Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Τεχνική Υποστήριξη

Χρήσιμα προγράμματα πάσης φύσεως Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5 ... 17, 18, 19  Επόμενη
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  

Θέλετε να μπουν και προγράμματα ειδικών κατηγορίων;
Ναι
87%
 87%  [ 87 ]
Όχι
1%
 1%  [ 1 ]
Δε με ενδιαφέρει
11%
 11%  [ 11 ]
Σύνολο Ψήφων : 99

Συγγραφέας Μήνυμα

Ένταξη: 04 Ιαν 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Δεκ 31, 2007 12:29 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για τον firefox ένα ακόμη must (εγώ δεν μπαίνω στο internet αν δεν είναι εγκατεστημένο) είναι το AdBlock ... το οποίο δεν μπλοκάρει μόνο διαφημιστικά αλλά και ό,τι πάει να σου ''φυτέψει'' προγράμματα (ιούς κτλ) στο PC

Για ταινίες το ratDVD που συμπιέζει ολόκληρα τα dvd σε ένα δικό του τύπο αρχείων .ratDVD

και τέλος μια πιο γενική πρόταση είναι αν έχετε usb memory stick το PortableApps μια σουίτα καθημερινών εφαρμογών τροποποιημένες για να κρατάνε τις ρυθμίσεις τους στο usb stick και να είναι προσβάσιμες μέσω ενός όμορφου menu... at least το παλιό μου stickaki του 1GB κουβαλάει τη σουίτα γιατί εκεί που πάω μερικές φορές χρησιμοποιούν Internet Εxplorer (μερικές φορές ακόμη και τον 7 - έλεος) κ μου τι δίνει στα νεύρα Twisted Evil

As long as there is trust, there is betrayal.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Ένταξη: 13 Αύγ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 02, 2008 10:26 am
Τίτλος:

-=S=- έγραψε:
Δεν ειναι τοσο ευχρηστα στον opera...
αλλη ειναι η φιλοσοφια του noscript.
Ενα κλικ και καθαρισες.
Ο Firefox με τη λογικη των extensions αφηνει στο χρηστη την παραμετροποιηση και το τελικο αποτελεσμα ειναι πολυ καλυτερο απο τον opera.

Το 1ο screenshot αφορά τα global settings, δλδ ανεξαρτήτως σε ποιο site βρίσκεσαι, ενώ το 2ο screenshot δείχνει ότι μπορείς να φτιάξεις ξεχωριστό προφίλ ρυθμίσεων για όποιο site θες. Δλδ αν στα global settings τα έχεις όλα ενεργοποιημένα (flash, javascript κλπ) τότε δουλεύεις με blacklist για τα sites/εξαιρέσεις, ενώ αν στα global settings τα έχεις απενεργοποιήσει όλα τότε δουλεύεις με whitelist για τα sites/εξαιρέσεις. Προσωπικά, χρησιμοποιώ τον 2ο τρόπο. Πραγματικά One-click υπόθεση. Click & Forget. Αν το είχες δοκιμάσει, θα καταλάβαινες τί εννοώ.
Τώρα, αν προτιμάς τα 5-10 extensions που πρέπει να κάνεις install χειροκίνητα για να δουλεύει ο FF σαν Opera, τότε... ΟΚ.
AdBlock?
NoScript?
IRC?
Mouse gestures?
Speed dial?
Spell checking?

Τί παραμετροποίηση μπορείς να κάνεις στον FF??
Μπορείς να αλλάξεις θέση τις toolbars??
Μπορείς να φτιάξεις/προσθέσεις δικά σου buttons??
Μπορείς να αλλάξεις ΟΛΑ τα keyboard shortcuts??

Το δικό μου τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο από τον Firefox, γιατί, πολύ απλά, σε θέματα παραμετροποίησης και features ο Opera είναι πολύ μπροστά...

gpower2 έγραψε:
αλλά όσες φορές το έχω δώσει την ευκαιρία να γίνει ο κύριως browser, πάντα με ρίχνει λόγω πολλών crash και ασυμβατότητας με πολλές σελίδες.

Αντίθετα ο Firefox έχει να μου κρασάρει μήνες, έχει ένα σωρό add-ons για όλα τα γούστα και γενικά με ικανοποιεί συνολικά περισσότερο από τον Opera.

Crash έχω να δω στον Opera από τότε που τον έβαλα, δλδ πριν από σχεδόν 2 χρόνια (1ο bookmark -> 7/2/2006), και να φανταστείς ότι τους τελευταίους 6 μήνες χρησιμοποιώ τις alpha και beta versions που βγαίνουν.
Αντίθετα, στον Firefox, να 'ναι καλά το πασίγνωστο σε όλους memory-leak/it's-not-a-bug-but-a-feature, η memory usage εκτοξεύεται στα επίπεδα των 300-500MB μετά από μερικές ώρες περιήγησης σε picture-intensive websites, ενώ είχα βιώσει και μερικά crashes thanks to this feature...
Όσον αφορά τις ασυμβατότητες με κάποιες σελίδες, αυτό είναι θέμα είτε ανικανότητας των web designers (αν και υπάρχει η λειτουργία "Mask as Internet Explorer/Mozilla Firefox") ή μορφή μποϋκοτάζ/προπαγάνδας υπέρ του Firefox (πχ. Blackplanet.com)

-=S=- έγραψε:
Παντως για αρκετο καιρο τους ειχα και τους 2 μαζι. Πάντα κάτι δε μου καθόταν απολύτως καλά με τον opera. Κάτι το πολυφορτωμένο ui, κάτι οι ρυθμίσεις που είναι άβολες και θελουν περισσοτερο ψάξιμο, κατι που δε μπορω να κάνω μεσαιο κλικ στα bookmark απο το μενου ωστε να ανοιξουν σε αλλο tab (shift-click λειτουργει) Κατι τα αχρηστα widgets (οσο καιρο το ειχα το μονο widget που μου ειχε γίνει απαραιτητο ηταν το "chuck norris facts"-πολυ γελιο ομολογουμένως)

Το GUI, είπαμε ότι έρχεται στα απόλυτα μέτρα σου, καθώς μπορείς να τροποποιείς/προσθέτεις toolbars KΑΙ buttons.
Το opera:config είναι πολύ πιο εύχρηστο από ότι το (κλεμμένο) about:config του Firefox.
Στον Opera τα bookmarks ανοίγουν πάντα σε νέο tab, αν έχεις ξε-τσεκαρισμένη την επιλογή "Reuse current tab".
Τα "άχρηστα" widgets δεν σε υποχρεώνει κανένας να τα βάλεις. Βρες μου, όμως, κάτι αντίστοιχο του EarthQuakes Map. Ή των (πλήρως customisable)Panels στα οποία μπορώ να βάλω σημειώσεις, μεταφραστές, λεξικά, photo/file uploaders κλπ.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι έχω φίλους χρήστες του Firefox και το "παίζουν" και alternative και geeks, αλλά δεν κάθονται να "συνηθίσουν"/"ψάξουν" τον Opera.
Συμπερασματικά, για κάποιον που θέλει να μεταφερθεί από τον Firefox στον Opera, φυσικά και υπάρχει κάποια μεταβατική περίοδος δυσκολιών, αλλά όσοι έχουν επιμείνει, έχουν ανταμειφθεί όλοι τους.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Erebos στις Παρ Ιαν 04, 2008 8:46 pm, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα

Ένταξη: 07 Μάι 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 02, 2008 12:44 pm
Τίτλος:

Λοιπον, το firefox τον ειχα απο τοτε που λεγόταν firebird, και παραλληλα ειχα και τον opera, απο την ιδια περιοδο. Δε με βολευει ο opera. Προσωπικα δε με ενδιαφερουν ουτε gestures, ουτε irc, ουτε torrents, ουτε να φαω 2 ωρες να ρυθμισω το παραφορτωμενο gui. Πιο πολυ ώρα κανεις να ρυθμίσεις τον opera παρα να περασεις τα extensions του firefox (τα οποια αναβαθμίζονται και αυτοματα, εν αντιθέσι με τα widgets και τα themes του opera).
Αυτό που με ένδιαφέρει είναι να έχω ένα καλό download manager, που τον βρίσκω σε extension και είναι κλάσεις ανώτερος απο αυτόν του opera. Θέλω ένα καλό εργαλείο να σώζω βιντεο απο το youtube που ο opera δε διαθέτει (της προκοπης εννοω). Έχω ένα extension που κανει backup τα πάντα, ώστε να μην ψάχνομαι οταν χρειαστεί να κάνω επανεγκατασταση. Mπόρω να κάνω μεσαιο κλίκ στα bookmarks απο το μενου και να ανοιξει σε αλλο tab, πραγμα δε γινεται ακομα στον opera.

Justice and Liberty, you can buy - but you don't get free

Έχει επεξεργασθεί από τον/την -=S=- στις Τετ Ιαν 02, 2008 8:46 pm, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 15 Μάι 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Ιαν 02, 2008 3:49 pm
Τίτλος:

Ρε παιδιά, ρε παιδιά....
Είπαμε κόντρα αλλά μη το μαμήσουμε το thread.
Προσωπικά με καλύπτει απολύτως ο firefox, χωρίς να κατακρίνω τον Opera που δεν έχω δοκιμάσει πλήρως ακόμα και τώρα, για όλους τους λόγους που αναφέρει ο φίλτατος S! Thumbs UP
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα

Ένταξη: 27 Ιούλ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 03, 2008 1:25 pm
Τίτλος:

Παιδια ψαχνω ενα προγραμμα που να μπορω να επεξεργαστω videos.
Κοινως να μπορω να τα κοψω ή να προσθεσω επιπλεον.
Εχετε κατι κατα νου;ευχαριστω πολυ.

Ένταξη: 31 Μάι 2005

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Ιαν 03, 2008 1:55 pm
Τίτλος:

zombitsa έγραψε:

Την καλυτερη δουλεια την κανει το Virtual Dub Wink
http://virtualdub.sourceforge.net/
Κοβεις-πετας τα καρε που θες, και επειτα, αφου εχεις διαλεξει video->direct stream copy, εισαι ετοιμη για file->save as

Για να προσθεσεις: File-> Append Avi Segment Thumbs UP
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα MSN Messenger

Ένταξη: 04 Μάρ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 04, 2008 6:22 pm
Τίτλος:

@Erebos & -=S=-
Εντάξει, καλοί είναι και οι δύο, άλλον βολεύει ο ένας, άλλον βολεύει ο άλλος. Και οι δύο έχουν τα καλά και τα κακά τους, ας μην αρχίσουμε τις συγκρίσεις γιατί... θα αρχίσω να συγκρίνω κι εγώ και δε θα τελειώσουμε ποτέ!!! Razz Razz Razz

@Erebos
Παρακαλώ να διορθωθεί το τελευταίο σου quote, καθώς... βάζεις λόγια στο στόμα μου!!! Evil or Very Mad

zombitsa έγραψε:

Θα συμφωνήσω με το φίλτατο Hatebreed, αλλά να προτιμήσεις καλύτερα το VirtualdubMod που υποστηρίζει πολύ περισσότερ formats, ενω σε συνδυασμό με το Avisynth φτάνει τις δυνατότητες ακριβών επαγγελματικών σουιτών!

Σόρυ για την έλλειψη λινκ, αλλά είμαι σε ιντερνετ καφέ στην Αλεξανδρούπολη και δεν έχω και πολλές πολυτέλειες!

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger

Ένταξη: 13 Αύγ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Ιαν 04, 2008 8:47 pm
Τίτλος:

gpower2 έγραψε:
@Erebos
Παρακαλώ να διορθωθεί το τελευταίο σου quote, καθώς... βάζεις λόγια στο στόμα μου!!! Evil or Very Mad

Gomennasai gpower2... Embarassed
Το quote διορθώθηκε.

Ένταξη: 22 Μάι 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Ιαν 07, 2008 9:53 pm
Τίτλος:

http://www.virtualbox.org/wiki/Screenshots
αυτο το χει ξαναποσταρει κανεις ?ειναι η λογικη pc in pc
http://www.microsoft.com/windows/products/winfamily/virtualpc/default.mspx
και το αντιστοιχο της microsoft

http://register.vmware.com/content/download.html
και το vmware επισης κανει παρομοια δουλεια
Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 08, 2008 1:31 am
Τίτλος:

Το vmware το έχω περάσει σε 2-3 συστήματα και κολλούσε απίστευτα, όπως και σε υπολογιστή καθηγητή μας, γεγονός που προκάλεσε τον γέλωτα όλου του αμφιθεάτρου. Laughing Laughing
Το Virtual Pc αν και Μ$ αποδείχτηκε ελαφρύ και αξιόπιστο με λίγα και καλά μενού, του τρέχω τελευταία διανομή kUbuntu χωρίς πρόβλημα, ενώ το τρίτο που αναφέρεις δεν το έχω ακουστά...
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 31 Αύγ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 08, 2008 1:51 am
Τίτλος:

Όντως το VMWare είναι λίγο περίεργο....

Για διανομή linux που να τρέχει σε flash προτείνω το Puppy Linux 3.01 με τον τελευταίο πυρήνα. Πριν λίγο το κατέβασα, αλλά είχα δοκιμάσει παλιότερη έκδοση και ήταν μια χαρά.
Δηλαδή Madarb με το Virtual PC τρέχεις κανονικά full διανομή Ubuntu χωρίς πρόβλημα μέσα από τα ΧΡ;

Ένα καταπληκτικό πρόγραμμα που σου δίνει πλήρη έλεγχο του συστήματος με φοβερά registry repair tools είναι το TuneUp Utilities 2007 (τώρα βγήκε και το 2008). Είχα κάποια προβλήματα με την registry εδώ και 1,5 χρόνο εξαιτίας του Nero 7.x (επέστρεψα στο 6.6, αλλά τα υπολείμματα του 7.χ έμειναν) σε θέματα file types. Δοκίμασα πολλά registry repair tools αλλά τίποτα. Η μόνη λύση ήταν το Nero cleaner αλλά με μεγάλο ρίσκο για την registry. Με το TuneUp Utilities 2007 το πρόβλημα διορθώθηκε κατά 90% πανεύκολα.

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 08, 2008 9:23 am
Τίτλος:

gpanos έγραψε:

Δηλαδή Madarb με το Virtual PC τρέχεις κανονικά full διανομή Ubuntu χωρίς πρόβλημα μέσα από τα ΧΡ;

Yup!Του δίνεις με ένα slider πόση μνήμη θέλεις να έχει, και πόσο χώρο, και είσαι έτοιμος!Εμένα με 10gb και 200mb ram τρέχει μια χαρά, όχι ότι κάνω και τίποτα απαιτητικό, γι' αυτό και του δωσα λίγη μνήμη...
Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 08, 2008 9:39 pm
Τίτλος:

Madarb έγραψε:
gpanos έγραψε:

Yup!Του δίνεις με ένα slider πόση μνήμη θέλεις να έχει, και πόσο χώρο, και είσαι έτοιμος!Εμένα με 10gb και 200mb ram τρέχει μια χαρά, όχι ότι κάνω και τίποτα απαιτητικό, γι' αυτό και του δωσα λίγη μνήμη...

πιστευω ενα tutorial στο πως γινεται αυτο θα ενδιεφεραι πολλους απο οποιον θα ηξερε και θα ειχε τη διαθεση να το κανει
και για να μην φευγω εκτος θεματος απο το http://www.download.com/ μπορειτε να κατεβασετε πολλα πραγματα,επισης και το daz 3d οπως και το bryce ,free Και αρκετα ενδιαφεροντα
Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 08, 2008 10:01 pm
Τίτλος:

anim έγραψε:
πιστευω ενα tutorial στο πως γινεται αυτο θα ενδιεφεραι πολλους απο οποιον θα ηξερε και θα ειχε τη διαθεση να το κανει

Μπορώ να περιγράψω τη διαδικασία για το Virtual Pc που την έχω και πρόσφατη:
1. Κάνεις install το πρόγραμμα. Απλά κι εύκολα, ενδέχεται να γκρινιάξει ότι δεν υποστηρίζεται το λειτουργικό,
εμένα μου το πέταξε για XpHome, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, συνεχίζουμε κανονικά με την εγκατάσταση.
2. Βρίσκουμε μια διανομή linux, όποια μας αρέσει περισσότερο. [Χρήσιμη σελίδα]
Κατεβάζουμε όπως μας βολεύει [ftp/bittorrent etc]
3. Αποθηκεύουμε το .iso σε μια απλή τοποθεσία για εύκολη πρόσβαση [πχ C\]
4. Ανοίγουμε το Virtual PC και δημιουργούμε νέα εικονική μηχανή
Νew>Create Virtual Machine>Δίνουμε όνομα>
Για linux βάζουμε "Οther" εκεί που λέει Operating System>
Ανάλογα με τις ανάγκες μας και το τι θα τρέξουμε ορίζουμε τη ram που θα έχει διαθέσιμο το guest OS
[και με 200mb καλά τρέχει αλλά για απλές εργασίες!]
>Διαλέγουμε "A new virtual hard disk" και την τοποθεσία/μεγεθός του
>Ένα κλικ στο finish και τελειώσαμε με τη δημιουργία!
5. Ώρα να περάσουμε το .iso στο Virtual PC. Αυτό γίνεται ή από το μενού "cd"
ή από το εικονάκι με το δισκάκι που βρίσκεται κάτω αριστερά.[το 2ο από αριστερά]
Διαλέγουμε "Capture iso image" και του δείχνουμε που το έχουμε.
6. Το πρόγραμμα ανοίγει μόνο του το iso και πλέον ανοίγει από εκεί.
7. Κάνετε την εγκατάσταση του linux που θέλετε και τέλος....

Το 7. προφανώς και είναι πιο περίπλοκο από αυτή τη διαδικασία,
αλλά επειδή οι διανομές είναι άπειρες, δεν μπορώ να σας εξηγήσω το κάθε βήμα.
Πάντως μην περιμένετε και τίποτα τρομερά δύσκολο, απλά θέλει υπομονή το θέμα!
Προτείνω να αρχίσετε ή από Ubuntu και τα σχετικά [k/x ubuntu] ή από Suse,
μιας και είναι από τις πιο ευκολόχρηστες και φιλικές από άποψη προσαρμογής για τον νέο χρήστη. Thumbs UP

Αυτά από μένα. big smile
Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Ιαν 08, 2008 10:37 pm
Τίτλος:

εισαι αρχηγος Thumbs UP big smile
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέου Θέματος     Απάντηση στο Θέμα     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Τεχνική Υποστήριξη Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5 ... 17, 18, 19  Επόμενη
Σελίδα 4 από 19

Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας