Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Anime

Γιατί μας αρέσουν τα anime? Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  
Συγγραφέας Μήνυμα

Ένταξη: 09 Μάι 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 17, 2008 6:30 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Απάντηση στον τίτλο του thread.
γιατί τα σπάνε!!
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Ένταξη: 15 Φεβ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Μάρ 17, 2008 10:54 pm
Τίτλος:

Παράθεση:
Yπάρχουν anime που βάζουν κάτω σχεδόν οποιαδήποτε ξένη σειρά, αλλά τα περισσότερα δεν είναι τίποτα παραπάνω από μία μίξη κλισεδιάρικων, ανύπαρκτων χαρακτήρων και καταστάσεων.

Χμμ τωρα δηλαδη θες να πεις οτι η αμερικανικες σειρες εχουν υπαρκτες υποθεσεις? HaHa Στα ανιμε αυτο ειναι το ωραιο οτι σε μεταφερουν σε ενα κοσμο διαφορετικο απο αυτον που ζεις Thumbs UP

Ένταξη: 25 Ιούλ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 18, 2008 2:25 am
Τίτλος:

Bασικά η σύγκριση μεταξύ TV και anime είναι τελείως άνιση, και θα εξηγήσω τι εννοώ.
Στην κοινότητά μας υπάρχουν συνειδητοποιημένα άτομα που ξέρουν τι θέλουν.
Δεν σκοτώνουν την ώρα τους μπροστά σε ένα χαζοκούτι απλά "επιλέγοντας"
τι θα δουν μεταξύ των αμφιβόλου ποιότητας εκπομπών (βλέπε κους-κους κτλ).
Εδώ συζητάμε, αξιολογούμε και επιλέγουμε από το πιο ελεύθερο μέσο (που υπάρχει τουλάχιστον τώρα).
Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν ποιοτικές εκπομπές-σειρές στην TV, ούτε ότι όλα τα anime είναι ιδανικά και τέλεια.
Ακόμη βλέπω X-Files,night rider, Δόγκανο, παντρεμένους και 2 ξένους!
Για να κλείσω θα πώ ότι τον τελευταίο χρόνο έχω συγκινηθεί περισσότερο απο τα anime παρά από τις
τηλεοπτικές σειρές, επίσης μου φέρνουν αναμνήσεις απο επόχες πραγματικής αγνοτητας και ειλικρίνειας.

ΥΓ. Ένα παράπονο: Έχω βαρεθεί την ατάκα "Πάλι με τα μίκι μάου ασχολείσαι;!"
Να δω πότε ο κόσμος θα μπορέσει να δει πέρα από το δάκτυλό του και να αποδεκτεί
τις αποφάσεις των συνανθρώπων του...
ΥΓ2. Συγχωμη που σας κούρασα.
Thumbs UP
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger

Ένταξη: 19 Δεκ 2005

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 18, 2008 2:48 am
Τίτλος:

jimakos έγραψε:
Bασικά η σύγκριση μεταξύ TV και anime είναι τελείως άνιση, και θα εξηγήσω τι εννοώ.
Στην κοινότητά μας υπάρχουν συνειδητοποιημένα άτομα που ξέρουν τι θέλουν.
Δεν σκοτώνουν την ώρα τους μπροστά σε ένα χαζοκούτι απλά "επιλέγοντας"
τι θα δουν μεταξύ των αμφιβόλου ποιότητας εκπομπών (βλέπε κους-κους κτλ).
Εδώ συζητάμε, αξιολογούμε και επιλέγουμε από το πιο ελεύθερο μέσο (που υπάρχει τουλάχιστον τώρα).
Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν ποιοτικές εκπομπές-σειρές στην TV, ούτε ότι όλα τα anime είναι ιδανικά και τέλεια.
Ακόμη βλέπω X-Files,night rider, Δόγκανο, παντρεμένους και 2 ξένους!
Για να κλείσω θα πώ ότι τον τελευταίο χρόνο έχω συγκινηθεί περισσότερο απο τα anime παρά από τις
τηλεοπτικές σειρές, επίσης μου φέρνουν αναμνήσεις απο επόχες πραγματικής αγνοτητας και ειλικρίνειας.

Μα και τα anime σειρές της τηλεόρασης είναι. Innocent

anoskin, σαφώς και οι αμερικάνικες σειρές έχουν υπαρκτές υποθέσεις, δες λίγο 24 ή Lost και θα με θυμηθείς. Wink Δέχομαι να σου αρέσουν περισσότερο τα anime (κι εγώ στο σύνολό τους προτιμώ τα anime), αλλά δεν είναι σωστό να απορρίπτεις ολόκληρο το είδος των αμερικάνικων σειρών με τη δικαιολογία ότι είναι "αμερικάνικες", γιατί έτσι κάνεις ακριβώς το ίδιο λάθος με όσους απορρίπτουν τα anime χωρίς να τα δουν, επειδή είναι "μίκι μάους"... Όταν μας το κάνουν νευριάζουμε, αλλά παρόλ' αυτά άνετα το κάνουμε κι εμείς ε; Razz
Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 18, 2008 7:53 am
Τίτλος:

Μα εγω ειμαι fan του lost prisonbreak και του 24 Thumb 2 Up Υπαρκτες υποθεσεις δεν εχουν απλα γυριζονται στον δικο μας κοσμο..Και δεν εκανα συγκριση απλα ειπα οτι η υποθεσεις τους ειναι φανταστικεςEmbarassed

Ένταξη: 25 Δεκ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 18, 2008 10:57 am
Τίτλος:

Αχ αυτη η μανια να τα λενε μικι μαους...... Μεχρι και στο ιεκ που παω για διακοσμηση η καθηγητρια που μας διδασκει ιστορια τεχνης μας ειπε χτες
"Εχουν αρχισει να γινονται της μοδας η ζωγραφιες με τα γιαπωνεζικα μικι μαους" οποτε απο συνηθεια της φωναξα "ΑΝΙΜΕ" και μετα εφαγα ενα τεταρτο να εξηγω τη διαφορα αναμεσα σε μικι μαους και ανιμε αν και πολλοι δε μπορουσαν να το καταλαβουν οποτε μαλλον θα τους παω elven lied τη δευτερα να καταλαβουν :P

Steel is my body, and fire is my blood
I have created over a thousand blades
Unknown to death, nor known to life
Tear a mountain apart, the sword divides water in two
Have withstood pain to create many weapons
Yet those hands will never hold anything
So as I pray,
Unlimited Blade Works
~*~Archer: Fate/Stay Night~*~

Οταν γραφω με greeklish το κανω απο κεκτημενη ταχυτητα και βαριεμαι να κανω Edit Lolz :P
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 19, 2008 2:31 am
Τίτλος:

anoskin έγραψε:
Μα εγω ειμαι fan του lost prisonbreak και του 24 Thumb 2 Up Υπαρκτες υποθεσεις δεν εχουν απλα γυριζονται στον δικο μας κοσμο..Και δεν εκανα συγκριση απλα ειπα οτι η υποθεσεις τους ειναι φανταστικεςEmbarassed

Το 24 έχει σενάριο καθαρά υπαρκτό, μια και το ζούμε... με πολλές υπερβολές βέβαια, αλλά υπαρκτό, παραπάνω πια δε θα μπορούσε γιατί αλλιώς θα μιλούσαμε για ιστορική σειρά όπως το Rome.
Αλλά εσύ το εστιάζεις αλλού, εγώ όταν λέω "ανύπαρκτοι χαρακτήρες και υποθέσεις" δεν κατακρίνω ό,τι έχει μέσα φαντασία και βρίσκεται σε άλλο κόσμο, αλίμονο... Πχ το FMA ή από ταινίες το Matrix είναι καθαρά φαντασίας/επιστημονικής φαντασίας, αλλά αυτό δεν τα μειώνει καθόλου, ίσα ίσα που για να γράψεις τέτοια σενάριο θέλει περισσότερο κόπο. Για να μη μιλήσω για το Lord of the Rings που είναι η αγαπημένη μου ταινία και το αγαπημένο μου βιβλίο...
Αυτό που εννοώ με το "ανύπαρκτοι" είναι χαρακτήρες που ΔΕΝ υπάρχουν στην πραγματικότητα, αλλά είναι ένα συνοθύλευμα κλισέ, καθώς και καταστάσεις που είναι τελείως ΜΗ ρεαλιστικές και στις οποίες ένας πραγματικός άνθρωπος δε θα συμπεριφερόταν ποτέ όπως ένας χαρακτήρας από anime. Πάρε για παράδειγμα τα περισσότερα shounen anime, στα οποία πάντα υπάρχει ο νεαρός πρωταγωνιστής που είναι ο καλός και που πάντα υπάρχει ένας ανταγωνιστής του που είναι καλός αλλά και σκοτεινός ταυτόχρονα... Βλέπε Goku-Vegeta, Naruto-Sasuke και πόσα άλλα... Αυτοί κλασικά θα μαθαίνουν καινούριες τεχνικές κτλ κτλ. Αντίθετα, σε μια live-action σειρά ποτέ δε θα μπορούσαν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, γιατί αφού παίζουν άνθρωποι, το θέαμα θα ήταν γελοίο, ακριβώς επειδή όλα αυτά δε θα ήταν καθόλου ρεαλιστικά. Τώρα μη μου πείτε ότι υπάρχει σημερινός έφηβος που σκέφτεται όπως ο Naruto. :P Ένα άλλο παράδειγμα: στο FMA το οποίο και λατρεύω, έβλεπες ένα 4χρονο κοριτσάκι (η Nina, η κόρη του Tucker) να μιλάει λες και είναι 6-7 χρονών (τεράστια η διαφορά) και αυτό χτυπάει άσχημα αν ξέρεις πώς είναι ένα παιδί 4 ετών και ότι εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να σκεφτεί έτσι. Στο Full Metal Panic από την άλλη βλέπεις ένα κοριτσάκι 10-11 ετών να διευθύνει ολόκληρο στρατό, αυτό πια κι αν είναι ελεϊνό... Αυτά μόνο στα anime γίνονται (με την κακή έννοια) και ενώ φυσικά εννοείται ότι δεν είναι αυτός λόγος για να μη τα βλέπουμε, καλό θα είναι να συνειδητοποιούμε και τα μειονεκτήματά τους. Φυσικά, δεν είναι ΟΛΑ τα anime έτσι, μην παρεξηγηθώ, υπάρχουν πόσα διαμάντια εκεί έξω. happy
Ελπίζω τώρα να το διατύπωσα καλύτερα. Wink
Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 19, 2008 7:51 am
Τίτλος:

Παράθεση:
Στο Full Metal Panic από την άλλη βλέπεις ένα κοριτσάκι 10-11 ετών να διευθύνει ολόκληρο στρατό

16 ηταν Razz Razz καταλαβαινω τι θες να πεις αλλα αυτο ειναι και το αστειο

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Μάρ 19, 2008 1:43 pm
Τίτλος:

anoskin έγραψε:

16 ηταν Razz Razz καταλαβαινω τι θες να πεις αλλα αυτο ειναι και το αστειο

Να στο θέσω και αλλιώς, έχεις δει εσύ καμιά 16χρονη εκεί έξω να είναι σαν αυτήν; Με τη συμπεριφορά που έχουν πλέον οι νέοι, αυτή όντως θύμιζε 11χρονη. :P
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 21 Μάρ 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάρ 28, 2008 12:34 pm
Τίτλος:

μου αρεσουν γιατι οπως ηπαν και αλλοι σε μεταφερουν σε ενα κοσμο περα απο τον πραγματικο και μεσα απο αυτα νιωθεις και παλυ παιδι, επισης τα περισοτερα εχουν υπεροχο σεναριο και πλοκη (το naruto ιδικα με συγκηνει πολυ) και χιουμορ(one piece rules) ακομη επιδη μου αρεσει να ζωγραφιζω anime περνω ιδεες Worthy

http://orthodoxy-rainbow.blogspot.com/
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέου Θέματος     Απάντηση στο Θέμα     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Anime Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2
Σελίδα 2 από 2

Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας