Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Τεχνική Υποστήριξη

Rendering questions/problems Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  
Συγγραφέας Μήνυμα

Ένταξη: 06 Απρ 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Κυρ Απρ 06, 2008 4:47 pm
Τίτλος: Rendering questions/problems
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπερα αν γινεται θα ηθελα να ρωτησω μερικα πραγματα στα οποια εχω προβλημα οταν προσπαθω να κανω rendering και καποιες αποριες που εχω. Να προειδοποιησω οτι δεν εχουν παντα σχεση με fansubing η anime episodes.

Καταρχας οι γνωσεις μου ειναι πολυ λιγες, ασχολουμαι λιγο και μονο τοσο ωστε να κανω αυτο που θελω, δεν εχω διαβασει κανενα turotial etc και συνηθως παω με τη μεθοδο του trial and error ^^

Τα προγραμματα που χρησιμοποιω ειναι το sony vegas 7.0e, super απο erightsoft, codec pack (αν εχει νοημα που το αναφερω) εχω το CCCP, τη τελευταια εκδοση.

Θα αρχισω με προβληματα στο πρωτο βημα, recording.

Χρησιμοποιω το camstudio για να κανω record απο desktop full screen or selective region. ( το οποιο δυστηχως δε κοβει τα avi καθε 4GB με αποτελεσμα να μη μπορω να βγαζω uncompressed avi's)

Αυτο που παρατηρω ειναι οτι ενω ζηταω (μεσω ffdshow) να βγαζει ειτε με encoder mpeg-4 fourcc xvid στα 3000kbps τα βγαζει απο 1100-1400 kbps, η με encoder MJPEG fourcc MJPG στα 3000kbps τα βγαζει ~ 15Mbps ( ηχο εχει ρυθμιση mp3 6kbit).

Υστερα στο sony vegas εχω το κλασικο προβλημα οτι δε δεχεται με τιποτα, να κανει render avi με dixv6.8 και mp3 για ηχο, οποτε συνηθως τα βγαζω σε avi με dvix και uncompressed audio η σε wmv τα οποια αν μετα δοκιμασεις να τα κανεις σε αλλο container /codec και εισαι σε μια αναλυση πανω απο 320*240 ^^ φαινεται χαλια ( τουλαχιστον οτι και να κανω εγω.)

Πολλες φορες θελω να κοψω κομματια απο ανιμε επισοδεια η να τα αλλαξω container / codec για να τα βλεπω πχ στο κινητο μου. Το 2ο κομματι ειναι ευκολο καθως με το super μπορω να το κανω αυτο, στο πρωτο ομως αναγκαζομαι ειτε να τα κανω αρχικα απο οτιδηποτε format ειναι σε dvix avi (ωστε να μπορει να τα ανοιγει το vegas) να κοψω ραψω βαλω effects και μετα παλι reencode se avi με dvix και uncompressed audio και ξαναπερνα απο super για να το βγαλω στο format που θελω.

Υπαρχει καποια πιο συντομη οδος?

Επισης αν καποιος εχει το sony vegas 8.0a /b μπορει να μου πει αν μπορει να ανοιγει mp4/mkv, αν ακομα εχει το προβλημα του dvix+ mp3.

Ακομα, ψαχνω προγραμμα για να μπορω να κανω encode σε mkv, καθως και προγραμμα που να μπορει να βγαλει subs και απο avi αλλα και απο mkv.

Αυτα μου ερχονται τωρα στο μυαλο, υπηρχαν και καποιες πιο σοβαρες αποριες αλλα μου διαφευγουν αυτη τη στιγμη, θα τις ξανα θυμηθω οταν πεσω πανω τους ^^.
Καταλαβαινω οτι τα παραπανω ειναι αρκετα χυμα στο κυμα, οποτε οτι μπορειτε/θελετε να απαντησετε ειναι παραπανω απο ευπροσδεκτο.

Ένταξη: 04 Μάρ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 07, 2008 7:49 pm
Τίτλος:

Για τα πράματα που θες να κάνεις, θα έλεγα ότι δεν χρειάζεσαι σε καμία περίπτωση το Camstudio, αντίθετα, μπορείς να μετατρέψεις τα βιντεάκια σου σε κάποια άλλη μορφή ώστε να τα ανοίγεις κατευθείαν με το Sony Vegas και μετά να τα σώζεις σε lossless avi ώστε να τα συμπιέσεις μετά με κάποιο πιο κατάλληλο πρόγραμμα.
Για εύκολες μετατροπές, καλό και εύκολο (και τζάμπαWink) είναι το mediacoder. Για να σερβίερεις το βίντεο στο Sony Vegas, νομίζω το Vfapi είναι συμβατό. Για lossless codec προτείνω το lagarith. Για το τελικό encoding προτείνω megui για x264 και Virtualdubmod για xvid σε avi.

Από εκεί και πέρα, θέλει αρκετό ψάξιμο και σίγουρα διάβασμα (όχι δεν μπορείς να το γλιτώσεις αυτό). Καλό κουράγιο και καλές δοκιμές!

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Απρ 07, 2008 9:52 pm
Τίτλος:

ευχαριστω για τις συμβουλες! Το camstudio το χρησιμοποιω για να γραφω παραθυρα πχ απο irc chat, καποιο java game (παραδειγματα λεω τωρα) οχι για να καταγραφω καποιο video που εχω και παιζει ωστε να το βαλω στο vegas ως avi αν εννοεις αυτο :P

μετατροπες container / codecs κανω με το super.

αυτο με το vfapi δε το καταλαβα. Επισης πολλες φορες το vegas μου βγαζει codec error οταν παω να τα κανω με καποιο 'uncompressed' codec. (ειχα περασει και το lagarith αλλα δε το βλεπει νομιζω)

Κατι αλλο εχω ενα raw avi (~ 210 mbps) 1680*1050 resolution @ 25fps. Σε πιο container / codec / bitrate θα εχει παρα πολυ καλο quality? ( δοκιμασα σε mp4 ( δε μπορω να το κανω σε mkv) με h264 (profile main, εχει ειτε αυτο ειτε baseline που ειναι για πιο 'απλα' πραγματα αν δε κανω λαθος) στα 8mbps και δε μου αρεσε το αποτελεσμα.

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 08, 2008 4:51 pm
Τίτλος:

Στο πρώτο σου ποστ δε φάνηκε ότι χρησιμοποιείς το Camstudio για αυτή τη δουλειά, οπότε όντως δεν μπορείς να το αντικαταστήσεις (βασικά δεν έχω ψάξει πολύ αυτήν την κατηγορία μπρογραμμάτωνRazz)

Το super ομολογώ ότι δεν το ξέρω, αλλά και δεν το έχω καν ακουστά. Μπορείς να δοκιμάσεις το mediacoder για αρχή και να συγκρίνεις αποτελέσματα.

Το VFapi είναι ουσιαστικά ένας frameserver ο οποίος δημιουργεί ένα αρχείο avi μικρού μεγέθους, το φορτώνεις στο vegas και διαβάζει το αρχικό βίντεο σαν avi. Έτσι γλιτώνεις τις μετατροπές. Είναι η τεχνική που χρησιμοποιούσαμε πριν το avisynth τα χρόνια τα παλιά, αλλά εξακολουθεί ακόμα να είναι μια χρήσιμη λύση.

Για το raw που αναφέρεσαι δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς. Προφανώς είναι ήδη συμπιεσμένο σε h264 ή wmv, αλλά εσύ τι θέλεις να το κάνεις; Γιατί 8mbps; Σαν profile θα βάλεις κάποιο από τα max quality και όχι base profile.

Θα σου ξανατονίσω ότι χρειάζεται διάβασμα για να κάνεις αυτά που θέλεις, καθώς δεν μπορεί κάποιος να σου πει κάποιος βήμα βήμα όλες τις διαδικασίες, καθώς είναι εξαιρετικά χρονοβόρο.

Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger

Ένταξη: 21 Δεκ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 08, 2008 5:39 pm
Τίτλος:

Είχα κάνει κάποια transcode κάποτε και είχα δοκιμάσει και το super και το mediacoder. Το super έφαγε πολλά καντήλια (δεν κρατούσε τις διαστάσεις που ήθελα). Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το mediacoder όπως λέει και ο gpower2 που είναι πολύ πιο εύχρηστο και παραμετροποιήσιμο.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 08, 2008 6:07 pm
Τίτλος:

ok αν και εμενα μου τα κανει ολα μια χαρα το super θα δοκιμασω και το αλλο. Πιστευω οτι το να μπορει να σου δινει στοιχεια για οτιδηποτε του δωσεις το εχει? (να σου λεει container audio/video codecs ( αλλα αναλυτικα))

Επειδη βλεπω το vegas αν και ευχρηστο ως ενα βαθμο εχει αρκετα κενα... νομιζω θα πρεπει να αλλαξω video editor, σκεφτομαι το premiere ( το βαρυ δε με πειραζει το pc τα σηκωνει) αλλα βλεπω και οτι ενα megui ( καπως ετσι) ειναι καλο, σου επιτρεπει να βαλεις τπτ απλα effects κτλπ?

το ρωταω γιατι να βαλω 4-5 προγραμματα να τα δω ..... θελει υπερβολικο χρονο.

Οσο για το raw avi ( ~3GB ~ 2 min) το εγραψα με το fraps που τα βγαζει ως avi container με codec:fraps ( δλδ 202-210 mbps bitrate) resolution εχει 1680:1050 και ειναι στα 25 fps.
Επειδη δοκιμασα καποια settings αλλα δε μου αρεσε το αποτελεσμα, ρωταω μηπως μπορειτε να μου πειτε στο περιπου παντα ( θα 'παιξω' μετα με τις ρυθμισεις) με πιο codec / container / bitrate πρεπει να το κανω reencode ωστε να εχω παρα πολυ καλα αποτελεσματα.

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 08, 2008 6:26 pm
Τίτλος:

Χωρίς να έχω ασχοληθεί με τα εν λόγω προγράμματα, είναι κοινώς αποδεκτό ότι για απλά εφφέ το Vegas είναι πολύ δυνατό. Ίσως βάζοντας την καινούρια έκδοση να σου λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις.

Το fraps είναι αρκετά άχρηστο ως codec με την μικρή μου εμπειρία με αυτό, πολύ κακό για το τίποτα. Τώρα για reencode, προτείνω για τέτοια ανάλυση mkv ή mp4 με codec το x264 στο unrestricted profile με settings το max quality.

Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Απρ 08, 2008 6:39 pm
Τίτλος:

δυστηχως ενω εχω ρωτησει πολυ και παντου, δε μου εχουν ποτε απαντησει για τις αλλαγες στο vegas 8 ας ελπισουμε οτι καποιος απο εδω μεσα μπορει να ριξει λιγο φως για τις δυνατοτητες του vegas 8 ^^.

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Σαβ Μάι 03, 2008 9:16 am
Τίτλος:

κατι για το Vfapi. το κατεβασα αλλα δε δεχοταν να ανοιξει κανενα ειδους αρχειο. Εχω XP SP2 μηπως υπαρχει καποιο exe που εχετε να μου δωσετε η καποια ρυθμιση που επρεπε να κανω? και παλι ευχαριστω

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Σαβ Μάι 03, 2008 6:27 pm
Τίτλος:

http://www.digital-digest.com/software/download.php?sid=1050&ssid=0&did=1

Το παραπάνω είναι λινκ για την τελευταία έκδοση μεταφρασμένη στα αγγλικά. Αμ διαβάσεις το readme.txt που περιλαμβάνεται στο πακέτο, θα δείς ότι λέει πριν χρησιμοποιήσεις το VFAPi θα πρέπει να τρέξεις ένα bat αρχείο.

Επίσης, το VFAPI δουλεύει πολύ καλά και μετα αρχεία d2v αλλά και τα αρχεία avs. Οπότε μπορείς να το εκμεταλευτείς αυτό ανάλογα τις ανάγκες σου. Ελπίζω να βοήθησα.

Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Σαβ Μάι 03, 2008 7:18 pm
Τίτλος:

ok το να πατησω add file δε κανει τπτ σε κανενα container.

Αρα υποθετω οτι κανω κατι πολυ λαθος Wink. Εψαξα λιγο στο google για tutorial αλλα δε βρηκα τπτ χρησιμο. Μπορεις να μου δωσεις κανα λινκ για καλο tutorial plz?

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάι 04, 2008 2:35 pm
Τίτλος:

Όπως σου είπα και στο προηγούμενο ποστ, το VFAPI αναγνωρίζει αρχεία d2v που προκύπτουν από το DGIndex και αφορούν αρχεία τύπου MPEG2 (.mpg, .vob, .m2v, κα.), αλλά και αρχεία avs που είναι αρχεία avisynth script και με τα οποία μπορείς να ανοίξεις πρακτικά οποιοδήποτε αρχείο video. Απλά βήματα :

1. Εγκαθιστάς το Avisynth
  2. Δημιουργείς με το Notepad ένα αρχείο με κατάληξη .avs και γράφεις
    για αρχεία .avi
    Κώδικας:

AviSource("MyPath\MyFile.avi")

για αρχεία άλλου container
    Κώδικας:

DirectShowSource("MyPath\MyFile.xxx")

Όπου MyPath η διαδρομή (ολόκληρη) του αρχείου, MyFile το όνομα του αρχείου και xxx η κατάληξη του αρχείου.
  3. Στο Vfapi πατάς Add File και επιλέγεις το αρχείο avs.
  4. Πατάς Convert
  5. Είσαι έτοιμος!

Έτσι παίρνεις ένα αρχείο avi μικρού μεγέθους που μπορείς να το δουλέψεις στα περισσότερα, αν όχι σε όλα, τα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο!

Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάι 04, 2008 4:33 pm
Τίτλος:

αχ μολις ξυπνησα και δε τι παλευω.
Αρχικα το avisynth δε το εβαλα καθως ειναι video editor right? (και το περιεχει η?)

εβαλα ως ονομα του αρχειου kati.avs

μεσα ειχα γραψει DirectShowSource("D:\H to be\[Rumbel]_Soul_Eater_-_03_[H264-HD][Uncut][1460C0CA].mkv")

δε το δεχεται, δοκιμασα και να βγαλω τα " να αφησω κενο αναμεσα στο directshowsource και την παρανθεση.

Οποτε τι λαθος εχω κανει ?

ps. το bat το ετρεξα πριν το exe

Ένταξη: 27 Νοέ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάι 04, 2008 4:49 pm
Τίτλος:

Πρέπει να το κάνεις εγκατάσταση το avisynth, αλλιώς δεν δουλεύει το avs, το pc σου δεν θα ξέρει με τι να το ανοίξει.Το vfapi θα χρησιμοποιήσει το avisynth, αλλά από μόνο του δεν το έχει στα αρχεία του, πρέπει να το εγκαταστήσεις.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την tidus στις Κυρ Μάι 04, 2008 8:26 pm, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Κυρ Μάι 04, 2008 5:04 pm
Τίτλος:

οταν του αλλαξα το extension τα windows καταλαβανε τι ειναι το avs δλδ του αλλαξε κανονικα εικονιδιο και του εβαλε ενα γκριζο με ενα φακελο και μια ταινια που βγαινει απο το κεντρο πανω.

Καλως θα βαλω και το avisynth και θα ξαναδοκιμασω. Thx
Προβολή όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέου Θέματος     Απάντηση στο Θέμα     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Τεχνική Υποστήριξη Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας