Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Off-Topic

Περί προσβολλών και εντάσεων (split από Tα 5 καλύτερα anime) Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4  Επόμενη
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  
Συγγραφέας Μήνυμα

Ένταξη: 29 Ιούν 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 08, 2007 10:45 am
Τίτλος: Περί προσβολλών και εντάσεων (split από Tα 5 καλύτερα anime)
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καταρχήν δεν το πιστεύω ότι μόνο δύο έχουν συμπεριλάβει το Berserk. Μετανοείτε τώρα ! Twisted Evil Για άλλα 4 δε μου φτάνει ο χώρος, μιας και έχω το κακό ότι βλέπω να μου αρέσει. Θα μου ήταν πολύ ευκολότερο να γράψω αυτά που δε μου αρέσουν.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Ένταξη: 18 Δεκ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 08, 2007 2:57 pm
Τίτλος:

bluechild έγραψε:
Καταρχήν δεν το πιστεύω ότι μόνο δύο έχουν συμπεριλάβει το Berserk. Μετανοείτε τώρα ! Twisted Evil

Tο anime berserk είναι "αστείο" μπροστά στο manga berserk.Ενώ το manga απευθύνεται σε ενήλικες ,οι δημιουργοί αποφάσισαν να κάνουν το anime πιο
''ελαφρύ'' ωστε να απευθύνεται σε πιο εφηβικό κοινό.Για αυτό και πολλοι απογοητεύτηκαν με το anime που αν ακολουθούσε το manga θα έσπαγε κόκκαλα.Επίσης το ανιμε είναι μισοτελειωμένο.
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 22 Μάρ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Δευ Οκτ 08, 2007 6:10 pm
Τίτλος:

Hajate έγραψε:
Tο anime berserk είναι "αστείο" μπροστά στο manga berserk.Ενώ το manga απευθύνεται σε ενήλικες ,οι δημιουργοί αποφάσισαν να κάνουν το anime πιο
''ελαφρύ'' ωστε να απευθύνεται σε πιο εφηβικό κοινό.Για αυτό και πολλοι απογοητεύτηκαν με το anime που αν ακολουθούσε το manga θα έσπαγε κόκκαλα.Επίσης το ανιμε είναι μισοτελειωμένο.

Όντως το anime είναι "αστείο" σε σχέση με το manga. Όμως εδώ δεν κάνουμε σύγκριση manga-anime, λέμε τα αγαπημένα μας anime. Και το Berserk όσο διαφοροποιημένο και αν είναι από το manga, παραμένει μία κορυφαία σειρά.

Twisted Evil

ΤΟ ADN είναι ένα σύστημα προώθησης των anime στην Ελλάδα.Ορισμένες αλυσίδες:
AnimeClipse Releases//Saint Seiya Collection//High Definition Movies
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα MSN Messenger

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 10, 2007 5:45 am
Τίτλος:

Hajate έγραψε:

Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω. Η anime έκδοση του Berserk δεν είναι καθόλου αστεία και μάλιστα ακολουθεί πάρα πολύ πιστά την Golden Age arc του manga, πέρα από κάποιες παραλείψεις χαρακτήρων (κυρίως comic relief). Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου "λογοκρισία" και τα τελευταία ειδικά επεισόδια περιλαμβάνουν αρκετές από τις πιο συγκλονιστικές στιγμές του manga αυτούσιες. Πρόκειται για τα λίγα anime που είναι ποιοτικά τόσο από πλευράς δράσης, όσο και από φιλοσοφικής πλευράς. Είναι κρίμα πάντως που δεν υπήρξε συνέχεια, γιατί το manga είναι όντως ότι καλύτερο υπάρχει, αν και ημιτελές επίσης μέχρι στιγμής.

Τώρα, το να μπαίνουν σε top 5 σειρές όπως οι HxH, bleach, naruto, claymore και άλλοι κλώνοι ημιμασημένης τροφής είναι μάλλον προϊόν ηλικιακής διαφοράς ή άγνοιας. Όχι ότι απαραίτητα θα έπρεπε να υπάρχει το Berserk (κατά τη γνώμη μου #1), αλλά εντάξει ... μπορώ να αριθμήσω τουλάχιστον 20 σειρές που είναι και σοβαρές και πέρα από τις κλισέ βλακειούλες του στυλ "διαπιστώνω ότι έχω μια δύναμη και μετά γ@μ@ω, μετά με δέρνει κάποιος και διαπιστώνω ότι έχω ακόμη μεγαλύτερη - αλλά κρυμμένη - δύναμη μέχρι που τους αυτώνω όλους και δείχνω πόσο τεράστιο τον έχω" ;D
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 09 Ιαν 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 10, 2007 10:11 am
Τίτλος:

bluechild έγραψε:
Τώρα, το να μπαίνουν σε top 5 σειρές όπως οι HxH, bleach, naruto, claymore και άλλοι κλώνοι ημιμασημένης τροφής είναι μάλλον προϊόν ηλικιακής διαφοράς ή άγνοιας. Όχι ότι απαραίτητα θα έπρεπε να υπάρχει το Berserk (κατά τη γνώμη μου #1), αλλά εντάξει ... μπορώ να αριθμήσω τουλάχιστον 20 σειρές που είναι και σοβαρές και πέρα από τις κλισέ βλακειούλες του στυλ "διαπιστώνω ότι έχω μια δύναμη και μετά γ@μ@ω, μετά με δέρνει κάποιος και διαπιστώνω ότι έχω ακόμη μεγαλύτερη - αλλά κρυμμένη - δύναμη μέχρι που τους αυτώνω όλους και δείχνω πόσο τεράστιο τον έχω" ;D

Πολύ υποκειμενικό σε βρίσκω... Τι εννοείς σοβαρές σειρές; Και γιατί θα πρέπει να θεωρούμε τις "σοβαρές" σειρές ως καλύτερες; Κατά τη γνώμη μου, απλοποιείς λίγο τα πράγματα...

Βέβαια, έχουμε πάει πολύ Off Topic

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 10, 2007 5:31 pm
Τίτλος:

Μιας και όντως είμαστε λίγο offtopic θα σου πω απλώς ότι κατά τη γνώμη μου υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο υποκειμενικό και στο αντικειμενικό. Ασαφής, αλλά υπάρχει. Μπορείς να μπερδέψεις το Κ με το Λ, αλλά δεν μπορείς να μπερδέψεις το Α με το Ω. Δε θέλω να μπω σε ανάλυση του τί θεωρώ τέχνη και τί όχι γιατί θα μακρυγορήσω. Το μόνο που θα πω είναι ότι προσωπικά - και μπορώ να έχω την άποψή μου - δεν παίρνω στα σοβαρά μορφές "τέχνης" που βασίζονται σε κλισέ μοτίβα, που σου τα ταϊζουν όλα με το κουτάλι, που στηρίζονται σε φτηνά και προβλέψιμα κόλπα για να προκαλέσουν το ενδιαφέρον και που δεν είναι συνεπή στο σκοπό τους ανταλλάσοντας τη συνοχή τους με φράγκα (βλ. για παράδειγμα 2 fillers για κάθε 1 επεισόδιο).
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 09 Μάι 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 10, 2007 5:43 pm
Τίτλος:

bluechild έγραψε:
Μιας και όντως είμαστε λίγο offtopic θα σου πω απλώς ότι κατά τη γνώμη μου υπάρχει μια διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο υποκειμενικό και στο αντικειμενικό. Ασαφής, αλλά υπάρχει. Μπορείς να μπερδέψεις το Κ με το Λ, αλλά δεν μπορείς να μπερδέψεις το Α με το Ω. Δε θέλω να μπω σε ανάλυση του τί θεωρώ τέχνη και τί όχι γιατί θα μακρυγορήσω. Το μόνο που θα πω είναι ότι προσωπικά - και μπορώ να έχω την άποψή μου - δεν παίρνω στα σοβαρά μορφές "τέχνης" που βασίζονται σε κλισέ μοτίβα, που σου τα ταϊζουν όλα με το κουτάλι, που στηρίζονται σε φτηνά και προβλέψιμα κόλπα για να προκαλέσουν το ενδιαφέρον και που δεν είναι συνεπή στο σκοπό τους ανταλλάσοντας τη συνοχή τους με φράγκα (βλ. για παράδειγμα 2 fillers για κάθε 1 επεισόδιο).

Εντάξει το Naruto πες το μάμισε με τα filler αλλά πιστεύω αρκετοί του το συγχωρούν καθώς έχει απίστευτα έξυπνες μάχες(τις καλύτερες που έχω δει)

Αλλά συγνώμη ρε φίλε το HxH γιατί σε ενόχλησε τόσο; Ούτε αναμάσημα το βρίσκω και έχει και την φιλοσοφία του, όσο και τις καταπληκτικές μάχες του.

μήπως δεν τα έχεις παρακολουθήσει αρκετά;

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Shiroikage στις Δευ Οκτ 15, 2007 9:59 pm, 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 04 Μάρ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Οκτ 10, 2007 6:33 pm
Τίτλος:

bluechild έγραψε:

Αν δεν κάνω λάθος, σε αυτό το Thread γράφει ο καθένας ένα Top5 των anime που θεωρεί ο ίδιος τα καλύτερα. Κοινώς, τα κριτήρια είναι ΕΝΤΕΛΩΣ υποκειμενικά. Από εκεί και πέρα, δε δέχομαι προσωπικά να με χαρακτηρίζουν για τη γνώμη μου, όπως δε χαρακτηρίζω κι εγώ. Γιατί υπάρχει και ο αντίλογος σε όλα αυτά που λες. Όπως και να 'χει, να βελτιώσεις σε παρακαλώ το ύφος σου.

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 11, 2007 7:30 pm
Τίτλος:

Το ύφος μου ήταν μια χαρά. Ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του και να χαρακτηρίζει σειρές και όχι ανθρώπους ονομαστικά. Δε χρειάζομαι δασκαλίσκους να με φέρουν στα μέτρα τους, ειδικά όταν έχω εκφραστεί κόσμια και χωρίς προσωπικές αναφορές. Μην προβάλλεις τον εαυτό σου πάνω στους άλλους. Τα "υφάκια" τα ερμηνεύει ο καθένας όπως θέλει. Και ένα ρητορικό ερώτημα : γίνεται να πείσεις την κότα ότι δεν είναι αετός ;
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 09 Ιαν 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 11, 2007 7:53 pm
Τίτλος:

bluechild έγραψε:
ειδικά όταν έχω εκφραστεί κόσμια και χωρίς προσωπικές αναφορές.

bluechild έγραψε:
Τώρα, το να μπαίνουν σε top 5 σειρές όπως οι HxH, bleach, naruto, claymore και άλλοι κλώνοι ημιμασημένης τροφής είναι μάλλον προϊόν ηλικιακής διαφοράς ή άγνοιας.

Ώπα... Χωρίς μεν προσωπικές αναφορές, αλλά όταν μιλάς για άγνοια και ηλικιακή διαφορά γι'αυτούς που παρακολουθούν αυτές τις σειρές, τότε προσβάλεις αυτές τις ομάδες θεατών. Cool

Ένταξη: 21 Δεκ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 11, 2007 10:43 pm
Τίτλος:

bluechild, τα γούστα είναι γούστα και γούστα θα παραμείνουν. Ο καθένας έχει δικαίωμα να του αρέσει ό,τι γουστάρει. Δεν καταλαβαίνω γιατί απόψεις και προτιμήσεις διαφορετικές από τις δικές σου χαρακτηρίζονται ως προϊόν άγνοιας (έκφραση προσβλητική είτε το δέχεσαι είτε όχι). Και αναφορές δασκαλίσκων και διάφορων άλλων τέτοιων χαρακτηρισμών καλύτερα να σταματήσουν γιατί οδεύεις προς flaming.
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 13 Μάρ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Οκτ 11, 2007 11:12 pm
Τίτλος:

Παράθεση:
Δε χρειάζομαι δασκαλίσκους να με φέρουν στα μέτρα τους, ειδικά όταν έχω εκφραστεί κόσμια και χωρίς προσωπικές αναφορές. Μην προβάλλεις τον εαυτό σου πάνω στους άλλους. Τα "υφάκια" τα ερμηνεύει ο καθένας όπως θέλει. Και ένα ρητορικό ερώτημα : γίνεται να πείσεις την κότα ότι δεν είναι αετός ;

Τι να σου πω ρε bluechild. Ή εσκεμμένα παραποιείς και αποδίδεις τα λεγόμενα των άλλων όπως σε βολεύει, ή απλώς αδυνατείς να κατανοήσεις την νεοελληνική. Κανείς δε θέλησε και δεν προσπάθησε να σε φέρει στα μέτρα του (ειδικά ο πλέον κόσμιος και πράος gpower2). Αντίθετα εσύ, με υπεροπτική στάση και ισχυρογνωμοσύνη, απορρίπτεις τις προσωπικές επιλογές του καθενός. Λυπάμαι άλλα το τι αρέσει στον καθένα είναι καθαρά ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ. Και επειδή κάτι μπορεί να αναγνωρίζεται ευρέως ως καλό, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να υιοθετήσουμε και εμείς αυτή την άποψη. Τέλος σ' αυτό το thread αναφέρουμε τα 5 anime που θεωρούμε καλύτερα και όχι ποια σου αρέσουν και πια όχι...

Θα παρακαλούσα κάποιον Admin/Mod αν είναι εύκολο να σβήσει όλα τα περιττά posts!

(Το ρητορικό σου ερώτημα, με την έντονα ειρωνική χροιά, και τους ''δασκαλίσκους'' δε θα τα σχολιάσω. Απλώς θα σου πω να μην υποτιμάς τη νοημοσύνη των άλλων).
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 04 Μάρ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 12, 2007 1:11 am
Τίτλος:

Αν και με κάλυψαν οι προλαλήσαντες, δεν μπορώ να μην απαντήσω μιας και το γύρισες σε προσωπική επίθεση.

bluechild έγραψε:
Το ύφος μου ήταν μια χαρά. Ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του και να χαρακτηρίζει σειρές και όχι ανθρώπους ονομαστικά.

Προφανώς δε διάβασες τα κείμενα που έγραφες, καθώς χαρακτήρισες όχι εμένα προσωπικά, αλλά ολόκληρη ομάδα ατόμων με συγκεκριμένα γούστα.

bluechild έγραψε:
Δε χρειάζομαι δασκαλίσκους να με φέρουν στα μέτρα τους, ειδικά όταν έχω εκφραστεί κόσμια και χωρίς προσωπικές αναφορές.

Το τι χρειάζεσαι και τι όχι το ξέρεις μονάχα εσύ, αλλά για άλλη μια φορά κατέληξες σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς και σε λάθος συμπεράσματα.

bluechild έγραψε:
Μην προβάλλεις τον εαυτό σου πάνω στους άλλους.

Αυτό πάλι ομολογώ πως δεν το κατάλαβα από που το συμπέρανες.

Τέλος, σε μια κοινωνική ομάδα, όπως είναι και αυτό το ηλεκτρονικό forum, υπάρχει κάτι που λέγεται σεβασμός. Αν δεν υπάρχει σεβασμός, τότε αυτή η ομάδα είναι σίγουρο πως θα διαλυθεί.

And remember, fansubbing is NOT serious business...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα Διεύθυνση AIM Yahoo Messenger MSN Messenger

Ένταξη: 21 Ιαν 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Οκτ 12, 2007 9:12 am
Τίτλος:

Μερικοί καταφέρνουν πολύ καλά να δείξουν την παιδεία τους και την αντικοινωνικότητά τους. Ναι bluechild για σένα μιλάω.
Είναι ξεκάθαρο ότι θεωρείς τον εαυτό σου και καλά "ψαγμένο" και ό,τι δεν ακολουθεί τα δικά σου πιστεύω πρέπει να "καεί στην πυρά". Έχεις μια άποψη και καλά κάνεις, και όσον αφορά το μέρος που αντανακλά το χαρακτήρα σου καλά κάνεις και την εκφράζεις. Αλλά ως το σημείο που αυτό δεν προσβάλλει τους άλλους.
Εσύ μπήκες στο forum, κατέθεσες μία σκέψη σου, αλλά για κάποιο λόγο δεν σταμάτησες εκεί. Αποφάσισες να προσβάλεις μια μερίδα μελών, να το απαρνηθείς μετά (πώς σου ήρθε αυτό τη στιγμή που υπάρχει γραπτός λόγος; ) και συνέχισες τις προσβολές και την επιμονή σου να μας πεις ότι είσαι "ξεχωριστός" και δεν μπαίνεις σε καλούπια. Συγχαρητήρια. Τα posts εσύ τα γράφεις ή ο γραμματέας σου; Διαβάζοντας την όλη συζήτηση η μόνη άγνοια που αποκαλύπτεται διάχυτη είναι η δική σου γι' αυτά που γράφεις...

Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι και χαρακτήρες. Είναι λογικό να αρέσει στον καθένα διαφορετικό είδος anime. Αν θέλεις να προτείνες κάποια κάντο με το σωστό τρόπο απλά γράφοντας μία ενδεικτική πεντάδα. Το να "πετάς" λόγια με αναφορές σε ηλικιακές διαφορές και άγνοια είναι μάλλον ανώριμο και ανεύθυνο εκ μέρους σου. Έχε στο νου ότι πρώτοι αυτοί που είναι ψαγμένοι αντιλαμβάνονται, κατανοούν και αποδέχονται την διαφορετικότητα των ανθρώπων, κάτι που εσύ δεν φαίνεται πως κάνεις. Μήπως και η δική μας ηλικιακή διαφορά είναι μεγάλη;
Σε παρακαλώ το επόμενό σου post σ' αυτό το topic να αναφέρει μία πεντάδα (και μόνο) anime που γουστάρεις. Αν θες να πεις τι θεωρείς τέχνη υπάρχει ανάλογο θέμα αλλού ψάξε να το βρεις. Αν πάλι θες να συνεχίσεις άνοιξε καινούριο θέμα αλλού. Αυτός που μπαίνει εδώ θέλει να πάρει ιδέες για το τι να δει. Και φυσικά χρειάζεσαι κάποιον δάσκαλο όχι για να σε φέρει στα μέτρα του αλλά για να σε μάθει πώς λειτουργεί κανείς μέσα σε ένα κοινωνικό σύνολο, με σεβασμό πάντα στις απόψεις των άλλων...

Ōkami-Fansubs
Ōkami IRC channel
_________
'Cause Wolves don't bite... They Fansub.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Σαβ Οκτ 13, 2007 1:30 pm
Τίτλος: Περί προσβολλών και εντάσεων.

Καταρχήν, να ζητήσω συγνώμη για ένα ακόμη μήνυμα εκτός θέματος και να υποσχεθώ ότι θα είναι το τελευταίο από πλευράς μου, ακόμη κι αν υπάρξει καινούργια επίδειξη της ψυχολογίας του όχλου. Για να μην είμαι μονομερής θα αναφερθώ πρώτα στο μήνυμα που με έκανε τον "κακό" της υπόθεσης. Η αλήθεια είναι αυτή που ανέφερε - εν μέρει σωστά - ένας φίλος προηγουμένως. Έθεσα την άποψή μου και δεν αρκέστηκα σε αυτό. Προσωπικά, μου φαίνεται αδύνατο να θεωρείται το Naruto ανώτερη μορφή τέχνης και αποδίδω οποιονδήποτε τέτοιο ισχυρισμό είτε σε ηλικιακούς λόγους ( είναι προσβολή να είσαι νέος ; ), είτε σε άγνοια ( είναι προσβολή να μην έχεις δει πολλά ανιμέ ; ), είτε σε απλή κακογουστιά ( αυτό θα μπορούσε να είναι προσβολή ... ).

Αναρωτιέμαι : πρέπει να εκφράσω αυτές τις σκέψεις μου για να τεθούν υπό κρίση και να δω αν άλλοι άνθρωποι συμφωνούν μαζί μου ; Τί υπερισχύει ; Το να είμαι ελεύθερος να εκφράσω αυτά που σκέφτομαι ή να προσέξω να μην προσβάλλω κάποιον, άσχετα με το ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός μου ; Να σεβαστώ ποιόν ; Τον εαυτό μου ή τους υπόλοιπους ; Γίνεται να σέβομαι τους υπόλοιπους πραγματικά (και όχι μόνο σε αυτά που λέω) αν δε σέβομαι τον εαυτό μου ; Ειλικρινά, καταλαβαίνω γιατί κάποιοι μπορεί να ένιωσαν ότι προσβάλλονται και βραχυπρόθεσμα δε μου αρέσει αυτό, άσχετα με το ότι με κάνει να φαίνομαι άσχημα. Όμως, τα πάντα δεν είναι μαύρα ή άσπρα όπως ελπίζω να φάνηκε με τους παραπάνω προβληματισμούς μου. Ίσως απλά το να αρθρώσω αυτά που σκέφτομαι με όσο το δυνατό πιο κόσμιο τρόπο δείχνει συμβολικά περισσότερο σεβασμό προς τους άλλους. Δεν είμαι σίγουρος αν έχω δίκιο ή άδικο πάντως πρέπει να κάνω μια επιλογή και εκ του αποτελέσματος νιώθω ότι σας σεβάστηκα περισσότερο, γιατί δεν υποκρίθηκα.

Τα επόμενα σχόλιά μου ήταν κάπως πιο προσωποποιημένα και ζητάω συγνώμη από τον gpower2 αν τον προσέβαλλα. Όμως, θα ήθελα να μάθω αν σε αυτό το φόρουμ οι συντονιστές είναι κάτι σαν γονείς, δάσκαλοι ή λοχαγοί ; Διαφορετικά δεν εξηγείται το να απευθύνουν εκφράσεις όπως "να βελτιώσεις σε παρακαλώ το ύφος σου" σε κάποιον που δεν είναι ούτε γιος τους, ούτε μαθητής τους, ούτε μισθοφόρος. Διαφωνείς με την άποψή μου ; Απάντησε έντονα, βρίσε με, κάνε με ban, δείρε με, δε με πειράζει. Όμως όχι, δε θα μου καθορίσεις το τί θα πω και το πώς θα το πω, ειδικά όταν δεν υπάρχουν προσωπικές αναφορές σε αυτά που λέω. Εκτός κι αν νομιμοποιείσαι να χρησιμοποιείς άσχημο ύφος όταν δε σου αρέσει το ύφος του άλλου ... Τότε κάνεις το ίδιο σφάλμα που καταδικάζεις όμως. Ωστόσο επειδή δε μου αρέσει να βγάζω γρήγορα συμπεράσματα για ανθρώπους που δε γνωρίζω, θεωρώ ότι ο άκομψος τρόπος με τον οποίο διατύπωσες τη σύσταση - και σα συντονιστής έχεις δικαίωμα να την κάνεις - ήταν προϊόν αντίδρασης εν θερμώ κι όχι πάγια τακτική σου.

Πριν κλείσω, θέλω να αναφερθώ σε έναν ενδιαφέροντα χαρακτηρισμό προς το άτομο μου που έγινε προηγουμένως. Κάποιος ανέφερε ότι θεωρώ τον εαυτό μου "ψαγμένο" ( = ανώτερο ) και ότι πιστεύω πως όλες οι υπόλοιπες απόψεις πρέπει να καούν στην πυρά. Ο φίλος που ανέφερε το παραπάνω έχει και δίκιο και άδικο. Θεωρώ τον εαυτό μου ανώτερο γιατί βλέπω τον κόσμο μέσα από τα δικά μου μάτια. Ας μην είμαστε υποκριτές, το Εγώ είναι η κινητήρια δύναμη κάθε ατόμου και κάποιος δεν μπορεί να υπάρξει αν δε θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τους άλλους, έστω και υποσυνείδητα. Απόδειξη ότι κι εσύ θεωρείς τον εαυτό σου ανώτερο αν κρίνουμε από το ότι νομίζεις πως κατάλαβες το σύνολο της προσωπικότητας κάποιου μέσα από πέντε ποστ του σε ένα φόρουμ και από το ότι πρόλαβες να τον χαρακτηρίσεις με περισσή σιγουριά. Θεμιτό. Το δεύτερο, όμως, σκέλος του ισχυρισμού σου είναι λάθος. Μπορεί να διαφωνήσω με την άποψη κάποιου άλλου και μάλιστα μπορεί να την υποτιμήσω και να γελάσω μαζί της. Όμως, ακριβώς επειδή θεωρώ τον εαυτό μου ανώτερο, νιώθω ότι έχω χρέος να προστατέψω τις απόψεις των υπολοίπων και όχι να τις κάψω στην πυρά. Όχι επειδή έχω υποχρέωση απέναντί τους, αλλά επειδή διαφορετικά δε θα μπορούσα να νιώσω ανώτερος, γνωρίζοντας πόσο μικρός υπήρξα. Σκέψου το, μπορεί να έχω και κάποιο δίκιο ...

Τέλος, θα με ενδιέφερε πολύ να αναλύσω γιατί θεωρώ κάποιες σειρές μη ποιοτικές και πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω όσο πιο αντικειμενικά γίνεται. Δεν είναι τα πάντα υποκειμενικά σε αυτόν τον κόσμο, 1+1=2. Δε θα προχωρήσω γιατί ήδη η απάντησή μου είναι και εκτός θέματος και αρκετά μεγάλη. Ελπίζω να γίνει πάντως κάπου αλλού, αν και προβλέπω να γίνομαι "κακός" και πάλι. Καλή μέρα σε όλους λοιπόν.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την bluechild στις Σαβ Οκτ 13, 2007 3:44 pm, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέου Θέματος     Αυτό το Θέμα έχει κλειδώσει, δεν μπορείτε να απαντήσετε ή να επεξεργασθείτε κάποια δημοσίευση σ' αυτό     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Off-Topic Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4  Επόμενη
Σελίδα 1 από 4

Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας