|
|
Προβολή προηγούμενου Θέματος
::
Προβολή επόμενου Θέματος
|
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Ένταξη: 25 Αύγ 2006
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 30 Μάι 2005

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 14 Οκτ 2006

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Δεκ 07, 2007 11:06 pm
Τίτλος:
|
|
|
ή ακόμα πιο απλά να είναι η ώρα που σέρνεται το ιντερνετ στην περιοχή σου όπως συμβαίνει σε μένα κάθε μεσημερί... _________________
Ωωωω... με φωνάζουνε τρελό,
γιατί πίνω μπάφους και παίζω Pro.
Γαμώ το διδακτορικό
Πίνω μπάφους και παίζω Pro.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 14 Δεκ 2007
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 25, 2007 11:28 am
Τίτλος:
|
|
|
Γειά σας παιδιά, θα ήθελα την βοηθειά σας. Είμαι καινούργια στο site, αλλά ταυτόχρονα είμαι εντελώς καινούργια και σε όλη την διαδικασία περί torrent κ.λπ. Χρησιμοποιώ τον uTorrent1.6 καί διαβάζοντας σαν καλό παιδάκι  τις προηγούμενες σελίδες 2-3 φορές για να λύσω απορίες μου είδα ότι αναφέρεται κάπου IPFilter για τον uTorrent, εγώ δεν νομίζω ότι έχω,
1. πως μπορώ να το τσεκάρω;
2. Τι σημαίνει αυτό, ότι φαίνεται η ip του υπολογιστή μου; αν ναι σε ποιούς;
3. αν βάλω υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργηθούν άλλα προβλήματα, είμαι γενικά σε εμβρυακό στάδιο με τους υπολογιστές από θέμα γνώσης
4. Πως μπορώ να βάλω IPFilter; Είδα ότι κάποιος αναφέρει μία σελίδα FAQ σχετικά με το θέμα, αλλά δεν έβγαλα άκρη γιατί είναι, όπως δυστυχώς οι περισσότερες σελίδες στα αγγλικά, μήπως μπορείτε να με καθοδηγήσετε λιγάκι ... κάποιος που είναι καλός, υπομονετικός, αναλυτικός και με όρεξη να προσφέρει βοήθεια στον συνάνθρωπο;
Έχω ψάξει, πιστεύω αρκετά, για τα παραπάνω αλλά δεν βρήκα κάποια αναφορά, αν υπάρχουν ήδη απαντήσεις στα ερωτηματά μου, ζητώ συγνώμη προκαταβολικά και απλά παραπέμψτε με εκεί.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 04 Μάρ 2006

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 25, 2007 12:58 pm
Τίτλος:
|
|
|
Μια γρήγορη και αξιόπιστη λύση είναι το πρόγραμμα PeerGuardian, το οποίο έχει λίστες με "απαγορευμένες" ip και τις κόβει. Μπορείς να το βρεις εδώ :
http://phoenixlabs.org/pg2/
Είναι εύκολο στην εγκατάσταση και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις. Το καλύτερο; Δουλεύει με όλα τα προγράμματα και όχι μόνο για ορισμένα! _________________ Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first...
And remember, fansubbing is NOT serious business...
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 13 Αύγ 2007
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 25, 2007 6:07 pm
Τίτλος:
|
|
|
Ναυσικά έγραψε:
|
Γειά σας παιδιά, θα ήθελα την βοηθειά σας. Είμαι καινούργια στο site, αλλά ταυτόχρονα είμαι εντελώς καινούργια και σε όλη την διαδικασία περί torrent κ.λπ. Χρησιμοποιώ τον uTorrent1.6 καί διαβάζοντας σαν καλό παιδάκι τις προηγούμενες σελίδες 2-3 φορές για να λύσω απορίες μου είδα ότι αναφέρεται κάπου IPFilter για τον uTorrent, εγώ δεν νομίζω ότι έχω,
1. πως μπορώ να το τσεκάρω;
2. Τι σημαίνει αυτό, ότι φαίνεται η ip του υπολογιστή μου; αν ναι σε ποιούς;
3. αν βάλω υπάρχει περίπτωση να μου δημιουργηθούν άλλα προβλήματα, είμαι γενικά σε εμβρυακό στάδιο με τους υπολογιστές από θέμα γνώσης
4. Πως μπορώ να βάλω IPFilter; Είδα ότι κάποιος αναφέρει μία σελίδα FAQ σχετικά με το θέμα, αλλά δεν έβγαλα άκρη γιατί είναι, όπως δυστυχώς οι περισσότερες σελίδες στα αγγλικά, μήπως μπορείτε να με καθοδηγήσετε λιγάκι ... κάποιος που είναι καλός, υπομονετικός, αναλυτικός και με όρεξη να προσφέρει βοήθεια στον συνάνθρωπο;
Έχω ψάξει, πιστεύω αρκετά, για τα παραπάνω αλλά δεν βρήκα κάποια αναφορά, αν υπάρχουν ήδη απαντήσεις στα ερωτηματά μου, ζητώ συγνώμη προκαταβολικά και απλά παραπέμψτε με εκεί.
|
Η σωστή διαδικασία για χρήση IPfilter.dat στο μTorrent είναι η εξής:
- Μπες εδώ, και αφού scrollάρεις αρκετά προς τα κάτω τη σελίδα, θα δεις ένα ed2k IPfilter και ένα link nipfilter.dat.gz. Κάνεις κλικ στο link για να κατεβάσεις το zip αρχείο.
- Το ανοίγεις με το WinRAR, και το κάνεις extract κάπου πρόχειρα.
Αν δεν βλέπεις τους κρυφούς φακέλους των Windows, ενεργοποιείς τη συγκεκριμένη λειτουργία ως εξής:
* Ανοίγεις τον Πίνακα Ελέγχου, και στη συνέχεια τις Επιλογές Φακέλου (δεν θυμάμαι τις ακριβείς ονομασίες στα ελληνικά...)
* Στη συνέχεια κάνεις κλικ στην ταμπέλα που λέει Προβολή, και εκεί που λέει Κρυφά Αρχεία & Φάκελοι, επιλέγεις την Εμφάνιση των Κρυφών Αρχείων.
- Τώρα, αντιγράφεις το αρχείο ipfilter.dat στο φάκελο (folder path) C:\Documents and Settings\***\Application Data\uTorrent\ (όπου *** το username σου)
- Τέλος, τρέχεις το utorrent, και πηγαίνεις στις Επιλογές/Ρυθμίσεις/Προχωρημένες (Options/Preferences/Advanced), και επιβεβαιώνεις ότι στην επιλογή ipfilter.enable είναι η True (Αληθής) επιλεγμένη.
- Κλείνεις το utorrent και το ξανανοίγεις. Αν τα έχεις κάνει όλα σωστά, τότε στον Καταγραφέα (Logger), θα δεις μία γραμμή που λέει Loaded ipfilter.dat (******* entries).
Το IPfilter περιέχει τις IP διαφόρων διεθνών κρατικών φορέων, οι οποίοι μπορεί να θέλουν να συνδεθούν μαζί σου για να δουν τί κατεβάζεις. Άπαξ και συνδεθούν μαζί σου μέσω του uTorrent (ή οποιουδήποτε άλλου p2p προγράμματος), ξέρουν την δικιά σου IP και συνεπώς την ηλεκτρονική ταυτότητά σου. Έρχεται στη συνέχεια το FBI και σου χτυπάει την πόρτα...
Αυτό που κάνει το IPfilter είναι να μπλοκάρει αυτές τις "ύποπτες" IP και να μην επιτρέπει στους "Ομοσπονδιακούς" να συνδεθούν μαζί σου.
ΥΓ. Το παραπάνω σενάριο είναι ολίγον "τραβηγμένο", αλλά, όπως λένε, "φύλα τα ρούχα σου, για να έχεις τα μισά". _________________ 
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 04 Απρ 2007
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 26, 2007 12:43 pm
Τίτλος:
|
|
|
gpower2 και Erebos σας ευχαριστώ πολύ για την καθοδήγηση.
Μία ακόμα ερωτησούλα, σκέφτομαι να περάσω και τα δύο, αυτό που μου είπε ο Erebos γιατι αφορά συγκεκριμένα το uTorrent και αυτό που μου είπε ο gpower2 γιατί είναι γενικότερο, μήπως όμως αυτό δημιουργήσει κανένα μπέρδεμα στον υπολογιστή ή τα προγράμματα;
EDIT Καλέ μου Erebos που μπορώ να βρώ το WinRAR γιατί δεν το έχω;
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 31 Μάι 2005

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 13 Αύγ 2007
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 26, 2007 2:06 pm
Τίτλος:
|
|
|
Ναυσικά έγραψε:
|
gpower2 και Erebos σας ευχαριστώ πολύ για την καθοδήγηση.
Μία ακόμα ερωτησούλα, σκέφτομαι να περάσω και τα δύο, αυτό που μου είπε ο Erebos γιατι αφορά συγκεκριμένα το uTorrent και αυτό που μου είπε ο gpower2 γιατί είναι γενικότερο, μήπως όμως αυτό δημιουργήσει κανένα μπέρδεμα στον υπολογιστή ή τα προγράμματα;
EDIT Καλέ μου Erebos που μπορώ να βρώ το WinRAR γιατί δεν το έχω;
|
Το PeerGuardian χρησιμεύει μόνο για τα p2p προγράμματα (δλδ μTorrent, eMule, Limewire κλπ), οπότε αν χρησιμοποιείς μόνο torrents και βάλεις IPfilter, δεν το χρειάζεσαι το PeerGuardian.
Και κάτι ακόμα, είχα διαβάσει πως το PeerGuardian δημιουργεί κάποια προβλήματα με κάποια firewalls όπως το ZoneAlarm, και με τον Live Messenger. Δεν γνωρίζω αν, όντως, ισχύει κάτι τέτοιο ή το έχουν διορθώσει, γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου το PeerGuardian. _________________ 
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 26, 2007 7:38 pm
Τίτλος:
|
|
|
Erebos έγραψε:
|
Το PeerGuardian χρησιμεύει μόνο για τα p2p προγράμματα (δλδ μTorrent, eMule, Limewire κλπ), οπότε αν χρησιμοποιείς μόνο torrents και βάλεις IPfilter, δεν το χρειάζεσαι το PeerGuardian.
Και κάτι ακόμα, είχα διαβάσει πως το PeerGuardian δημιουργεί κάποια προβλήματα με κάποια firewalls όπως το ZoneAlarm, και με τον Live Messenger. Δεν γνωρίζω αν, όντως, ισχύει κάτι τέτοιο ή το έχουν διορθώσει, γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου το PeerGuardian.
|
Γενικά είναι καλύτερο να χρησιμοποιείς ένα εξωτερικό IP filter πρόγραμμα, το συνιστούν και στο Azureus και στο μtorrent.
Επίσης, δε δημιουργεί τα προβλήματα που αναφέρεις, εκτός και αν τα δημιουργούσε σε κάποια παλιότερη έκδοση. Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει πολλά firewall, τώρα τρέχω το ZoneAlarm, και φυσικά Live Messenger, και δεν έχουν παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.
Επομένως σας το συνιστώ να το χρησιμοποιήσετε άφοβα. _________________ Διαβάστε τους Κανόνες του Forum! Τα greeklish απαγορεύονται!
Διαβάστε το Playback FAQ
Feeling... nauseous already? Wait to see my anime list first...
And remember, fansubbing is NOT serious business...
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 26, 2007 8:11 pm
Τίτλος:
|
|
|
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για την ανταπόκριση
Προσπάθησα να κάνω αυτά που μου είπε ο Erebos αλλά κάποιο λάθος κάνω στην αρχή, μάλλον στο σημείο που μου λέει :
"Το ανοίγεις με το WinRAR, και το κάνεις extract κάπου πρόχειρα"
Τέλος πάντων κατέβασα την εναλλακτική λύση ονόματι peerguardian
Υπάρχει όμως κάποιος τρόπος να επιβεβαιώσω ότι τα έκανα όλα σωστά και τώρα λειτουργει όπως θα έπρεπε; Υπάρχει πουθενά κάποια ένδειξη;
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 19 Δεκ 2007
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
|
|
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας
|
|
|
|
|