Ένταξη: 07 Μάρ 2008
Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάι 14, 2008 9:38 pm
Τίτλος:
Χεχε, τα σκασμένα τα ψιψίνια δεν μπορώ να τα δω και καλά κιόλας και είναι κάτι σαν τεστ δεξιοτήτων για να φτάσεις στο τελικό βραβείο! (αλλά κι εγώ όλο το rapishare χρησιμοποιώ ^_^)
Εμένα και πάλι μου αρέσει. Αν και για να είμαι ειλικρινής πάει καιρός από το προηγούμενο και δεν πρόσεξα αν είχε αλλάξει κάτι σοβαρό. Δεν ξέρω αν υπήρχαν και πριν, αλλά μου άρεσε το typesetting στην αρχή, εκεί που λέει "Πρωτότυπο έργο" κλπ και το εφέ με τις κηλίδες του αίματος που είναι σαν να πέφτουν και πάνω στα έλληνικά γράμματα, όχι μόνο στα ιαπωνικά.
Και παρόλο που νιώθω σαν τον γκρινιάρη που χαλάει το πάρτυ, πάλι σαν να μου φάνηκε ότι στο ρεφραίν χάνουν λίγο οι χρονισμοί (στα akaku, akaku, yurete, yume no, yume no hate he δημιουργεί την εντύπωση ότι το εφέ καθυστερεί αρκετά msec...). Έχεις κάνει τους χρονισμούς με το Aegisub υποθέτω, ε; Γιατί σε άλλα σημεία δείχνουν πολύ καλοί. ^_^
Εμ, αλλά μιας και είμαι επίσης αρχάρια, κι εγώ μαθαίνω ακόμη, παραχωρώ την σκυτάλη στους παλιούς... _________________
Δίνω κατατακτήριες ιαπωνικών στο Διδασκαλείο του ΕΚΠΑ... για να δούμε τι στο καλό έχω μάθει. :P
Να πω και γω δυο λόγια (απλά τη γνώμη μου) αν και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω διαβάσει ολόκληρο το thread οπότε μη με δείρετε.
1. Όσο αφορά το girl-team μου ακούγεται αρκετά καλή ιδέα καθώς αν κρίνω απ'το ενδιαφέρον που έχουν οι περισσότερες, προβλέπεται να γίνεται πολύ καλή δουλειά μελλοντικά και θά'ναι και μια τρανταχτή απόδειξη πως και μια τέτοια ομάδα μπορεί να πετύχει τα ίδια ή ακόμη και πολλά περισσότερα από μια αντίστοιχη του "δυνατού" φύλου. (όπως μερικοί το λένε στο thread, αν και δεν είμαι υπέρ της διαχώρισης των φύλων σε τέτοια αντικείμενα)
Άλλωστε γιατί όχι; Βοήθεια θα έχουν από ειδικούς με pms/feedback/email/msn κτλπ οπότε I cant see why not.
2. Παρόλα αυτά θα συμφωνήσω με Raziel-sama πως καλό είναι πρώτα να δοθεί βάση στα stalled/ongoing projects, καθώς σε μερικά είναι τόσο τραγική η κατάσταση, που από "Πέρσυ !!" περιμένουν μερικοί τα τελευταία 3-4 επεισόδια. (πχ Black Lagoon/Karas). Επίσης όσα projects έχουν ήδη περάσει την μέση, δε φαντάζεστε με τι αγωνία περιμένουν μερικοί την ολοκλήρωσή τους. (π.χ. Ergo proxy/Seirei no moribito)
3. Τέλος θα πω κάτι που ίσως μερικοί να με λιθοβολήσετε (ειδικά οι fans του) αλλά δε μασάω οπότε θα το πω, άλλωστε είναι απλά η άποψη μου "ΑΝ" θέλετε με ακούτε. Το vampire knight δεν είναι παρά ένα μέτριο anime, χωρίς ιδιαίτερα δυνατά στοιχεία που να το κάνουν μοναδικό ή κάτι το ιδιαίτερο.
Με τόσα αριστουργήματα που παίζουν εκεί έξω στον anime χώρο, το θεωρώ τελείως ανούσιο ή αν θέλετε πείτε το και "χαζό" το να ασχοληθεί κανείς με fansubbing σε μια μέτρια σειρά, και σίγουρα κομματάκι χάσιμο χρόνου.
Δυστηχώς ή ευτυχώς έτσι είναι τα πράματα κι αν θέλουμε περισσότεροι Έλληνες να μπουν περισσότερο στον χορό των anime πρέπει οι επιλογές να είναι καλές εώς κορυφαίες. Υπάρχουν άφθονες κορυφαίες σειρές/διαμάντια που δεν έχουν υποτιτλιστεί ακόμη.
(Monster/Gits/Gto/12kingdoms/mushishi/planetes και πάαααρα πολλά άλλα)
αλλά και μικρές σειρές όπως (Paranoia agent/SEL/Baccano/Kaiba κτλπ κτλπ)
Ένα απλό παράδειγμα είναι το Last exile που η Naya είχε την επιθυμία να υποτιτλίσει κι ήταν πιστεύω απ'τις πολύ καλές ιδέες.
Ενώ anime σαν vampire knight/darker than black είναι σίγουρα μετριότητες, τουλάχιστον για τους περισσότερους.
Ευτυχώς σαν σύνολο η animeclipse ως τώρα έχει κάνει άριστες επιλογές και γι'αυτό παραδέχομαι τα παιδιά που διάλεξαν ότι διάλεξαν ως τώρα. Οπότε δε βλέπω λόγο να πέσει ο πήχης της ποιότητας στην επιλογή των anime από δω και πέρα. Βέβαια δεν παύει να είναι η προσωπική μου άποψη.
PS : Και τώρα ώρα για κάποιους fans να με λιθοβολήσουνε, ελεύθερα.
Κράξτε όσο θέλετε. ^^ _________________ My swords are said to instill in their
wielders the urge to kill, once they grip the hilt.
In the end, they are demonic swords.
A sword that cuts one free from ones karma and does not cut people
That is what I consider the ultimate sword.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Radagast82 στις Πεμ Μάι 15, 2008 1:13 am, 2 φορές συνολικά
Ένταξη: 03 Ιαν 2007
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάι 15, 2008 12:08 am
Τίτλος:
2 πετραδάκια από μένα: το Ergo είναι μια χαρά ongoing και σχεδόν τελείωσε, και επίσης απ' ό,τι έχει πάρει το μάτι μου κυκλοφορούν στον tracker μας κάτι DTB, μάλλον τυχαία θα βρέθηκαν
το Vampire Knight έχει το πλεονέκτημα ότι είναι πολύ δημοφιλές, θα μπορούσε να γίνει το νέο Death Note στην AnimeClipse. Και όσο έχω δει -μέχρι το 2 δλδ, μόλις κατέβασα και τα υπόλοιπα 4 από άσχετα groups- δεν είναι και τόσο κακό..
Υ.Γ.: είπα "θα μπορούσε", υποθετικό από όποια πλευρά και να το δει κανείς _________________ srs bzns -->
Καλώς, καλά όλα αυτά ( για το Ergo που ξέρεις rezeero-sama ότι είμαι φανατικός) αλλά να μωρέ παιδιά, η Yuki-chan το πρότεινε αρχικά και μετά από ένα ευγενικό και έμμεσο όχι -που μάλλον περισσότερο επ'αόριστον παύση ήταν- είπε αν σας άρεσε η δουλειά της. Αν βελτιώθηκε από το πρώτο.
Πείτε και καμμιά γνώμη ντε!! _________________ After all we are stardust...
Ένταξη: 20 Απρ 2008
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάι 15, 2008 6:25 am
Τίτλος:
Εμμ... ο Howl έχει δίκιο...
Απλά ρώτησα αν έχω βελτιωθεί καθόλου, αλλιώς να παρατήσω το funsubbing
(Εντάξει, δε θα το παρατήσω, αλλά θα προσπαθήσω περισσότερο )
Χρησιμοποίησα το ίδιο βίντεο και στο ίδιο thread αφ' ενός για να γίνει σύγκριση και αφ' ετέρου για να μην κάνω όλη τη δουλειά από την αρχή.
Μόνο η Naya είπε τη γνώμη της και την ευχαριστώ πολύ. Λοιπόν Naya, το εφέ με τις κηλίδες υπήρχε και πριν, αλλά χαίρομαι που σου άρεσε. Όσο για το καραόκε, αυτοί οι στίχοι με ζόρισαν πολύ και έφτασε ένα σημείο που το παρακολουθώ στο aegisub και πάει αρκετά καλά. Όμως μετά το encoding χάνει αρκετά . Αν θελετε μπορώ να βγάλω και άλλο βιντεάκι όπου θα το έχω διορθώσει (ελπίζω).
Υ.Γ. Αν, υποθετικά μιλώντας πάντα, υπάρχει ενδιαφέρον να γίνει project μετά από την ολοκλήρωση άλλων project, count me in! (Υποθετικά μιλάω ε; Μη με κυνηγάτε!) _________________
Δεν είναι γλυκούλια;
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάι 15, 2008 3:00 pm
Τίτλος:
Να νιώθω κάποιου είδους πίεση ή είναι ιδέα μου?
Δεν είναι σχολείο εδώ, που αν ο δάσκαλος δε σου βάλει καλό βαθμό, πρέπει να τα βάψεις μαύρα και να εγκαταλείψεις. Είναι ένα hobby που μπορεί να κάνει ο καθένας, όπως επίσης ο καθένας μπορεί να καταλάβει αν αυτό που έβγαλε είναι αξιοπρεπές ή όχι χωρίς να θέλει τη γνώμη των άλλων. Αρκεί να έχει δει λίγα anime στη ζωή του.
Eπίσης οι πιο έμπειροι του forum παλεύουν με δουλειές, μεταπτυχιακά και στρατούς, ταυτόχρονα και με τα projects τους. Και επειδή ένας χρήστης πόσταρε σήμερα το πρωί την προσπάθειά του, δε σημαίνει πως μέχρι το απόγευμα θα βρεθεί κάποιος σώνει και καλά να ασχοληθεί με αυτό και να δώσει τα φώτα του. Πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται σχεδόν καθημερινά!
Χαλαρώστε και κάντε λίγη υπομονή.. Ποιος μας κυνηγάει?!
Οn topic τώρα -για να μη δω άλλη διαμαρτυρία κάτω από το post μου και το ξαναπάρω προσωπικά- συγγνώμη δεν είδα καμιά τρελή διαφορά με το προηγούμενο. Παρατήρησα και γω λάθη στους χρονισμούς, το encoding θα μπορούσε να είναι καλύτερο και το λέω επειδή είδα το raw, η μετάφραση θεωρητικά είναι ok αλλά τα άλλα promo βαριόμουν να τα δω και έτσι δεν ξέρω ακόμα αν έχω αντιρρήσεις.
Και καθαρά προσωπικά, το styling δε μου άρεσε καθόλου.
Και έλεος με το κόκκινο όπου υπάρχει σειρά με βαμπίρ η παλέτα έχει κι άλλα χρώματα (βλ. το υπέροχο μωβ των Ureshii)
Δεν το είπα έτσι εγώ...Ούτε νομίζω η Yuki-chan είπε: "Ε, εσείς που ξέρετε πείτε μου τώρα τι έκανα σωστά και τι λάθος". Γενικά είναι αρκετά ευγενική σε ό,τι έχει ζητήσει...Απλά έκανα το Post το προηγούμενο γιατί κάπως έρεπαν προς τον offtopicισμό οι απαντήσεις...Προφανώς και είναι hobby και όλα γίνονται με υπομονή και χαλαρότητα!
Sumimasen αν δεν έδωσα το σωστό τόνο πριν και το πήρες προσωπικά... _________________ After all we are stardust...
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάι 15, 2008 7:31 pm
Τίτλος:
ok ok no problem, δεν είμαστε για συγγνώμες και κατσάδες...
απλώς να μη βιαζόμαστε.. ε κάποια στιγμή θα ξαναγύριζε εντός θέματος η συζήτηση! έχετε δει κανέναν να ήρθε εδώ και να του έχει αρνηθεί βοήθεια?
ίσα ίσα, πιο πολλές συζητήσεις γίνονται στα thread των νέων μελών που θέλουν καθοδήγηση ή προτείνουν releases, παρά στα threads που αφορούν τα releases της AnimeClipse!!!
επαναλαμβάνω, αυτό το "άντε πέστε μου", με όποιες λέξεις και να ειπωθεί, και όσο καλές προθέσεις και να έχει κάποιος, δεν κάνει καλή εντύπωση.
υπομονή και όλα θα γίνουν _________________ srs bzns -->
Προσωπικα ειμαι υπερ των project σε anime που αρχισαν να προβαλονται προσφατως (βλ. Vampire Knight) Πιστευω πως πρεπει να γινει μια τετοια κινηση αλλα πρωτιστως πρεπει να δωσουμε βαρυτητα σε anime που βρισκονται στασημα....
Αν πραγματοποιηθει και υπαρξει ελλειψη απο typesetter ειμαι μεσα.... _________________
Προσωπικα ειμαι υπερ των project σε anime που αρχισαν να προβαλονται προσφατως (βλ. Vampire Knight) Πιστευω πως πρεπει να γινει μια τετοια κινηση αλλα πρωτιστως πρεπει να δωσουμε βαρυτητα σε anime που βρισκονται στασημα....
Δε συμφωνώ για τον λόγο ότι τις περισσότερες φορές κάτι που φαίνεται πολλά υποσχόμενο στη συνέχεια αποδεικνύεται μούφα.
Προς "θεού" όμως δεν κατακρίνω στο να αρχίσει project πχ η Yuuki το vampire knight. Στην τελική Όταν γουστάρουμε ένα συγκεκριμένο anime σίγουρα αυτό θα θελήσουμε να κάνουμε.
Όμως λιγάκι υπομονή και έρευνα δεν βλάπτει (τονίζω ότι αυτό είναι τελείως γενικό και ότι δεν αναφέρομαι σε κάποιον συγκεκριμένα).
Y.Γ. Να πω και εγώ επιτέλους και αφού είδα τα sample ένα μεγάλο μπράβο στην κοπελιά που φαίνεται ότι έχει αρκετή όρεξη και μεράκι.
Θα συμφωνήσω όμως και με τη rezeero στο ότι δεν έχει γίνει καλή επιλογή στο styling του karaoke κλπ.
Τέλος να ευχηθώ καλή προσπάθεια και υπομονή.
Ένταξη: 20 Απρ 2008
Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάι 16, 2008 6:18 am
Τίτλος:
Παιδιά, συγγνώμη αν έγινα η αιτία για διαφωνίες και παρεξηγήσεις, καθώς η φύση του γραπτού λόγου είναι τέτοια που τις ευνοεί.
Υπομονή έχω μπόλικη καθώς και διάθεση να μάθω και να πειραματιστώ.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις επισημάνσεις σας, καθώς η εποικοδομητική κριτική είναι αυτό που μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι.
Συγκεκριμένα:
@rezeero: Το encoding σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερο, γιατί δεν έκανα τίποτα για να το βελτιώσω. Για την ακρίβεια, με έσκασε το μηχάνημα μέχρι να το βγάλει και δεν είχα κουράγιο να προσπαθήσω κάτι παραπάνω. (Τη μια δε διάβαζε το raw και την άλλη το αρχείο .ass. Τελικά το έπεισα να τα διαβάσει με πολύ ευγενικό τρόπο χεχεχεχε...εχμ...εντάξει, αστειεύομαι)
Το καραόκε το έβαλα κόκκινο για να ταιριάζει με τα 3 χρώματα των στολών των μαθητών: άσπρο, μαύρο και κόκκινο (στο φιόγκο ή τη γραβάτα). Αλλά μάλλον θα ήταν καλύτερο να κρατήσω μόνο τα δύο...
@Shiroikage: Συμφωνώ κι εγώ ότι πολλά anime στο τέλος γίνονται . Για το συγκεκριμένο, μέχρι εκεί που έχει φτάσει το manga καλά πάει, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω τι θα κάνουν ως το τέλος του anime. Άβυσσος η ψυχή των παραγωγών...
Προς θεού βέβαια, μου αρέσουν πολύ και άλλα anime εκτός από το Vampire Knight!
Και μια απορία, γιατί μπερδεύτηκα... όταν αναφέρεστε στο styling, τι ακριβώς εννοείτε; (συγγνώμη αν ρωτάω βλακεία, αλλά είμαι λίγο άσχετη...)
Και πάλι ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και τα σχόλια σας! _________________
Δεν είναι γλυκούλια;
Styling θεωρείται η επιλογή χρωμάτων, γραμματοσειρών, μεγέθους, και γενικότερα οτιδήποτε ασχολείται με τα εμφανισιακά των υποτίτλων. _________________ www.ookami-fansubs.com for your Fullmetal Alchemist fix...
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη1, 2, 3
Σελίδα 3 από 3
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας