Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Off-Topic

Εκλογές 2012 Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 28, 29, 30  Επόμενη
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  
Συγγραφέας Μήνυμα

Ένταξη: 12 Δεκ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάι 17, 2012 6:16 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

gpanos έγραψε:
@Deykalionas Μα δεν ήξερες ότι 2 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθαρά κομμουνιστικές; Έχουν τη λέξη κομμουνιστικός/ κομμουνιστική στο όνομα τους.
Να μη μιλήσω για την ομάδα Ρόζα που μπροστά της το ΚΚΕ είναι δεξιό κόμμα..

Γιώργο είχα ψάξει πρόσφατα και αν δεις και το αντίστοιχο post μου πριν μερικές σελίδες, σε πληροφορώ ότι από τα 13 κόμματα που απαρτίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ πέρα από τον Συνασπισμό τα 9 είναι κατά του καπιταλισμού και τα 5 εξ αυτών είναι κομμουνιστικά/μαρξιστικά. Και περιμένει ο Τσίπρας να πιστέψει ο κόσμος ότι δεν θα μας βγάλει από την ευρώπη. Άσε μας ρε Τσίπρα... Πραγματικά...

Ένταξη: 18 Οκτ 2005

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάι 17, 2012 7:56 pm
Τίτλος:

Πραγματικα αυτες οι εκλογες για μενα θα ναι πολυ χειροτερες πραγματικα.

Εγω προσωπικα απο τα λιγα που ακουω και βλεπω η εκτιμηση μου ειναι η εξης

Να ανεβαινουν τα ποσοστα του συριζα και της ΝΔ και μην πω οτι την διαφορα την βλεπω 1-2 μοναδες.

Αποδειξη ειναι και οτι στο αρθρο της δημοσκοπησης που ποσταρε ο Παρης εγω διαβασα και το εξης που γραφει απο κατω.

Παράθεση:
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλαδικής έρευνας, που διεξήγαγε η εταιρεία Pulse, για "Το Ποντίκι", η Βουλή εμφανίζεται και πάλι επτακομματική, αλλά η πρόθεση ψήφου δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 22%, με τη ΝΔ να έπεται με 19,5%. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με ποσοστό 14%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5%, το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή με 5,5% έκαστο

Ξερετε ομως τι σημαινει αυτο?Κατα 99,9% τριτες εκλογες.

Πιστευω ειναι αυτονοητο το γιατι...πως θα συνεργαστουν αυτα τα 2 κομματα χωρις ενας απο τους 2 να κανει κολοτουμπα.Πιστευετε οτι καποιος απο τους 2 θα μουτζωσει τους ψηφοφορους του.

Επισης εκτιμω μεγαλη πτωση πασοκ και κκε.

Με λιγα λογια ακομα και στην εσχατη ενας απο τους 2 να μπορεσει κουτσα στραβα να κανει κυβερνηση τη δυναμη και ισχυ θα εχει οταν θα εχει ενα μετωπο τοσο μεγαλο εναντιον του.

Οποτε εγω ανησυχω παρα πολυ κα αμφιβαλλω πολυ οτι αν ειναι πρωτο η ΝΔ η ο Συριζα εχει τοσο μεγαλη ουσια για μενα.

Με λιγα λογια οπως βγαινουν τωρα τα ποσοστα ειναι για κλαματα.

Επισης βρηκα και αυτο για την marc που εκανε την πρωτη δημοσκοπηση

Παράθεση:
Ανατροπή, σε σχέση με τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις, καταγράφεται σε δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που θα παρουσιαστεί στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA, σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη, με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο το ΠΑΣΟΚ.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 23,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 21% και το ΠΑΣΟΚ με 13,2%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φτάνουν στο 7,2%, η Δημοκρατική Αριστερά στο 5,6%, το ΚΚΕ στο 5,1% και η Χρυσή Αυγή στο 4,3%.

Με αναγωγή, η ΝΔ συγκεντρώνει 26%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23% και το ΠΑΣΟΚ 14%.

Όμως για να κρίνουμε μία δημοσκόπηση πρέπει να δούμε και την αξιοπιστία που επέδειξε στο παρελθόν η εν λόγω εταιρία ως προς τα αποτελέσματά της. Δείτε λοιπόν τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης της Marc πριν τις εκλογές της 6ης Μαϊου η οποία δόθηκεστη δημοσιότητα στις 18-04-2012.

Ως προς την πρόθεση ψήφου Νέα Δημοκρατία 17,1%, ΠΑΣΟΚ 13%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,8%, ΣΥΡΙΖΑ 6,9%,ΚΚΕ 7,9% ΔΗΜΑΡ 5,6%, Χρυσή Αυγή 3,9%, ΛΑΟΣ 2,8%, Οικολόγοι Πράσινοι 2,2%, ΔΗΣΥ 2,1, αναποφάσιστοι 16,6%, ακυρο-λευκό-αποχή 10%. Με αναγωγή Νέα Δημοκρατία 22,3%, ΠΑΣΟΚ 17,8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,9%, ΣΥΡΙΖΑ9,8%, ΚΚΕ 9,7%, Δημοκρατική Αριστερά 8,6%, Χρυσή Αυγή 5,7%, ΛΑΟΣ 3,9%,Οικολόγοι Πράσινοι 3,1% και Δημοκρατική Συμμαχία 3%.

Τώρα συγκρίνεται τις αναγωγές της δημοσκόπησης με τα αποτελέσματα των εκλογών και θα καταλάβετε ότι διαβάσανε....βουλωμένο γράμμα. Και για να μην ξεχνιόμαστε όχι μόνο προέβλεψαν λάθος (μα τελείως) τα ποσοστά των κομμάτων αλλά και έβαλαν 3 ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΜΜΑΤΑ στη Βουλή.Τα συμπεράσματα δικά σας, γιατί είναι και ευθύνη όλων μας να καταλαβαίνουμε ακόμα και την αξιοπιστία των δημοσκοπικών ευρημάτων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάι 17, 2012 9:25 pm
Τίτλος:

Εγώ απλά ελπίζω να συνειδητοποιείσει ο κοπσμος που ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ τι ακριβώς ψηφίζει... Όπως έγινε και με την Χρυσή αυγή. Δεν λέω ότι είναι το ίδιο πράγμα, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι στην πραγματικότητα αυτό που λέει ο Τσίπρας ότι είναι. Αν και δεν νομίζω ο Τσίπρας να κρατήσει αυτά τα ποσοστά. Θα βγάλει τα μάτια του μόνος. Από την μία οι εξαγγελίες για αυτά τα τραγικά μέτρα. Εν τάχει:

1)δέσμευση καταθέσεων για ανάπτυξη και καλά.
2)απαγόρευση εξόδου κεφαλαίων από τη χώρα.
3)κρατικοποίηση ολυμπιακής, οτε, τραπεζών και άλλων εταιριών.
4)πρόσληψη 100.000 νέων δημοσίων υπαλλήλων!!!
5)φορολόγηση 1% επί του τζίρου των επιχειρήσεων. Προσοχή όχι των κερδών, αλλά του τζίρου. Δηλαδή λέει στον επιχειρηματία ότι θα του παίρνει φόρο και για τους λογαριασμούς πουπληρώνει και για τους μισθούς που δίνει , ακόμα και αν δεν έχει κέρδη αλλά ζημίες!!! Αυτό θα πει ανάπτυξη.

Επίσης είναι η διγλωσία του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ακόμα και οι δικές του συνεντεύξεις. Η μάνα μου που τον ψήφισε στις 6 Μαίου και τον υποστηρίζει μέχρι και σήμερα τον χαρακτήρισε ¨λίγο¨ και ¨γενικόλογο¨ σε ότι αφορά τις θέσεις του. Οπότε με τις υγείες του.

Ένταξη: 30 Μάι 2005

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάι 17, 2012 11:09 pm
Τίτλος:

Deykalionas17 έγραψε:
Εγώ απλά ελπίζω να συνειδητοποιήσει ο κοσμος που ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ τι ακριβώς ψηφίζει...

Deykalionas17 έγραψε:
Ομολογώ ότι είμαι ανακουφισμένος καθώς φοβόμουν μην δω πρώτο ΣΥΡΙΖΑ με 7-8 μονάδες διαφορά...

Σοβαρά τώρα, προτιμάς να ξανακυβερνήσει ένα από τα 2 μεγάλα κόμματα, που ευθύνεται για τουλάχιστον την μισή από την σημερινή κατάσταση, επειδή δεν σου ακούστηκαν καλές οι προγραμματικές δηλώσεις από ένα κόμμα που δεν είχε ούτε 1 υπουργό ποτέ σε κυβέρνηση;

Όσο για τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν. Ναι, θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εντελώς σαφές πρόγραμμα, γιατί φαίνεται σαν να μην περίμενε να βγει 2ο κόμμα.

Κάποτε, όμως, λίγο πριν το 2004, είχα διαβάσει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν ένα βιβλίο 200 σελίδων, με ένα υπερπλήρες φαντασμαγορικό πρόγραμμα. Τελικά είδα ακριβώς τι έκανε από όσα έλεγε. Και gpano, επί Καραμανλή κάηκε 2 φορές η Ελλάδα. Μια φορά τα δάση και μια φορά οι πόλεις.

Αν είναι ένα κόμμα να έχει ένα πρόγραμμα που σου τα πλασάρει όλα όμορφα και ωραία, και τελικά όταν εκλέγεται να φρίττεις, τότε προτιμώ να μην έχει καν πρόγραμμα.

Ωστόσο, θα μπω στον κόπο να αναπτύξω λίγο μερικά από αυτά που ανέφερες. Τα υπόλοιπα δεν τα άκουσα ολόκληρα, οπότε αν έχεις κάποιο link να τα διαβάσω στην πλήρη μορφή τους θα το εκτιμούσα. Σε θεωρητικό επίπεδο τουλάχιστον, γιατί όπως είπα, τόσα χρόνια δεν έχω δει πρόγραμμα να εφαρμόζεται όπως πλασάρεται.

Παράθεση:
3)κρατικοποίηση ολυμπιακής, οτε, τραπεζών και άλλων εταιριών.

Για την Ολυμπιακή δεν γνωρίζω, αλλά απ' όσο ξέρω, ο ΟΤΕ είναι κερδοφόρος. Όσο για τις τράπεζες, τα ~200 δις (ή όσα είναι) που πήρε δάνειο η Ελλάδα για να δώσει στις τράπεζες, δεν της αντιστοιχούν σε τραπεζικές μετοχές;

Για υπηρεσίες καίριες και ζωτικές για την διαβίωση, όπως ηλεκτροδότηση και ύδρευση, θεωρώ ότι πρέπει να ανήκουν στους πολίτες (δημόσια), και όχι σε κάποιον ιδιώτη. Για άλλες εταιρείες δεν έτυχε να διαβάσω ή να ακούσω κάτι, συμπλήρωσέ με.

Παράθεση:
4)πρόσληψη 100.000 νέων δημοσίων υπαλλήλων!!!

Επειδή έτυχε να ακούσω ειδήσεις το μεσημέρι, το παράδειγμα που έφερε ο Τσίπρας είναι ότι υπάρχουν νοσοκομεία με τεράστια έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών. Προσωπικά, είχα την ευκαιρία να το δω και με τα μάτια μου αυτό πριν λίγο καιρό. Οι 100.000 σίγουρα είναι αυθαίρετο νούμερο.

Παράθεση:
1)δέσμευση καταθέσεων για ανάπτυξη και καλά.
2)απαγόρευση εξόδου κεφαλαίων από τη χώρα.
5)φορολόγηση 1% επί του τζίρου των επιχειρήσεων. Προσοχή όχι των κερδών, αλλά του τζίρου.

Αν έχεις κάποιο αναλυτικό link, φέρτο.

Υ.Γ.: Για το 1% είδα ότι ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνησε "όταν υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής":

http://www.protothema.gr/ekloges/article/?aid=198047

Υ.Γ.2: Όσο για την "Δημιουργία Ξανά", να σημειώσω ότι εμένα δεν εκπροσωπείται καν στην εκλογική μου περιφέρεια. Όπως είπε και ο gpanos, πως θα στελεχώσει μια κυβέρνηση, όταν δεν έχει καν αρκετά άτομα για να εκπροσωπηθεί σε όλες τις περιοχές; Πως να περιμένω να αλλάξει κάτι κάποιος που δεν μπορώ καν να ψηφίσω;
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Πεμ Μάι 17, 2012 11:52 pm
Τίτλος:

Για την ακρίβεια Λευτέρη θέλω να γίνει αυτή η μαμημένη η κυβέρνηση συνεργασίας, οικουμενική ή όπως θες πες την. Γιατί από την μία δεν θα κάνουν οι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι γουστάρουν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μας κάνει Βενεζουέλα/Βόρεια Κορέα ή Κούβα.

Δεν θέλω να προσβληθείς, αλλά οι απόψεις σου σε ότι αφορά το τι πρέπει να έχει το κράτος και αυτό το πράγμα ότι όλα πρέπει να είναι του ιερού και σοφού λαού με βγάζουν από τα ρούχα μου. Τις θεωρώ αποτυχημένες δεκαετίες τώρα και δεν υπάρχον ΠΟΥΘΕΝΑ στον πολιτισμένο κόσμο πλέον.

Το θέμα με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ότι δεν είναι σαφές. Είναι ότι είναι ένα ανεδαφικό, ανεφάρμοστο, ψεύτικο, αναχρονιστικό και ψηφοθηρικό πρόγραμμα. Έχει πιάσει όλες τις ανησυχίες του κόσμου και μαγικά δίνει μία ΑΜΕΣΗ λύση σε όλα. Λέει εν ολίγοις ότι ψηφίστε την Κυριακή και Δευτέρα θα είναι όλα καλά. Αυτό με προσβάλλει ιδίως όταν προέρχεται από ένα κόμμα το οποίο μέχρι 2-3 μήνες έλεγε μόνο όχι και ακολουθούσε τα βήματα του ΚΚΕ λέγοντας όχι σε όλα, πέρα από το δικαίωμα ψήφου των μεταναστών.

Όσο για τις θέσεις που αναφέρθηκα είσαι άτυχος να μιλάς με κάποιον που δεν μεταδίδει φήμες. Αλλά όλα όσα σου γράφω τα έχω ακούσει με τα αυτιά μου. Αλλά αφού θες ανάλυση να το κάνω και αυτό...

Τα 1 & 2 τα είπε ο Στρατούλης την πρώτη μέρα μετά τις εκλογές. Googlare το αν σε ενδιαφέρει δεν πρόκειται να το κάνω εγώ αν δεν σου αρκεί ο λόγος μου. Το 5 το είπε χτες ο κύριος Μηλιός στο mega. Επίσης ξέχασα δύο επικές ατάκες του κυρίου Γλέζου...

1)Υποχρεωτικό δάνειο προς το κράτος για όλα τα εισοδήματα πάνω από 20.000
2)¨Τι σημασία έχει αν πληρώνουμε σε δραχμές ή σε ευρώ;¨

Φαντάζομαι από τα λεγόμενα σου Λευτέρη ότι δεν θα σε πείραζε ούτε εσένα μία έξοδος από το ευρώ. Άλλωστε πλέον είναι της μόδας. Εμένα όμως με ενοχλεί και θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου και τη φωνή μου για να μην πεταχτούν ολά μου τα νιάτα στα σκουπίδια επειδή ξαφνικά όλοι γίνανε επαναστάτες της δεκάρας.

Ευτυχώς που ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει τα μάτια του μόνος του και έχει και κάτι ακραίες θέσεις στο μεταναστευτικό και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, γιατί με τα μυαλά του ¨σοφού¨ λαού δεν την γλίτωνα τη μετανάστευση όσο δύσκολη και αν θα ήταν. Γιατί αυτή η ξεφτίλα και η απογοήτευση σε αυτή τη χώρα έχει παραπάει.

Υ.Γ:Κάτσε και διάβασε τις θέσεις του Τζήμερου και άφησε δα αυτά τα ωραία. Προφανώς ο Τζήμερος δεν πάει αύριο για κυβέρνηση. Δεν χρείαζεται 150 βουλευτές. Είναι κόμμα μερικών μηνών χωρίς καμία επιχορήγηση. Μόνο με δωρέες και χρήματα των ίδιων των υποψηφίωμ. Σε όσες περιοχές δεν πήγε και δεν έχει εκπροσώπηση απλά δεν είχε λεφτά να πάει.

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάι 18, 2012 12:04 am
Τίτλος:

Πραγματικα θα παρει μεγαλη φωτια αυτο thread μετα τις εκλογες...Ειδικα αν ειναι πρωτο το συριζα! Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 30 Μάι 2005

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάι 18, 2012 12:13 am
Τίτλος:

Deykalionas17 έγραψε:
Για την ακρίβεια Λευτέρη θέλω να γίνει αυτή η μαμημένη η κυβέρνηση συνεργασίας, οικουμενική ή όπως θες πες την. Γιατί από την μία δεν θα κάνουν οι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι γουστάρουν και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μας κάνει Βενεζουέλα/Βόρεια Κορέα ή Κούβα.

Δε θα μου φαινόταν καθόλου άσχημη ιδέα μια τέτοιου είδους κυβέρνηση, αρκεί να μην είχε μέσα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και ας είχε όποιο άλλο κόμμα ήθελε. Οκ, εκτός από Χρυσή Αυγή, γιατί δεν την θεωρώ κόμμα.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάι 18, 2012 1:22 am
Τίτλος:

Τότε δεν θα ήταν οικουμενική καθώς ΠΑΣΟΚ, ΝΔ συγκεντρώνουν αυτή τη στιγμή 41% και πιθανότατα να πάρουν και παραπάνω μέχρι τις εκλογές. Εύχομαι απλά να πέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ για να μην έχει το δικαίωμα να λέει μετά ότι καταπιέστηκε το ¨ρεύμα της λαικής οργής¨ και άλλα τέτοια ωραία...

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάι 18, 2012 9:16 am
Τίτλος:

Βασικά 33.3 πήραν κ όχι 41.

Έπισης το ξαναλέω το να Δoύμε αυτους τους 2 πάνω χωρίς να χουν 180, δεν θα γίνει γιατι θα χυθεί πολυ αίμα στο δρόμο. Ο κόσμος τους εχει ο σιχαθει κ σε καμία περίπτωση δεν θέλει αυτους τους 2 στο τιμόνι.

Η πλειοψηφία του λαού είναι στα μαύρα της τα χαλία δεν τους πιστεύει τους έχει σιχαθει.οπως πορεύονται είμαι 1000% σίγουρος ότι θα πανε ακόμα πιο κάτω και στις επόμενες βλέπω κανά Καραμανλή για σωτήρα, το έλεγα πριν ένα χρόνο ελπίζω να μην δικαιώθηκω Razz ,
Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάι 18, 2012 11:45 am
Τίτλος:

Νίκο αναφερόμουν στα ποσοστά της δημοσκόπησης. Όχι των εκλογών. Αυτές πέρασαν. Συμφωνώ πάντως με αυτό που λες. Δεν θέλω κανέναν να κυβερνήσει μόνος του. Κανένας όμως. Η λύση είναι οικουμενική κυβέρνηση για να βγάλει τη χώρα από την άκρη του γκρεμού (όχι ότι μπορεί κανένας τους να το κάνει αυτό) και το 2014 που θεωρητικά και το μνημόνιο θα βαίνει προς ένα τέλος ή τέλος πάντων θα έχει σταθεροποιηθεί και τότε σε ένα ίσως πιο ήρεμο κλίμα ας αποφασίσει ο κόσμος τι θέλει για τη χώρα. Και ελπίζω έως τότε ο Τζήμερος να έχει γίνει πιο γνώστος!!! Razz

Ένταξη: 31 Αύγ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάι 18, 2012 12:11 pm
Τίτλος:

Ο Καραμανλής θα ήταν καλή λύση αλλά όχι αρεστή στους έξω.
Ο λόγος; Ήξερε να λέει όχι σε Γερμανούς κι Αμερικανούς.

Ο Καραμανλής όμως ΔΕΝ θα ξαναγυρίσει. Το δήλωσε ο ίδιος πριν λίγο καιρό στην Πρώτη Σερρών (η καταγωγή του πατέρα μου είναι απο εκεί, και ήταν παρόντες αρκετοί συγγενείς σε ένα τραπέζι μαζί του).

Φαίνεται να είπε:
"Με απείλησαν ότι θα σκοτώσουν την οικογένεια μου κι εμένα. Μια φορά ήμουν με το αυτοκίνητο στην Εγνατία έξω απο την Κομοτηνή και με πήραν τηλέφωνο λέγοντας μου ότι την επόμενη φορά δεν θα φτάσω ζωντανός στην Αθήνα αν συνεχίσω έτσι.
Ακόμα κι αν δεν τολμήσουν να με σκοτώσουν τότε σίγουρα δεν θα θέλατε να ξαναδείτε την Αθήνα να καίγεται"

Λευτέρη αγορίνα μου, για να μαθαίνεις, δεν έβαλε τις φωτιές ο Καραμανλής. Οι φωτιές ήταν προειδοποίηση για να αλλάξει πολιτική ή να παραιτηθεί όπως κι έκανε. Γιατί;; Για να αναλάβει ο Τζέφρυ Μινέικο και να κάνει στην εξωτερική και οικονομική πολιτική τα αντίθετα από τον Καραμανλή. Να που φτάσαμε.
Βέβαια το λάθος του Καραμανλή ήταν τα λαμόγια που είχε γύρω του και τον δυσφήμιζαν.

Οπότε καλώς ή κακώς ο Καραμανλής δεν επιστρέφει. Σαφώς καλύτερη επιλογή από Μπενί Ζελ, Σαμαρά, Μινέικο.
Τώρα όσο φιλοευρωπαϊστής κι αν είναι ο Αλέξης με τις συνιστώσες που έχει μέσα βλέπω:

1) Η Ελλάδα να γεμίζει Πακιστανούς
2) Η Θράκη αυτόνομη και μετά ανεξάρτητη
3) Τα Σκόπια θα γίνουν Μακεδονία και σε μερικά χρόνια πάμε για ανεξάρτητη Μακεδονία με πρωτεύουσα τη Σαλονίκη (πακέτο με το 2 που προανέφερα)
4) Προσλήψεις στο δημόσιο, αναγκαστική έξοδος από το Ευρώ.
5) Ο κόσμος θα τον σιχαθεί πιο γρηγορά από τους άλλους 2 αλλά θα είναι αργά.

Κι όλα αυτά όχι γιατί ο Τσίπρας είναι κακός, αλλά γιατί πέρα από 4 - 5 στελέχη που αξίζουν και βγαίνουν μπροστά, όλοι οι άλλοι είναι ακραίοι κομμουνιστές.
Προτιμώ χαλαρά το επίσημο ΚΚΕ με Λιάνα Κανέλη

EDIT:
"Φοβερά" αγγλικά ο Τσίπρας. Μόνο ο Τζέφρυ είναι καλύτερος του (αλλά αυτός δεν πιάνεται λόγω καταγωγής) Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
"I Believe, we believe that Madame Merkel put Eurozone in a big danger"

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάι 18, 2012 1:24 pm
Τίτλος:

Παράθεση:
Ο γνωστός νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν, ένας από τους οικονομολόγους που έχουν τοποθετηθεί με σκληρά λόγια κατά της ευρωπαϊκής στάσης απέναντι στην οικονομική κρίση και την Ελλάδα αναφέρει σε σημερινό του κείμενο στους New York Times ότι η κρίση δεν είναι ελληνικό πρόβλημα.

''Μου κάνει εντύπωση ότι ακόμα και τώρα φαίνεται ότι δεν υπάρχει διάθεση να κατανοήσουν το γεγονός ότι δεν είναι ελληνικό πρόβλημα, ή πρόβλημα της Ισπανίας/Ιταλίας. Είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα'', αναφέρει ο Paul Krugman.

Σημειώνει ότι το ''παιχνίδι ηθικότητας'' που παίζουν οι Γερμανοί για το πως ξεκίνησαν τα προβλήματα δεν είναι πραγματικό, ενώ τονίζει ότι το σημαντικό είναι τι θα κάνουν τώρα.

Toνίζει ακόμη ότι "Δεν πρέπει να κάνουμε μάθημα υπευθυνότητας στους Έλληνες ψηφοφόρους, αφήνοντας παράλληλα υπονούμενα για το ότι μπορεί να ελαφρύνουμε τους όρους''...

''Χρειάζεται διάλογος, και όχι στην Αθήνα, αλλά στο Βερολίνο ή την Φρανκφούρτη'', καταλήγει ο νομπελίστας οικονομολόγος στην κριτική του απέναντι στη στάση της Γερμανίας.

Oτι σωστοτερο διαβασα τις τελευταιες μερες.
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 04 Νοέ 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάι 18, 2012 1:27 pm
Τίτλος:

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Μάι 18, 2012 9:07 pm
Τίτλος:

Τα τελευταια νεα...

Παράθεση:
Την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα ζήτησε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια την Παρασκευή στην πιο απίστευτη και ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας από την εποχή της βαυαροκρατίας! Για να εισπράξει βέβαια, όχι άρνηση, αλλά ούτε καν απάντηση από την πρόεδρο του ΣτΕ, Π.Πικραμμένο!

Είναι σαφές ότι νομίζει πως έχει να κάνει με το κρατίδιο του Παλατινάτου ή την Ρηνανία-Βεστφαλία για να ζητά τέτοια πράγματα. Έτσι δικαιώνει βέβαια και τον Γ.Παπανδρέου!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Δημήτρη Τσιόδρα η Μέρκελ «μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη».

Ο κ. Τσιόδρας στην ανακοίνωσή του ωστόσο προσθέτει: «Είναι πρόδηλο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης».

Εκτός αυτού η κα Μέρκελ επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για την υπέρβαση της κρίσης. Τέλος ανέφερε στον κ. Παπούλια πως «η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε ένα το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, επικοινώνησε με τους πολιτικούς αρχηγούς: Α. Σαμαρά, Πρόεδρο της ΝΔ, Αλ. Τσίπρα, πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Βενιζέλο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Π. Καμμένο, πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Αλ. Παπαρήγα ΓΓ του ΚΚΕ, Ν. Μιχαλολιάκο ΓΓ του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή και τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ Φ. Κουβέλη και τους ενημέρωσε για το περιεχόμενο της συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας Αγκελα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ επανέλαβε τη στήριξη της Ε.Ε. στις προσπάθειες της Ελλάδας για υπέρβαση της κρίσης. Επίσης ανέφερε ότι η Ε.Ε. έχει την πρόθεση να εξετάσει την ενίσχυση των πολιτικών για ανάπτυξη και καταπολέμηση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό χώρο. Το ζήτημα της ανάπτυξης, είναι άλλωστε το βασικό θέμα που θα απασχολήσει το Έκτακτο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

Επίσης μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη. Είναι πρόδηλο ωστόσο ότι το θέμα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της υπηρεσιακής κυβέρνησης'"

Πραγματικά ούτε παραγγελία να είχε κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αυτή την επιστολή. Κονιορτοποιήθηκαν όλες οι μνημονιακές δυνάμεις από την αισχρή παρέμβαση της Α.Μέρκελ και εμφανίζονται τώρα σαν τσιράκια της Γερμανίδας καγκελάριου. Η πολιτική του τρόμου έφερε αντίθετα αποτελέσματα. Πάντα έτσι την πατάνε οι Γερμανοί...

Aπαντηση

Παράθεση:
Ελληνογερμανικός πόλεμος έχει ξεσπάσει μετά το απίστευτο αίτημα της Α.Μέρκελ για να κάνουμε δημοσψήφισμα για το ευρώ, την άρνηση του πρωθυπουργού Πάνου Πικραμμένου ακόμα και να το συζητήσει, την γερμναική διάψευση και την επιστροφή του Π.Πικραμμένου (αυτόν τον άνθρωπο από την αρχή ... τον συμπαθήσαμε!) που τονίζει ότι η ανακοίνωση ισχύει 100%.

Ας δούμε τις τελευταίες εξελίξεις: Μετά τις τεράστιες αντιδράσεις που έχει ξεσηκώσει σε όλο το μήκος και το πλάτος του ελληνικού πολιτικού φάσματος, το Βερολίνο ... διαψεύδει τα περί πρότασης δημοψηφίσματος από την Μέρκελ και εκπρόσωπος της καγκελαρίας λέει ότι δεν έγινε ποτέ!

Λίγη ώρα μετά την επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, σύμφωνα με την οποία η Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε ουσιαστικά από τον Κάρολο παπούλια να διεξαχθεί, παράλληλα με τις εκλογές, δημοψήφισμα για το ευρώ, το Βερολίνο προχώρησε σε διαψεύσεις!

Πιο συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της γερμανικής Καγκελαρίας ανέφερε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι οι "αναφορές αυτές είναι ανακριβείς"!

Για να γίνει αντιληπτή η έκταση των αντιδράσεων στην Ελλάδα, ακόμα και ο Α.Σαμαράς τόλμησε και ψέλισε κάποια επικριτικά (κομψά, πάντα) επικριτικά σχόλια για την θρασύτατη Α.Μέρκελ...

Βέβαι το Μέγαρο Μαξίμου και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός ανέφεραν κατηγορηματικά ότι ισχύει στο ακέραιο η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, μετά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και στην οποία ανακοίνωση έγινε ξεκάθαρη αναφορά στην πρόταση» της κ. Μέρκελ για δημοψήφισμα.

Ενταξει η Μερκελ πρεπει να ναι ΗΛΙΘΙΑ η ΠΑΝΗΛΙΘΙΑ...Τι προσπαθουν να κανουν να εξοργισουν και τον τελευταιο ανθρωπο στην Ελλαδα που ακομα τον κραταει η λογικη του...

Πραγματικα ειναι η μονη φορα που δηλωνω υπερβολικα εξαλλος...Πραγματικα θα περιμενω με αγωνια την επομενη αξιοπιστη δημοσκοπηση! Thumb Down Thumb Down
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 08 Δεκ 2010

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Σαβ Μάι 19, 2012 7:12 am
Τίτλος:

Συνεντευξη του παπανδρεου:

http://www.enikos.gr/politics/37738,Papandreoy:_%C2%ABDikaiw8hka%C2%BB.html

Σε λιγο θα μας πει πως πρεπει να τον ευχαριστουμε κιολαςEvil or Very Mad Evil or Very Mad RTFM RTFM Mad Mad Mad
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέου Θέματος     Αυτό το Θέμα έχει κλειδώσει, δεν μπορείτε να απαντήσετε ή να επεξεργασθείτε κάποια δημοσίευση σ' αυτό     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Off-Topic Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 28, 29, 30  Επόμενη
Σελίδα 17 από 30

Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας