Να εκφράσω κι εγώ τις διαφωνίες μου επί της λίστας. Να σημειώσω ότι οι διαφωνίες εστιάζονται στους τελικούς υποψήφιους, αλλιώς θα χανόμασταν. Πάμε λοιπόν:
1) Best Character Development: Το θεωρώ υπερβολικό το TTGL να βρίσκεται σε αυτή τη θέση, έχοντας υπερσκελίσει το
Dennou Coil, στο οποίο η ανάπτυξη χαρακτήρων ήταν ίσως ό,τι καλύτερο έχω δει - καλύτερη ακόμα κι από το Ergo Proxy.
2) Best Female Character: Δε λέω,
Balsa respect and all, αλλά IMO δεν υπήρχε καλύτερη από την
Konata Izumi (Lucky Star). Η επιτομή του moe, και σίγουρα αξιαγάπητη!
3) Best Newcomer: Ok, το βλέπω το
Clannad (SS-Eclipse WS version FTW), όμως και το
Ghost Hound αλλά και το
Kidou Senshi Gundam 00 είναι ισάξια σε αυτή την κατηγορία, μιλάμε για τρία διαφορετικά είδη μη συγκρίσιμα.
4) Best Opening/Ending: Ε όχι και το DN ρε παιδιά. Κι επειδή μιλάμε για συνδυασμό τραγουδιού/animation και όχι απλά για το τραγούδι, από τα υποψήφια για μένα σίγουρα
Dennou Coil (και πάλι!). Ειδικά το opening του ήταν το πιο κολλητικό τραγούδι της χρονιάς (μαζί με το πρώτο opening του
Darker than Black).
5) Best Quickwatch: Είχα ψηφίσει το
5cm, αλλά μπορώ να καταλάβω γιατί ο κόσμος ψήφισε το
Tokikake. Παρά τη δίωρη σχεδόν διάρκειά του, βλεπόταν σαν νερό και πολύ ευχάριστα. Από την άλλη, το
Paprika που ανέφερε κάποιος προηγουμένως, αν και μικρότερο σε διάρκεια, είναι αρκετά δυσνόητο και δύσκολο στην παρακολούθηση, ειδικά για τους μη-μυημένους σε τέτοια είδη.
6) Best Story: Δεδομένου ότι όλοι παραπονιούνται για την εξέλιξη του DN από τη μέση και μετά είναι απορίας άξιον αυτό το αποτέλεσμα. Για μένα ήταν Dennou Coil, ακόμα και
Le Chevalier D'Eon.
Γενικότερα, είδα ότι το Death Note με όλο το hype του, κατάφερε να σαρώσει στις ψηφοφορίες, ξεπερνώντας τις όποιες γκρίνιες ακούστηκαν - και ακούστηκαν αρκετές.
Θα ήλπιζα σε περισσότερη αναγνώριση του
Dennou Coil (νομίζω φάνηκε και παραπάνω!) και ίσως την ανάδειξη του
ef ~ a tale of memories ~ σε κάποιους τομείς.
Ergo Proxy
The Agent Of Death
Quote from Mentar: "The day I release h264 in an .avi container is the day I quit encoding..."
t3h Master of Lolis ~ Now with MOAR kawai-ness ~ moé rulz ~ lol