Λεπόν λεπόν...
ATTENTION ATTENTION!!!
ΠΑΠΛΩΜΑ IMMINENT!
μιας και είμαι πιο άνετος τώρα, ας προτείνω μια μικρή λίστα.
καλό θα ήταν βέβαια ο/η εκάστοτε ενδιαφερόμενος/η να δώσει κάποιους τίτλους που του/της άρεσαν για να ξέρουμε και εμείς προς τα που να κινηθούμε ( όπως είδα ότι γίνεται

)
ας ξεκινήσω με τα εύκολα
το Suzuka δεν το έχω δει ακόμα, αλλά ίσως στο ίδιο μοτίβο περίπου το Love Hina? παλιό μεν, αλλά αρκετά καλό πιστεύω, το ξαναείδα πρόσφατα και δεν βαρέθηκα.
Τα Paprika & Perfect Blue είναι όντως πάρα πολύ δυνατά χαρτιά, ειδικά το δεύτερο.
αντίστοιχα θα προτείνω το Millenium Actress, μακράν καλύτερο του Paprika, το Boogiepop Phantom, το οποίο ναι μεν δεν έχω καταφέρει ακόμα να δω αλλά μου το έχει συστήσει άτομο που εμπιστεύομαι απόλυτα στο θέμα άνιμε και το Monster. τέλος, γιατί όχι; το Kite. ένας ώριμος εγκέφαλος δεν θα το αντιμετωπίσει ως τσόντα, αλλά ως δράμα με σεξουαλικό περιεχόμενο.
συνεχίζοντας, ανεπιφύλακτα προτείνονται τα FLCL & Welcome to the NHK. δεν είναι για όλες τς στιγμές, αλλά όταν μπει κανείς στην ανάλογη ψυχολογία και κάτσει να τα δει μένει πολύ ευχαριστημένος.
παρόμοια με το Speed Grapher θα δώσω τα Darker than Black & Texhnolyze
λίγο διαφορετικά τα Baccano! & Durarara!! και το φανταστικό Count of Monte Cristo.
για τα Summer Wars & Toki wo kakeru shoujo, δεν υπάρχει κάτι ακριβώς ίδιο, αλλά μπορεί κάποιος να προτιμήσει τις ταινίες του Makoto Skinkai (5 cm/s, the place promised in our early days) και τα OVA Eve no Jikan. αν πάλι κάποιος θέλει να δοκιμάσει την τύχη του με πολύ αρτίστικα ανιμε, υπάρχουν αρκετά εξαιρετικά αγροτεμάχια (Danteeeeeeeeeeeeeee!) που όμως είναι λίγο περίπλοκα/σύνθετα/παράξενα από άποψη σεναρίου. μου ζητάτε και σας ενημερώνω.
το πιο δύσκολο ίσως να προτείνω κάτι παρόμοιο, είναι το Trolladora. ενώ είναι μια αρκετά αξιοπρεπής, αν όχι καλή, περίπτωση, οι παρόμοιες σειρές έχουν το πολύ κακό συνήθειο να τα κάνουν μαντάρα, ή να αλλάζουν προσανατολισμό(στο τρίπτυχο βρακάκια-βυζάκια-μπουτάκια).
γι'αυτό η δικιά μου πρόταση είναι να το γυρίσετε στα shoujo/josei με πολύ δυνατά ονόματα όπως τα Nodame Cantabille, Kimi ni todoke (1st season ONLY!!!), Kaichou wa maid sama, Special A, Kare Kano.
Τα παρακάτω προτείνονται και με το παραπάνω:
Grave of the Fireflies
Pale Cocoon
Trust and Betrayal
Sky Crawlers
Flag
Moonlight Mile
Do you remember love
Casshern Sins
Terrs e...
Shiki
Last Exile
Usagi Drop
Samurai Champloo
Seirei no Moribito
Tokyo Magnitude
Cowboy bebop
Black Lagoon
Ef a tale of memories
Fireball
Kino no Tabi
Wolf's Rain
Jin Roh: The Wlf Brigade
Ghost in the Shell (τα πάντα όλα)
Sunabouzu
Kurozuka
Shigurui
Level E
Now and then, here and there
Interstella5555
και ναι, και τα Hidamari Sketch & Ichigo Mashimaro.