Εγώ πάλι θα γίνω ο κακός της παρέας (θα κάνω τον δικηγόρο του
διαβόλου).
Αρχικά δηλώνω οπαδός όλων των κλασσικών επιτυχιών (ροκ, dance - disco, country, pop και Power Metal).
ΟΜΩΣ.........
Χωρίς να αμφισβητώ την υπερβολή του παραπάνω άρθρου νομίζω ότι κάποια δεδομένα δεν πρέπει να τα παραβλέπουμε:
1) Το
666 (που κακώς η καλώς, σωστά η λανθασμένα) έχει ταυτιστεί με τον Σατανά είναι βασικό σύμβολο πολλών Metal και Hard Rock groups, όπως και η πεντάλφα.
2) Το σύμβολο-χειρονομία με τα 2 δάχτυλα όρθια (δείκτης, μικρός) σημαίνει "Obey to devil" και είναι μια χειρονομία που την κάνουν στις Metal & ροκ συναυλίες.
3) Δηλώσεις του στυλ "πιστεύω στο σατανά" και άλλες τέτοιες αηδίες έχουν γίνει από ηχηρά ονόματα του χώρου. Βέβαια δεν σημαίνει ότι όλες αυτές οι δηλώσεις στέκουν (προσωπικά πιστεύω ότι γίνονται για να προκαλέσουν και για εμπορικούς λόγους), όμως δίνουν πάτημα στους ακραίους.
4) Μερικά είδη Metal όπως death/black είναι χωρίς αμφιβολία συνδεδεμένα με τον σατανισμό, φαίνεται από τα video clips, τα φωνητικά και το στίχο.
Εν ολίγοις πιστεύω ότι πρέπει να φιλτράρουμε τι ακούμε, όχι μήπως πέσουμε θύματα σατανιστών, απλά να προσέχουμε τι μας λανσάρουν για δήθεν επιτυχίες και τραγούδια.
Το ότι υπάρχουν σατανιστές μέσα στην ροκ κ μέταλ αυτό δε σημαίνει ότι όλη η ροκ και η μέταλ είναι εργαλεία του Σατανά. Αντίστοιχα σατανιστές υπάρχουν στην ιατρική, πολιτική κτλ, αλίμονο αν μια μικρή η μεγάλη μερίδα ενός συνόλου χαρακτηρίζει όλο το σύνολο.
Από την άλλη δεν είναι σωστό ο,τιδήποτε δεν συνάδει με τη δική μας λογική να το απαξιώνουμε. Παρά το στοιχείο της υπερβολής το παραπάνω άρθρο έχει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία.
Όχι δεν θα σταματήσω να ακούω ροκ, απλά θα είμαι λίγο πιο σκεπτικιστικός στο τι μου λανσάρουνε και ποιους κυρίως εμπορικούς σκοπούς εξυπηρετούν κάποιοι.
Πριν πέσουνε οι μεταλλάδες και με φάνε να διευκρινίσω ότι ακόμα και η disco έχει κατηγορηθεί για σατανισμό (
"το χορευτικό σύμβολο της κίνησης του Travolta στο Saturday Night Fever συμβολίζει τον κεραυνό - σήμα σατανικό που συναντάμε στους KISS & AC/DC").
Τελείως φιλικά αν και ξέρω ότι σε μερικούς θα γίνω (και πάλι, χωρίς να το θέλω φυσικά) ενοχλητικός.
EDIT: Μόλις διάβασα και τη 2η σελίδα και είδα την αναφορά στο "obey to devil". Απλά διευκρινίζω ότι για την συγκεκριμένη χειρονομία είχα διαφορετική πηγή πληροφόρησης από το παραπάνω άρθρο.