώς αντίθετο από εμάς. Αυτός είναι ένας λόγος που τους έχω μυθοποιήσει. Respekt
Τα αληθινά μου συλλυπητήρια για τις απώλειες από τη βιβλική καταστροφή.

Εύχομαι να ορθοποδήσουν γρήγορα και να τους κάνει πιο δυνατούς.
Ελπίζω να βοηθηθούν από τα άλλα κράτη.

Αλλά ρε παιδιά τι ύβρις είναι αυτό προς τη φύση και να κατασκευάζουν πυρηνικά εργοστάσια πάνω σε τόσο σεισμογενή εδάφη?
Τόσο αισιόδοξοι και τόσο σίγουροι με τον εαυτό τους είναι?
Αυτή είναι η απορία μου. RTFM
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Ένταξη: 30 Μάι 2005

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάρ 13, 2011 3:25 pm
Τίτλος:

Γράφτηκε σχετικό άρθρο στο Wikipedia για τον σεισμό, που όπως φαίνεται θα μείνει στην ιστορία:

http://en.wikipedia.org/wiki/2011_Sendai_earthquake

Μια ενδιαφέρουσα σύγκριση είναι ότι σε σχέση με το σεισμό που είχε πριν μερικά χρόνια στην Αθήνα, ήταν περίπου 33.000 φορές ισχυρότερος σε ενέργεια. Δηλαδή αναλογία ενός ελέφαντα με έναν αρουραίο. Μια κλίμακα αρκετή για να υπερσκελίσει κατά εκατοντάδες φορές τις προδιαγραφές κάθε κτιριου που έχει χτιστεί στην Ελλάδα, ακόμα και όταν μιλάμε για τα πιο καινούρια και καλοκατασκευασμένα. Τουτέστιν, αν είχε συμβεί εδώ, δε θα είμασταν εδώ να μιλάμε τώρα, αλλά θα είμασταν σχεδόν όλοι θαμμένοι κάτω από τόνους συντρίμια.

Αναπόφευκτα θα χρειαστεί να περιμένουμε, άγνωστο για πόσο, για να ξαναδούμε τα αγαπημένα μας Manga και anime.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα

Ένταξη: 17 Δεκ 2010

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 14, 2011 3:21 pm
Τίτλος:

πάντως αυτοί παράγουν τα ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ (από καρφίτσες μέχρι πυραύλους) αν δεν γίνονταν κανένα τέτοιο θα έκαναν εκστρατεία και θα μας καθάριζαν όλους,θα έρχονταν και δεν θα καταλάβαιναν από bazookies και θα μας ρίχνανε με razer guns :P .Κατά τα αλλά οι Γιαπωνέζοι είναι μια χαρά άνθρωποι και τους θαυμάζω Wink

Embarassed

Edit By Gpower2: Το ποστ μετακινήθηκε στην κατάλληλη ενότητα. Παρακαλώ να μην ανοίγετε καινούρια thread χωρίς κανέναν λόγο.
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 08 Δεκ 2010

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 14, 2011 3:54 pm
Τίτλος:

Για να αντιληφθουμε τη τρομακτικη διασταση του σεισμου θα πω ενα πραγμα. Απο οτι ακουσα σημερα το πρωι, ολοκληρη η Ιαπωνια μετακινηθηκε 2-2,5 μετρα και αλλαξε και ο αξονας της γης!!!!! Εγω πραγματικα, ακομα και τωρα δεν μπορω να το πιστεψω.
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 04 Μάι 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 14, 2011 4:55 pm
Τίτλος:

Κάποτε υπήρχε μια μόνο ήπειρος, η Παγγαία, και σήμερα έχουμε 7. με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, και για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

δεν βλέπω γιατί πρέπει να κάνουμε έτσι.

επίσης, μίκρυνε συνολικά η μέρα κατα μερικά μικροδευτερόλεπτα, όπως είχε γίνει και με το σεισμό της Χιλής αλλά και το σεισμό στην Ινδονησία.

περισσότερα εδώ http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231099473

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 14, 2011 5:11 pm
Τίτλος:

Σκεψου ομως, οτι το καποτε ηταν πριν απο εκατομμυρια χρονια. Ειναι γνωστο οτι μετακινουνται οι ηπειροι, ακομα και σημερα. Οπως π.χ η αφρικη που πλησιαζει την ευρωπη. Αλλα μιλαμε για μερικα χιλιοστα το χρονο. Εδω μετακινηθηκε ολοκληρο νησι(και μεγαλο νησι) για 2,5 μετρα μεσα σε μια μερα. Νομιζω οτι αυτο ειναι διαφορετικο.

Και εγω συμφωνω οτι δεν θα πρεπει να μπαινουμε σε κινδυνολογιες του τυπου θα χτυπησει κανα τσουναμι τη σαντορινη, , οτι αμα γινει εκρηξη θα ερθει ενα συννεφο ραδιενεργειας και κατσει πανω απο τη βουλη ή -το καλυτερο απο ολα- οτι ερχεται η καταστροφη του κοσμου. Αυτα ειναι ανοησιες. Αλλα ειναι καλο να εχουμε στο μυαλο μας οτι(μιας και ειμαστε απο τις πιο σεισμογενεις χωρες στο κοσμο) οτι υπαρχει κινδυνος να συμβει και σε μας ενας μεγαλος σεισμος. Απλως να το σκεφτομαστε, για μη πιαστουμε εξ απινης
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 12 Σεπ 2010

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 14, 2011 5:11 pm
Τίτλος:

Όμως οι συνθήκες στην Γη (θερμοκρασία κτλ.) τότε ήταν άλλες και σήμερα λόγω αυτών των μετακινήσεων,άλλες.Εκεί πάει η ανυσηχία.Ακόμα δεν είναι ανυσηχητικό τόσο αλλά όπως είπε και ο Youshi μια τέτοια αλλαγή είναι σημαντική σε σχέση με τα χιλιοστα που μετακινείτε μέσα σε τόσα χρόνια.Άκουσα ότι ο άξονας μετακινήθηκε 25 cm.Eπίσης μετά από έναν σεισμό δυνατό σαν αυτόν ακολοθούν κι άλλοι σε διάφορες περιοχές του πλανήτη(π.χ μετά τον σείσμό και το τσουνάμι στην Ινδονησία,έγινα κι άλλοι σεισμοί).

http://animestate.forumgreek.com

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Giannis 10 στις Δευ Μάρ 14, 2011 5:33 pm, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 14, 2011 5:27 pm
Τίτλος:

@youzhi κοίταξε,
αρχικά δεν ξέρω κατά πόσο η σημερινή διαμόρφωση των ηπείρων οφείλεται κυρίως στην αργή μετακίνηση. Πιο πολύ πιστεύω ότι για τόσο μεγάλες μετακινήσεις η αιτία είναι ακραία φαινόμενα όπως ήταν αυτός ο σεισμός, και μετά με την αργή μετακίνηση έρχεται και στρώνει η κατάσταση.

είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν τέτοιες έρευνες, είμαι σίγουρς ότι παλιότερα έχω διαβάσει κάποιες τέτοιες γιατί ασχολιόμουν, αλλά είμαι και σίγουρος ότι ακρη δεν θα βγάλουμε. και δνε έχει και σημασία.

συμφωνώ πάντως ότι ακόμα και έτσι, το να γίνεσια μάρτυρας μιας τέτοιας αλλαγής σε 2 λεπτά, είναι κάτι που δεν θα ξανασυμβεί στη ζωή σου. σίγουρα υπάρχει ένα άλφα δέος σε αυτό.

όπως και όταν περνάει ενας κομήτης που περνάει κάθε 500 χρόνια ξέρωγω.

ένιγουεϊ, δεν είπα ότι κινδυνολόγησες, αν και ένας σεισμός μόνος μέσα στη Βουλή δνε θα με χάλαγε.
Καλό είναι να έχουμε πάντα το νου μας ώς σεισμογενής περιοχή όντως, αν και καλύτερα θα ήταν να μην χρειάζονται τέτοιες καταστροφές για να μας το υπενθυμίζουν.

όσο για τις συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας Giannis, όχι δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά.

αυτό που απασχολεί εμένα πιο πολύ είναι η μετακίνηση του άξονα, και οι επιπτώσεις αυτής της μετακίνησης στο κλίμα της υφηλίου.

φερειπείν, η προαναφερθείσα μείωση της ημέρας ενδέχεται να ρίξει την θερμοκρασία του πλανήτη. κάτι που ίσως είναι καλό γιατί θα έχετε ακούσει φαντάζομαι ότι η θερμοκρασία της Γης ανέβηκε και εξακουλουθεί να ανεβαίνει με καταστροφικούς για ους Πόλους ρυθμούς και έχετε ακούσει που μπορεί να οδηγήσει αυτό. δεν ξέρω, μια εικασία κάνω.
μπορεί αντί για καλό, να μας βγει σε κακό.

θα γίνουν μελέτες και κόντρα μελέτες και θα τα μάθουμε αυτά εν καιρώ.

ΥΓ. άτσα το σεντονάκι.

Ένταξη: 12 Δεκ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 14, 2011 5:38 pm
Τίτλος:

youzhi έγραψε:
Αλλα ειναι καλο να εχουμε στο μυαλο μας οτι(μιας και ειμαστε απο τις πιο σεισμογενεις χωρες στο κοσμο) οτι υπαρχει κινδυνος να συμβει και σε μας ενας μεγαλος σεισμος. Απλως να το σκεφτομαστε, για μη πιαστουμε εξ απινης

Πολύ καλά τα λες φίλε μου και έχεις απόλυτο δίκιο από την πλευρά σου, αλλά δυστυχώς ο σεισμός που έγινε στην Ιαπωνία όπως είπε και ο Λευτέρης πιο πριν ήταν 33.000 (δεν κάνω κάποιο ορθογραφικό λάθος 33 χιλιάδες ναι!!!) φορές πιο δυνατός από αυτόν που χτύπησε την Πάρνηθα το 99'. Και όταν λέω πιο δυνατός εννοώ ότι απελευθερώθηκε 33.000 περισσότερη ενέργεια. Δεν ξέρω την ηλικία σου και αν θυμάσαι τι έγινε το 99'. Φαντάσου τώρα να γίνει κάτι τέτοιο. Αν ένα τέτοιος σεισμός (ή έστω το 8,2 που θεωρούν οι σεισμολόγοι ότι είναι ο μεγαλύτερος σεισμός που μπορούν να δημιουργήσουν τα ρήγματα που έχουμε στην Ελλάδα) χτυπήσει σε μικρό βάθος θα καταρεύσουν τα πάντα. Κυριολεκτικά τα πάντα. Ούτε τα καλύτερα κτήρια δεν θα αντέξουν. Ούτε οι βίλες ούτε τα υπουργεία ούτε τίποτα... Οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Και για να σου πω τι εννοώ ξαναλέω. Στο Τόκυο δεν έπεσε ούτε ένα κτήριο από αυτόν τον σεισμό που λέτε όλοι μίκρυνε τη μέρα και δεν ξέρω'γω τι. Ούτε ένα κτήριο.

Ένταξη: 12 Σεπ 2010

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 14, 2011 5:40 pm
Τίτλος:

Έχεις δίκιο Melkor1431,αυτό εννοούσα λέγοντας θερμοκρασία,βέβαια πιστέυω δεν είναι ποτέ καλό να αλλάζει η θερμοκρασία ,ή κάτι αλλό,είτε από τον άνθρωπο είτε λόγω τέτοιων γεγονότων.Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα τώρα.

http://animestate.forumgreek.com
Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 14, 2011 5:49 pm
Τίτλος:

Deykalionas17 έγραψε:

Πολύ καλά τα λες φίλε μου και έχεις απόλυτο δίκιο από την πλευρά σου, αλλά δυστυχώς ο σεισμός που έγινε στην Ιαπωνία όπως είπε και ο Λευτέρης πιο πριν ήταν 33.000 (δεν κάνω κάποιο ορθογραφικό λάθος 33 χιλιάδες ναι!!!) φορές πιο δυνατός από αυτόν που χτύπησε την Πάρνηθα το 99'. Και όταν λέω πιο δυνατός εννοώ ότι απελευθερώθηκε 33.000 περισσότερη ενέργεια. Δεν ξέρω την ηλικία σου και αν θυμάσαι τι έγινε το 99'. Φαντάσου τώρα να γίνει κάτι τέτοιο. Αν ένα τέτοιος σεισμός (ή έστω το 8,2 που θεωρούν οι σεισμολόγοι ότι είναι ο μεγαλύτερος σεισμός που μπορούν να δημιουργήσουν τα ρήγματα που έχουμε στην Ελλάδα) χτυπήσει σε μικρό βάθος θα καταρεύσουν τα πάντα. Κυριολεκτικά τα πάντα. Ούτε τα καλύτερα κτήρια δεν θα αντέξουν. Ούτε οι βίλες ούτε τα υπουργεία ούτε τίποτα... Οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Και για να σου πω τι εννοώ ξαναλέω. Στο Τόκυο δεν έπεσε ούτε ένα κτήριο από αυτόν τον σεισμό που λέτε όλοι μίκρυνε τη μέρα και δεν ξέρω'γω τι. Ούτε ένα κτήριο.

μια επιπλέον πληροφορία για να ρίξουμε λίγο ακόμα φως στην υπόθεση.
τον συγκερκιμένο σεισμό τον έκανε τόσο καταστρεπτικό το γεγονός ότι είχε τεράστια διάρκεια (2 λεπτά).
και αλλού και άλλοτε έχουν γίνει σεισμοί 9 ρίχτερ, αλλά δύσκολα θα βρούμε κάποιον με τόση διάρκεια.
σεισμός που ξεπρνάει τα 20-30 δευτερόλεπτα είναιι πολύ βαρβάτος ακόμα και η ένταση του είναι μέτρια ( κοντά στα 5-6 ρίχτερ δλδ).
οπουδήποτε αλλού ο ίδιος σεισμός δεν θα είχε αφήσει ούτε ένα κτίριο όρθιο.
και όμως στην Ιαπωνία η κατστροφή προκλήθηκε από το τσουνάμι, όχι το σεισμό, λόγω εξαιρετικής αντισεισμικής δόμησης.

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 14, 2011 6:02 pm
Τίτλος:

Deykalionas17 έγραψε:

Τον εζησα αυτον τον σεισμο. Αλλα φυσικα δεν τα συγκρινα. Γιατι οπως εχουμε μαθει ο σεισμος ηταν 33.000 περιπου μεγαλυτερος απο τον δικο μας. Αυτο ουτε καν σαν ιδεα δεν μπορεις να το συλλαβεις, οχι να το συγκρινεις κιολας. Εγω να σου πω την αληθεια , δεν πιστευω στην Ελλαδα να γινει κατι τετοιο. Μονο μια φορα εχει συμβει και αυτο στα 1430 π.Χ αν θυμαμαι καλα(για το ηφαιστειο της θηρας μιλαω). Μιλαω για παρομοιους σεισμους με αυτον της παρνηθας. Και μην ξεχναμε οτι ειχαμε και αλλους δνατους σεισμους τα τελευταια χρονια-δεν ηταν μονο αυτος στη παρνηθα- γυρω στα 5-5,5 ριχτερ(στην Σπαρτη κοντα αν θυμαμαι καλα). Για αυτο λεω οτι πρεπει να προσεχουμε.
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 12 Δεκ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 14, 2011 6:08 pm
Τίτλος:

Έτσι για τα τυπικά με βάση τη wiki ο μεγαλύτερος σεισμός που έχει γίνει στην Ελλάδα είναι ο εξής:

Ξημερώματα 21ης Ιουλίου 365 μ.Χ. Ανοιχτά της Κρήτης. Σαν αποτέλεσμα του σεισμού, κομμάτια της Ανατολικής Κρήτης "σηκώθηκαν" κατά 9 μέτρα και δημιουργήθηκε ένα γιγάντιο τσουνάμι που κατέπνιξε την Αλεξάνδρεια στην Αίγυπτο... Το μέγεθος του σεισμού ήταν περίπου στα 8 ρίχτερ. Πιθανότατα λίγο μικρότερος. Μακριά από'μας...

Ένταξη: 18 Οκτ 2005

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 14, 2011 7:22 pm
Τίτλος:

Melkor1431 έγραψε:

μια επιπλέον πληροφορία για να ρίξουμε λίγο ακόμα φως στην υπόθεση.
τον συγκερκιμένο σεισμό τον έκανε τόσο καταστρεπτικό το γεγονός ότι είχε τεράστια διάρκεια (2 λεπτά).
και αλλού και άλλοτε έχουν γίνει σεισμοί 9 ρίχτερ, αλλά δύσκολα θα βρούμε κάποιον με τόση διάρκεια.
σεισμός που ξεπρνάει τα 20-30 δευτερόλεπτα είναιι πολύ βαρβάτος ακόμα και η ένταση του είναι μέτρια ( κοντά στα 5-6 ρίχτερ δλδ).
οπουδήποτε αλλού ο ίδιος σεισμός δεν θα είχε αφήσει ούτε ένα κτίριο όρθιο.
και όμως στην Ιαπωνία η κατστροφή προκλήθηκε από το τσουνάμι, όχι το σεισμό, λόγω εξαιρετικής αντισεισμικής δόμησης.

Παντως ψαχνωντας στο νετ αυτη η τεραστια διαρκεια του ειναι αρκετα υποπτη και στα underground ακουγεται πολυ περι στημενου σεισμου,για να ριξουν και την 3η παγκοσμια οικονομια,με απλη υποθαλλασια βομβα πανω στο ριγμα. Razz Razz
Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 15, 2011 2:09 am
Τίτλος:

devilmanson έγραψε:

Παντως ψαχνωντας στο νετ αυτη η τεραστια διαρκεια του ειναι αρκετα υποπτη και στα underground ακουγεται πολυ περι στημενου σεισμου,για να ριξουν και την 3η παγκοσμια οικονομια,με απλη υποθαλλασια βομβα πανω στο ριγμα. Razz Razz

Να πω τη αληθεια κι εγω το σκεφτηκα αυτο. Οχι τοσο για να ριξουν την οικονομια της αλλα για αλλους λογους. Ο κυριοτερος ισως, να δημιουργησουν το αισθημα του φοβου στο κοσμο. Μη ξεχναμε οτι τους τελευταιους μηνες ακουμε ολη την ωρα οτι ερχεται η καταστροφη του κοσμου, το 2012 πλησιαζει κλπ. Μεχρι και βιντεο εβγαλαν που εδειχναν τον καβαλαρη της αποκαλυψης. Δεν ξερω τι να πω. Τον τελευταιο καιρο συμβαινουν πολλα. Και μαλιστα περιεργα. Αλλα αν ειναι οντως αληθεια αυτο(οτι εβαλαν βομβα) μη φανει σε καποιον απιστευτο το πως μπορεσαν ετσι απλα να σκοτωσουν τοσο κοσμο. Εχει ξαναγινει στο παρελθον και μαλιστα πολλες φορες.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέου Θέματος     Απάντηση στο Θέμα     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Off-Topic Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5  Επόμενη
Σελίδα 4 από 5

Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας