Χα.... εκατό χρόνια έχω να γράψω εδώ. Που σημαίνει ότι εδώ και εκατό χρόνια δεν είδαμε και τίποτα της προκοπής στο Manga...
Εμένα μου άρεσε αρκετά το chapter θα έλεγα. Σε αυτό το chapter μαθαίνουμε τελικά πώς ο πατέρας του Ichigo έχασε τις δυνάμεις του. Και αυτός μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Final-Getsuga.
Κάποια στιγμή, δεν ξέρουμε πότε και γιατί...

χρησιμοποίησε το FG και στη συνέχεια έχασε τις Shinigami δυνάμεις του.
Δεν συμφωνώ με κάποιους πιο πάνω που λένε ότι θα είναι βλακεία αν τις ξαναπάρει πίσω τις δυνάμεις του ο Ichigo. Ναι και ο πατέρας του τις έχασε αλλά κάποια στιγμή τις ξανααπέκτησε, Τώρα πώς τις απέκτησε, αυτό δεν το γνωρίζουμε μιας και είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μπορέσουμε με σιγουριά να πούμε.
Από την στιγμή που για να αποκτήσεις το FG ο χρήστης πρέπει να δώσει όλες τις Shinigami δυνάμεις του στο σπαθί του, τότε ίσως με ένα εσωτερικό conflict ο χρήστης να μπορεί να ξαναπάρει πίσω αυτές τις δυνάμεις.
Από την άλλη βέβαια δεν μας είπε ότι έχασε τις δυνάμεις του οριστικά. Ίσως απλά να τέλειωσε το reiatsu/shinigami powers που έδωσε στο σπαθί του.
Επίσης μην ξεχνάτε και την ιστορία με την Rukia στο Soul Society Arc. Και η Rukia είχε χάσει όλες τις Shinigami δυνάμεις της, χάρη στο Hyokoku που είχε μέσα στην ψυχή της και επειδή έδωσε τις δυνάμεις τις στον Ichigo. Όσοι πρόσεχαν όταν διάβαζαν το Manga και όχι απλά το ξεφύλλιζαν

, θα ξέρουν ότι με τον καιρό οι δυνάμεις της Rukia επέστρεψαν αν και με πολύ αργούς ρυθμούς. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τον Ichigo.
Επίσης οι Shinigami δυνάμεις είναι κομμάτι της ψυχής. Οπότε όταν τις χάνεις, είναι σαν να τραυματίζεις την ψυχή, βλ Rukia... και υπάρχουν τεχνικές/kιdou που μπορούν να γιατρεύουν μία ψυχή...
Οπότε για μένα θα είναι εντελώς φυσιολογικό να δούμε τον Ichigo πάλι με Shinigami δυνάμεις αν πράγματι το Manga συνεχιστεί.
Και για να μην ξεχαστώ...

στον Urahara.... είναι θεός....!!!!