Προβολή προηγούμενου Θέματος
::
Προβολή επόμενου Θέματος
|
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Ένταξη: 31 Μάι 2005

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 27 Ιούλ 2007
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 03 Ιαν 2007

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ Αύγ 30, 2007 10:39 pm
Τίτλος:
|
|
|
καταρχήν χρόνια πολλά αφεντικό  και καλό χειμώνα!
κατά δεύτερον... παιδιά ποτέ μου δεν κατάλαβα πότε το να πληκτρολογήσει κανείς μια εργασία ή ένα post με ελληνικούς χαρακτήρες άρχισε να αποτελεί κατόρθωμα  ώρα είναι να παραπονεθούμε και στο υπουργείο που δεν διδάσκει τα greeklish απ΄την πρώτη δημοτικού, ώστε έφηβος πια, ο χρήστης να μπορεί άνετα να chatάρει και να μην ταλαιπωρείται ο εγκέφαλός του και τα δαχτυλάκια του
(ξέρω πως μερικοί-μερικοί  πρέπει να τα κόψουν και από το msn, ποιος κάθεται όμως να μετονομάσει και τα ρημάδια τα emoticons ξανά)
επισης θελω να παρακαλεσω να διευθετηθει καπως το εξης σχετικο ζητημα ειναι καποια μελη που δε βαζουν ουτε τονους ουτε σιγμα τελικο και ενταξει αυτο παει στο δ***** αλλα ρε γμτ την τελεια δεν την ξερετε η οταν κανετε μια ερωτηση πουχου δε νομιζετε πως κατι αλλο θελει εκει στο τελος για να καταλαβαινει ο κοσμος τι γραφετε βρε αδερφε μην ανησυχειτε τα στοιχειωδη αρκουν δεν ειμαστε φιλολογοι εδω (δλδ μια εχουμε)
(συγγνώμη, ήθελα να δείτε πόσο κουραστικό είναι)
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 30 Μάι 2005

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 31, 2007 4:29 am
Τίτλος:
|
|
|
candicted έγραψε:
|
(ξέρω πως μερικοί-μερικοί πρέπει να τα κόψουν και από το msn, ποιος κάθεται όμως να μετονομάσει και τα ρημάδια τα emoticons ξανά)
|
Αν θυμάμαι καλά, επί εποχές InvisionFree και vBulletin, όποτε ήθελα να απαντήσω γρήγορα, απλά έκανα Post σε greeklish. Μετά όταν ήρθαμε σε αυτό το forum είδα τον κανόνα, και λέω δεν πειράζει, καλύτερα, θα τα διαβάζουμε και πιο εύκολα.
Στο MSN βέβαια βλέπω έχουν κολλήσει πολλοί από δω και γράφουν και κει με ελληνικά. Αυτό δεν είναι κάτι που κάνω αυτή τη στιγμή, ούτε έχω σκοπό να κάνω στο μέλλον. Γιατί εντάξει, όταν οι μισές λέξεις είναι αγγλικές, είναι πρόβλημα να έχεις μόνιμα το ένα χέρι στο Alt+Shift. Και βάλε και τα emoticons... Συνέχεια όταν πάω να γράψω με ελληνικά βγαίνει αυτό ¨Π (Shift+ : + P). Άντε τώρα να περιγράψεις πως λειτουργεί ένα πρόγραμμα με ελληνικούς και αγγλικούς όρους ταυτόχρονα. Γι' αυτό MSN και Greeklish είναι μια καλή λύση, που προσφέρει και τάχιστη απάντηση.
Υ.Γ.: Να και μια πλήρης στοίχιση για ακόμα ευκολότερη ανάγνωση.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 13 Αύγ 2007
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 31, 2007 5:24 am
Τίτλος:
|
|
|
Και εγώ μισώ τα greeklish και γράφω ακόμα και στο MSN με ελληνικά
Left64Vegeta έγραψε:
|
Υ.Γ.: Να και μια πλήρης στοίχιση για ακόμα ευκολότερη ανάγνωση.
|
justified FTW
PS. sorry για το off-topic post... _________________ 
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 31, 2007 2:09 pm
Τίτλος:
|
|
|
το θεμα αυτο εξηγησα για ποιoν λογο το ανοιξα.
δεν απαιτω να αλλαξει ο κανονας.αλλιως θα εβαζα ψηφισμα.
σεβομαι την δουλεια ολων σας εδω μεσα.
οπως επισης και την δουλεια των υπευθυνων στο υπουργειο.
για μενα ομως, που ποτέ δεν εγραφα στα ελληνικα σε υπολογιστη, ειναι αρκετα δυσκολο να γραφω σε αγγλικο πληκτρολογιο με το οποιο εχω εξοικειωθει να γραφω στα αγγλικα και μονο σε αυτα, μιας και μεχρι εναν μηνα πριν ειχα να κανω μονο με αμερικανικα sites.
εξαιτιας του δικου σας site προσπαθω και εχω εξοικειωθει με τα ελληνικα αλλα ακομα κανω προσπαθεια.
οσο για τον τονισμο δεν τονιζω ουτε οταν γραφω στο χερι.ποσο μαλλον σε pc.
εκτος απο τις λεξεις που απαιτουν τονισμο (πώς, ή κτλ).
οποτε αγαπητη μου candicted για μενα ειναι κατορθωμα να γραψω ενα post στα ελληνικα.μεχρι και το κινητο μου ειναι στα αγγλικα.μπορει αυτο να σας ξενιζει αλλα ετσι εχω μεγαλωσει καλως ή κακως.
anyway εμενα το προβλημα μου λυθηκε με την απαντηση του xHATEBREEDx και του gpower2.  _________________ everything has two sides.keep the good one learn from the bad one.
http://anathemanga.forumotion.com/index.htm
Έχει επεξεργασθεί από τον/την zombitsa στις Παρ Αύγ 31, 2007 4:11 pm, 1 φορά
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 24 Μάι 2006

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 11 Ιαν 2006

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 31, 2007 3:24 pm
Τίτλος:
|
|
|
αν ομως αγαπητε Raziel666 ρωτας "τί κανεις?" τοτε παιρνει.
αυτο θυμαμαι απο το σχολειο... _________________ everything has two sides.keep the good one learn from the bad one.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 27 Νοέ 2006

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 11 Ιαν 2006

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 31, 2007 4:09 pm
Τίτλος:
|
|
|
οκ λοιπον αγαπητε μου θα συμμορφωθω με βαση τα δικα σου δεδομενα και θα διορθωσω και το προηγουμενο
@cougar χρησιμοποιω opera γιατι την βρισκω πιο πρακτικη.ευχαριστω παντως. _________________ everything has two sides.keep the good one learn from the bad one.
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 27 Μάρ 2007
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 31, 2007 5:34 pm
Τίτλος:
|
|
|
Μέχρι να γίνω και γω μέλος της παρέας έγραφα πάντα μόνο greeklish, αλλά μπορώ να πώ ότι προτιμώ σαφώς τα ελληνικά και μου αρέσει που υπάρχει αυτός ο κανόνας
Μια συνήθεια είναι τελικά και μάλιστα καλή.
Όσον αφορά τον τονισμό του "τι", παρόλο που δεν ήμουν συμμαθήτρια του Raziel μπορώ να πώ με σιγουριά ότι δεν παίρνει τόνο. Τουλάχιστον έτσι απαντάται στα σχολικά βιβλία. _________________ 
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 30 Μάι 2005

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ Αύγ 31, 2007 8:31 pm
Τίτλος:
|
|
|
Θυμόμουν από το δημοτικό ότι το "τι" παίρνει τόνο όταν βρίσκεται σε ερώτηση, είτε σε ευθεία είτε σε πλάγια.
Δεν βρήκα όμως στο Internet τίποτα σχετικό, ούτε υπέρ ούτε κατά του τονισμού του.
Βρήκα όμως κάτι άλλο που με στεναχώρεσε πολύ.
http://www.kybernografoi.gr/passages/spell.html
Σύμφωνα με αυτό, φαίνεται πως η γενιά μας, εμάς των λίγο μεγαλύτερων, σταθήκαμε άτυχοι ως προς το θέμα της ορθογραφίας. Βρεθήκαμε πάνω στο επίκεντρο της αλλαγής από καθαρεύουσα σε δημοτική, και διδαχτήκαμε πράγματα λάθος.
Μόλις διάβασα όλη τη σελίδα, ένιωσα να καταρρέουν πολλά πρότυπα ορθογραφίας που είχαμε διδαχτεί στο δημοτικό, και είδα πράγματα, που κατά τα άλλα θα τα θεωρούσα εντελώς ανορθόγραφα.
Αν και η αλήθεια είναι ότι δε σκοπεύω να αλλάξω αυτά που θεωρώ σωστά, επειδή ένας άκρατος δημοτικισμός θέλει να τα ισοπεδώσει όλα...
(ακούς εκεί "μπίρα" αντί για "μπύρα"... ή "οχ" αντί για "ωχ"... ή "γαρίφαλο" αντί για "γαρύφαλο")
|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
Ένταξη: 08 Μάρ 2007

|
|
Επιστροφή στην κορυφή
|
|
|