Δεν αντιλέγω, ούτε αμφισβητώ ότι αυτή τη δήλωση έκανε ο Dio. Στην τελική δεν αμφισβητώ ούτε την αλήθεια αυτών που είπε ο Dio.
Ερώτηση 1: Με τα τελετουργικά ποιας θρησκείας ξεμάτιαζε η γιαγιά του; Ξέρουμε που ανήκε;
Ερώτηση 2: Και τι τον έιπασε τον Dio κι έκανε αυτή την χειρονομία στην συναυλία; Η δικιά μου γιαγιά όταν ξεματιάζει κάνει σταυρό. Δηλαδή πρέπει μετά από κάθε συναυλία μου (αν ήμουν τραγουδιστής, ή στην περίπτωση μου, μετά από κάθε ανακοίνωση μου σε επιστημονικά συνέδρια, αφού από εκεί έρχομαι τώρα

) να σταυροκοπιέμαι;
Δεν περιμένω να μου απαντήσετε στις παραπάνω ερωτήσεις, ούτε και με ενδιαφέρει. Απλά θεωρώ λίγο αστείο να επικαλούμαστε την δήλωση αυτή για να καλύψουμε κάποια πράγματα.
Και για να το θέσω και λίγο ακραία:
Ας υποθέσουμε ότι γράφω ένα τραγούδι που μιλάει για την χούντα, εξυμνεί Χίτλερ, ναζισμό, Παπαδόπουλο, την "επανάσταση" της 21ης Απριλίου του 67 (ξέρετε ότι και τα συγκροτήματα που δηλώνουν σατανιστές θεωρούν ότι αυτό είναι "επανάσταση") και βγαίνω με τη σβάστικα να το τραγουδήσω, κι από κάτω οι απανταχού ακραίοι να χτυπιούνται με τα σύμβολα της Χρυσής Αυγής.
Λογικό δεν είναι την επόμενη μέρα να κατηγορηθώ για ακραίες ιδεολογίες και φασιστικές αντιλήψεις; Λογικό......
Τώρα αν βγουν οι οπαδοί μου (τρομάρα μου) και πουν "το έκανε για διαφημιστικούς - εμπορικούς λόγους", η "σβάστικα είναι αρχαίο ελληνικό σύμβολο" (που όντως είναι) και άλλα τέτοια, ακόμα κι αν εγώ ειλικρινά το έκανα για λόγους marketing, είμαι υποχρεωμένος να δεχτώ την κριτική. Άσε που κανένας λογικός άνθρωπος
δεν θα πιστέψει εύκολα ότι
δεν είμαι φασίστας.
Αντίστοιχα , εφόσον κάποια συγκροτήματα (δεν με νοιάζει σε ποιον χώρο ανήκουν) προκαλούν (με δηλώσεις, στίχους, το 666 κτλ κτλ), τότε ας δεχτούν την κριτική (και μαζί με αυτούς κι εμείς οι οπαδοί τους, Dio ακούω κι εγώ).
Ο σατανισμός σαν θρησκεία, αλλά και σαν ευρύτερη ιδεολογία υφίσταται ΠΑΝΤΟΥ. Φυσικά υπάρχει και στην μουσική.
Δεν αρνούμαι βέβαια, ότι πολλά συγκροτήματα το κάνουν για λόγους marketing.
Τα υποσυνείδητα μηνύματα, λυπάμαι που θα σε σταναχωρέσω, αλλά είναι μια πραγματικότητα (τουλάχιστον συμφωνεί με αυτό η επιστήμη), κι όχι μόνο για τον σατανισμό και τη μουσική, αλλά στην διαφήμιση, την τηλεόραση κτλ (με στόχο φυσικά το χρήμα).
Τέλος θεωρώ ακραία την αντίδραση πολλών χριστιανικών (;;;;; ) ομάδων που προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα του χριστιανισμού με τελείως λάθος τρόπο και μάλλον το αντίθετο πετυχαίνουν.