|
|
Προβολή προηγούμενου Θέματος
::
Προβολή επόμενου Θέματος
|
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Ένταξη: 25 Δεκ 2006
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 17, 2010 6:46 pm
Τίτλος:
|
|
|
Βασικα συμφωνα με τον νομο πλεον ακομα και το Ι5 δεν αναγραφετε στο απολυτιριου απο το στρατο εφοσον συμπιπτει στα ευαισθητα προσωπικα δεδομενα. Επιπλεον δεν σκοπευω να εργαστω στο δημοσιο αλλα στην επιχειρηση του πατερα μου (κατασκευες επιπλων μη νομιζετε οτι ειμαι κανας μεγιστανας) γιατι μου αρεσει και συμπιπτει με την διακοσμηση την οποια σπουδασα. Σαφως δε σκοπευω να προβω σε ενεργειες πριν να ειμαι σιγουρος. Επισης οι φυλακισεις αφορουν ατομα που δηλωνουν αντιρησσιες συνειδησης αλλα αρνουνται να κανουν και την εναλλακτικη θητεια. Εγω δε σκοπευω να την αρνηθω. Τελος αποτι καταλαβα ακομα και απο την εναλλακτικη θητεια δε περνας Ι5. Οταν τελειωσεις σε συγκαταλεγουν στις εφεδριες και σε περιπτωση στρατευσης μπορει να σε καλεσουν να παρουσιαστεις κανονικα
PS: Οσον αφορα την συζητηση ειμαι ανοιχτος σε οποιαδηποτε γνωση εχει να μου προσφερει καποιος κι οταν συνοδευεται απο επιχειρηματα αμα μου πεις οτι ειμαι λακαμας και μου το αποδειξεις με επιχειρηματα ειμαι ανθρωπος που θα σου πει "Οκ εχεις δικιο" Οποτε σαφως και ολες οι συμβουλες ειναι ευπροσδεκτες
Edit: Αυτο που λες για το 2004 δεν αφορα τους αντιρρησιες συνειδησης. Αυτος που φυλακιστηκε ηταν ανυποτακτος που ειναι αλλο θεμα. _________________
Steel is my body, and fire is my blood
I have created over a thousand blades
Unknown to death, nor known to life
Tear a mountain apart, the sword divides water in two
Have withstood pain to create many weapons
Yet those hands will never hold anything
So as I pray,
Unlimited Blade Works
~*~Archer: Fate/Stay Night~*~
Οταν γραφω με greeklish το κανω απο κεκτημενη ταχυτητα και βαριεμαι να κανω Edit Lolz :P
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Manthos63 στις Κυρ Ιαν 17, 2010 6:51 pm, 2 φορές συνολικά
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 31 Αύγ 2006

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 17, 2010 6:48 pm
Τίτλος:
|
|
|
Πλέον αυτό με το Ι5 δεν ισχύει. Ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο.
Άλλωστε μπορεί κάποιος να είναι Ι5 γιατί έχει πρόβλημα σωματικής υγείας κι όχι απαραίτητα ψυχικής. _________________ 
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 12 Δεκ 2008

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 02 Απρ 2006

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 17, 2010 8:07 pm
Τίτλος:
|
|
|
Κοντρόλ - σουτ - άουτ. (γκούχου)
Προτιμάς κάποιους παραπάνω μήνες, αντί να πας να τελειώνεις; Όντας 20 ετών (γιατί αν είχες πατημένα τα -άντα, όπως συνήθως οι ντόκτορες, να πω πάει στο διάολο);
Γκούχου (δις)
Βασικά... Τι ήθελα να πω...
Αφού δεν πρόκειται να την παλέψεις, πήγαινε αντιρρησίας.
Όσοι σκέφτονται πώς δεν θα υπηρετήσουν, ξέρουν ήδη το νόμο και όλα τα συναφή.
Όσοι το βλέπουν στο πιο χαβαλέ, αφού δεν έχουν σκυλιά/γατιά/παιδιά, πάνε και περνούν καλά. Και ούτε καν σκέφτονται αυτό το νόμο, παρόλο που το ξέρουν. Το λίγο παραπάνω οπουδήποτε αλλού είναι δεσμευτικό.
Ό,τι νεώτερο έχεις κάνε και μια ενημέρωση εδώ, για όσους ενδιαφέρονται. _________________ 
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 24 Ιούν 2006
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 17, 2010 8:39 pm
Τίτλος:
|
|
|
Καλυτερα να πας να τελειωνεις
δεν ειναι τιποτα 9 μηνες
και πλεον οπως εγινε ο στρατος ειναι κολεγιο ...
Τι να πουμε εμεις που καναμε 18 μηνες
η πριν απο εμας που κανανε 24
οι πιο πριν που κανανε 30 και 40 μηνες ..
Και απο την αλλη νομιζω οτι αν δηλωσεις αντιρρησιας θα πρεπει να περασεις και ψυχολογικο τεστ για να το επιβεβαιωσουν. Οποτε δε ξεμπλεκεις τοσο ευκολα οσο νομιζεις ..
Απο τη αλλη αν δεν εχεις και την εμπειρια του "γερμανικου"
αν δε φας και το "γκοτζιλα" σου αν δε σουρωσεις στο καψιμι αν δε βγεις στο τακο αν δε "παρεις "τη καναδεζα αμα δε φωναξεις ¨δε μπορω να περπατησω με τραβαν οι μηνες πισω..." (ποσο να σε τραβηξουν πισω 9 μηνες χιχιχ) ε εχεις να χασεις πολλα πραγματα ...
Οσο και να λεμε για το στρατο ειναι μια εμπειρια αναγκαια.. _________________ X---Kage Bushin No Jutsu---X
Μολις παρατηρησα οτι εγινα Forum Adict (xaxax)
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 18 Δεκ 2006
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 18 Οκτ 2005

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 17, 2010 9:44 pm
Τίτλος:
|
|
|
εγω εχω μια βδομαδα ακριβως που απολυθηκα και σου συνιστω να πας.εχει τις ασχημες αλλα εχει και τις ωραιες στιγμες που δεν μπορεις να της ζησεις πουθενα.Τωρα αυτο δεν στο λεω για κανενα αλλο λογο παρα μονο για να σου πω οτι δεν ειναι τοσο ασχημα τα πραγματα οσο το φανταζεσαι.Εγω εκανα 11 μηνες ,επεσα στην μειωση 306  , και πλην της αρχες που ηταν η προσαρμοση μου δεν μπορω να πω οτι ηταν και τοσο ασχημα!
επιπλεον ο στρατος εχει,πλην αυτου του νομου, και μεσα του ωραιες καβατζες οπως πχ, στρατονομια,ππου πηγα εγω και περασα παρα πολυ ωραια υστερα απο τους 3 μηνες,που ηταν δυσκολοι ενταξει, σχεδον καθε μερα εξω ημουν με αγραφες αδειες και με σεβοντουσαν εξω και δεν εκανα ποτε αγγαρειες με τις μπουγατσες μου και οταν εμπαινα μεσα δεν καθομουν ποτε στο στρατοπεδο παντα βολτα εξω στο κιλκις ημουν που δεν με ελενχε κανεις αφου εγω τους ελενχα και λουφαρα ταυτοχρονα.Επισης μια αλλη λυση ειναι ο δοκιμος,αν δεν σε πειραζει να κανεις παραπανω θητεια,14 μηνες, συν 600 ευρω στο χερι συν οτι εισαι αξιωματικος και μετραει παρα πολυ μεσα στο στρατο συν και οτι στις 2 η ωρα σχολας συν οτι παιρνεις και μορια για το δημοσιο.Απλα και εκει 3 μηνες υπομονη.
Στην τελικη θελω να καταληξω οτι το θεμα πιστευω που κανεις ,χωρις να το ξερεις, ειναι για 3 μηνες. Ε δεν ειναι και πολυ οποτε μην μπλεξεις με παλιους νομους και βλακειες γιατι οντως οπως ειπαν τα παιδια ισως να μην σου βγει σε καλο!!!
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 27 Ιαν 2008

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Ιαν 17, 2010 10:04 pm
Τίτλος:
|
|
|
Θα πω και εγώ οτι λένε τα περισσότερα παιδιά. Να πας. Δεν είναι μεγάλη η θητεία, και στις περισσότερες περιπτώσεις αυτά που έχεις να κάνεις είναι ίσως και λιγότερα από αυτά που θα έκανες αν δούλευες στο δημοσιουπαλληλίκι που αναφέρεις. Θα τελειώνεις μια και καλή, με τον ελάχιστο δυνατό χαμένο χρόνο από την ζωή σου, και θα έχεις αξέχαστες εμπειρίες(πολλές ευχάριστες, και αρκετές πιθανόν δυσάρεστες) που μόνο η θητεία μπορεί να σου δώσει. Εκτός των άλλων, επειδή όλοι περνάν από τον στρατό, θα γνωρίσεις άτομα που δεν θα είχες την πιθανότητα να γνωρίσεις εκτός στρατού, και υπό ασφαλείς συνθήκες. Είναι εμπειρία, και θα έχεις και κάτι να λες και εσύ στις αντροπαρέες μετά από κάποια χρόνια!
Αν αυτό που σε φοβίζει ή σου την σπάει είναι η συμπεριφορές που θα συναντήσεις(καψώνια-πειθαρχία), μην είσαι σίγουρος οτι αν κάνεις κοινωνική εργασία ως δημόσιος υπάλληλος-αντιρρησίας, θα σου φερθούν εκεί χωρίς προκατάληψη οι "παλιοί". Πιθανόν να είναι και χειρότερα, με την διαφορά οτι στον στρατό έχεις μερικές δεκάδες καλόπαιδα που περνούν τα ίδια με εσένα και πίστεψέ με δεν είναι το ίδιο! Γι' αυτό οι φιλίες στον στρατό σφυρηλατούνται σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. _________________ Αν δεν ήμουν αυτός που είμαι, θα ήθελα να ήμουν εγώ. Απλά να μου έμοιαζα λίγο περισσότερο.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 18, 2010 1:24 am
Τίτλος:
|
|
|
Προσωπικα θεωρω οτι εχω αποκτησει αρκετες εμπειριες που δεν ειχαν πολλοι στη δικη μου ηλικια οποτε δε πειραζει να χασω μια. Προσωπικα για μενα ο στρατος ειναι μια αγγαρια. Μια αγγαρια που θα πρεπει να κανω με χαμηλη ποιοτητα ζωης παραλληλα. Γι'αυτο το λογο αν μπορω να διαλεξω προτιμω να ζησω σαν δημοσιος υπαλληλος για παραπανω χρονο που ουτως η αλλως ουσιαστικα ειναι σαν φοιτητικη ζωη την οποια δεν ειχα την ευχερια να ζησω για διαφορους λογους. Εγω προσωπικα οταν εγραψα το ποστ ημουν αποφασισμενος οτι αφου το εψαχνα και γινοταν τοτε αυτο θα εκανα. Πιο πολυ εκανα το ποστ σαν ενημερωτικο για να ξερουν και αλλοι οτι υπαρχει αυτος ο νομος. Απο αυριο θα αρχισω να ψαχνω πιο σχολαστικα το θεμα και θα ενημερωσω εδω το τι ακριβως παιζει.
Καλες η κακες εμπειριες οι μονες ιστοριες που ακουω απο τους συνομιλικους μου ειναι το ποσο γαματο και απαραιτητο ειναι το PSP στη σκοπια. Προσωπικα προτιμω να παιζω PSP ξαπλα στο κρεβατι.
Δε μου κανει καμια αισθηση ο στρατος. Για μενα ειναι απλα κατι που με αναγκαζουν να κανω. Δε με νοιαζει αν καθε σαββατο στο στρατο φερνουν ρωσιδες και κανουν το ΚΨΜ κολομπαρο εμενα με ενδειαφερει να περασω οσο το δυνατον ευκολοτερα τη θητεια ακομα κι αν σημαινει οτι θα πρεπει να υπηρετησω περισσοτερο.
Edit: Οσο για τις αντροπαρεες εγω θα ειμαι ο ενας στους 100 που θα λεει εγω δε πηγα καθολου και θα γελαει. Δε με πειραζει και πολυ ειλικρινα :/ _________________
So as I pray,
Unlimited Blade Works
Οταν γραφω με greeklish το κανω απο κεκτημενη ταχυτητα και βαριεμαι να κανω Edit Lolz :P
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 18, 2010 1:48 am
Τίτλος:
|
|
|
Έλα παιδί μου να σε κάμω άντρα.
Άμα θες, μην πας. Αφού θες να είσαι δημόσιος υπάλληλος για λίγο παραπάνω απ' ό,τι στο στρατό (γιατί ξέρεις ε, ΚΑΙ ΕΚΕΙ, αν θέλεις, το δημόσιο υπάλληλο κάνεις).
Πάλι εκτός έδρας θα είσαι, και για λίγο περισσότερο καιρό.
Πάλι αγγαρείες θα κάνεις.
Πάλι υποχρεώσεις θα έχεις.
+ κάτι μήνες παραπάνω αναγκαστικά.
As I said, πόσταρε ό,τι νεώτερο για όποιον άλλον σκέφτεται πώς να αποφύγει τα τάρταρα. _________________ 
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 18, 2010 2:01 am
Τίτλος:
|
|
|
Κοιτα στο στρατο ακομα και σαν δημοσιος υπαλληλος οπως λες και παλι θα εχεις υπηρεσιες. Με τον αλλο τροπο θα ξερεις οτι 4 σχολας? μεχρι την επομενη μερα στις 8 δε δινεις λογαριασμο σε κανεναν για το τη κανεις. Οι αγγαριες δε με τρομαζουν. Οτι και να με βαλουν να κανω καναπε στο 5ο οροφο δε με βαζουν να παω με τις σκαλες ουτε 13ωρα δουλεια σπαταλοντας τουλαχιστον τις 11 ορθιος θα κανω. Τα χω κανει και το να με βαζουν να τους πηγαινω καφεδες εγραφα και οτι αλλο καθε 5 λεπτα ειναι σα να μου λες να πιω νερο :P _________________
So as I pray,
Unlimited Blade Works
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 31 Μάι 2009
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 18, 2010 8:24 am
Τίτλος:
|
|
|
Spartan, για το δεύτερο σου ερώτημα, ισχύει.
Παράθεση:
|
α. Εξάμηνης διάρκειας:
(1) Όλοι οι αδελφοί από έξι ή περισσότερα ζώντα αδέλφια, καθώς και οι δύο μεγαλύτεροι αδελφοί από πέντε ζώντα αδέλφια.
(2) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος του οποίου και οι δύο γονείς είναι ανίκανοι για κάθε εργασία ή έχουν πεθάνει.
(3) Ο πατέρας δύο ζώντων τέκνων.
(4) Όσοι έχουν σύζυγο ανίκανη για κάθε εργασία.
(5) Οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.
(6) Όσοι υπηρέτησαν ενόπλως με στρατιωτική ιδιότητα σε τακτικές ένοπλες δυνάμεις άλλου κράτους, πλην συμμαχικού ή μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι (6) μηνών.
(7) Όσοι, μετά τη συμπλήρωση του τριακοστού πέμπτου έτους της ηλικίας τους, αποκτούν την Ελληνική Ιθαγένεια με πολιτογράφηση ή εγγράφονται σε μητρώα αρρένων ως αδήλωτοι, επειδή απέκτησαν την Ελληνική Ιθαγένεια λόγω γέννησης τους στο έδαφος της Ελληνικής Επικράτειας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του ν. 3284/2004 (ΦΕΚ 217 Α').
|
Για το πρώτο σου ερώτημα: ισχύει, αν και εφόσον δεν έχεις περάσει το ανώτατο όριο ηλικίας για τη συγκεκριμένη βαθμίδα εκπαίδευσης
Στην περίπτωση που λες δηλαδή, από ΙΕΚ σε άλλο ΙΕΚ, μπορείς να το κάνεις, αλλά μέχρι τα 24 σου χρόνια.
Παράθεση:
|
επιτρέπεται σε απόφοιτους μίας εκπαιδευτικής βαθμίδας να εγγραφούν σε άλλη σχολή της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας, εφόσον όμως η διάρκεια των σπουδών τους δεν υπερβαίνει τα καθοριζόμενα ανώτατα όρια ηλικίας. Έτσι απόφοιτοι ενός τμήματος ΑΕΙ μπορούν να εγγραφούν σε άλλο τμήμα ΑΕΙ και να πάρουν νέα αναβολή.
Ιδιαίτερα σημαντικό ακόμα είναι ότι η αναβολή δίδεται ανεξάρτητα από τα έτη σπουδών των σπουδαστών, μέχρι των παραπάνω ορίων και διακόπτεται κατόπιν αιτήσεως των σπουδαστών, ανεξάρτητα από το πότε τελείωσαν τις σπουδές τους.
|
Σημείωση: ουσιαστικά δεν παίρνεις δεύτερη αναβολή, αλλά την παρατείνεις. _________________ 
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 27 Ιαν 2008

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 18, 2010 8:56 am
Τίτλος:
|
|
|
Κοίτα Μάνθο, έτσι όπως το έχεις πάρει ζεστά να μην πας, ελπίζω να είναι σωστές οι πληροφορίες σου και να μην υπηρετήσεις, γιατί αλλιώς θα σου φανεί γολγοθάς. Απ'ότι κατάλαβα ξαναδιαβάζοντας τα post σου, δεν σε ενδιαφέρει το οικονομικό ζήτημα(πρωτίστως τουλάχιστον), ούτε ο παραπάνω χρόνος που θα λείψεις από την "κανονική" ζωή σου. Αφού σε περιμένει και έτοιμη δουλειά...
Άρα ο βασικός, ίσως και μοναδικός παράγοντας είναι η καλοπέραση(δεν το λέω ειρωνικά, αυτό καταλαβαίνω από τα λεγόμενά σου "χαμηλή ποιότητα ζωής"). Οπότε, βουρ στον πατσά και ενημέρωνε, γιατί πολλά παιδιά που παρακολουθούν το φόρουμ είναι σε ηλικία στράτευσης, και πιθανόν να ενδιαφέρονται. Όσο για τις εμπειρίες, σίγουρα δεν εννοούσα, εγώ τουλάχιστον, τις Ρωσίδες και το PSP(κάτι για ανθρώπους ανάφερα). Μην συγκρίνεις όμως την σκληρή εργασία (καναπές στον 5ο) με την αγγαρεία και τα θελήματα. Είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Το μόνο ζήτημα που πιθανόν θα μπορούσε να μπει, είναι το κατά πόσο η στράτευση, αφού είναι υποχρεωτική για όλους, είναι προσωπική σου υποχρέωση όχι μόνο απέναντι στην όποια πατρίδα, αλλά και σε όλους όσους πηγαίνουν φαντάροι. Αυτό όμως είναι ιδεολογικό ζήτημα, και αν είσαι αντίθετος σε αυτό, σεβαστή η άποψή σου, και πράξε όπως πιστεύεις.
Επειδή όμως εγώ δεν το είχα ξανακούσει αυτό το "παραθυράκι", όπως είπα και πριν, ενημέρωνε, πολλοί μπορεί να ενδιαφέρονται. _________________ Αν δεν ήμουν αυτός που είμαι, θα ήθελα να ήμουν εγώ. Απλά να μου έμοιαζα λίγο περισσότερο.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 31 Μάι 2009
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
|
|
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας
|
|
|
|
|