Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Games

Ποια η σχέση σας με τα RPG; Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  
Συγγραφέας Μήνυμα

Ένταξη: 21 Δεκ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάι 08, 2008 8:04 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Είναι αλήθεια ότι η ίδια η ονομασία rpg (role playing game) έχει χάσει το νόημα της με τα χρόνια.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Ένταξη: 04 Μάι 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάι 08, 2008 8:36 pm
Τίτλος:

Μα serestrum, από τη στιγμή που αναβαθμίζεις τον ήρωά σου rpg είναι...Δε διαφωνώ όμως σε αυτά που γράφεις...Έπαιζα Lineage βέβαια αλλά μόνο μια φορά μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκα...

Βέβαια θέλω κάπου εδώ να κάνω μια παρατήρηση...Το thread έχει τίτλο, ποια η σχέση σας με τα rpg;;
Περιοριστήκαμε λίγο στα των υπολογιστών...Rpg on board όμως;;; Ξέρετε, ζαράκι, χαρακτήρας, story teller;;;

Ένταξη: 07 Δεκ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάι 08, 2008 8:51 pm
Τίτλος:

Howl έγραψε:
Μα serestrum, από τη στιγμή που αναβαθμίζεις τον ήρωά σου rpg είναι...Δε διαφωνώ όμως σε αυτά που γράφεις...Έπαιζα Lineage βέβαια αλλά μόνο μια φορά μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκα...

Βέβαια θέλω κάπου εδώ να κάνω μια παρατήρηση...Το thread έχει τίτλο, ποια η σχέση σας με τα rpg;;
Περιοριστήκαμε λίγο στα των υπολογιστών...Rpg on board όμως;;; Ξέρετε, ζαράκι, χαρακτήρας, story teller;;;

pnp δεν χω παιξει ποτε ,ντροπη μου...αλλα αν δεις ενα baldurs,ενα icewind dale(μεχ...),fallout θα δεις διαφορα...δεν ξερω αν τα εχεις δει οποτε μην προσβληθεις...
αυτο που εννοω ειναι...οχι μονο τρεχω,σφαζω,exp,level,αποστολες...σεναριο!το απαιτω αυτο στα rpg...και το oblivion Και καθε oblivion ηταν απογοητευτηκα στον τομεα αυτο...δεν με κανουν να μπω στο ρολο!αυτο κανει ενα rpg!οχι απλα εχω τον αβαταρ μου και χοροπηδω...επισης δεν νομιζω πως η αναπτυξη χαρακτηρα σε ενα νεο rgp(λεμε τωρα) εχει το ιδιο βαθος με ενα παλιας σχολης...μιλαμε για ανεκδοτο...στα νεα απλα κανεις +,+,+...εχω διασκεδασει με διαφορα νεα και υβριδια αλλα δεν εχω αναρωτηθει με καποιο οπως στο arcanum...και αλλα πολλα αλλα βαριεμαι να γραφω...νιχιχχι

Ένταξη: 07 Μάρ 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάι 08, 2008 9:09 pm
Τίτλος:

Παράθεση:

Χμμμ, κάτι φεγγάρια στο Λύκειο είχα κατεβάσει από το ίντερνετ τα σύνεργα για ένα MERP (Middle-Earth rpg) μαζί με ένα προγραμματάκι που ουσιαστικά δούλευε σαν 20εδρο ζαράκι και το παλέψαμε λίγο με κάτι άλλες κοπέλες, αλλά ήμασταν όλες αρχάριες και δεν ήταν το ίδιο. Θέλει έμπειρο story-teller τουλάχιστον, πιστεύω. Βέβαια τότε ήμουν ακόμη στη φάση που είχα φάει χοντρό κόλλημα με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών πολύ πριν βγουν οι ταινίες, και για μένα ήταν απόλαυση έτσι κι αλλιώς. big smile Τώρα όμως φοβάμαι ότι έχω καλομάθει με τον υπολογιστή. Ίσως να το ξαναδοκίμαζα με καλή παρέα.

Επίσης, serestrum μου, εσένα σε κόβω για τύπο που θα του άρεσε το Star Wars: Knights of the Old Republic (το 1 περισσότερο, όχι το 2). Δεν μπορείς να πεις, αυτό είναι πραγματικό rpg! Τα υπόλοιπα το παραδέχομαι κι εγώ, είναι ένα περίεργο μίγμα, αλλά είναι εθιστικά τα ρημάδια... Whistling

Δίνω κατατακτήριες ιαπωνικών στο Διδασκαλείο του ΕΚΠΑ... για να δούμε τι στο καλό έχω μάθει. :P
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 31 Ιαν 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάι 08, 2008 10:02 pm
Τίτλος:

Φίλε serestrum, ωραία αυτά που λες, αλλά χωρίς παρεξήγηση δε πρόκειται να τα λάβω σοβαρά υπ' όψιν μου από τη στιγμή που δεν έχεις παίξει κάποιο board rpg, απλά γιατί αν δεν έχεις παίξει τουλάχιστον DnD δεν ξέρεις τι σημαίνει rpg. Όσους μήνες και να έχεις φάει στα computerάδικα, όσο και να έχεις λιώσει τα Baldur's Gate, Icewind Dale, NWN, παιχνίδια που βασίζονται στους κανόνες του dnd δηλαδή, από dnd συνεχίζεις να είσα άσχετος (και κατα συνέπεια από rpg, χωρίς παρεξήγηση, επαναλαμβάνω). Όταν έπαιξα αυτά τα παιχνίδια ξενέρωσα τη ζωή μου. Δε φτάνουν ούτε στο ελάχιστο τη μαγεία του επιτραπέζιου παιχνιδιού.
Για μένα rpg δεν είναι ένα παιχνίδι με βάθος στο σενάριο, καλή πλοκή, δράση, εξέλιξη ενός χαρακτήρα, σφαγή, ατμόσφαιρα κτλ κτλ. Είναι το ξενύχτι για να διαβάσεις τους κανόνες, είναι η απογευματινή συνέυρεση με τη παρέα που καταλήγει το επόμενο πρωι με πονοκέφαλο και κατακκόκινα μάτια από τη αυπνία ψάχνοντας ενα μαξιλάρι να ακουμπήσεις το κεφάλι σου, είναι τα καντήλια που ρίχνεις στη θεά τύχη όταν για πολοστή φορά φέρνεις 1 σε 20εδρο ζάρι στη πιο κρίσιμη στιγμή της μάχης, είναι το βρίσιμο που ρίχνεις στον DM όταν ξεφυτρώνουν τέρατα από το πουθενά και όταν ξέρεις ότι στην επόμενη μάχη θα σε σκοτώσει γιατί τον νευρίασες και ξέρεις ότι δε μπορείς να κάνεις τπτ γι αυτό. Είναι η μαγεία.
Και μαγεία δεν είχε ούτε θα έχει ποτέ rpg κονσόλας ή υπολογιστή.

Ακόμη το να συγκρίνεις παλιά με καινούρια παιχνίδια είναι εντελώς άκυρο. Τα παλιά παιχνίδια υστερούν σε όλα. Αν τα βάλεις κάτω και τα συγκρίνεις ένα προς ένα, τα παλιά δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα καινούρια ούτε σε σενάριο, ούτε σε γραφικά, ούτε σε δυνατότητες, ούτε σε βάθος χαρακτήρα, ούτε σε αντικέιμενα, ούτε σε gameplay. Προφανώς και εμένα μου αρέσουν τα παλιά πολύ περισσότερο, αλλά ο λόγος είναι το ότι είχαν κάτι το ρομαντικό, είχαν την επαφή με το άγνωστο, κάτι που τα καινούρια παιχνίδια δεν το έχουν ούτε κατά διάνοια!

Τέλος επειδή αναφέρθηκαν και τα mmo, προσωπικά δεν είμαι fan, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι η επικοινωνία με άλλους ανθρώπους και όχι έναν απροσωπο υπολογιστή είναι μεγάλο πλεονέκτημα, ικανό να υπερκεράσει όλα τα άλλα πλεονεκτήματα των σύγχρονων μη-mmo rpg.

@Naya: Όποτε θες το στήνουμε, αρκεί να βγάλεις κανά επεισόδιο πρώτα Razz Razz

Δεν ελπίζω τίποτα
Δε φοβούμαι τίποτα
Είμαι λεύτερος
Ν.Κ.
Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάι 08, 2008 10:08 pm
Τίτλος:

συμφωνω σε οσα λες...αλλα δυστυχως μπορω να μιλαω μονο για crpg(ο σωστος ορος)...θελω πολυ να παιξω...λαθος...ζησω ενα PnΡ ...δε μου εχει δωθει η ευκαιρια...(@#$%@)...σιγουρα αν εχω και αυτη την εμπειρια η αποψη μου θα ειναι πιο σωστη....και παλι #$%@@

Ένταξη: 21 Μάι 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάι 08, 2008 10:50 pm
Τίτλος:

Προσωπικά τα μόνα παιχνίδια που έπαιζα στο ΠιΣι μου ήταν RPG. Μου πήγαινε καλύτερα αυτό το στιλ παιχνιδιού. Εδώ και 2 με 3 χρόνια περίπου δεν παίζω τπτ. Ο λόγος απλώς. Το ΠιΣι δεν νοιώθει. Στην αρχή με χαλούσε ιδιαίτερα αλλά πλέον μου έχει φύγει η τρελή κάψα για τα RPG. Επομένως ασυνείδητα πλέον δεν πολυσυγκινούμαι για παιχνίδια. Το γύρισα σε άνιμε μάνγκα και...τι άλλο...τάβλι... Razz

Ένταξη: 09 Ιούν 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιούν 09, 2008 2:55 pm
Τίτλος:

RPGs OWN!

Λιγα ονοματα μονο... Final Fantasy, Breath of Fire (δεν εχω πολυ παιξει η αληθεια), Chrono Trigger και αλλα πολλα.

Να σας πω την αληθεια, δεν εχω παιξει το Baldur's Gate, μια φορα μονο εχω δει, δεν μπορω να πω πως τρελαθηκα κιολας (βλεπω το flaming να ερχετε...). Ασχολουμε με Emulators και σια, αυτον τον καιρο παιζω FF8 (μαμαει πραγματικα) σε emulator, αλλα στο παρελθον εχω παιξει πολλα αλλα (FF4, FF6, FF8, Chrono Trigger και λιγο Breath of Fire σε emulator, FF10, FF12 σε κονσολα).

Επισης, παιζω και ενα MMO αυτον τον καιρο (τσαμπα, εννοειται...), αλλα δεν ειμαι και πολυ ενθουσιασμενος, το εχω παρετησει...

Τωρα μολις μου ειρθε στο μυαλο μια ακομα φοβερη σειρα παιχνιδιων RPG, Castlevania αν εχετε ακουστα (το καλο που σας θελω...). Δεν εχω παιξει SotN (Symphony of the Night) και αλλα παλια καλα, αλλα εχω ενα στο DS (Portrait of Ruin) το οποιο ειναι αρκετα καλο.

Τελικο συμπερασμα: Λατρευω τα RPG!!!!!

Υποσημειωση: Εχετε ακουστα το RPG Maker XP? Και παλιοτερες εκδοσεις φυσικα. Εχει βγει για PSX (Playstation 1) και για PC. Δυστιχως δεν ειναι δωρεαν, αλλα με την βοηθεια του Google ολα γινονται... δεν συνεχιζω ομως, γιατι δεν θελω να εχω τυχον επιπτωσεις (Ban).

Τεσπα, ειναι ενα "προγραμμα-παιχνιδι" με το οποιο φτιαχνεις στην κυριολεξια RPG. Δεν το εχω πολυ ψαξει, αλλα εχει φοβερες δυνατοτητες και με μια μικρη βοηθεια απο καποιους που ξερουν να ζωγραφιζουν καλα, μπορουν να προσθεθουν πολλα καινουργια πραγματα μεσα στο παιχνιδι. Αλλα αφου αυτο δεν ειναι topic για το συγκεκριμενο προγραμμα, δεν λεω τιποτε αλλο, μπορει καποιος να ψαξει το Google η να επικοινονησει μαζι μου αν θελει παραπανω info Wink.

Και ναι, μ' αρέσουν τα Pokemon...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger

Ένταξη: 02 Μάι 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 06, 2008 12:01 am
Τίτλος:

Arnes Jr έγραψε:
Υποσημειωση: Εχετε ακουστα το RPG Maker XP? Και παλιοτερες εκδοσεις φυσικα. Εχει βγει για PSX (Playstation 1) και για PC. Δυστιχως δεν ειναι δωρεαν, αλλα με την βοηθεια του Google ολα γινονται... δεν συνεχιζω ομως, γιατι δεν θελω να εχω τυχον επιπτωσεις (Ban).

Τεσπα, ειναι ενα "προγραμμα-παιχνιδι" με το οποιο φτιαχνεις στην κυριολεξια RPG. Δεν το εχω πολυ ψαξει, αλλα εχει φοβερες δυνατοτητες και με μια μικρη βοηθεια απο καποιους που ξερουν να ζωγραφιζουν καλα, μπορουν να προσθεθουν πολλα καινουργια πραγματα μεσα στο παιχνιδι. Αλλα αφου αυτο δεν ειναι topic για το συγκεκριμενο προγραμμα, δεν λεω τιποτε αλλο, μπορει καποιος να ψαξει το Google η να επικοινονησει μαζι μου αν θελει παραπανω info Wink.

Περνα λιγο απο το http://korkofilaki.deviantart.com/ αν εχεις το προγραμμα... και ψαξε για το FMA - Brothers (ισχυει για ολους αυτο). Αν σου παιξει πες μου τη γνωμη σου. Εχω κι αλλα παιχνιδια στα σκαρια, οποτε μπορει να κανουμε και ανταλλαγες σε υλικο κτλ...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα MSN Messenger

Ένταξη: 19 Οκτ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 06, 2008 12:54 pm
Τίτλος:

Korkofilaki έγραψε:
Arnes Jr έγραψε:

Περνα λιγο απο το http://korkofilaki.deviantart.com/ αν εχεις το προγραμμα... και ψαξε για το FMA - Brothers (ισχυει για ολους αυτο). Αν σου παιξει πες μου τη γνωμη σου. Εχω κι αλλα παιχνιδια στα σκαρια, οποτε μπορει να κανουμε και ανταλλαγες σε υλικο κτλ...

Εχω παίξει αρκετά, και είναι τα μόνα που με αρέσουν Έχω παίξει το Βaldure gate,Neverwinter nights,icewildate,gothic ,mu(on-line) , με αρέσει όμως ιδιαίτερα και προτιμώ τα pen and paper(dungeons and dragons ). big smile
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 06, 2008 1:17 pm
Τίτλος:

Arnes Jr έγραψε:

Τελικο συμπερασμα: Λατρευω τα RPG!!!!!

λαθος...λατρευεις τα ιαπωνικα RPG...

Ένταξη: 09 Ιούν 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Κυρ Ιούλ 06, 2008 7:25 pm
Τίτλος:

Παράθεση:

Το εχω στον παλιο μου υπολογιστη (τωρα χρησιμοποιω το Laptop), οποτε θα το τσεκαρω απο εκει και θα σου πω μαλλον Thumbs UP . Δεν εχω φτιαξει κανενα (ακομα τουλαχιστον), αλλα εχω βρει απο διαφορα site πολλα Sprites, οποτε βλεπουμε τι θα γινει...

Και ναι, μ' αρέσουν τα Pokemon...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Προβολή όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέου Θέματος     Απάντηση στο Θέμα     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Games Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Σελίδα 8 από 8

Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας