Προβολή προηγούμενου Θέματος
::
Προβολή επόμενου Θέματος
|
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Ένταξη: 31 Αύγ 2006

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 16, 2008 2:36 pm
Τίτλος:
|
|
|
Αααα ευχαριστούμε πολύ
Μια μικρή διευκρίνηση μόνο, η Italo Dance μουσική δεν είναι η ιταλική μουσική όπως οι Ricchi e Poveri, Al Bano & Romina Power κτλ.... αλλά ένα είδος Euro Disco/ Hi NRG που ξεκίνησε από ιταλικά & γερμανικά συγκροτήματα ως επί των πλείστων και πήρε το όνομα italodisco από κάποιες εκπομπές του 1983 με τίτλο Italo Boot Mix Series.
Παράθεση:
|
The name "Italo disco" originates from the Italo Boot Mix series - a megamix featuring Italian and German produced disco music - created in 1983 by Bernhard Mikulski, the founder of German-based ZYX Music. Prior to 1983, the genre was simply referred to as 'disco music' or 'dance music' from Europe. The presenters of the Italian music show Discoring (produced by RAI), usually referred to the Italian productions of what later would became Italo Disco as "Rock Electronico" and "Bailandi Discoteka" (disco dance). This first version of Italo Disco sounded like a down tempo version of Space Disco, a short lived Eurodisco instrumental style with futuristic sound effects and lyrics heavily influenced by David Bowie's Ziggy Stardust and the Spiders from Mars band.
|
Αυτό το ιδιαίτερο είδος Ευρωπαϊκής disco είχε πολλές φορές στοιχεία rock, electro, καθώς και άλλων ειδών. Δεν είναι τυχαίο ότι η ευρωπαϊκή Disco των 80s συνδέθηκε με το rock ντύσιμο και style όπως δερμάτινα σακάκια, σκισμένα παντελόνια, αλυσίδες και μηχανές.
Πολύ καλή η εκπροσώπηση από Ελλάδα με Κώστα Χαριτοδιπλωμένο, Μιχάλη Ρακιτζή (Scrap Town), Μαριάννα Ευστρατίου, Three Five, Dreamer & the Full Moon, Sunday Club και άλλοι που δεν μου έρχονται τώρα.
Τέλος αυτό το είδος μουσικής εκτός του ότι αποτέλεσε την βάση της japanese dance music (Eurobeat), ήταν εξίσου δημοφιλές στην Ιαπωνία (σε ΗΠΑ πάλι δεν πήραν χαμπάρι, αντίθετα στη Νότιο Αμερική παίχτηκε πολύ)
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν εκτιμούμε ιδιαίτερα την αφιέρωση σου.  _________________ 
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 04 Μάι 2007

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 16, 2008 3:15 pm
Τίτλος:
|
|
|
Γουστάρω τις  επεξηγήσεις...
Το παιδί σου αφιέρωσε κατιτίς που του φέρνει στο μυαλό εσάς!
Ανταποδίδω Nadir με ένα πολύ ωραίο τραγούδι με εξίσου ωραίο video
Anathema - One Last Goodbye
Και για τους υπόλοιπους αλλά διόλου υπολειπόμενους δύο απαλά κλασσικά που μου τα θύμησε χθες το βράδυ, το Channel 9.
Metallica - Master Of Puppets
Fade to Black_________________ After all we are stardust...
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 16, 2008 3:31 pm
Τίτλος:
|
|
|
Και μου άρεσε πολύ η αφιέρωση του, απλά με την ευκαιρία είπα να ξεκαθαρίσω την διαφορά italo και ιταλικής μουσικής (μη βαράτε)
Και εγώ σας αφιερώνω (ιδιαίτερα στον Nadir)
κλασσικές ροκιές
Fleetwood Mac - Albatross
Russ Ballard - Voices_________________ 
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 03 Απρ 2008
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 27 Ιαν 2008

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 16, 2008 5:13 pm
Τίτλος:
|
|
|
Ξερω οτι οι Ricchi e Poveri δεν ειναι italodisco, απλα ειναι ενα ιταλικο εκεινης της εποχης που τυγχανει να θυμαμαι, γι'αυτο και το χρησιμοποιησα. Χαιρομαι βεβαια, γιατι ηταν ευκαιρια για να μαθω ενδιαφερουσες πληροφοριες  thanks gpanos
Για ολο τον κοσμο και τον ντουνια τωρα, η καλυτερη κατα την γνωμη μου διασκευη πανω σε ενα κλασσικο κομματι.
Flunk - Blue Monday
http://www.youtube.com/watch?v=aXdOJg6Jp04_________________ Αν δεν ήμουν αυτός που είμαι, θα ήθελα να ήμουν εγώ. Απλά να μου έμοιαζα λίγο περισσότερο.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 07 Δεκ 2007
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 22 Μάι 2007
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 16, 2008 8:59 pm
Τίτλος:
|
|
|
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 08 Μάρ 2007

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 27 Ιαν 2008

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 16, 2008 9:22 pm
Τίτλος:
|
|
|
Φιλε serestrum οταν ειμαι στα κατω μου, πολλες φορες αυτο το τραγουδι με φερνει στα ισα μου με την μια. Ελπιζω να λειτουργησει και με εσενα
Sonic Youth - Death valley 69
http://www.youtube.com/watch?v=abFsnnsa_6A_________________ Αν δεν ήμουν αυτός που είμαι, θα ήθελα να ήμουν εγώ. Απλά να μου έμοιαζα λίγο περισσότερο.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 12 Δεκ 2007

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 03 Απρ 2008
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Απρ 16, 2008 10:18 pm
Τίτλος:
|
|
|
Επειδή δεν είμαι και στα καλύτερα μου μάλλον.Δεν παίζει καλύτερο κομμάτι να με εκπρόσωποι τη δεδομένη φάση.
Diary Of Dreams - The Curse
http://www.youtube.com/watch?v=Lk1q91sxWUY_________________ 
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 24 Μάι 2006

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|