Μολις ειδα το 9ο επεισοδιο. Ισως το πιο δυνατο επεισοδιο μεχρι τωρα(μαζι με το 3ο επεισοδιο-Chrinico's leather boots). Δινονται πολλες απαντησεις, αλλα ολη η ιστορια ειναι τα συναισθηματα! Στο τελος νομιζα οτι το μισο επεισοδιο το ειδα με μια ανασα(τετοια απνοια... τυφλα να'χει ο Umberto Pelizzari )
Το πιο ενδιαφερον στοιχειο σε αυτο το επεισοδιο, ηταν κατα την γνωμη μου, το οτι δινει μνημη των συναισθηματων στην καρδια, και οχι μονο σε αυτες τις καθαρα νοητικες μνημες που μπορουν να εξαχθουν, και να σβηστουν ή και μανιπιουλαριστουν. Βεβαια το πραγμα περιπλεκεται λιγο αν σκεφτουμε οτι, οπως αναφερεται σε αυτο το επεισοδιο, το παρον σωμα της Neiro ειναι -ας πουμε-ανναγενημενο. Μαλλον θα το ξαναδω στο καπακι!
_________________ Αν δεν ήμουν αυτός που είμαι, θα ήθελα να ήμουν εγώ. Απλά να μου έμοιαζα λίγο περισσότερο.
Ευχαριστούμε Sunday για την τέλεια πρόταση.
Ομολογώ ότι στην αρχή δεν με ενέπνευσε ιδιαίτερα αλλά χμ χμ 3ο επεισόδιο απλά τέλειο! Και συμφωνώ με Nadir για τα συναισθήματα!
Αυτά προς το παρόν! Θα δω και τα επόμενα και επανέρχομαι!
_________________ ...I'm not breaking down, I'm breaking out...
Yeap, είναι λίγο περίεργη η κατάσταση. Δεν ξέρω αν είναι μνήμη της καρδιάς ή απλά αν η αλλοίωση της μνήμης υπερνικάται από τα συναισθήματα. Κι αν ισχύει το δεύτερο, ποιο είναι το "δοχείο" των συναισθημάτων;
Αυτό το άνιμε, όπως και αρκετά άλλα που έχουν να κάνουν με τη μνήμη και την αλλαγή σωμάτων, με βάζει στο τριπάκι της σκέψης: Αν η μνήμη μεταφέρεται μπορεί ο άνθρωπος να πει ότι ζει για πάντα; Ή θα είναι ένα σώμα με ξερές μνήμες χωρίς συναισθηματική ένωση με τα γεγονότα/εικόνες που φέρουν;
Σχετικα με το τελευταιο σχολιο σου sunday, πιστευω οτι ολο το ερωτημα μπαινει στην βαση της ενδεχομενης υπαρξης της ψυχης, ξεχωριστα απο τον νου.Αν οι μνημες εδραζουν, στο νοητικο κομματι του ατομου(αλλα και εν πολλοις παραγονται απο αυτο), αν μεταφερθουν θα εχουμε ενα back up του νοητικου σκληρου δισκου.Αν ομως δεν συνεχισει να υπαρχει ο "ανθρωπος χειριστης"-ψυχη, τοτε δεν νομιζω οτι μπορει να υπαρξει η συνδεση που προανεφερες. Τονιζω οτι ολα αυτα μου φαινονται πιθανα,αν δεχθουμε την υπαρξη της ψυχης, ως κατι ξεχωριστο(αλλα οχι ασχετο) με τον νου.
Δεν ξερω αν ακουγονται απλοϊκα αυτα που γραφω, αλλα δεν ειμαι ουτε ψυχολογος, ουτε φιλοσοφος.Απλα προσπαθω να σκεφτω.
_________________ Αν δεν ήμουν αυτός που είμαι, θα ήθελα να ήμουν εγώ. Απλά να μου έμοιαζα λίγο περισσότερο.
Ναι ρε μαν, αμπελοφιλοσοφία ftw.
Το "δοχείο" ήταν ένα μικρό υπονοούμενο για την ψυχή. Αλλά αν το πάρουμε αλλιώς, η ψυχή δε θα μπορούσε να είναι μέρος του μυαλού;
Μολις ειδα το 10ο επεισοδιο.Πολλα ερωτηματα απαντηθηκαν, και ξετυλιχθηκε το κουβαρι του love story.Αλλο ενα υπεροχο επεισοδιο γεματο με υπαρξιακους προβληματισμους, αλλα και απιστευτη φαντασια
Ολα τα λεφτα το "περισκοπιο" με το οποιο ο Popo κρυφοκοιτουσε απο το "δωματιο" του Dada-sama, και αληθεια, ποιανου να ειναι το χερι που πατησε το κουμπι προς το τελος του επεισοδιου;
Προσπαθω να θυμηθω αλλο anime που να εβλεπα με την ιδια ευχαριστηση, και δεν μπορω να θυμηθω παραπανω απο 2!
Αγωνιω για το τι επιφυλασουν τα 2 τελευταια επεισοδια.Καταραμενο καλοκαιρι, μαλλον θα ψιλοαργησουν!(Ναι, ξερω οτι και οι fansubbers εχουν πραγματικες ζωες, αλλα εγω μιλαω για την αγωνια μου )
Μιας και ειπα "πραγματικες ζωες", πολλες φορες σπαζομαι οταν τελειωνει ενα επεισοδιο απο καποιο αγαπημενο anime, ή anime movie, και νιωθω να με κατακλυζει η "πραγματικη ζωη", αλλα εγω ειμαι προβληματικος ετσι κι'αλλιως.
Ένταξη: 11 Ιαν 2006
Δημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 01, 2008 10:24 am
Τίτλος:
Nadir έγραψε:
Αγωνιω για το τι επιφυλασουν τα 2 τελευταια επεισοδια.Καταραμενο καλοκαιρι, μαλλον θα ψιλοαργησουν!(Ναι, ξερω οτι και οι fansubbers εχουν πραγματικες ζωες, αλλα εγω μιλαω για την αγωνια μου )
Δεν νομίζω ότι θα ψιλοαργήσουν όπως λες, καθώς είναι εν πολλοίς έτοιμα (μένει το 2ο quality check και το encode). Οι fansubber παίρνουν δουλειά ακόμα κι όταν είναι σε διακοπές πάνω σε βουνό με μηδαμινό internet!
Το 10ο επεισόδιο έλύσε αρκετές απορίες, όπως π.χ. το ξεκίνημα της ιστορίας. Τώρα το ποιανού είναι το χέρι θα φανεί... στο χειροκρότημα!
_________________ Brighter Death Now エルゴ プラクシー
死の代理人
Ergo Proxy
The Agent Of Death
Quote from Mentar: "The day I release h264 in an .avi container is the day I quit encoding..."
t3h Master of Lolis ~ Now with MOAR kawai-ness ~ moé rulz ~ lol
Δεν νομίζω ότι θα ψιλοαργήσουν όπως λες, καθώς είναι εν πολλοίς έτοιμα (μένει το 2ο quality check και το encode). Οι fansubber παίρνουν δουλειά ακόμα κι όταν είναι σε διακοπές πάνω σε βουνό με μηδαμινό internet!
Αυτα ειναι πολυ καλα νεα! Ευχαριστω για την ενημερωση Raziel.
Οσο για το "χερι που παταει το κουμπι", εχω σοβαρες υπονοιες για το ποιανου ειναι, αλλα θα περιμενω...το χειροκροτημα
είδα και εγώ το πρώτο επ πρόσφατα
και μου άφησε πολύ καλή εντύπωση μεγάλο συν για μένα είναι οτι έχει μια από τις αγαπημένες μου voice actors εάν όχι την αγαπημένη μου Romi Paku - Popo
θα περιμένω να τελειώσει να την δω μονοκοπανιά _________________
Ωραία η αναδρομή, κάτι απαραίτητο ειδικά προς στο τέλος της.
Το κουμπί υποπτεύομαι ότι το πάτησε ο ψεύτικος Warp που υποτίθεται ότι σκοτώνεται από τους τρεις γηραιότερους σε προηγούμενο επ. Α, να δούμε...
Μολις ειδα το 11ο επεισοδιο. Στην σελιδα της ομαδας υποτιτλισμου του Kaiba, Ureshii, διαβαζω τα εξης : Whom the gods would destroy, they first make mad.
Absolute power corrupts absolutely.
These quotes (or cliches) are the very essence of our beliefs about hubris, the overweening pride that goeth before a fall. Rarely has hubris played out more horrifically than in this episode of Kaiba. At the pinnacle of their achievement, the conflicting ambitions of Popo, Sate, Dada, Warp, and many others collide, with results that more resemble the last act of a Shakespearean tragedy than the climax of an (apparently) cheerful, (deceptively) simple cartoon. And worse, potentially, is yet to come
Δεν θα ηθελα να προσθεσω τιποτα αλλο για τα τεκτενομενα του επεισοδιου, μονο να πω οτι για αλλη μια φορα περασα 20 περιπου λεπτα αφωνος, και με μια ανασα.
Ειναι πραγματικα συγκλονιστικη σειρα, που σιγουρα χρειαζεται να παρακολουθησω ξανα οταν ολοκληρωθει.
Βλεποντας το Kaiba (στα τελευταια επεισοδια ειδικα), ενισχυεται η (καθαρα ερασιτεχνικη και προσωπικη) αποψη μου, οτι η κουλτουρα που εχει παρει τα περισσοτερα στοιχεια απο τις αρχαιες Ελληνικες τραγωδιες και την δραματουργια γενικοτερα, ειναι η Ιαπωνικη, και σε μικροτερο βαθμο η Κινεζικη. _________________ Αν δεν ήμουν αυτός που είμαι, θα ήθελα να ήμουν εγώ. Απλά να μου έμοιαζα λίγο περισσότερο.
Ωχ... Μολις τωρα καταλαβα (απο το post του sunday) οτι εβγαλαν και το τελευταιο επεισοδιο! To the toooooreeeeents!!!
Μια ευκαιρια ειχα να κοιμηθω μια-δυο ωριτσες, αλλα δεν το βλεπω να τα καταφερνω. _________________ Αν δεν ήμουν αυτός που είμαι, θα ήθελα να ήμουν εγώ. Απλά να μου έμοιαζα λίγο περισσότερο.
Αυτα που εγραψα σε προηγουμενο post περι αρχαιας Ελληνικης τραγωδιας, φαινονται να τα συμμεριζονται (οχι γενικευμενα ισως) και καποιοι στους Ureshii.
Παράθεση:
And here we are with the final episode of Kaiba. Dont want to say much about the plot as I dont want to spoil anything. Collectr mentioned hubris in his post for the previous episode. What could possibly come after that, in this science fiction tragedy? Someone could assume catharsis (the emotional cleansing that was taking part at the end of the ancient Greek tragedies) but in some twisted way.
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας