Log in to check your private messages
Log in to check your private messages
AnimeClipse Forum Index » Τεχνική Υποστήριξη

Πρόβλημα στο encoding ass με avi Goto page Previous  1, 2
View previous topic :: View next topic  
Author Message

Post Posted: Mon May 21, 2007 3:22 pm
Post subject:
Reply with quote

Raziel666 wrote:
Λάθος μου που δεν είδα το post κανονικά, απλά εφόσον είδα την (απαγορευμένη στις μέρες μας) λέξη VirtualDub(Mod) υπέθεσα encoding μέσω αυτού. Και πάλι όμως, έχω την εντύπωση ότι θα βγει ένα VFW XviD avi από την όλη διαδικασία. Καλύτερα ένα raw XviD από το MeGUI και να γίνει mux με τα timecodes σε mkv.

Όντως το VDubMod τείνει να εκλείψει, αλλά ακόμα αντέχει! Ειδικά για πρωτάρηδες είναι καλή επιλογή (τουλάχιστον έτσι πιστεύω) για να μπουν στο κλίμα του encoding.
Τώρα για το avi που θα βγει, απ'όσο ξέρω το XviD είναι πλήρες συμβατό με avi, και δεν έχει άλλες δυνατότητες για να απαιτεί το MeGUI όπως το x264. Γι'αυτό εξάλλου ακόμα βγαίνει με VFW installer. Για το muxing, ούτως ή άλλως το MKVtoolnix κρατάει μόνο το raw video stream και αγνοεί τον avi container οπότε το αποτέλσμα είναι ίδιο.

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger

Post Posted: Mon May 21, 2007 3:26 pm
Post subject:
Reply with quote

gpower2 wrote:
Για το muxing, ούτως ή άλλως το MKVtoolnix κρατάει μόνο το raw video stream και αγνοεί τον avi container οπότε το αποτέλσμα είναι ίδιο.

Έχω την εντύπωση ότι κάνεις λάθος σε αυτό. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα mkv που περιέχουν avi μέσα. Γνωστό παράδειγμα το Ghost in the Shell: Innocence των KickAssAnime σε XviD που είχε βγει πριν μερικά χρόνια.

エルゴ プラクシー
死の代理人
Ergo Proxy
The Agent Of Death

Quote from Mentar: "The day I release h264 in an .avi container is the day I quit encoding..."

t3h Master of Lolis ~ Now with MOAR kawai-ness ~ moé rulz ~ lol
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website

Post Posted: Mon May 21, 2007 3:32 pm
Post subject:
Reply with quote

Raziel666 wrote:
Έχω την εντύπωση ότι κάνεις λάθος σε αυτό. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα mkv που περιέχουν avi μέσα. Γνωστό παράδειγμα το Ghost in the Shell: Innocence των KickAssAnime σε XviD που είχε βγει πριν μερικά χρόνια.

Μπορεί και να έχεις δίκιο, δεν το έχω ψάξει τόσο πολύ το συγκεκριμένο ζήτημα, απλά με τη λογική θεώρησα ότι εφόσον το mkv είναι container από μόνο του, ότι δεν κρατάει τις πληροφορίες από τους άλλους container που γίνονται mux.

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger

Post Posted: Mon May 21, 2007 3:35 pm
Post subject:
Reply with quote

Ειδικά για το avi, το Mkvtoolnix έχει ένα VFW Combatibility mode.

エルゴ プラクシー
死の代理人
Ergo Proxy
The Agent Of Death

Quote from Mentar: "The day I release h264 in an .avi container is the day I quit encoding..."

t3h Master of Lolis ~ Now with MOAR kawai-ness ~ moé rulz ~ lol
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website

Post Posted: Mon May 21, 2007 7:35 pm
Post subject:
Reply with quote

Raziel666 wrote:

Λοιπόν λοιπόν, μετά από ψάξιμο και πολλές δοκιμές, διαπίστωσα ότι με το VDubMod, το avi που προκύπτει όταν το πετάς στο mkvmerge και κάνεις mux, ορίζει στο video track του mkv που προκύπτει σαν CODEC_ID το V_MS/VFW/FOURCC που είναι το compatibility mode που έλεγες. Αντίθετα, εάν γίνει η ίδια συμπίεση με το MeGUI κατευθείαν σε mkv, τότε το CODEC_ID είναι το V_MPEG4/ISO/ASP. Επίσης, εαν γίνει συμπίεση μέσω VDubMod κατευθείαν σε mkv, μειώνεται κατά πολύ το overhead και συνεπώς και το μέγεθος του αρχείου, αλλά το CODEC_ID παραμένει το V_MS/VFW/FOURCC. Επομένως με το MeGUI έχεις πιο σωστό αποτέλεσμα.

Raziel666 wrote:

Καλύτερα ένα raw XviD από το MeGUI και να γίνει mux με τα timecodes σε mkv.

Μια απορία όμως, όταν δοκίμασα με το MeGUI να σώσω σε RAW ASP, δηλαδή σε m4v, όταν το πέταξα στο mkvmerge για να το κάνω mux, μου έβγαλε μήνυμα ότι δεν αναγνωρίζει το είδος του βίντεο. Βέβαια όταν το έσωσα σε mkv απευθείας δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.

Raziel666 wrote:
Έχω την εντύπωση ότι κάνεις λάθος σε αυτό. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα mkv που περιέχουν avi μέσα.

Τελικά αυτό δεν ισχύει, καθώς το avi header σβήνεται, απλά χρησιμοποιείται αυτό το compatibility mode, στο οποίο απλά ορίζεται FOURCC και το mkv διαβάζεται με την ίδια διαδικασία που θα διαβαζόταν ένα avi.

Τέλος, παρόλο που το MeGUI έχει πάρει τα πρωτεία, υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις που το VDubMod κάνει τη δουλειά καλύτερα. Παράδειγμα σε μένα, ήθελα να μετατρέψω ένα flv σε mp4 για το κινητό μου. Με το VDubMod φόρτωσα το avs μου το συμπίεσα σε avi και μετά με το AviDemux 2 το μετέτρεψα σε mp4. Με το καταραμένο το MeGUI δεν άνοιγε το συγκεκριμένο avs με το τίποτα! Όσο και να προσπάθησα, αρνιόταν πεισματικά να ανοίξει, βγάζοντας error στο Avisynth Script. Γι'αυτό καλό είναι να υπάρχει στην άκρη ο παλιός αυτοκράτορας...

Back to top

Post Posted: Mon May 21, 2007 8:01 pm
Post subject:
Reply with quote

Raziel666 wrote:

Λοιπόν λοιπόν, μετά από ψάξιμο και πολλές δοκιμές, διαπίστωσα ότι με το VDubMod, το avi που προκύπτει όταν το πετάς στο mkvmerge και κάνεις mux, ορίζει στο video track του mkv που προκύπτει σαν CODEC_ID το V_MS/VFW/FOURCC που είναι το compatibility mode που έλεγες. Αντίθετα, εάν γίνει η ίδια συμπίεση με το MeGUI κατευθείαν σε mkv, τότε το CODEC_ID είναι το V_MPEG4/ISO/ASP. Επίσης, εαν γίνει συμπίεση μέσω VDubMod κατευθείαν σε mkv, μειώνεται κατά πολύ το overhead και συνεπώς και το μέγεθος του αρχείου, αλλά το CODEC_ID παραμένει το V_MS/VFW/FOURCC. Επομένως με το MeGUI έχεις πιο σωστό αποτέλεσμα.

Raziel666 wrote:

Καλύτερα ένα raw XviD από το MeGUI και να γίνει mux με τα timecodes σε mkv.

Μια απορία όμως, όταν δοκίμασα με το MeGUI να σώσω σε RAW ASP, δηλαδή σε m4v, όταν το πέταξα στο mkvmerge για να το κάνω mux, μου έβγαλε μήνυμα ότι δεν αναγνωρίζει το είδος του βίντεο. Βέβαια όταν το έσωσα σε mkv απευθείας δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.

Raziel666 wrote:
Έχω την εντύπωση ότι κάνεις λάθος σε αυτό. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα mkv που περιέχουν avi μέσα.

Τελικά αυτό δεν ισχύει, καθώς το avi header σβήνεται, απλά χρησιμοποιείται αυτό το compatibility mode, στο οποίο απλά ορίζεται FOURCC και το mkv διαβάζεται με την ίδια διαδικασία που θα διαβαζόταν ένα avi.

Τέλος, παρόλο που το MeGUI έχει πάρει τα πρωτεία, υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις που το VDubMod κάνει τη δουλειά καλύτερα. Παράδειγμα σε μένα, ήθελα να μετατρέψω ένα flv σε mp4 για το κινητό μου. Με το VDubMod φόρτωσα το avs μου το συμπίεσα σε avi και μετά με το AviDemux 2 το μετέτρεψα σε mp4. Με το καταραμένο το MeGUI δεν άνοιγε το συγκεκριμένο avs με το τίποτα! Όσο και να προσπάθησα, αρνιόταν πεισματικά να ανοίξει, βγάζοντας error στο Avisynth Script. Γι'αυτό καλό είναι να υπάρχει στην άκρη ο παλιός αυτοκράτορας...

Back to top

Post Posted: Mon May 21, 2007 9:14 pm
Post subject:
Reply with quote

Λοιπόν, καλώς σας βρίσκω και πάλι!
Αλλά ένα πρόβλημα ξεπρόβαλε.
Θέλω να κάνω extract το αρχείο ass από ένα mkv. Χρησιμοποιώ το mkvextractgui, όμως δεν μου εμφανίζει πουθενά τους υπότιτλους.....
Και στην καρτέλα chapters, μου βγάζει αυτό:
(mkvextract) The file 'C:\...\[Eclipse] Claymore - 01 (h264) [C1757870].mkv' could not be opened for reading (No error).
Tι μπορώ να κάνω??
Back to top
View user's profile Send private message

Post Posted: Mon May 21, 2007 9:43 pm
Post subject:
Reply with quote

Δοκίμασε την εντολή:

Code:

mkvmerge --identify <filename>

για να βρείς το track των υποτίτλων. Μετά με την εντολή:

Code:

mkvextract tracks <filename> ID:subtitle.ass

όπου ID το track των υπότιτλων, λογικά 2 ή 3, θα κάνεις extract τους υπότιτλους. Βέβαια, απ'ότι είδα το αρχείο που έχεις είναι σε H264 και νομίζω πως ακόμα δεν συνεργάζονται πολύ καλά αυτά τα προγράμματα με αυτό το codec, αλλά δεν παίρνω κι όρκο. Πάντως καλού κακού κατέβασε την τελευταία έκδοση από MKVToolnix αν δεν την έχεις ήδη.

Back to top

Post Posted: Mon May 21, 2007 10:05 pm
Post subject:
Reply with quote

Τελικά, δεν ξέρω τι έφταιγε, κάποιο λάθος στις ρυθμίσεις ίσως.
Οκ, τα έκανα extract και όλα οκ.
Thnx και πάλι για τη βοήθεια!
Back to top
View user's profile Send private message

Post Posted: Mon May 21, 2007 10:43 pm
Post subject:
Reply with quote

Δεν κάνει τίποτα! Αντε καλά encoding!

Back to top
Post new topic     Reply to topic     AnimeClipse Forum Index » Τεχνική Υποστήριξη All times are GMT + 2 Hours
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

Jump to:   
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum