Καλησπερα αν γινεται θα ηθελα να ρωτησω μερικα πραγματα στα οποια εχω προβλημα οταν προσπαθω να κανω rendering και καποιες αποριες που εχω. Να προειδοποιησω οτι δεν εχουν παντα σχεση με fansubing η anime episodes.
Καταρχας οι γνωσεις μου ειναι πολυ λιγες, ασχολουμαι λιγο και μονο τοσο ωστε να κανω αυτο που θελω, δεν εχω διαβασει κανενα turotial etc και συνηθως παω με τη μεθοδο του trial and error ^^
Τα προγραμματα που χρησιμοποιω ειναι το sony vegas 7.0e, super απο erightsoft, codec pack (αν εχει νοημα που το αναφερω) εχω το CCCP, τη τελευταια εκδοση.
Θα αρχισω με προβληματα στο πρωτο βημα, recording.
Χρησιμοποιω το camstudio για να κανω record απο desktop full screen or selective region. ( το οποιο δυστηχως δε κοβει τα avi καθε 4GB με αποτελεσμα να μη μπορω να βγαζω uncompressed avi's)
Αυτο που παρατηρω ειναι οτι ενω ζηταω (μεσω ffdshow) να βγαζει ειτε με encoder mpeg-4 fourcc xvid στα 3000kbps τα βγαζει απο 1100-1400 kbps, η με encoder MJPEG fourcc MJPG στα 3000kbps τα βγαζει ~ 15Mbps ( ηχο εχει ρυθμιση mp3 6kbit).
Υστερα στο sony vegas εχω το κλασικο προβλημα οτι δε δεχεται με τιποτα, να κανει render avi με dixv6.8 και mp3 για ηχο, οποτε συνηθως τα βγαζω σε avi με dvix και uncompressed audio η σε wmv τα οποια αν μετα δοκιμασεις να τα κανεις σε αλλο container /codec και εισαι σε μια αναλυση πανω απο 320*240 ^^ φαινεται χαλια ( τουλαχιστον οτι και να κανω εγω.)
Πολλες φορες θελω να κοψω κομματια απο ανιμε επισοδεια η να τα αλλαξω container / codec για να τα βλεπω πχ στο κινητο μου. Το 2ο κομματι ειναι ευκολο καθως με το super μπορω να το κανω αυτο, στο πρωτο ομως αναγκαζομαι ειτε να τα κανω αρχικα απο οτιδηποτε format ειναι σε dvix avi (ωστε να μπορει να τα ανοιγει το vegas) να κοψω ραψω βαλω effects και μετα παλι reencode se avi με dvix και uncompressed audio και ξαναπερνα απο super για να το βγαλω στο format που θελω.
Υπαρχει καποια πιο συντομη οδος?
Επισης αν καποιος εχει το sony vegas 8.0a /b μπορει να μου πει αν μπορει να ανοιγει mp4/mkv, αν ακομα εχει το προβλημα του dvix+ mp3.
Ακομα, ψαχνω προγραμμα για να μπορω να κανω encode σε mkv, καθως και προγραμμα που να μπορει να βγαλει subs και απο avi αλλα και απο mkv.
Αυτα μου ερχονται τωρα στο μυαλο, υπηρχαν και καποιες πιο σοβαρες αποριες αλλα μου διαφευγουν αυτη τη στιγμη, θα τις ξανα θυμηθω οταν πεσω πανω τους ^^.
Καταλαβαινω οτι τα παραπανω ειναι αρκετα χυμα στο κυμα, οποτε οτι μπορειτε/θελετε να απαντησετε ειναι παραπανω απο ευπροσδεκτο.