Σύνδεση Όνομα μέλους Κωδικός
Να γίνεται η σύνδεση αυτόματα σε κάθε μου επίσκεψη    
Εγγραφή
Εγγραφή
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
Συνδεθείτε, για να ελέγξετε τα προσωπικά σας μηνύματα
AnimeClipse Αρχική σελίδα » Off-Topic

Η νέα γρίπη... μεγάλη απάτη! Πείτε όχι!!!
Προβολή προηγούμενου Θέματος :: Προβολή επόμενου Θέματος  
Συγγραφέας Μήνυμα


Ένταξη: 18 Οκτ 2005
Δημοσιεύσεις: 775











Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 01, 2009 7:13 pm
Τίτλος: Η νέα γρίπη... μεγάλη απάτη! Πείτε όχι!!!
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν ξερω αλλα παιρνοντας αφορμη απο το ραδιο αρβυλα και τον αντωνη κανακη ο οποιος δινει καποια στοιχεια τελευταια για την νεα γριπη και κοιτωντας λιγο στο ιντερνετ σε διαφορα σιτε,τελικα πιστευω οτι οντως ειναι μια μεγαλη απατη και μια παγκοσμια συνομοσια εναντιον μας!

ψαχντοντας λοιπον βρηκα καποια πραγματα και θα τα μεταφερω εδω και θα καταληξω στην τελικη μου απαντηση!

1ον.Τι ειναι η νεα γριπη?

''η νέα γρίπη, που στην αρχή ονοματίστηκε «γρίπη των χοίρων», για να αλλάξει μετά όνομα σε «νέα γρίπη» και πρόσφατα να μετονομαστεί σε «πανδημία γρίπης 2009»; Σύμφωνα με την βιβλιογραφία, είναι μια ιογενής γρίπη, που προήλθε από την μετάλλαξη στελέχους της κοινής γρίπης τύπου Α, με συμπτώματα παρόμοια με αυτά της κοινής γρίπης, ίσως λίγο βαρύτερα, και μεγάλη δυνατότητα διάδοσης. Αν και όλα τα ευρήματα συνηγορούν στο γεγονός ότι πρόκειται για μια ασθένεια που με λίγη προφύλαξη και καλή διατροφή ξεπερνιέται''

2ον.Ποσο επικινδυνη ειναι η νεα γριπη??

''H θνητότητα από τον ιό της απλής (εποχικής) γρίπης είναι κοντά στο 0,1 %.
Δηλαδή στους 1.000 που αρρωσταίνουν, ο 1 πεθαίνει, εξαιρετικά μικρό νούμερο σε σχέση π.χ. με όσους χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από την ελονοσία (1-3 εκ. παγκοσμίως) ή από τροχαία στην Ελλάδα (2.500 ετησίως).''

Συμπληρωνω λεγοντας οτι αν ψαξετε και σεις θα δειτε οτι η παλαια γριπη ειχε περρισοτερους θανατους στο διαστημα που κυκλοφορει η νεα γριπη καθως η παλαια γριπη ηταν πιο μεταδοτικη στην τριτη ηλικια ενω η νεα γριπη ''χτυπαει'' μικροτερες ηλικιες οπου το ανασοοποιητικο συστημα ειναι ακρως πιο δυνατο.

Επιπλεον:''Το ποσοστό θνητότητας από τη νέα γρίπη κυμαίνεται μεταξύ 0,0004 και 0,06% δηλαδή είναι 2 έως 250 φορές χαμηλότερο της παλιάς γρίπης.''

Στοιχεια της Eurosurveillance.

Και την εχουνε ονομασει πανδημια!!!!!!!!!!!! Evil or Very Mad Evil or Very Mad

3ον.Τα στατιστικα τι λενε για την νεα γριπη?

''Η στατιστική λέει τα πάντα, αλλά μερικές φορές όχι την αλήθεια. Ο αριθμός θυμάτων από τη νέα γρίπη είναι ένα στατιστικό «γεγονός». Αν όμως αυτό δεν συνοδευτεί με άλλα στοιχεία για το ιστορικό των θυμάτων ή τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος, τότε χάνεται η ουσία χάριν των εντυπώσεων. Είναι πολύ πιθανό ότι όλοι αυτοί οι θάνατοι αφορούν ανθρώπους σε ανοσοκαταστολή ή με χρόνια προβλήματα υγείας (π.χ. άσθμα, διαβήτης κτλ) ή άτομα με λειψές συνθήκες υγιεινής και διατροφής. Ένα άλλο στατιστικό είναι ο αριθμός κρουσμάτων σε νέα άτομα που είναι μεγαλύτερος από ότι σε άλλες ηλικιακές ομάδες. Σκέφτηκε ποτέ κανείς αρμόδιος ότι κάτι τέτοιο ίσως είναι φυσιολογικό καθώς η γρίπη ταξιδεύει και επιδιώκει τον συνωστισμό, όπως ακριβώς οι νέοι άνθρωποι;''

Παρολα αυτα τα καναλια απλα μας πετανε εναν αριθμο απο νεκρους και τιποτα παραπανω!!!Συνχαρητηρια

4ον.Γιατι τοτε μας παρακαλανε να εμβολιαστουμε ενω υπαρχουν αντιθετες αποψεις?Ισως ειναι αλλα τα αιτια??

Πριν ξεκινησω και μ αυτο θα αναφερω κατι πολυ σημαντικο...Ενα εμβολιο για να βγει στην αγορα πρεπει πρωτα να περασει το πειραματικο σταδιο.Αλλα αν ενας ιος χρηστει ως πανδημια αυτοματως βαση νομου καταργειται το πειραματικο σταδιο με συνοπτικες διαδικασιες και χωρις τις απαιτουμενες ασφαλειες και προχωρανε στην πωληση του εμβολιου του!!!

Κρατηστε αυτο και δειτε τα κερδη:

''Η Sanofi δέχθηκε παραγγελίες εμβολίων συνολικής αξίας 690 εκατ. δολαρίων, ενώ η Medimnune ανέλαβε την παράδοση ακόμη 29 εκατ. εμβολίων προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ανεβάζοντας τη συνολική της παραγγελία σε περισσότερα από 40 εκατομμύρια, αξίας περίπου 453 εκατ. δολαρίων.
Λίγο νωρίτερα, η Novartis είχε και αυτή διασφαλίσει παραγγελίες αξίας 690 εκατ. δολαρίων, προσβλέποντας σε συνολικά 900 εκατ. δολάρια από τις ΗΠΑ και 1,2 δισ. δολάρια διεθνώς.
Μεγαλύτερα κέρδη αποκόμισε αναμφίβολα η βρετανική Glaxo Smith Kline, που επένδυσε «έγκαιρα» πάνω από 2,5 δισ. δολάρια για έρευνα, εξαγορές και επιπλέον παραγωγική ικανότητα, περιμένοντας την... κερδοφόρα γρίπη. Η «προνοητικότητά» της ανταμείφθηκε ήδη, αφού οι πωλήσεις του αντιιικού της σκευάσματος Relenza μόνο στο β' τρίμηνο του 2009 εκτοξεύθηκαν από 4,6 εκατ. δολάρια πέρυσι σε 95 εκατ. δολάρια φέτος. Ταυτόχρονα, οι παγκόσμιες παραγγελίες των εμβολίων Pandemrix αυξήθηκαν από τον Αύγουστο 50%, φτάνοντας στις 440 εκατ. δόσεις. Μάλιστα, τιμολογεί περίπου 10 δολάρια τη δόση στις αναπτυγμένες χώρες, ενώ -σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου- το κόστος δεν ξεπερνά τα 1,6 δολάρια.
Η GSK περιμένει εκτόξευση των πωλήσεών της στο 1,5 δισ. δολάρια κατά το τρέχον τρίμηνο και συνολικά έσοδα περίπου 5 δισ. δολαρίων από την πανδημία. Προς την κατεύθυνση αυτή άλλωστε, υπερτριπλασίασε φέτος την ετήσια παραγωγή του Relenza (η τιμή λιανικής του οποίου κυμαίνεται στα 64 δολάρια) σε 190 εκατομμύρια δόσεις.
Η ελβετική Roche, παραγωγός του γνωστού Tamiflu, αναβάθμισε ήδη δύο φορές φέτος τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις, οι οποίες τετραπλασιάστηκαν στα 1,9 δισ. δολάρια τους πρώτους εννέα μήνες του 2009, ενώ ειδικά στο γ' τρίμηνο δεκαπλασιάστηκαν. Ενα κουτί με 10 ταμπλέτες Tamiflu κοστίζει στις ΗΠΑ περίπου 90 δολάρια.
Στο παιχνίδι μπαίνουν όμως και οι μεγάλες αμερικανικές φαρμακοβιομηχανίες, με τρεις εξ αυτών να ανακοινώνουν τον προηγούμενο μήνα σημαντικές συμφωνίες. Η Abbot Laboratories αγόρασε βελγική ομόλογή της και τις δραστηριότητες στην παραγωγή εμβολίων γρίπης έναντι 6,6 δισ. δολαρίων, η Johnson & Johnson επένδυσε 444 εκατ. δολάρια στην ολλανδική Crucell, που αναπτύσσει και παράγει εμβόλια, ενώ η Merck προχώρησε σε συμφωνία διανομής στις ΗΠΑ εμβολίων και άλλων σχετικών σκευασμάτων της CSL. Οσο για τη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία του κόσμου Pfizer, αυτή βάζει πόδι στον ανταγωνισμό με την εξαγορά της Wyeth έναντι 68 δισ. δολαρίων πριν λίγες εβδομάδες.''

Το σιγουρο ειναι οτι καποιες εταιριες με τον ''ιο να απλωνεται'' βγηκαν απο την οικονομικη κριση!!!!Laughing

5ον Τα καναλια υπερβαλουν?
CNN:«Όταν η πανδημία δεν είναι πανδημία».
Ελληνικα καναλια:<<5>>

Δεν θα πω τπτ παραπανω ξερει ο Αντ1 το mega ο αλφα κτλ καλυτερα απο παγκοσμια ευρυας καναλια!!!!!!Whistling

Νομιζω ειπα αρκετα ωστε να καθησουμε να σκεφτουμε τι πραγματα ισχυει ποια ειναι πραγματικοτιτα και ποια πραγματικοτιτα μας σερβιρουν γιατι θα μπορουσα να αναφερθω και σε αλλα πραγματα αν ψαξετε και μονοι σας οπως οτι το Η1Ν1 το ειχαν και αλλοι ιοι οπως της Ισπανιας κτλ κτλ!!!

Τα Συμπερασματα δικα σας!!!!!! Thumbs UP


ΥΣ:Το μονο που λυπαμαι ειναι οτι ευτυχως η δυστυχως με εκανε να αναρωτηθω μια σατιρικη εκμπομπη που την βλεπω απλα για να γελασω και να χασω λιγο το χρονο μου!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος


Ένταξη: 24 Μάι 2006
Δημοσιεύσεις: 875
Τοποθεσία: Athens







Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 01, 2009 7:37 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν έχω ασχοληθεί με το θέμα αλλά το μόνο για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι ο H1N1 δεν δημιουργήθηκε τυχαία. Κάποιος χαίρεται με τα λεφτά που έβγαλε ταλαιπωρώντας δισεκατομμύρια κόσμο....
_________________
My Blog | Blood Berets Athens Paintball Team @ Facebook
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα MSN Messenger


Ένταξη: 06 Ιούλ 2008
Δημοσιεύσεις: 73
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη


Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τρι Δεκ 01, 2009 9:42 pm
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στο Moyasimon: Tales of Agriculture, ένα anime που παίχτηκε Οκτώβριο με Δεκέμβριο του 2007 και συγκεκριμένα στο επεισόδιο 6, κάνει μια αναφορά στον ιό της γρίπης και στο ότι αν οι χοίροι νοσήσουν από τον ιό της γρίπης που προσβάλλει τον άνθρωπο και από τον ιό της γρίπης που προσβάλει τα πουλερικά θα δημιουργηθεί ένα νέο στέλεχος. Το έλεγαν και ήταν τρομαγμένοι! Δηλαδή περιγράφεται αυτό που έχουμε τώρα. Εν τω μεταξύ διαβάζω στη wikipedia ότι το anime είναι βασισμένο σε manga του 2004. Δεν ξέρω δηλαδή αν μπορούμε εύκολα να λέμε ότι είναι ανθρώπινο δημιούργημα. Είναι μάλλον κάτι που μπορεί να συμβεί υπό κατάλληλες συνθήκες. Τώρα η εξάπλωσή του είναι ένα θέμα για debate!
Είδατε τι μαθαίνει κανείς από τα anime; Thumbs UP
_________________
...I'm not breaking down, I'm breaking out...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος


Ένταξη: 05 Ιαν 2009
Δημοσιεύσεις: 152
Τοποθεσία: Lost in Time...






Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 02, 2009 10:05 am
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Cougar έγραψε:
Κάποιος χαίρεται με τα λεφτά που έβγαλε ταλαιπωρώντας δισεκατομμύρια κόσμο....


χεχε *evil laugh*

Oκ, σοβαρά τώρα, ακόμα δεν έχω καταλάβει προς τι όλος αυτός ο πανικός σχετικά με τη νέα γρίπη. Το σχολείο μας έκλεισε για μια εβδομάδα εξαιτίας του(όχι πως δεν ήθελα), κάτι που το θεωρώ λιγάκι υπερβολικό. Όπως και να 'χει, ίσως είναι ακόμα λίγο νωρίς για να κρίνουμε, μιας και τα χειρότερα έρχονται τους πιο κρύους μήνες του χρόνου(δεκ., γεναρ., φλεβαρ.). Παραδέχομαι πως όλα αυτά είναι κάπως υπερβολικά, αλλά καλύτερα το προλαμβάνειν από το θεραπεύειν.

Υ.Γ. Και προς Θεού, όχι εμβόλια.
_________________
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος


Ένταξη: 16 Ιούλ 2008
Δημοσιεύσεις: 513
Τοποθεσία: Κοζάνη








Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 02, 2009 10:23 am
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Με τη σειρά μου να πω κι εγώ την δική μου άποψη για το θέμα αυτό. Βλέπουμε όλον τον πανικό που επικρατεί και την χειροτέρευση της κατάστασης απο κερδοσκόπους γιατρούς και media. Είναι πραγματικά παιδιάστικη αντιμετώπιση απο τους ανθρώπους γύρω μας. Ένα παράδειγμα που δείχνει ότι ο ιός είναι ψηλομούφα, είναι ότι όταν έκανα το εμβόλιο της εποχιακής γρίπης, μέσα είχε τα γνωστά αντισώματα, την γρίπη των πουλερικών και τον γνωστό άγνωστο Η1Ν1, γνωστό και ως η γρίπη των χοίρων. Βγάλτε λοιπόν συμπεράσματα...
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγγραφέα MSN Messenger


Ένταξη: 02 Ιούλ 2007
Δημοσιεύσεις: 33


Δημοσίευση Δημοσιεύθηκε: Τετ Δεκ 02, 2009 11:04 am
Τίτλος:
Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγω αποτι ειχα διαβασει και ακουσει απο λοιμοξιολογους απτο καλοκαιρι η ολη φασαρια γινεται λογο της μεταδοτικοτητας, η οποια ειναι τεραστια οχι για την θνησιμοτητα που ειναι ιδια η μικροτερη απο της κλασσικης γριππης,και η οποια μπορει να δημιουργησει πολυ σοβαρα κυριως οικονομικα προβληματα (πχ φαντασου μια εταιρια να εχει 60% προσωπικο ασθενεις).Αστε τα φραγκα που βγαινουν με αφορμη τη γριππη και απο τις εταιριες αλλα και απο τους γιατρους(ειναι γνωστο οτι παιρνουν μιζες ή δωρακια για την "προωθηση" φαρμακων αν και οχι το ιδιο στην περιπτωση του εμβολιου καποιο τροπο θα εχουν βρει να βγαλουν και αυτοι κατι)
Και γιαυτο γινεται το εμβολιο για να μυωθει ο αριθμος των πολιτων που θα νοσησουν οχι τοσο που θα πεθανουν .Δεν γινεται τοσο για την προστασια των πολιτων αλλα για την ευρυθμη λειτουργια.Αποψη μου πολυ σωστο να εμβολιαστουν γιατροι πυροσβεστες αστυνομικοι(κλαδοι που ειναι καλο να μην υπολειτουργουν).Τωρα για τους πολιτες οσοι εχουν προβλημα υγειας πρεπει να κανουν οι αλλοι ειναι λιγο υπερβολικο τι στο καλο κανει το ανοσοποιητικο.Εγω προσωπικα ειχα ελεγξει και προσφατα την καρδια μου και δεν θα κανω
Επιστροφή στην κορυφή
Προβολή του προφίλ του συγγραφέα Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Προβολή όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέου Θέματος     Απάντηση στο Θέμα     AnimeClipse Αρχική σελίδα » Off-Topic Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

 
Μετάβαση στη:   
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Ενότητας
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτήν την Ενότητα
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Ενότητας




Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group






MKPortal M1.1 Rc1 ©2003-2005 All rights reserved
Page generated in 0.01472 seconds with 5 queries