Προβολή προηγούμενου Θέματος
::
Προβολή επόμενου Θέματος
|
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Ένταξη: 04 Ιαν 2006
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 08, 2007 2:43 am
Τίτλος: Manga Greek Translation Team-Up
|
|
|
Hail fellow anime/manga fans
Λοιπόν, είμαστε μια μικρή (προς το παρόν) ομάδα που έχει ξεκινήσει το μεταφραστικό έργο διαφόρων manga. Στόχος μας είναι η διάδοση των manga στην Ελλάδα ως μορφή ψυχαγωγίας αλλά και τέχνης, διότι για να το πω σε απλά ελληνικά είμαστε πάτοι σε τέτοια θέματα (αν εξαιρέσεις τις τρομερές μεταφράσεις της AnimeClipse... btw ένα μεγάλο ευχαριστώ για το Byousoku 5 Senchimetoru... είστε φοβεροί παιδιά). Το post έγινε με αφορμή την εύρεση περισσότερων ατόμων για το μεταφραστικό έργο γιατί όπως ξέρουμε κανείς δεν έχει την ευχέρεια του χρόνου να μεταφράζει ολόκληρα manga volumes. Anyway... οι μεταφράσεις γίνονται από ήδη μεταφρασμένα στα αγγλικά scans, ενώ η ανάλυση τους προς το παρόν μας αφήνει αδιάφορους διότι ο καθαρισμός/εξομάλυνση των scans αποδίδει μια πολύ καλή ποιότητα εικόνας χωρίς να χάνονται λεπτομέρειες. Παραθέτω ένα development preview μιας μετάφρασης του Shaman King (preview της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί και στην μετάφραση των υπόλοιπων μελλοντικών projects μας.
Shaman King Manga - Preview
Αυτή τη στιγμή ενεργά projects είναι τα:
>> Kingdom Hearts Manga
>> Snow in the Dark (One Shot)
Μελλοντικά projects ίσος να είναι:
>> .hack//4koma
>> Kurozakuro
>> Devil May Cry Manga
>> Speed Grapher
Όποιος μπορεί να μεταφράσει λοιπόν από τα αγγλικά ή ξέρει photoshop/gimp ή μπορεί να μας παρέχει ολοκληρωμένες σειρές manga ας επικοινωνήσει μαζί μου με ένα PM.
Ελπίζουμε στην στήριξη σας. Τα σχόλια σας, οι παρατηρήσεις σας κ οι προτάσεις σας είναι ευπρόσδεκτα... thx για τον χρόνο σας. _________________
As long as there is trust, there is betrayal.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την RageCry στις Παρ Δεκ 14, 2007 2:33 pm, 1 φορά
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 09 Μάι 2007

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ Δεκ 08, 2007 3:14 am
Τίτλος: Re: Manga Greek Translation Team-Up
|
|
|
RageCry έγραψε:
|
dioti gia na to pw se apla ellinika
|
Ναι αλλά δεν το λες στα Ελληνικά αλλά σε greeklish
Αν είναι εύκολο απέφευγε τα γιατί είναι δυσανάγνωστα.
Πέρα από αυτά πιστεύω, φοβερή αυτή σας η κίνηση  και μακάρι να πάνε όλα καλά και να μαζευτούν άτομα.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 08 Ιούλ 2005
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 27 Ιούλ 2007
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 11, 2007 12:12 pm
Τίτλος:
|
|
|
συγχαρητηρια παιδια και απο εμενα.
πολυ καλη η μεχρι τωρα δουλεια σας.
ελπιζω να συνεχισετε ετσι.
θα συμφωνησω με τον Shiroikage.
να προσεχετε τα ορθογραφικα.
καλη συνεχεια λοιπον. _________________ everything has two sides.keep the good one learn from the bad one.
http://anathemanga.forumotion.com/index.htm
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 11, 2007 3:38 pm
Τίτλος:
|
|
|
Thx  αυτό έγινε σε 1 μέρα... ήταν απλά ένα γρήγορο preview της διαδικασίας μετάφρασης που θα ακολουθηθεί...  για αυτό κ 2-3 ορθογραφικά  .
PS. 8eloume k kapoion ws Quality Tester. _________________
Έχει επεξεργασθεί από τον/την RageCry στις Παρ Δεκ 14, 2007 2:39 pm, 1 φορά
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 09 Μάι 2007

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 11, 2007 4:35 pm
Τίτλος:
|
|
|
RageCry σε παρακαλώ σταμάτα τα greeklish γιατί απαγορεύονται και από τους κανόνες του forum
Και όχι δεν σου τη λέω, απλά....... στο λέω
Πέρνα μια βόλτα από εδώ.
Αυτά...ελπίζω να μην το πάρεις στραβά
BTW ωραίο avatar...τα σπάει ο Knuckles 
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 12 Νοέ 2007
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 14, 2007 2:43 pm
Τίτλος:
|
|
|
Ελπίζω να εξιλεώθηκα για το λάθος μου (τα greeklish) γράφοντας ξανά όλα τα post μου σε απλά ελληνικά  ... btw σας άρεσε το Shaman King ? Θα θέλατε να δείτε και άλλα chapters/volumes ? Γιατί έχουμε επικεντρωθεί πολύ στο Kingdom Hearts και στο Snow in the Dark τώρα τελευταία... _________________
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 25 Νοέ 2005

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 14, 2007 7:02 pm
Τίτλος:
|
|
|
Όποιος μπορεί να βοηθήσει ας κάνει ένα PM το MSN του να επικοινωνήσω μαζί του. Όπως είπα είναι εθελοντική εργασία ... αυτό σημαίνει ότι μπορεί όποιος θέλει να συμμετέχει κ να αφιερώσει όσο χρόνο θέλει...όσον αφορά τα λάθη, βασικά χρησιμοποιώ κειμενογράφο εδώ και καιρό. Το θέμα είναι ότι έχω αυτόν του OpenOffice και όχι του Microsoft Office  την preview την μετέφρασα/καθάρισα/typesetαρα σε 2-3 ώρες ... κανονικά θα έπρεπε να γράψω πάνω "Δείγμα. Δεν αντιπροσωπεύει την τελική ποιότητα." ή κάτι τέτοιο  .
Stay Tuned.
PS. Θέλουμε και κάποιον για QC (Quality Control) περιμένω κάποιον πρόθυμο  _________________
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 04 Μάρ 2006

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 16, 2007 2:13 am
Τίτλος:
|
|
|
RageCry έγραψε:
|
οι μεταφράσεις γίνονται από ήδη μεταφρασμένα στα αγγλικά scans, ενώ η ανάλυση τους προς το παρόν μας αφήνει αδιάφορους διότι ο καθαρισμός/εξομάλυνση των scans αποδίδει μια πολύ καλή ποιότητα εικόνας χωρίς να χάνονται λεπτομέρειες.
|
Ελπίζω να έχετε πάρει τη σχετική άδεια από τα αντίστοιχα scanlation groups, καθώς οι περισσότεροι δεν επιτρέπουν τη χρησιμοποίηση των καθαρισμένων scan τους. Σε αντίθετη περίπτωση, αν σας πάρουνε χαμπάρι θα βρείτε μπελάδες!
Πάντως η κίνησή σας είναι πολύ καλή, το είχα προτείνει κι εγώ πριν κάποιο καιρό, καθώς είναι ευκαιρία μετά τα anime, να γνωρίσει και τα manga το ελληνικό κοινό.
Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και καλό κουράγιο!  _________________ Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first...
And remember, fansubbing is NOT serious business...
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 16 Δεκ 2007
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ Δεκ 16, 2007 12:28 pm
Τίτλος:
|
|
|
Hello!
Καρ'αρχάς θέλω να σας πω ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθεια που κάνετε
Εδώ και μερικούς μήνες έχω γίνει μέλος στους Japflap ως cleaner και script checker (και πραγματικά δεν ήταν καθόλου εύκολο  ) και θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξή σας και τα καλά σας λόγια
Η αλήθεια είναι ότι όντως δεν επιτρέπεται να δίνουμε τις σελίδες μας σε άλλα group ακόμα και αν συμπεριληφθούμε στα credits, αλλά θα μπορούσα να ρωτήσω (αν και δε νομίζω να γίνεται)
Όσον αφορά στις μεταφράσεις, εδώ μπορείτε να βρίσκετε κάθε βδομάδα για το τελευταίο chapter.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
|