Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Off-Topic

Ανορθρογραφία στα Forum Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5  Επόμενη
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  
Συγγραφέας Μήνυμα

Ένταξη: 04 Νοέ 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 18, 2011 12:11 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σε αυτο το θεμα, εαν και συμφωνω απολυτα με την Psofia, νομιζω οτι πλεον ειναι κατι που το προσπερναω.Τοσα χρονια στο νετ, πρεπει να ειναι κοινη γνωση οτι το γρηγορο και ευκολο greeklish και το ανορθογραφο wannabe σωστο με τους κανονες των ελληνικων φορουμ δεν αλλαζει.Δεν πα να τους λες του αλλου, εαν βαριεται δεν προκειται να αλλαξει.Οποτε τζαμπα χαμος στο ισιωμα.

sugata έγραψε:
Παρεμπιπτόντως, θέμα λογοκριθίας δεν υπάρχει.

Καλα, οσο για αυτο ουτε λογος.

PS

Ps2

Ένταξη: 06 Αύγ 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 18, 2011 12:17 pm
Τίτλος:

Και μένα με λυπεί να βλέπω να κακοποιούν την ελληνική γλώσσα με τόσο βάναυσο τρόπο, αλλά εδώ δίνουμε κυριολεκτικά μάχη να γράφει ο κόσμος με ελληνικά και όχι με greeklish. Το να γινόμαστε grammar nazi δεν ξέρω κατά πόσο αποτελεσματικό θα είναι, μάλλον όμως θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα μιας και η ειρωνεία και η κοροϊδία συνήθως οδηγεί σε flame.
Εγώ θα πρότεινα αν κάποιος βλέπει έντονα ορθογραφικά λάθη σε ένα post να διορθώνει ευγενικά τον poster και να προσπαθεί να του εξηγήσει και όχι να τον ειρωνεύεται με pics και καυστικά έξυπνα σχόλια που δείχνουν αυτοπροβολή.

Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα

Ένταξη: 02 Απρ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 18, 2011 12:35 pm
Τίτλος:

kelborn3 έγραψε:
Ps2

Ένταξη: 04 Μάι 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 18, 2011 12:45 pm
Τίτλος:

Geutella έγραψε:
grammar nazi

SIEG ZEON!

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 18, 2011 12:48 pm
Τίτλος:

Είδατε τι ωραία που τα λέμε;
Και χωρίς προστριβές.
Αμέ αμέ.

Ένταξη: 04 Νοέ 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 18, 2011 1:18 pm
Τίτλος:

sugata έγραψε:

Ένταξη: 30 Μάι 2005

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 18, 2011 2:00 pm
Τίτλος:

What the...

Δεν ξέρω με τι αφορμή ξεκίνησε το θέμα ή από ποια ενότητα αποσπάστηκε, οπότε θα περιοριστώ μόνο στον τίτλο του παρόντος και θα απαντήσω στο 1ο post.

Στα παλιά τα χρόνια, οι δάσκαλοι χτυπούσαν τους μαθητές που δεν ήξεραν ορθογραφία (και τους κακούς μαθητές, γενικότερα). Όμως, για να το κάνουν αυτό, είχαν το εξής υπόβαθρο:

1. Ήταν κοινωνικά αποδεκτό.
2. Ήταν η δουλειά τους να μάθουν πράγματα στον μαθητή, οπότε αν ο μαθητής δεν ήξερε ορθογραφία, ήταν και προσωπική αποτυχία του ίδιου του δασκάλου του.
3. Οι θεσμοθετημένοι κανόνες επέτρεπαν κάτι τέτοιο.

Αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, η δημοσίευσή σου δεν απέχει και πολύ σε ύφος από δάσκαλο της τότε εποχής.

Δεν είμαστε σχολείο, ούτε δάσκαλοι εδώ πέρα. Δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε με κανέναν τρόπο τη δουλειά που δεν έκαναν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία. Και γι' αυτό, δεν έχουμε το δικαίωμα να ζητάμε από κάποιον να μάθει μια γνώση που δεν κατέχει, και ούτε μπορούμε να του παρέχουμε, μόνο και μόνο για να συμμετάσχει στις συζητήσεις.

Αυτό που διατυπώσεις θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από ελιτισμός μέχρι κοινωνικός ρατσισμός, και από σνομπισμός μέχρι φίμωση της έκφρασης. Αντίστοιχα, φαντάζομαι ότι δε θα σου άρεσε να εισπράξεις το ίδιο "χώσιμο" για μια γνώση που δεν έμαθες στο σχολείο, παρόλο που σου παρεχόταν. Πχ θα σου άρεσε να περιθωριοποιηθείς από μια κοινότητα, επειδή μπορεί να μην ξέρεις καλά μαθηματικά ή βιολογία;

Εδώ μέσα, τα μόνα άτομα τα οποία θεωρώ ότι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν ορθογραφικά λάθη, είναι όσοι κάνουν μεταφράσεις και διορθώσεις, και μέσα σε αυτούς βάζω και τον εαυτό μου. Και αυτό γιατί το να κάνεις λάθος για τον εαυτό σου, είναι μια προσωπική υπόθεση, και προσωπική υπόθεση να το διορθώσεις ή όχι. Το να κάνεις όμως λάθος και να το μεταδίδεις και σε άλλους (μέσω μιας μετάφρασης), είναι ανεπίτρεπτο.

Όσον αφορά τις πιθανές προτάσεις που προτείνεις:

1. Να ανοίξει κανα βιβλίο να ξεστραβωθεί : Ελλείψεις 9 ετών εκπαίδευσης (δημοτικό έως γυμνάσιο), δεν μπορούν να καλυφθούν απλά με ένα βιβλίο. Και κάτι που δεν κατόρθωσαν να διδάξουν επαγγελματίες εκπαιδευτικοί, δεν είναι δυνατόν να το καταφέρει "κανά βιβλίο".

2. Να εγκαταστήσει κάνα ορθογραφικό έλεγχο : Μια σχετικά πρόχειρη λύση, όσο και ο μετατροπέας greeklish -> greek. Αφήνει όμως πολύ σοβαρά λάθη ακάλυπτα. Και ίσως είναι χειρότερο να δεις 5-10 τεράστια λάθη μέσα σε ένα κατά τα άλλα ορθογραφημένο κείμενο

Τα άλλα 2 δεν αποτελούν προτάσεις.

Υ.Γ.: Και δεν ξέρω τι είναι το aftermath σε mmorpg αργκώ.
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα

Ένταξη: 04 Δεκ 2010

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 18, 2011 5:22 pm
Τίτλος:

Το να ξέρει κάποιος να γράφει σωστά χωρίς ορθογραφικά λάθη είναι δικό του θέμα ... δεν μπορούμε να του επιβάλουμε να μάθει σωστά ελληνικά . Όσο για την AC δεν νομίζω να προσβάλλεται επειδή μερικά από τα μέλη του φόρουμ είναι ανορθόγραφα... !

Έχει επεξεργασθεί από τον/την MrNightmare στις Σαβ Φεβ 19, 2011 1:57 pm, 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος

Ένταξη: 08 Δεκ 2010

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 18, 2011 5:29 pm
Τίτλος:

MrNightmare έγραψε:
Το να ξέρει κάποιος να γράφει σωστά χωρίς ορθογραφικά λαθοι είναι δικό του θέμα ............... Όσο για την AC δεν νομίζω να προσβάλεται επειδή μερικά από τα μέλοι του φόρουμ είναι ανορθόγραφα... !

Δεν μιλάς σοβαρά;;;;;;;

Έχει επεξεργασθεί από τον/την youzhi στις Παρ Φεβ 18, 2011 5:29 pm, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 18 Οκτ 2005

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 18, 2011 5:29 pm
Τίτλος:

Αν οντως ενα ατομο δεν εχει την σωστη γραμματικη εκπαιδευση σιγουρα δεν μπορει να τον κατηγορησει κανενας,απο εμας τουλαχιστον, που δεν τα γραφει σωστα.

Θελω να πιστευω λοιπον οτι η psofia εννοει οτι καποιοι ενω γνωριζουν σωστη ορθογραφια εσκεμενα ,πιθανως γρηγοραδας, γραφουν οπως τους βολευει!

Και θα παρω για παραδειγμα το post του melkor ,που συγκεκριμενα μιλαει για το ω,που πιστευω το 95% εδω μεσα ξερει τουλαχιστον τα βασικα ρηματα και ποτε γραφονται με ω και παρ ολα αυτα καποιοι επιτηδες τα γραφουν με ο λογο γρηγοραδας οπως ειπα απο πανω. Wink
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 08 Δεκ 2006

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 18, 2011 6:08 pm
Τίτλος:

Όχι μόνο γρηγοράδας αλλά και συνήθειας και ηλικίας...
Αν κάποιος έγραφε μόνο σε irc ή σε forum που επιτρέπονταν τα greeklish, από συνήθεια πολλοί γράφουν όλα τα "η" ως "i", όλα τα "ο" ως "o" και όλα τα "ε" με "e" Του μένει καμία φορά το κουσούρι...
Άσε που έχουμε και πολλά μικρά παιδιά... Είχα πάθει πλάκα όταν είχε έρθει πριν 3 χρόνια ο G_Alter νομίζω, που ήταν τότε 5η Δημοτικού και είχε έρθει με τον πατέρα του...! Πέρα από ότι κάποιες λεπτομέρειες της γραμματικής δεν τις έχουν μάθει καλά, μέσα στην χαρά του ένα παιδί τέτοιας ηλικίας σιγά μην κάτσει να προσέξει την γραμματική του (την οποία δεν την έχει εμπεδώσει καλά-καλά).
Σίγουρα βέβαια καλό θα ήταν να προσέχουμε όλοι όσο περισσότερο μπορούμε αλλά από την άλλη είναι ρατσιστικό να την λέμε "άσχημα" σε κάποιον που δεν γράφει σωστά.
Μην ξεχνάμε και τους δυσλεκτικούς... Ποστ θέλει να γράψει όποιος είναι... όχι έκθεση πανελληνίων. Wink
Αλλά θα συμφωνήσω με τον ορθογραφικό έλεγχο...!
Η γραμματική ποτέ δεν ήταν το δυνατό μου σημείο και ομολογώ με έχει βοηθήσει αρκετά... Embarassed

Και τα ρέστα μου στο παρακάτω:
Επιστροφή στην κορυφή

Ένταξη: 04 Μάι 2008

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 18, 2011 6:47 pm
Τίτλος:

θα γίνω κακός και δεν το θέλω ρε παιδιά, ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ;

1) @ Αθηνά, προτιμώ χίλιες φορές να διαβάζω greeklish, παρά ελληνικά στα οποία τα ρήματα έχουν γραφτεί με ο και με ε

2) @ Left, συμφωνώ ότι οι μόνοι που δεν δικαιούνται να κάνουν ορθογραφικά λάθη είναι οι μεταφραστές και οι διορθωτές, συμφωνώ ότι είναι εν μέρει ελιτίστικο, συμφωνώ ότι δεν είμαστε εδώ σχολείο, αλλά από την άλλη, όσο ζει κανείς, μαθαίνει. Επίσης διαφωνώ και με το να συγκρίνουμε την βασική ορθογραφία με περεταίρω γνώσεις περί βιολογίας και μαθηματικών. ίσως μόνο με τις τέσσερις βασικές πράξεις.
Τέλος, δεν γίνεται μια ζωή να τα φορτώνουμε στους "κακούς δασκάλους" που δεν μας έμαθαν ό,τι έπρεπε να μας μάθουν. Συν Αθηνά και χείρα κίνει λέγανε τα χρόνια τα αρχαία. ( πωπω Μαθητευόμενη, ασπροπρόσωπη σε βγάζω λέμεεεεεεεεε)

3) @ Devilmanson, φυσικά και μπορώ να τον κατηγορήσω που δεν ξέρει ορθογραφία. Έπρεπε να ξέρει. και πρόσεξε. όπως είπα παραπάνω, δεν μιλάω για περίεργες λέξεις, μιλάω για καταλήξεις ομαλών ρημάτων και ουσιαστικών.

4) @ Tzolis, ναι να μην ξεχνάμε τους δυσλεκτικούς, αλλά όλοι δυσλεκτικοί μας προέκυψαν. όλοι δυσλεξία επικαλούνται. και μη ελληνική καταγωγή.

ένιγουεϊ, αν κάποιους δεν τους ενοχλεί να γίνονται ελαφρώς ως πολύ ρεζίλι γράφοντας όπως να'ναι, γούστο τους και καπέλο τους.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Melkor1431 στις Παρ Φεβ 18, 2011 6:51 pm, 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 18, 2011 6:50 pm
Τίτλος:

youzhi έγραψε:
MrNightmare έγραψε:
Το να ξέρει κάποιος να γράφει σωστά χωρίς ορθογραφικά λαθοι είναι δικό του θέμα ............... Όσο για την AC δεν νομίζω να προσβάλεται επειδή μερικά από τα μέλοι του φόρουμ είναι ανορθόγραφα... !

Δεν μιλάς σοβαρά;;;;;;;

Αυτό εννοούσε ο λίγο πιο πάνω πόστης (no pun intended), σχετικά με το πώς θα σχολιάσουμε ένα ορθογραφικό λάθος.
Anyway.
Left, συμφωνώ μαζί σου.

Ένταξη: 08 Μάρ 2007

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 18, 2011 6:58 pm
Τίτλος:

ΕΥΕCANCER WARNING: HAVE FUN READING THIS POST.

Geutella έγραψε:
Το να γινόμαστε grammar nazi δεν ξέρω κατά πόσο αποτελεσματικό θα είναι, μάλλον όμως θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα μιας και η ειρωνεία και η κοροϊδία συνήθως οδηγεί σε flame.
Εγώ θα πρότεινα αν κάποιος βλέπει έντονα ορθογραφικά λάθη σε ένα post να διορθώνει ευγενικά τον poster και να προσπαθεί να του εξηγήσει και όχι να τον ειρωνεύεται με pics και καυστικά έξυπνα σχόλια που δείχνουν αυτοπροβολή.

Πλάκα μου κάνις; Aν θιμάσε καλά κε απώ τω anime.gr, άτωμα που αυτωπρωβάλωνταν σοιναιχός άιτρογαν κράξιμω απώ αιμαίνα. Δαιν αναίχωμε λειπών κατειγωροίαις για "αυτωπρωβωλί". Αιποιπλαίων αν θαίλις να απευθήναισε σαι μαίνα, να τω κάνις απευθίας παρακαλό. Σου σοινιστώ να διαβάσις κε τα παρακάτο.

Left64Vegeta έγραψε:
Αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, η δημοσίευσή σου δεν απέχει και πολύ σε ύφος από δάσκαλο της τότε εποχής.

Left64Vegeta έγραψε:
Αυτό που διατυπώσεις θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από ελιτισμός μέχρι κοινωνικός ρατσισμός, και από σνομπισμός μέχρι φίμωση της έκφρασης.

Πλάκα μου κάνις κε αισοί. Αν κάτοι μου τοιν σπάοι άποιρα, αυτώ ίνε ώλα τα παραπάνο που αναφαίρις. Κε δαιν νωμύζο ώτη τω αίχο κρείψι αυτώ. Φοίμοσι τυς αίκφρασοις παραιμπηπτώντος ίνε να σβοίνις τα posts κάπειου, ώχι να του τιν λαις αιποιδί κάνοι λάθοι.
Δαιν θα κάτσο να αναλείσο τιν σειμπερηφωρά μου κε τοις μεθώδους μου, αλλά αν κάπωται αξυοθό να γήνο καθιγοίτρεια θα φρωντοίσο: 1) να μιν δοιμηιουργούντε άνθροπει που δεν ξαίρουν να γράφουν, 2) να προσπαθό να βωιθάο πρως τιν σοστοί κατεύθηνσι ώσους αίχουν ταίτιω θαίμα και 3) να σιμπαιριφαίρομαι σαι ώλους δοίκεα και οίσως πρως οίσω, ώπος ΔΑΙΝ σημπαιρθαίρθικαν σαι αιμαίνα κε πωλλούς άλλους προιν απώ αιμαίνα (δαιν ξαίρο αν τα λαίο καλά, γοιατοί δαιν αίχο παρακωλουθίσοι ακώμα μαθείματα πεδαγογοικόν, αν κε δαιν μαι αινδοιαφαίρουν οιδοιέταιρα τα πεδαγογοικά ίνε οι αλοίθια).

Left64Vegeta έγραψε:
Αντίστοιχα, φαντάζομαι ότι δε θα σου άρεσε να εισπράξεις το ίδιο "χώσιμο" για μια γνώση που δεν έμαθες στο σχολείο, παρόλο που σου παρεχόταν. Πχ θα σου άρεσε να περιθωριοποιηθείς από μια κοινότητα, επειδή μπορεί να μην ξέρεις καλά μαθηματικά ή βιολογία;

Δαιν νωμοίζο να παιροιμαίνοις τιν απάντισι που θα δοις, αλλά νε θα δαιχώμουν οπειαδίπωται δοιωρθοσι γοια κάτει που αγνωό ή αίχο μαιροικί γνόσει ή κε γοια κάτοι που ξαίρο κε αίχο κάνοι λάθως. Κε ούτος ή άλλος ω σοιμαιρινός κωσμως σηνυθείζι να αποκλοίοι κε να χοροίζι σε ωμάδαις ανάλογα μαι πρωτοιμείσις, γνόσοις, ντίσυμο κτλ. Πρωσοποικά κλάειν, αφείνο τους μαθειματοικούς να λαίναι τα δοικά τους. :Ρ
Αλλά τουλάχοιστων, πρειν απώ ώλα αυτά, αν ηπάρχι κάτοι τω ωπίω δαιν ξαίρο καθώλου ή δαιν αίχο αιπαρκεί γνόσι, δαιν θα αικφαίρο άπωψι γοια αυτώ, ούται θα μηλίσο.

Προς όλους:
Αυτό το ποστ μου πήρε τον διπλάσιο χρόνο να το γράψω απ'ό,τι θα έκανα κανονικά και φαντάζομαι πήρε και τον διπλάσιο χρόνο σε εσάς να το διαβάσετε (been there, done that). Όπως είπα, ποστ με ορθογραφικά είτε ήπια είτε brutal σαν και αυτό που έγραψα ενοχλούν την αισθητική μου.
Και αυτό συμβαίνει από πάντα, sugata, όχι από τότε που μπήκα στη Φιλοσοφική. Ανέκαθεν ήμουν ορθογραφία freak και δεν νομίζω ότι έμαθα κάτι παραπάνω από τους συμμαθητές μου στο δημοτικό ή το γυμνάσιο. Ούτε γράφω με τόνους και πνεύματα όπως κάτι φρικιά συμφοιτητές μου ούτε τίποτα.
Φυσικά και πάω πάσο αν υπάρχει περίπτωση δυσλεξίας. Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα που ακόμα δεν έχω διδαχθεί πώς να το χειριστώ και με πολύ ενδιαφέρον περιμένω να μάθω. Μέχρι τότε, πάντως, δείχνω άπειρη κατανόηση και ευγένεια και ελπίζω αυτός να είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης.
Όχι όμως τώρα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μιλάμε για ένα άτομο που έκανε ένα κάρο άκυρα posts παντού και όταν του μιλήσανε με το καλό ή όταν τον τρολλάρανε ήπια, αλλά ολοφάνερα και δεν το κατάλαβε. Από εκεί και πέρα, ήταν υπόθεση 50% "how can I resist the trolling?" και 50% "κάτι πρέπει να γίνει εδώ πέρα".
Και όντως κάτι πρέπει να γίνει, γιατί το θέμα των ορθογραφικών μας αφορά ΟΛΟΥΣ.
Επιστροφή στην κορυφή

Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Παρ Φεβ 18, 2011 7:07 pm
Τίτλος:

FYI, πήρε τον ίδιο χρόνο για να διαβαστεί.
FML ένα πράμα.

Btw, εισιτήριο εισόδου 15 ευρώ.
10 το φοιτητικό.
Μαθητές γυμνασίου/λυκείου: 5.
Δημοτικού δωρεάν.

Σύντομα και σε 3d.

Δημοσίευση νέου Θέματος     Αυτό το Θέμα έχει κλειδώσει, δεν μπορείτε να απαντήσετε ή να επεξεργασθείτε κάποια δημοσίευση σ' αυτό     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Off-Topic Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5  Επόμενη
Σελίδα 2 από 5

Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας