View previous topic
::
View next topic
|
Author |
Message |
|
Posted: Sat Dec 10, 2016 6:04 pm
Post subject: Formula 1
|
|
|
Μιας και λάτρης της Formula, είπα να ανοίξω ένα θεματάκι για συζήτηση μήπως υπάρχουν και άλλοι λάτρεις.
Νομίζω ότι το σημαντικότερο αυτόν τον καιρό είναι η βόμβα του Rosberg ότι σταματάει την καριέρα του και το ποιος θα τον αντικαταστήσει τώρα στη Mercedes. Κάτι ακούστηκε για Alonso ή Vettel, αλλά ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο. Προσωπικά, θα μου άρεσε να πήγαινε ο Verstappen. Νομίζω πως θα βλέπαμε απίστευτες μάχες ανάμεσα σε Hamilton και Verstappen.
Κρίμα, πάντως, που σταματάει ο Rosberg. Ήταν ένας πολύ καλός πιλότος και μάλλον θα έπαιρνε και άλλα πρωταθλήματα στο μέλλον. _________________ ~ Κάντε Αίτηση για Seed
~ Διαβάστε τους Κανόνες του Forum
~ Επισκεφθείτε τον Tracker για τα releases μας
~ See My Anime List
|
|
Back to top
|
|
|
Posted: Sun Dec 11, 2016 10:55 am
Post subject:
|
|
|
Καιρός ήταν για ένα τέτοιο topic στο forum μας! Εύγε tolias63 για την πρωτοβουλία σου!
Στα δικά μας καλός χρυσός ο Rosberg, σταθερός και καλός οδηγός. Αλλά σε μία μάχη στα ίσια πολύ δύσκολα θα κέρδιζε τον Hamilton. Είχε 5 στα 5 στην αρχή, διαφορές βαθμολογικές τρελές και στο 2ο μισό της σαιζόν χρειάστηκε τα απανωτά (τυχαία; ) προβλήματα αξιοπιστίας του Lewis για να πάρει καμιά νίκη και να κρατηθεί στην κορυφή. Αν δεν το έπαιρνε φέτος, δεν νομίζω να το έπαιρνε ποτέ. Ήταν η μόνη του ευκαιρία imho.
Σε ότι αφορά την αποχώρησή του, λίγο με ενδιαφέρει. Αδιάφορος μου περνούσε. Το μόνο που θέλω είναι να ανέβει η απόδοση των υπολοίπων ομάδων και να έχουμε επιτέλους αγωνία και ενδιαφέρον για τους αγώνες. Βαρέθηκα αυτό το χάλι.
Μακάρι οι αλλαγές που θα έρθουν για το 2017 να αλλάξουν τις ισορροπίες. Πώς σου φαίνονται οι αλλαγές για την ώρα tolias63; _________________
|
|
Back to top
|
|
|
Posted: Sun Dec 11, 2016 6:09 pm
Post subject:
|
|
|
Η αλήθεια είναι ότι εμένα μου άρεσε ο Rosberg. Εντάξει, φέτος ήταν αρκετά τυχερός με την ατυχία του Hamilton (μία σπασμένος κινητήρας, μία σασμάν, μία το ένα και μία το άλλο), αλλά πιστεύω ότι όσο θα περνούσε ο καιρός θα γινόταν όλο και καλύτερος και θα μπορούσε να χτυπήσει στα ίσια τον Hamilton. Στους τελευταίους αγώνες της φετινής χρονιάς δεν πίεσε πολύ για να μη συμβεί κάτι απρόοπτο και χάσει το πρωτάθλημα, αλλιώς πιστεύω ότι θα βλέπαμε ωραίους αγώνες μεταξύ τους. Τέλος πάντων, πάει αυτός, πάμε για άλλα.
Για τις αλλαγές κρατάω μία επιφύλαξη. Επειδή ουσιαστικά οι αλλαγές που θα γίνουν αφορούν στο μέγεθος του μονοθεσίου και όχι στον κινητήρα, δεν ξέρω αν οι υπόλοιπες ομάδες θα μπορέσουν να συναγωνιστούν τις Mercedes. Μακάρι να το κάνουν. Σε αναμονή για τις χειμερινές δοκιμές ώστε να έχουμε μία πρώτη άποψη. _________________ ~ Κάντε Αίτηση για Seed
~ See My Anime List
|
|
Back to top
|
|
|
Posted: Mon Dec 12, 2016 12:14 pm
Post subject:
|
|
|
Θεωρητικά οι Ferrari πλησίασαν αρκετά τις Mercedes φέτος σε θέματα κινητήρα. Επομένως με καλή δουλειά στην αεροδυναμική και στο στήσιμο γενικά του μονοθεσίου ίσως δούμε καλύτερα πράγματα από τους Ιταλούς για να χαρούμε λίγο και εμείς οι Tifosi
Αλλά νομίζω (όσο και αν με πονάει) ότι τα μάτια μας πρέπει να είναι στραμμένα στη Red Bull και κυρίως στον Verstappen. Φοβερός ο μικρός, όσο και αν δεν τον συμπαθώ. Δείχνει ότι έχει cojones, έχει ταλέντο και μπορεί να κάνει την διαφορά. Και με την φοβερή ιστορία της Red Bull σε θέματα αεροδυναμικής σχεδίασης και εκμετάλλευσης των ελαστικών, δεν θα μου έκανε εντύπωση αν του χρόνου έχουν το καλύτερο μονοθέσιο.
Όσο για τις αλλαγές συγκεκριμένα για εμένα, η μεγάλη διαφορά είναι το πλάτος των ελαστικών. Καλές οι αλλαγές στις πτέρυγες. Θα ρίξουν λίγο τις εξωφρενικές τελικές (370km/h χτυπήσαμε φέτος!!!!!!) και (ίσως) ευνοήσουν λίγο τα προσπεράσματα. Αλλά η μεγάλη αλλαγή είναι τα ελαστικά. Πλατύτερα και μπρος και πίσω. Θυμίζουν τα ελαστικά των θηρίων της δεκαετίας του 80' με τα χίλια άλογα. Θα έχουν απίστευτα κρατήματα στις στροφές και grip σε χαμηλές ταχύτητες όπου η κάθετη δύναμη δεν μπορεί να συνεισφέρει. Τα γυρολόγια θα πέσουν σίγουρα και αρκετά μάλιστα. Διάβαζα ότι ίσως αρχίσουμε να βλέπουμε και πάλι να σπάνε τα ρεκόρ όλων των εποχών σε αρκετές πίστες.
Το θέμα είναι όμως ένα τελικά. Οι αλλαγές με το αυξημένο κράτημα, θα οδηγήσουν σε καλύτερες μάχες στα κλειστά κομμάτια των σιρκουί, ή θα πηγαίνουν όλοι σαν τρενάκια ο ένας πίσω από τον άλλο και θα έχουμε προσπεράσματα μόνο με DRS; Ιδού το μεγάλο ερώτηματα.
Ένα είναι σίγουρο. Μετά από πολλά χρόνια περιμένω με ανυπομονησία τις χειμερινές δοκιμές. Και ευτυχώς (έστω και συνδρομητικά) μπορούμε να τις δούμε και εμείς εδώ στην ψωροκώσταινα. _________________
|
|
Back to top
|
|
|
Posted: Mon Dec 12, 2016 2:17 pm
Post subject:
|
|
|
Λίγο-πολύ όλοι οι κινητήρες ίδιοι είναι (έτσι κι αλλιώς, 4-5 εταιρίες είναι), απλά αλλάζουν οι ρυθμίσεις και η χαρτογράφηση για κάθε ομάδα. Οπότε, όλο το παιχνίδι θα παιχτεί στην αεροδυναμική και στο στήσιμο του μονοθεσίου. Εδώ νομίζω πως η Red Bull έχει σημαντικό πλεονέκτημα μιας και έχει στην ομάδα της τον Adrian Newey, που θεωρείται από τους καλύτερους σχεδιαστές μονοθεσίων.
Εντάξει, ο Verstappen ήταν λίγο Κ...παίδι στην αρχή, αλλά νομίζω πως όσο περνάει ο καιρός σοβαρεύει και θα εξελιχθεί σε απίστευτο οδηγό. Μόνο τον αγώνα της Βραζιλίας να δεις, φαίνεται ότι ο μικρός έχει κάκαλα και θα φτάσει ψηλά. Όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ, αν πάει στη Mercedes, πιστεύω πως θα δούμε απίστευτους αγώνες τη νέα σεζόν.
Είμαι κι εγώ φαν της Ferrari, αλλά φέτος έκανε πάρα πολλά λάθη, και στρατηγικής και σε pit stop! Δυστυχώς νομίζω πως πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα αν θέλει να κυνηγήσει το πρωτάθλημα. Για την ιστορία της και μόνο, είναι κρίμα να βλέπεις αυτήν την ομάδα σε τέτοια κατάσταση.
Με τις αλλαγές θα μειωθεί η τελική, αλλά θα πέσει κατά 3 με 4 δευτερόλεπτα το γυρολόγιο. Δεν είναι λίγο, είναι πολύς χρόνος! Και νομίζω πως θα βλέπουμε και προσπεράσματα σε ζώνες χωρίς DRS.
Πώς θα παρακολουθήσεις συνδρομητικά τις χειμερινές δοκιμές; Νομίζω πως δεν τις δείχνει κάποιο κανάλι... _________________ ~ Κάντε Αίτηση για Seed
~ See My Anime List
|
|
Back to top
|
|
|
|
Back to top
|
|
|
|
Back to top
|
|
|
Posted: Tue Dec 13, 2016 7:06 pm
Post subject:
|
|
|
Ένα ωραίο βίντεο που έβγαλε η Formula σε στυλ παιχνιδιού με την ανασκόπηση της φετινής σεζόν.
The F1 Story Of 2016: 8-Bit, Video-Game-Style!
Διάβασα ότι η Williams αρνήθηκε πρόταση της Mercedes για τον Bottas και τώρα η Mercedes σκέφτεται να κάνει κίνηση για τον Sainz της Toro Rosso.
Επίσης, φαίνεται ότι ο Paddy Lowe μετακομίζει από τη Mercedes στη Williams και τη θέση του θα πάει ο James Allison, ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Ferrari.
Μάλλον η σεζόν του 2017 θα μας βρει με πολλές αλλαγές... _________________ ~ Κάντε Αίτηση για Seed
~ See My Anime List
|
|
Back to top
|
|
|
|
Back to top
|
|
|
|
Back to top
|
|
|
Posted: Fri Dec 23, 2016 5:30 pm
Post subject:
|
|
|
|
|
Back to top
|
|
|
Posted: Wed Jan 18, 2017 11:28 pm
Post subject:
|
|
|
Τελικά, όπως αναμενόταν, ο Bottas είναι και επίσημα ο αντικαταστάτης του Rosberg στη Mercedes.
Πάντως, εγώ ξενέρωσα απίστευτα με την επιστραφεί του Massa στη Furmula 1. Μετά απ' ό,τι έγινε στη Βραζιλία με τα κλάματα και τους αποχαιρετισμούς, πιστεύω ότι είναι πολύ lame που ξαναγύρισε. Αλλά όπως λένε και στο χωριό μου, «Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη!». _________________ ~ Κάντε Αίτηση για Seed
~ See My Anime List
|
|
Back to top
|
|
|
Posted: Sat Jan 21, 2017 1:31 pm
Post subject:
|
|
|
tolias63 wrote:
|
Τελικά, όπως αναμενόταν, ο Bottas είναι και επίσημα ο αντικαταστάτης του Rosberg στη Mercedes.
|
Άντε να τον δούμε και αυτόν. Αν και πιστεύω ότι ο πιο "αδικημένος" οδηγός που αξίζει μία ευκαιρία να δοκιμάστει στο υψηλό επίπεδο είναι ο Hulkenberg. Ελπίζω τώρα στην νέα του ομάδα να τα πάει καλά, γιατί νομίζω ότι το'χει.
tolias63 wrote:
|
Πάντως, εγώ ξενέρωσα απίστευτα με την επιστραφεί του Massa στη Furmula 1. Μετά απ' ό,τι έγινε στη Βραζιλία με τα κλάματα και τους αποχαιρετισμούς, πιστεύω ότι είναι πολύ lame που ξαναγύρισε. Αλλά όπως λένε και στο χωριό μου, «Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη!».
|
+1 _________________
|
|
Back to top
|
|
|
Posted: Sun Mar 26, 2017 5:36 pm
Post subject:
|
|
|
Ο πρώτος αγώνας ξεκίνησε με το δεξί για τη Ferrari, με νίκη του Vettel. Κατά τα άλλα, όλα πήγαν όπως αναμένονταν.
Με τα πιο φαρδιά μονοθέσια, οι προσπεράσεις δεν ήταν εφικτές, οπότε γενικά δεν είδαμε κάτι εντυπωσιακό. Ελπίζω στους επόμενους αγώνες να αλλάξουν τα πράγματα. _________________ ~ Κάντε Αίτηση για Seed
~ See My Anime List
|
|
Back to top
|
|
|
Posted: Sun Mar 26, 2017 8:22 pm
Post subject:
|
|
|
Τρέλα με τη νίκη της Ferrari! Αλλά από εκεί και πέρα (τουλάχιστον στις πίστες χωρίς μεγάλη ευθεία) το προσπέρασμα φαντάζει αδύνατο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Και αν για αυτό δεν μας έπεισε το γεγονός ότι κόλλησε ο Hamilton πίσω από τον Verstappen, (όταν στα δοκιμαστικά είχαν 7 δέκατα διαφορά στο γύρο) πρέπει να μας πείθει η προσπάθεια του Stroll να περάσει τον Giovinazzi για την 17η θέση σε κάποια φάση του αγώνα σχετικά νωρίς. Ο Stroll με το 4ο καλύτερο μονοθέσιο (Williams) και Ultra Soft φρέσκα και ο Giovinazzi στον πρώτο του αγώνα, ίσως με το χειρότερο μονοθέσιο (Sauber) και φθαρμένη Soft να τον κρατάει πίσω του με χαρακτηριστική άνεση, επί 3-4 γύρους μέχρι να μπει για αλλαγή ελαστικών. Μην ξεχνάμε ότι η Williams έχει και κινητήρα Mercedes. Με μία πρώτη ματιά φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθείς κάτω από τα 4-5 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον πρωπορευόμενο στις στροφές. Επομένως για να έχουμε προσπεράσματα χρειάζεται αρκετή ευθεία (και αρκετό DRS) για να καλυφθεί μία τέτοια απόσταση.
Φοβάμαι ότι οι κλειστές πίστες με γρήγορες καμπές θα είναι πολύ πολύ βαρετές φέτος. Τρέμω για το Monaco και την Σιγκαπούρη.
Αλλά όλα αυτά ακόμα είναι υποθέσεις. Όλα θα φανούν στην πράξη τελικά! Κατά τα άλλα...
Forza Ferrari!!! _________________
|
|
Back to top
|
|
|